Seresto vlooienband kopen, review en aanbieding

Bayer trekt de waarde van antiparasitaire halsbanden, die lang door de veterinaire beroepsgroep werden gemeden en afgekeurd, in twijfel. De Seresto-halsband combineert twee antiparasitaire moleculen die werken tegen vlooien (imidacloprid) en teken (flumethrine) en wordt gebruikt voor zowel honden als katten. Het complete assortiment omvat 2 kleine halsbanden (38 cm) voor katten vanaf 10 weken en kleine honden vanaf 7 weken, en een grote halsband (70 cm) die geschikt is voor honden van meer dan 8 kg.

Uitgelatenhond beveelt deze halsband aan die op een essentieel punt innoveert: de verspreiding van het antiparasietproduct dat hij bevat. Tot nu toe waren antiparasitaire halsbanden namelijk reservoirs met vluchtige insecticiden die de sterke geur ervan verklaarden, of reservoirs met antiparasitair poeder dat de vacht van uw huisdier bepoederde.

Seresto® is een geurloze vlooienband met gepatenteerde technologie die vlooien en teken doodt en afstoot, luizen doodt, en helpt bij de behandeling en controle van sarcoptische schurft bij honden gedurende acht aaneengesloten maanden, waardoor het zich onderscheidt van conventionele halsbanden. Seresto® biedt de prestaties die uw klanten verwachten van een maandelijkse vlooien- en tekenpreventie met het niet-vette, gemakkelijk te gebruiken gemak van een halsband.

Af en toe kan het krabben worden waargenomen bij honden die niet gewend zijn aan het dragen van halsbanden tijdens de eerste paar dagen na het passen. Klanten moeten ervoor zorgen dat de halsband niet te strak wordt aangetrokken. Licht haarverlies en lichte huidreacties door de mechanische irritatie van de halsband kunnen op de plaats van toepassing optreden; dit verdwijnt meestal binnen één of twee weken zonder dat de halsband hoeft te worden verwijderd.

Bewaar de kraag in de zak en in de buitenverpakking tot aan het gebruik. Buiten het bereik van kinderen houden. VersTekenkingsgevaar – bevat kleine onderdelen. Alleen voor uitwendig gebruik bij honden. Gebruik Seresto® voor honden niet op andere dieren.
Seresto Vlooien En Tekenband - Grote Hond - 8 - kg

Bekijk de dagprijs

Werkt het echt?

Yikes! Mijn hond heeft vlooien!

Vlooien en honden gaan samen als pindakaas en gelei, alleen veel minder smakelijk.

Deze uitwendige plaag bestaat al sinds de Jura-periode!

Het veroorzaakte waarschijnlijk ook wat jeukende problemen bij onze lang verloren dinosaurusvrienden.

Echter, in tegenstelling tot miljoenen jaren geleden, hebben we nu oplossingen voor de bestrijding van vlooien. Een daarvan is de vlooienkraag.

In deze post doen we veel meer dan alleen het “krabben” van het oppervlak van vlooien- en tekenpreventie, inclusief alles wat je als hondeneigenaar moet weten om deze nare wezens te voorkomen. Vervolgens zullen we een van de meest populaire merken vlooienhalsbanden op de markt brengen, de Seresto vlooienhalsband.

Plus, we zullen ook een kijkje nemen naar de giftige chemicaliën die hun weg kunnen vinden in die inferieure vlooienhalsbanden die u zeker zult willen vermijden.

Leuke vlooienfeiten

Voordat we oorlog voeren tegen de vlo, laten we onze vijand wat beter leren kennen met deze leuke vlooienfeiten.

Wist je dat…

 • De meest voorkomende vlo is de Ctenocephalides felis of de “kattenvlo” die in heel Canada en de Verenigde Staten te vinden is.
 • Er zijn meer dan 2.000 bekende soorten van de vlo.
 • Er zijn vier stadia van de levenscyclus van een vlo: Ei, Larven, Poppen, en Volwassen.
 • Eén vrouwelijke vlo kan in de loop van haar leven van 2 tot 3 maanden ongeveer 2.000 eieren produceren.
 • Een vrouwelijke vlo heeft een bloedmeel nodig om haar eitjes te leggen en ze kan tot 15 keer haar eigen lichaamsgewicht per dag consumeren.
 • De vlo kan 110 keer zijn eigen lengte verorberen. Dit is vergelijkbaar met de gemiddelde persoon die over een gebouw van 30 verdiepingen kan springen!
 • Wanneer de vlo springt zal hij 20 keer sneller versnellen dan de space shuttle.

