Beste Vlooienbanden voor honden kopen, aanbieding en review

Als het weer warm wordt, maken vlooien en teken een comeback. Het is dus van essentieel belang uw trouwe metgezel te beschermen om hem in perfecte gezondheid te houden. Van alle beschikbare anti-parasitaire oplossingen heeft de vlooienband bewezen zeer effectief te zijn. Hier zijn onze tips om de juiste te kiezen.

vlooienband voor hond

Essentiële bescherming voor het welzijn van uw hond en het hele gezin

De schadelijke effecten van vlooien

Vlooien zijn een echte plaag, die zowel uw huisdier als het hele gezin kan schaden. Als uw huisdier maar één vlo vangt, zit u met een door vlooien geteisterd huis. Dit kleine insect voedt zich met bloed en zijn beten veroorzaken hevige jeuk. Ze zijn zeer irriterend en kunnen snel veranderen in korsten en geïnfecteerd raken. Bovendien is het niet ongewoon dat zowel honden als mensen een intolerantie voor vlooienspeeksel ontwikkelen. Het lichaam reageert op een verergerde manier op deze agressie, tot het punt dat het overgevoelig wordt. Deze huidaandoening, die allergische vlooienbeetdermatitis wordt genoemd, leidt tot virulente krabaanvallen en de daaruit voortvloeiende haaruitval.

Teken, een constant gevaar

Vlooien zijn niet je enige vijand. Teken voeden zich ook met het bloed van uw dappere viervoeter, en met dat van uzelf. Deze parasieten maken van de gelegenheid gebruik om ziekteverwekkers via hun speeksel over te brengen. Er zijn verschillende ernstige ziekten die dodelijk kunnen zijn voor de mens, waarvan de gevaarlijkste ongetwijfeld de ziekte van Lyme is. Deze parasieten worden vooral op het platteland aangetroffen, maar ook in de stedelijke omgeving worden ze aangetroffen. Groenstroken, struiken, speelplaatsen omringd door gras, enz. zijn allemaal schuilplaatsen voor teken die op zoek zijn naar een gastheer om zich aan vast te klampen en bloed uit te zuigen. Merk op dat ze van vochtigheid en warmte houden. Teken zijn actief in de zomer en de winter, zodra de temperatuur 10°C bereikt.

Een duurzame oplossing voor de bestrijding van vlooien en teken

Het is belangrijk uw huisdier te beschermen tegen deze ergernissen. Het dragen van een antiparasitaire halsband voorkomt vlooien, die anders steeds terug zouden komen. Je zou meerdere keren per dag kunnen stofzuigen en de tapijten in je huis zouden er nog steeds vol mee zitten! De meeste halsbanden hebben een dubbele werking: ze doden niet alleen zowel vlooien als teken, maar werken ook afwerend. In ieder geval wordt de spray continu op de hele vacht van uw viervoeter aangebracht.

De samenstelling van de vlooienband

Een vlooienband kan een insectendodende werking hebben. Het bevat chemische middelen die zeer doeltreffend zijn bij het uitroeien van insecten, zoals Seresto.

De halsband kan ook een insectenwerend middel zijn, wat betekent dat hij ongewenste insecten op natuurlijke wijze wegjaagt. Het is gemaakt van essentiële oliën of plantenextracten, zoals geranium of citronella. Dit type product is geschikt voor dieren die waarschijnlijk niet in contact komen met insecten of die een huid hebben die gevoelig is voor allergieën.

Het effect tegen vlooien en hun larven is bijna onmiddellijk. Het duurt echter 48 uur om teken te elimineren. Voor een optimale bescherming is het daarom raadzaam te controleren op de aanwezigheid van parasieten, maar ook niet te vergeten de halsband regelmatig te vervangen. De kraag gaat, afhankelijk van het merk, zeven tot acht maanden mee, of zelfs minder in geval van herhaaldelijk baden.

Een vlooienband aangepast aan de grootte van uw huisdier

Om de juiste vlooienband voor uw huisdier te kiezen, moet u rekening houden met de grootte van het dier. Alle modellen zijn geschikt voor huisdieren ouder dan zeven weken. Ze zijn er in twee maten, voor honden tot 8 kilo en voor grotere rassen. Houd u aan het gewichtsbereik, want een Yorkie verdraagt niet te veel product en een Duitse herder zal niet zo goed beschermd zijn. Dus wees gerust, een goed gebruikte vlooienband is in geen geval giftig.

De bewezen effectiviteit van de Seresto Vlooienband

SERESTO

Bekijk de dagprijs

Bayer Laboratories biedt de meest doeltreffende behandeling die beschikbaar is om ongedierte te bestrijden in de vorm van een halsband. Het biedt acht maanden gemoedsrust tegen vlooien, maar ook tegen teken en luizen. Het is reukloos en waterbestendig. Het actieve ingrediënt in de Seresto halsband behandelt ook de omgeving van uw huisdier. Daardoor worden de in de mand aangetroffen vlooienlarven en eitjes onmiddellijk geëlimineerd.

Andere bewezen vlooienbanden

Seresto is nog steeds het leidende merk op de markt. Hier zijn echter enkele andere vlooien- en tekenhalsbanden die u evenzeer tevreden zouden moeten stellen.

