Waarom houden honden van ballen

Er is iets magisch aan de band die ontstaat tussen hond en mens. De manier waarop uw dier naar u kijkt, met u knuffelt en met u speelt, creƫert een band die een leven lang kan duren. Als u en uw huisdier beginnen met het ontwikkelen van uw relatie, tijd doorbrengen met elkaar is een positieve manier om uw band te versterken. Iets waar bijna elke hond dol op is om mee te spelen is een bal. Apporteren met uw hond is een uiterst plezierige ervaring voor hen, en het kan een plezierige ervaring voor u zijn, ook.
Waarom houden honden van ballen

De wortel van het gedrag

Als dieren, zijn er bepaalde manieren van zijn die vormen hoe ze zich handhaven gedurende hun hele leven. Honden hebben de neiging om achter dingen aan te willen rennen. In het verleden werden honden getraind om dit te doen met het oog op de jacht. Als ze hun doel hadden bereikt, moesten ze met hun prooi terugkeren naar hun eigenaar. Het najagen van dingen en jagen was ook een tactiek om te overleven. Vandaag de dag hebben dieren die beweging, drang en actie ingebakken in wie ze zijn. Toch jagen dieren niet meer om te overleven en is het voor onze dieren ook geen populaire sport om te jagen. Honden zijn zich ervan bewust dat hondenballen geen konijnen zijn, maar de handeling van het najagen van een bal repliceert die van hun vroegere tijd. De bal is een voorwerp waar honden dol op zijn, omdat ze er goed mee kunnen jagen, omdat hij gemakkelijk in hun bek past, omdat ze hem kunnen vinden, en omdat hij snel is.

Wanneer u apporteert met uw dier, zijn er nog veel meer redenen waarom ze het leuk zullen vinden. Apporteren geeft uw hond een goed gevoel. Als ze achter de bal aanrennen en hem ophalen, is dat een daad die volbracht is en hun lichaam weet dat. Zo zijn ze als hond. Het geeft ze een goed gevoel, net zoals het ons een goed gevoel geeft als we onze eigen doelen bereiken. We hebben geen beloning nodig om het te doen, hoewel het beter voelt als we er een krijgen. Apporteren en het gooien van een bal naar uw hond is een andere manier voor quality time voor u en uw hond. Sommige dieren zullen niet houden van apporteren, maar anderen zullen het geweldig vinden. Dit kan afhangen van het hondenras dat u heeft en ook van het temperament van uw hond. Uiteindelijk zal de beweging van een bal die van een prooi nabootsen, en het dier kan zijn instinctieve aard gebruiken om de bal na te jagen en terug te halen.

Het gedrag aanmoedigen

Apporteren met een bal of het rondgooien van een bal voor uw hond is een activiteit die perfect is voor de lichaamsbeweging, instinctieve aard, en binding van uw huisdier. Wanneer u apporteert met uw hond, is het belangrijk om de juiste bal te kiezen voor de gezondheid van uw hond. Een bal kopen die steviger is dan iets lichters en bouncier zal gezonder zijn en makkelijker voor uw hond om mee te spelen. Tennisballen kunnen in de bek van uw hond terechtkomen als ze te strak worden vastgehouden, waardoor verstikking kan optreden; en de stof en lijm die een tennisbal samenhoudt, kan ongezond zijn voor de tanden en de mond van uw hond. Het kan belangrijk zijn om verschillende soorten speelgoed voor uw hond te onderzoeken op hun gezondheid.

Apporteren is een lonend spel en het is een bewegingsactiviteit die helpt om uiterst speelse energie uit uw hond te halen. Het helpt uw dier in contact te komen met zijn natuurlijke instinct en is iets dat sterk wordt aangemoedigd. Zolang uw hond veilig en gezond is, kan deze activiteit van apporteren of gewoon spelen met een bal helpen uw dier te kalmeren en het kan hem ook een goed gevoel over zichzelf geven. Het spelen met een bal die in vele richtingen kan stuiteren, maakt uw dier enthousiast en helpt hem contact te maken met zijn natuur.

Andere oplossingen en overwegingen

Wanneer u uw hond meeneemt naar het park of naar een gebied gaat waar u met uw huisdier speelt en een bal rondgooit, kan het belangrijk zijn om grenzen te stellen aan het gebied. Het is van cruciaal belang dat u uw dier in de gaten houdt en ervoor zorgt dat hij de bal najaagt en zijn speelse energie op die manier kwijt kan in plaats van zijn instinctieve aard te gebruiken. Hoewel er konijnen en andere dieren in de buurt kunnen zijn, probeer uw hond zich te laten concentreren op het najagen van de bal en het spelen met u. Als uw hond gezondheidsproblemen heeft met zijn kaak of poot, wilt u misschien voorzichtig zijn en niet te ruw met uw dier spelen.

Conclusie

Achter dingen aanrennen en rondrennen is het natuurlijke instinct van een hond. Vanaf het moment dat ze geboren worden tot het moment dat ze volwassen zijn, spelen honden graag met hun baasjes en met andere honden. Het vinden van het juiste speelgoed voor speelsheid is belangrijk om te helpen met het vertrouwen van uw hond in het zijn van een hond stijgen.