Bekijk de dagprijs

Regio getroffen door vlooien

 • Vlooien zijn overal in de Verenigde Staten en Europa te vinden.
 • Ze houden van warme, vochtige omstandigheden, dus de plagen zullen meestal het ergst zijn in het midden van de zomer en het begin van de herfst.
 • In sommige delen van de Verenigde Staten kunnen ze het hele jaar door een groot probleem vormen.

Andere problemen

Als de vlooien eenmaal in je huis zijn geïnfiltreerd, kunnen ze tot ver in de wintermaanden comfortabel leven als ze zich kunnen vestigen voordat het koud wordt.

Dit kan voor meer dan alleen uw huisdieren problemen betekenen; ze kunnen ook een rol spelen bij de overdracht van lintwormen en krabkoorts op mensen.

Dat is alles voor vlooien op dit moment. Laten we naar Teken gaan.

Teken

Hoewel ze niet zo vervelend zijn omdat ze niet kriebelen, vormen teken eigenlijk een veel ernstiger probleem dan vlooien of luizen.

Teken zijn veel verraderlijker en ze vliegen onder de radar. In feite merken mensen vaak niet eens dat ze er een hebben, wat een ernstig probleem is omdat ze potentieel dodelijke ziekten kunnen overbrengen.

Laten we meer leren over de meest voorkomende parasieten voor honden en mensen.

Teken op Biologie

Tekenen zijn bloedvoedende externe parasieten van zoogdieren, vogels en reptielen. Ze bestaan al duizenden jaren en de wetenschappelijke gemeenschap heeft 850 soorten in de wereld geïdentificeerd. Ze brengen de meest uiteenlopende ziekteverwekkers van alle bloedzuigende geleedpotigen over.

Wat teken nodig hebben om te overleven

Teken geven de voorkeur aan een warm en vochtig klimaat, maar blijven de strenge winters overleven door de parasitaire relaties met hun gastheren.

Teken moeten om de zoveel tijd een bloedmaaltijd hebben, maar ze kunnen tot 2 maanden zonder eten als de omgevingsomstandigheden het toelaten.

Bekijk de dagprijs

Tekenlevenscyclus
 • Larve- Teken eieren uitkomen en worden larve. In dit stadium hebben ze nog maar 6 poten.
 • Nimf – Na het verwerven van een gastheer om zich te voeden, vervellen ze in het nimfstadium en groeien ze 2 poten, met 8 voor de rest van hun levenscyclus.
 • Volwassen – Nadat ze zich weer hebben gevoed, vervellen ze weer naar het volwassen stadium. Het gevoede volwassen stadium is terminaal, wat betekent dat als het mannetje zich eenmaal heeft voortgeplant, hij sterft en als het vrouwtje eenmaal eitjes heeft gelegd, sterft zij ook.

Soorten ziekten die door teken worden overgedragen

Ziekte van Lyme

Bacteriële ziekte die door het hert wordt overgedragen. Een proefpersoon wordt blootgesteld aan een infectie als de teek gedurende 24 tot 48 uur is aangehecht.

Symptomen – Het eerste stadium wordt gekenmerkt door een uitslag in de vorm van een schot in de roos. Het is niet pijnlijk en het jeukt niet.

Het duurt enkele weken voordat de bacterie zich verspreidt, op welk punt griepachtige symptomen zullen optreden: Rillingen, koorts, vergrote lymfeklieren, keelpijn. Dit staat bekend als fase twee.

Stadium drie kan weken, maanden of jaren na de eerste tekenbeet duren en omvat de volgende symptomen: ernstige hoofdpijn, storingen in het hartritme, neurologische tekorten zoals kortstondige geheugenverlies, en gevoelloosheid in de armen, benen, handen of voeten.

Behandeling – De ziekte van Lyme kan het best in een vroeg stadium worden behandeld met orale antibiotica. De ziekte van Lyme bij honden in een laat stadium of bij een chronische ziekte moet agressief worden behandeld met intraveneuze antibiotica voor een periode van 14 tot 21 dagen.