De Scalibor ongediertebestrijdingshalsband
Scalibor vlooienband

Bekijk de dagprijs

De Scalibor halsband van MSD Animal Health is een krachtige anti-vlooien halsband die uw huisdier gedurende ongeveer 6 maanden beschermt. Scalibor werkt tegelijkertijd tegen vlooien (5 maanden) en muggen (6 maanden). Dankzij zijn drievoudige werking is deze halsband een van de beste op de markt. Het kan worden gebruikt bij puppies vanaf de leeftijd van 7 weken en bij zogende teven, maar wordt niet aanbevolen voor drachtige teven.

Vetopure Beaphar afstotende halsband
Beaphar vlooienband

Bekijk de dagprijs

Deze halsband houdt uw huisdier veilig tegen uitwendige parasieten zoals teken, vlooien en muggen. De kraag is esthetisch aantrekkelijk en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De Vetopure vlooienband verspreidt continu extracten van Margosa, een boom die inheems is in India met erkende afwerende eigenschappen, en Lavandin met insectenwerende eigenschappen. Het blijft drie maanden werkzaam, zonder te worden aangetast door vocht of water. Een ander positief punt is dat sommige modellen zijn uitgerust met een reflecterende strip voor meer veiligheid. De behandelingsduur is echter ook korter dan met Seresto of Scalibor halsbanden.

  • Beaphar Vetopure hondenhalsband
  • Beaphar Vetopure halsband voor puppy’s

sharon b

sharon b vlooienband

Bekijk de dagprijs

Vlooien komen voor bij maar liefst 90% van alle honden indien hun baasje geen proactieve beschermingsmaatregelen neemt. Doorgaans hebben veel baasjes eerst niet eens in de gaten dat hun hond vlooien heeft.

Eén vlo is echter al voldoende om een heuse vlooienplaag te veroorzaken binnen slechts enkele weken.

Niet alleen in de vacht van de hond maar ook in de auto en woning van hun baas, met alle risico’s van dien voor de gezondheid van de volwassenen, kinderen en andere huisdieren in het hele huishouden.

jc pets vlooienband

jc pets vlooienband

Bekijk de dagprijs

Ben jij ook helemaal klaar met al die vlooien van je hond en kun je maar niet de juiste vlooienband vinden omdat deze na een paar dagen al niet meer werkt? Of omdat deze enorm stinkt? Of omdat deze helemaal niet past?

Dan is de JC Pets teken- en vlooienband de oplossing!

De JC vlooienband is de enige halsband die je hond en daardoor ook je huis gedurende 8 maanden 24/7 op een natuurlijke manier volledig beschermd tegen vlooien, teken en ander ongedierte zonder onaangename geuren. Je kunt de halsband op maat afknippen, waardoor die geschikt is voor elke hond. Gun je hond een rustig leven zonder al dat gejeuk!

fleacare vlooienband hond

Vlooien en tekenband, Anti Vlooien voor honden - Vlooienband hond- Tekenband hond - Bescherming hond - Diervriendelijk - One size - Fleacare

Bekijk de dagprijs

Veel honden hebben last van vlooien en teken…
Als hondenbezitter wil je graag dat je hond geen Vlooien en Teken krijgt en zeker niet met de bijbehorende ziektes die deze ongedierte met zich meebrengen. Gelukkig is onze vlooien en tekenband daar nu een doeltreffende oplossing voor! De Fleacare vlooienband maakt alleen gebruik van natuurlijke materialen zoals pepermunt en kaneel olie en beschermt daarmee jouw trouwe viervoeter.

Hoe een vlooienband correct aan te brengen

Omdat een baasje maar één ding wil, het welzijn en de gezondheid van zijn lieve viervoeter, moet hij weten hoe hij zijn vlooienband op de juiste manier moet bevestigen. Om volledig doeltreffend te zijn, moet het zo worden afgesteld dat het de huid raakt zonder te strak te zitten. Er moeten twee vingers tussen de hals en de kraag passen. Aangezien de lengte universeel is, moet u niet vergeten het uiteinde dat uitsteekt af te knippen, want als uw huisdier erin slaagt het te vangen, zou het eraan kunnen trekken en zichzelf kunnen wurgen. Ook mag uw huisdier er niet op kauwen, want het bevat anti-parasietenproducten. Daarom moet u uw handen grondig wassen na het hanteren.

Ons advies

De keuze van een vlooienband hangt af van de levensstijl en de gewoonten van uw huisdier. Hoewel het zeer gemakkelijk in het gebruik is en geen enkel ander ongediertebestrijdingsproduct er qua praktische bruikbaarheid tegenop kan, is het mogelijk dat de tekenkraag niet geschikt is. Wees waakzaam en controleer de conditie van de huid nadat de halsband is aangebracht. De halsband moet onmiddellijk worden verwijderd in geval van een allergische reactie. Als u de trotse eigenaar van een puppy bent, is zijn lichaam kwetsbaarder. U kunt het beste een veilig insectenwerend model gebruiken totdat uw puppy oud genoeg is om een effectieve, insectendodende halsband te dragen. Combineer het met een andere methode van ontsmetting, zoals shampoo en een vlooienkam.

Heeft u een opmerking of vraag? Aarzel niet om een reactie achter te laten, we zullen deze met plezier beantwoorden.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikelen: