Frontline hond kopen en aanbieding

Wandel door het gangpad voor de vlooienbehandeling bij elke dierenwinkel en er is geen twijfel mogelijk dat u Frontline Plus zult tegenkomen.

Het merk Frontline, dat sinds de jaren negentig van de vorige eeuw op de frontlinie van de strijd tegen ongedierte voor huisdieren staat, is een belangrijk onderdeel van de markt voor vlooienbehandeling en -preventie.
frontline hond
Frontline Plus is, zoals de naam al aangeeft, een verbetering ten opzichte van het originele product (Frontline) en is ontworpen om vlooien uit te roeien voordat ze volgroeid zijn.

In dit artikel gaan we dieper in op Frontline Plus, te beginnen met zijn oorsprong twee decennia geleden. We onderzoeken de actieve ingrediënten, consumentenbeoordelingen, veiligheidsproblemen en alles wat daartussen zit – we helpen je te beslissen of Frontline Plus de juiste vlooienbestrijder voor Fido is!

 • Frontline Plus is een actueel, vrij verkrijgbaar medicijn dat is ontworpen om vlooien, teken en luizen te doden.
 • U geeft Frontline Plus één keer per maand, door de vloeistof direct op de huid van uw hond te spuiten, tussen zijn schouderbladen.
 • De actieve ingrediënten in Frontline Plus – fipronil en s-methopreen – worden grotendeels beschouwd als veilig en effectief voor de meeste honden.

Frontline Spot on Hond S 3 pipets 2-10 kg

Frontline Spot on Hond S 3 pipets 2-10 kg

Bekijk de dagprijs

FRONTLINE Spot On is de originele vlo-en teken spot-on formule van FRONTLINE, voor het eerst gebruikt door dierenartsen, nu zonder recept verkrijgbaar.

Frontline Spot on Hond XL 3 pipets +40 kg

Frontline Spot on Hond XL 3 pipets +40 kg

Bekijk de dagprijs

Frontline Geschiedenis & Achtergrond

De naam Frontline staat al meer dan 20 jaar in de voorhoede van de bescherming tegen vlooien en teken. Gefabriceerd door Merial en gewapend met het krachtige ingrediënt fipronil, werkt deze robuuste behandeling en preventie snel en efficiënt.

In het jaar 2000 kwam Frontline Plus op de markt en combineerde de voordelen van Frontline’s bestaande vlooien- en tekenbescherming met een ingrediënt genaamd s-methopreen.

Deze nieuwe toevoeging werd opgenomen om ervoor te zorgen dat vlooien niet voorbij het larvenstadium komen, waardoor een plaag dood in het spoor wordt gestopt. De all-inclusive Frontline Plus doodt teken, vlooien en luizen, en slechts één dosis houdt je poep 30 dagen lang beschermd.

Frontline Plus Basisoverzicht

Frontline Plus is een preventief vlooienmiddel voor honden van alle maten die ouder zijn dan 8 weken.

U kunt het product kiezen uit een van de 5 gewichtscategorieën, beginnend bij 5 pond en geschikt voor maximaal 132 pond. Eenmaal toegepast, is het effectief bij het doden van vlooien, luizen en teken – het breekt ook de levenscyclus van vlooien, het onderbreekt de ontwikkeling van de eieren en de larven voordat ze volwassen zijn.

Het medicijn wordt geleverd in een plastic aanbrengslang, die gemakkelijk opengebroken kan worden om op de schouders van uw pup te worden aangebracht. Voor verdere bescherming wordt geadviseerd om het medicijn één keer per maand opnieuw aan te brengen.

U wilt voorkomen dat u uw hond daarna minstens een dag in bad gaat, en dat u het gebied waar het middel is aangebracht ook een dag of twee lang aait.

Wees er zeker van en ontmoedig het rollen of krabben na het aanbrengen, en als uw hond hondenvrienden heeft, vermijd dan een beetje ruwheid om het medicijn in de huid te laten sijpelen.

Net als bij elk ander medicijn, zorg ervoor dat u Frontline Plus toedient op de exacte manier beschreven op het etiket of in de productliteratuur.

Wat zit er in de Frontline Plus Box?

Er zit niet veel in een doosje Frontline Plus. In wezen krijg je wat informatief papierwerk en een paar individuele doses in kleine buisjes.

Het aantal doses in de doos varieert. We hebben dozen gezien die drie, zes of acht doses bevatten, en het is mogelijk dat je andere hoeveelheden tegenkomt.

In elk buisje zit een mengsel van actieve en niet-actieve bestanddelen. De actieve bestanddelen zijn de vuurkracht van het product – degenen die het zware werk doen. Dit is het spul dat het product laat functioneren zoals het wordt geadverteerd. In dit geval is het de vlooienverdelgende, tikkende stof.

De actieve ingrediënten in Frontline Plus zijn onder andere:

 • Fipronil (9,8%)
 • (S)-Methopreen (8,8%)

De inerte ingrediënten vormen de rest. Ze helpen dingen te doen zoals het product behouden en maken het gemakkelijker om het aan te brengen op uw huisdier.

Omdat deze ingrediënten vrij inert zijn, hoeft Merial ze niet op de productverpakking te vermelden. We kunnen u dus niet zeggen wat er precies in zit. Dit lijkt misschien frustrerend, maar het is een vrij gangbare praktijk bij fabrikanten van vlooienmedicijnen.

Hoe werkt Frontline Plus?