Regio – De ziekte van Lyme is de meest voorkomende tekenziekte in Europa en de regio’s in het noordwesten, noordoosten en midwesten van de Verenigde Staten.

Ehrlichiosis

Een bacteriële ziekte die voornamelijk door de Lone Star teek wordt overgedragen. Een proefpersoon wordt blootgesteld aan een infectie als de teek gedurende 24 tot 48 uur is aangehecht.

Symptomen – Bijna niet te onderscheiden van griepverschijnselen. Mensen verwarren ehrlichiosis soms met de griep en hun immuunsysteem is in staat om de griep te bestrijden zonder veel medische zorg.

Echter, als de symptomen langer aanhouden dan een normale koude ehrlichiose kan dit leiden tot complicaties.

Behandeling – Mondelinge antibiotica worden meestal aanbevolen.

Regio – Gedocumenteerde gevallen van ehrlichiose zijn in de hele Verenigde Staten en Europa gezien.

Bekijk de dagprijs

Anaplasmose

Bacteriële ziekte die voornamelijk door de zwartbenige teek wordt overgedragen. Een proefpersoon wordt blootgesteld aan een infectie als de teek gedurende 24 tot 48 uur is aangehecht.

Symptomen – Meestal beginnen ze 1 tot 2 weken na de eerste tekenbeet. Ze zijn vergelijkbaar met die van de griep, en zijn zeer individueel, variërend van mild tot levensbedreigend, afhankelijk van het individu.

Behandeling – Mondelinge antibiotica worden meestal aanbevolen.

Gebied – komt vaak voor in een groot deel van het noorden van de Verenigde Staten, maar kan overal worden opgelopen waar teken worden aangetroffen.

Rocky Mountain Gevlekte Koorts

Bacteriële infectie die niet wordt overgedragen door een bepaald type teken.

Symptomen – Symptomen komen 1-2 weken na de tekenbeet voor. De eerste symptomen zijn griepachtige verschijnselen. 4-5 dagen na de eerste symptomen ontwikkelt de proefpersoon een zeer kenmerkende uitslag, vandaar de naam Rocky Mountain Spotted Fever.

Indien onbehandeld, kan Rocky Mountain Spotted Fever ernstige schade aan de inwendige organen veroorzaken.

Behandeling – Antibiotica zijn meestal effectief als behandeling.

Zoals u kunt zien, vormen teken de grootste bedreiging voor de mens van de drie veelvoorkomende parasieten die zich aan uw hond kunnen hechten.

Wat te doen als u een teek op uw hond vindt

Tekenen zijn anders dan vlooien, omdat u of uw huisdier er waarschijnlijk niet door besmet raakt, en het zal waarschijnlijk één of hooguit een paar zijn. En, in tegenstelling tot vlooien, zult u niet in staat zijn om medicatie te nemen of een zalf aan te brengen om ze te doden. Met teken moet je ze er één voor één uittrekken.

Teken maken deel uit van de spinachtigenfamilie en zijn genetisch gezien nauw verwant aan spinnen. Ze lijken echter niet op een spin, en zijn een eigen ras.

Teken wachten in bomen of struiken op iets om tegen ze aan te borstelen, zodat ze zich in de huid van een zoogdier kunnen graven en hun bloed kunnen opzuigen (vies!). Teken hebben ook een chemische verbinding in hun speeksel die het gebied waar ze zich ingraven verdoofd, wat betekent dat je misschien niet eens het gevoel hebt dat het zich aan je vasthecht.

Het ergste is dat je voorzichtig moet zijn om ze eruit te trekken. Als je te hard trekt, verwijder je alleen hun lichaam, dat hun mond verlaat, het deel dat vervelende ziektes kan overbrengen, dat zich vastzet in degene die onfortuinlijk genoeg was om er langs te borstelen.

De truc met teken is om ze er met een pincet voorzichtig uit te trekken.

Als ze eenmaal zijn verwijderd, kunnen ze veilig worden weggegooid. Teken hebben een plat lichaam en een ongelooflijk hard exoskelet. Je zult denken dat ze dood zijn, maar ze kunnen nog in leven zijn.

Gereedschap om teken te verwijderen

Als je een speciaal vinkje wilt verwijderen is de TickCheck kit een goede optie. Het wordt geleverd met een pincet en een verwijderaar voor volwassen teken.

Ook de standaard fijn-punt pincet werkt heel goed.

Bekijk de dagprijs

Stappen om een teek te verwijderen

Zoals ik al zei, preventie is het beste medicijn, maar als je een teek op je hond vindt voordat je een kans hebt gehad om ze een vlooienband te geven, dan is dit wat je moet doen:

 • Geen paniek. Weet je nog hoe je de teek voorzichtig moet verwijderen? Je honden nemen emotionele signalen van je aan. Zachtjes de teek optillen zal een stuk moeilijker zijn als uw hond denkt dat er iets mis is. Dus blijf kalm.
 • Pak een pincet.
 • Plaats het pincet om het meest wezenlijke deel van de teek en begin zachtjes te trekken. De teek kan actief tegen u vechten tijdens dit proces en net als vlooien zijn ze ongelooflijk sterk voor hun grootte. Breng een constante, constante spanning aan en het zal eruit komen. Geduld is hier de sleutel.
 • Zodra de teek naar buiten komt, houdt u hem stevig vast met uw pincet en gooit u hem weg.
 • U kunt een teek weggooien door er enkele seconden een vlam op te laten branden, hem onder te dompelen in alcohol of hem in een gesloten zak te doen en hem eruit te gooien. Gebruik nooit uw vingers om het te pletten!

Neem preventieve maatregelen zodat u nooit meer met deze parasieten te maken krijgt! Het proces om teken van jezelf of een ander mens te verwijderen is hetzelfde.

Dingen die je moet vermijden bij het verwijderen van een teek
 • Het eruit trekken met je vingers
 • De teek wegtrekken
 • Het verbranden terwijl het nog steeds in u of uw hond zit.
 • Het gebruik van chemicaliën terwijl u of uw hond nog steeds in het lichaam zit.

Het doen van een van de hierboven genoemde kan leiden tot het overgeven van de teek (ja, dat kunnen ze doen) in de wond of het op een andere manier terugpersen van vloeistoffen in de wond, die je niet wilt.

Na verwijdering

Na het verwijderen van de teek wilt u het gebied schoonmaken met wrijfalcohol en daarna ontsmettingszalf aanbrengen. Dit zal het gebied helpen genezen en voorkomen dat het verder besmet raakt.

Ik heb duizenden uren buiten doorgebracht met mijn geliefde hond en heb een teek uit mijn been getrokken met een gewoon pincet. Maar ik heb er nooit een op haar gevonden. Ik wou dat er een teekhalsband voor mensen was!

Luizen

Luizen, of zoals het bekend is bij honden, hondenpediculose, is de minst voorkomende plaag die u als hondeneigenaar zult tegenkomen.

Ze zijn echter het meest vervelend. Luizen kunnen zich voortplanten en verspreiden als wildvuur.

Laten we eens kijken naar het enige organisme waarvan ik me bewust ben dat het de kracht heeft om een heel klaslokaal van basisschoolkinderen hun hoofd te laten scheren!

Houd in gedachten dat mensen geen hondenluizen kunnen krijgen en dat honden geen mensenluizen kunnen krijgen, dus je hoeft niet bang te zijn voor een oversteek van je hond naar de rest van je familie. Dit is echter nog steeds een plaag die u onmiddellijk zult willen behandelen.

Deze kleine parasieten die op de huid van uw hond kauwen zal veel ongemak voor hen veroorzaken.

Bekijk de dagprijs

Luizenbiologie

Er zijn twee soorten luizen.

 • Trichodectes canis is het type luizen dat op de huid van de hond kauwt.
 • Linognathus setosus is het type luizen dat het bloed van de hond opzuigt.

Hoe komen honden aan luizen?

Honden krijgen luizen direct van andere honden of van dingen die andere honden hebben aangeraakt. Ze komen het meest voor in gebieden met een hoge concentratie van hoektanden die in minder dan sanitaire omstandigheden leven. Sommige plaatsen waar u zich bewust van moet zijn, zijn kennels, dierenwinkels en puppymolens.

Hoe weet u of uw hond luizen heeft?

