Scalibor Teken en vlooienhalsband

Halsband tegen teken en tegen flebotomine (muggen die Leishmaniasis overbrengen) voor honden

Scalibor® is een anti-parasieten halsband voor honden die beschermt tegen zandvliegen, muggen en teken. Het wordt ook gebruikt ter voorkoming van leishmaniasis, een ziekte die in het Middellandse-Zeegebied wijd verbreid is.

De Scalibor® halsband heeft een 12 maanden durende afweerreactie tegen zandvliegen, een 6 maanden durende werking tegen muggen en een 6 maanden durende acaricide werking tegen teken. De doeltreffendheid van de Scalibor® kraag ligt tussen 94 en 98% tegen zandvliegen, gedurende de 12 maanden van bescherming.

Scalibor vlooienband

Bekijk de dagprijs

Hoe werkt de Scalibor® halsband?

De werkzame stof van de Scalibor® hondenhalsband is deltamethrin. Deltamethrin wordt gekenmerkt door zijn acaricide en insecticide werking door het veroorzaken van hyperexcitatie, gevolgd door verlamming, tremoren en sterfte van de parasieten.

Voor een doeltreffende bescherming moet, gezien de verspreidingstijd bij de hond, de Scalibor® halsband een week voordat het dier in de besmette omgeving wordt binnengebracht, worden aangebracht.

Scalibor® is een elastische en reukloze kraag.

Producten

Vaak gestelde vragen

Wat is de samenstelling van Scalibor®?

Deltamethrin: 0,76 g Titaanoxide (E 171): 0,285 g Hulpstof q.s.p.: 19 g

Wat zijn de indicaties voor het gebruik van Scalibor?

Bij honden : – preventie van tekeninfestaties gedurende 6 maanden. – preventie van zandvliegbeten gedurende 12 maanden. – preventie van muggenbeten gedurende 6 maanden.

Wat zijn de contra-indicaties voor het gebruik van dit product?

Niet gebruiken bij drachtige teven of pups jonger dan 7 weken. Scalibor® halsband is een diergeneesmiddel. Houd het buiten het bereik van kinderen en was uw handen na het hanteren van de halsband. Aarzel niet om uw dierenarts te raadplegen