Deze plagen zijn zichtbaar voor het menselijk oog en verschijnen als kleine zwarte beestjes op de huid van de hond. De eieren die ze leggen worden neten genoemd en verschijnen als clusters van witte schilfers. Het handmatig onderzoeken van uw hond met een combo is de beste manier om ze te controleren (zorg ervoor dat u uw handen daarna wast.) U kunt uw poep ook meenemen naar de dierenarts waar ze u een goede diagnose kunnen geven.

Symptomen van luizen

Hier zijn enkele symptomen om te zoeken als u vermoedt dat uw hoektand luizen draagt.

 • Haaruitval
 • Overmatig krabben
 • Zweertjes op de huid
 • Droge jas

Behandeling

U kunt luizen met succes behandelen met insecticide-shampoos.

 • Bad uw hond grondig voordat u de medicatie toepast die de volwassen luizen doodt.
 • Herhaal het proces een week later om de luizen die in die tijd uitkomen te doden.
 • Doe dit voor alle honden in uw huis op hetzelfde moment, tenzij ze verschillende behandelingsschema’s hebben en elkaar voortdurend herinfecteren.

Zorg er ook voor dat u alles wast wat de hond heeft aangeraakt, ook:

 • Beddengoed
 • Speelgoed
 • Borstels
 • Meubilair of beddengoed

Preventie in plaats van behandeling

Net als bij al deze parasieten is het voorkomen van luizen veel minder gedoe voor u en veel minder lijden voor uw hond. Neem voorzorgsmaatregelen en controleer uw hond altijd nadat hij een gebied heeft bezocht waar hij een van deze vreselijke plagen kan tegenkomen.

Nu we een aantal interessante feiten over vlooien en teken hebben behandeld, laten we leren over de chemicaliën die hen doden.

Bekijk de dagprijs

Giftige chemicaliën om te vermijden in vlooienbanden

Er zijn vier stadia van een vlo; het ei, de larven, de poppen en de volwassen dieren.

Vlooienbehandelingen doden één of alle stadia van de levenscyclus van de vlo. Om deze reden kiezen fabrikanten voor zeer specifieke chemicaliën.

Sommige chemicaliën blijken echter giftig te zijn voor zowel huisdieren als mensen.

Volgens het Pesticide Research Institute moeten we de volgende giftige chemicaliën, die in sommige merken vlooienbanden voorkomen, vermijden.

Amitraz

Amitraz is een chemische stof voor gebruik in zowel spot-on behandelingen als vlooienbanden. Deze chemische stof is een mogelijk carcinogeen en kan het endocriene systeem van huisdieren zoals de eierstokken, teelballen en verschillende klieren aantasten.

Chemicaliën in de Carbamaten familie (Propoxur, Fenoxycarb, Carbaryl)

Gevonden in vlooienbanden, stof, dips en sprays, zijn deze chemicaliën giftig voor het zenuwstelsel van huisdieren, mensen en bijen. Alle drie deze chemicaliën worden beschouwd als mogelijke kankerverwekkende stoffen.

Bovendien vormt het residu dat achterblijft op de vacht van het huisdier van kragen die Propoxur bevatten een bijzonder risico voor kinderen en dieren.

Organofosfaten (Tetrachloorvinfos (TCVP))

Deze chemische stof wordt vaak aangetroffen in vlooienbanden, sprays en poeders, en er wordt sterk vermoed dat het een kankerverwekkende stof is, die giftig kan zijn voor het zenuwstelsel en het endocriene systeem van huisdieren en mensen.

Dit zijn de meest voorkomende giftige chemicaliën die u moet vermijden in de halsband van uw hond. Laten we nu een aantal veilige en effectieve opties om zich te ontdoen van die vervelende vlooien.

Veilig en effectief

De door Bayer geproduceerde hondenhalsband maakt gebruik van twee werkzame stoffen die in combinatie met elkaar bescherming bieden tegen zowel vlooien als teken gedurende maximaal 8 maanden.

Bekijk de dagprijs

De twee actieve en veilige bestrijdingsmiddelen in de Seresto vlooienhalsband zijn:

Imidacloprid (10%)

Deze chemische stof bootst nicotine na, dezelfde die in tabak wordt aangetroffen, en is zeer giftig voor zuigende insecten.

Het is een veel voorkomend ingrediënt in meer dan 400 huisdieren, tuin- en huishoudproducten. U kunt het kopen in poeder, vloeistoffen, korrels en zelfs pakketten die oplossen in water.

Hoe werkt Imidacloprid?

Zodra het insect deze chemische stof heeft ingenomen, gaat het werken om het zenuwstelsel af te sluiten door de individuele zenuwen te stoppen met het verzenden van signalen.

Deze chemische stof is zeer giftig voor insecten omdat het zich veel beter bindt aan de receptoren van de zenuwcellen van de vlooien dan aan zoogdieren of vogels.

Bij vlooienbanden werkt het zowel tegen de larven als tegen de volwassen stadia van de vlo en zelfs tegen luizen.

Het andere goede nieuws is volgens de EPA (Environmental Protection Agency) dat er in hun testen geen aanwijzingen zijn dat imidaclopride kankerverwekkend is.

Flumethrine (4,5%)

Het tweede actieve ingrediënt in de kraag is Flumethrin dat werkt om teken te doden en af te weren in de nimf, larven en volwassen stadia door het afsluiten van het centrale zenuwstelsel van de parasiet.

Ook al behoort het tot de familie van de α-cyano-pyrethroïden (een pesticide), de lage dosis die in de vlooienhalsband wordt gevonden vormt geen risico voor honden, katten of mensen.

Uit een studie die in Parasit Vectors is gepubliceerd, blijkt dat Seresto’s vlooienband veilig en effectief is voor kittens van 10 maanden oud.

Katten krijgen gemakkelijker vlooien dan honden en de meerderheid van de hondenvlooien zijn van de kattenvlooiensoort. Deze hoofdonderzoekers concludeerden dat als het werkte op kittens, dan zou het nog nuttiger zijn voor hoektanden.

Hoe werkt de Seresto-band?

Het partnerschap van de twee werkzame stoffen vormt een synergetische werking die is opgeslagen in de innovatieve “polymeermatrix” van de vlooienhalsband. De middelste laag van de kraag bevat de hoogste concentratie van de twee ingrediënten.

Naarmate de moleculen naar het oppervlak van de vlooienkraag toe bewegen, daalt hun concentratie om een microlaag te vormen. De ingrediënten laten vervolgens los op uw hond nadat hun haar/huid contact maakt met de microlaag, waardoor de behandeling over het hele lichaam van uw hond wordt verspreid.

De medicatie heeft enige tijd nodig om zich op te bouwen, zodat uw hond binnen 48 uur bescherming krijgt tegen vlooien en teken. Sommige mensen hebben echter gemerkt dat het langer duurt. Ik zou aanraden om de halsband een week of zo voor het tekenseizoen aan te doen of voordat u uw hond wil laten beschermen, gewoon om op een veilige manier te luchten.

Natuurlijk, zoals bij elke chemische stof, zullen de effecten uiteindelijk afslijten. Voor de andere vlooienpreventiemogelijkheden dient u de medicatie opnieuw aan te brengen. Dit is de reden waarom de Seresto vlooienband langzaam de chemische eigenschappen vrijgeeft om uw hond tot 8 maanden lang te beschermen tegen deze bijtende plagen.

Het is ook waterbestendig, dus het zal blijven werken, zelfs als uw hond gaat zwemmen of in de regen zit.

Deze zeer innovatieve en veilige vlooienhalsband heeft de markt voor vlooienbehandeling stormenderhand veroverd. Op dit moment is hij toonaangevend in de roedel voor een veilige, effectieve bescherming tegen vlooien en teken.

Alternatieven in vlooienpreventie

Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel makkelijker het is om vlooien, teken en luizen te voorkomen dan om ze achteraf te behandelen.

De Seresto vlooienkraag is veruit de makkelijkste en meest robuuste methode om vlooien te voorkomen. Er zijn echter andere opties waar u zich bewust van moet zijn. Een daarvan die relatief eenvoudig en effectief is, is Frontline.

Frontline is een bekend merk van vlooien- en tekenbehandeling die u toepast op de hondenbont net achter de nek. Het is een zalf en je moet het één keer per maand opnieuw aanbrengen omdat het afslijt. Als u het vergeet, is uw hond kwetsbaar voor vlooienplagen totdat u de zalf opnieuw aanbrengt.

Bovendien bespaart Frontline u alleen geld als u in een koud klimaat leeft waar het teken- en vlooienseizoen maar een paar maanden duurt. Anders wilt u uw hond langer dan dat beschermen.

Als u in een kouder klimaat leeft, bereid bent om met maandelijkse her-aanvragen om te gaan en geld wilt besparen kunt u meer reviews lezen en Frontline aanschaffen.

Frontline gebruikt echter een andere mix van chemicaliën dan Seresto, en volgens sommige beoordelingen lijkt het niet zo effectief te zijn, vooral als uw hond bijzonder gevoelig is voor vlooien en teken of als u in een gebied woont waar ze veel voorkomen.

De Seresto halsband is iets duurder, maar u bespaart uzelf de tijd en de pijn van het opnieuw moeten aanbrengen van de medicatie. Om deze reden adviseren wij de kraag over de zalf optie.

Vlooienbanden en uw hond

De beste manier om een vlooienprobleem te bestrijden is te voorkomen dat het ooit gebeurt.

Deze plagen kunnen extreem moeilijk te verwijderen zijn, dus het is het meest zinvol om te proberen te voorkomen dat ze zich ooit nog eens vastgrijpen.

Bekijk de dagprijs

Als uw huisdier eenmaal geïnfecteerd is, zullen ze de parasiet waarschijnlijk in huis brengen, en wat uw pup nu in staat was om hun harige vacht tegen te wrijven is een doelwit voor het dragen van vlooien. Dit betekent dat ze alles wat ze hebben aangeraakt moeten wassen en stofzuigen.

Hier komt een vlooienkraag goed van pas. Het product is uw eerste verdedigingslinie tegen dit vervelende ongedierte. Het geeft uw hond tot 8 maanden bescherming, en u kunt het gebruiken in combinatie met andere vlooienbehandelingen zoals pillen.

Als u zich echter zorgen maakt over vlooienbehandelingen en uw individuele hond, aarzel dan niet om dierenartsenadvies te vragen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de werkzame stoffen in Seresto® voor honden?
Seresto® combineert twee werkzame stoffen, imidacloprid (10%) en flumethrin (4,5%). De Bayer Polymer Matrix stelt Seresto® in staat om een continue langzame afgifte van de actieve componenten gedurende 8 maanden te garanderen.

Wat zijn de doseer- en frequentierichtlijnen voor Seresto® voor honden?
Seresto® is voor gebruik bij pups en honden van 7 weken en ouder, waardoor het gemakkelijk is om honden acht aaneengesloten maanden lang te beschermen tegen vlooien en teken. Seresto® voor kleine honden is ontworpen voor honden tot 18 pond. (8 kg); Seresto® voor grote honden is ontworpen voor honden boven de 18 pond. (8 kg).

Seresto® is waterbestendig en blijft effectief na een shampoobehandeling, zwemmen of na blootstelling aan regen of zonlicht. Onder normale omstandigheden duurt de effectiviteit acht maanden. Om een duur van acht maanden te behouden, mogen honden niet meer dan één keer per maand worden gebaad. Voor honden die één keer per maand of meer zwemmen, wordt de controleduur teruggebracht tot vijf maanden voor de bestrijding van vlooien en teruggebracht tot zeven maanden voor de bestrijding van teken.

Herinner uw patiënten eraan om de halsband na acht maanden te vervangen voor een optimale bescherming tegen vlooien en teek.

Wat zijn de verpakkingsspecificaties voor Seresto® voor honden?

 • Seresto Vlooien En Tekenband – Grote Hond – 8 > kg
 • Seresto Vlooien En Tekenband – Kleine Hond – 0 Tot 8 kg

Kan Seresto® voor honden worden gebruikt naast identificatie of fixatiehalsbanden?
Ja, Seresto® kan naast de identificatie of het in bedwang houden van de kragen worden gebruikt zonder deze te beschadigen.

Hoe snel begint Seresto® voor honden te werken?
Seresto ® kills existing fleas on dogs within 24 hours after application; after 24 hours of application, Seresto ® kills re-infesting fleas within two hours before they lay eggs.

Seresto ® begins preventing Teken within 48 hours of application and repels and/or kills new Teken in as quickly as six hours.