U zult verbaasd zijn hoe eenvoudig de applicatie-instructies op de Frontline Plus verpakking zijn: Open gewoon de verpakking en knijp alle inhoud op de huid tussen de schouders van uw pup (zorg ervoor dat u het haar scheidt, zodat het medicijn op de juiste plaats terechtkomt). U hoeft het niet in te wrijven en u hoeft het niet opnieuw aan te brengen gedurende 30 dagen.

Het geheim van de volle effectiviteit wordt “translocatie” genoemd.

In principe, als het product eenmaal is aangebracht, verzamelt het zich snel in de olieklieren van uw huisdier. In de loop van de volgende maand sijpelt het product voortdurend door de olieklieren over het hele lichaam van uw hond, zodat hij van kop tot staart bedekt is met een dunne en consistente vlooienverdelger.

De fipronil zorgt ervoor dat volwassen vlooien worden gedood zodra ze uw poep aanraken. Het s-methopreen heeft een vergelijkbaar effect, maar dan op de vlooieneieren en de larven – het stopt de groei van de vlooien voordat ze volgroeid zijn en kan uw hond bijten.

Frontline Plus doodt ook teken die zich aan uw hond kunnen hechten. Het duurt echter ongeveer 24 tot 48 uur om dit te doen, dus u zult nog steeds zeker willen zijn om Fido te controleren op teken na avonturen in de buitenlucht.

Is Frontline Plus effectief?

Geen enkele vlooienbehandeling is perfect, en hun effectiviteit kan per situatie een beetje verschillen. Dit gezegd zijnde, lijkt Frontline Plus in de meeste situaties effectief te zijn.

Over het algemeen weerspiegelt de peer-reviewed literatuur dit. Een studie uit 2011 heeft dat bijvoorbeeld aangetoond:

“…in veldsituaties zorgde FRONTLINE® Plus voor een effectieve vlooienbestrijding, zoals wordt beoordeeld aan de hand van de significante afname in het ontstaan van vlooien uit het besmette huishouden.”

De wetenschappers die dit onderzoek uitvoeren, hebben Frontline echter niet vergeleken met andere vlooienbehandelingen.

Een ander onderzoek uit 2011 leverde nog indrukwekkender resultaten op, en de wetenschappers vonden dat:

“Honden behandeld met FRONTLINE Plus hadden 100% effectiviteit op de 12, 18, en 24-uurs beoordelingen op dag 1 na de behandeling, en op dagen 7, 14, en 21 na de besmetting. Op dag 28 werd 100% werkzaamheid bereikt door 24 uur na de besmetting, en de werkzaamheid was >99% op de 12 en 18 uur durende tijdstippen”.

Is Frontline Plus veilig voor honden?

Zoals we hebben besproken, zijn de actieve ingrediënten in Frontline Plus fipronil en s-methopreen. Het is niet verrassend dat deze ingrediënten niet exclusief zijn voor het voorkomen van vlooien en teken bij honden en katten.

Fipronil wordt gebruikt in veel verschillende anti-bug producten, zoals pesticiden voor uw gazon of voor boerenvelden. Pesticiden klinken misschien als iets dat u van uw huisdier weg wilt houden, maar maak u geen zorgen – wetenschappers zijn het er over het algemeen over eens dat topisch toegepaste fipronil veilig is voor honden.

Uit een studie uit 2014, gepubliceerd in het tijdschrift Biomarkers in Toxicologie:

“De USEPA heeft bepaald dat fipronil veilig is voor gebruik bij honden en katten, zonder schade aan te richten aan mensen die met deze huisdieren omgaan. Meestal komen vergiftigingsgevallen van fipronil voor bij honden en katten als gevolg van het per ongeluk innemen van het product Frontline. “

Het is belangrijk om te voorkomen dat uw hond fipronil binnenkrijgt, maar dat is een deel van de reden waarom het meestal wordt toegepast op de nek of schouders van uw hond, die voor hem moeilijk te bereiken is met zijn mond.

S-methopreen, het andere actieve ingrediënt in Frontline Plus, is een chemische stof die voorkomt in producten zoals huishoudelijke insectenspray of andere insecticiden. In feite wordt het zelfs gebruikt in sommige veevoeders om het ongediertevrij te houden.

Deze chemische stof gaat in principe undercover en werkt als een groeihormoon voor vlooien en andere insecten – maar in plaats van de groei te versnellen, stopt het de ontwikkeling van het bijtende insect koud.

Net als fipronil, lijkt het erop dat s-methopreen veilig is voor de meeste honden.

Helaas is er niet veel informatie beschikbaar over de veiligheid van s-methopreen op zichzelf. Echter, een studie uit 2013, gepubliceerd in Journal of Veterinary Science & Technology, onderzocht de veiligheid van een soortgelijke vlooien- en tekenbehandeling die ook fipronil en s-methopreen (Biospot) bevat.

Tijdens hun werk concludeerden de onderzoekers dat het:

“…veilig werd bevonden voor actuele toepassing, aangezien geen van de honden nadelige effecten vertoonde, en er geen huidreacties plaatsvonden op de plaats van toepassing.”

Doodt Frontline Plus honden?

Er zijn verspreide rapporten online – voornamelijk gedeeld via social media kanalen – die uitleggen dat Frontline Plus honden ziek heeft gemaakt of zelfs heeft gedood.

Het is echter belangrijk om deze anekdotische rapporten in perspectief te houden. Ze bevatten zelden alle informatie die men nodig heeft om de situatie goed te kunnen beoordelen, en veterinaire documentatie die Frontline Plus (of de actieve ingrediënten die het bevat) positief koppelt aan een ernstige ziekte is eveneens zeldzaam.

Wel heeft de EPA in 2009 onderzoek gedaan naar de veiligheid van een aantal actuele, eenzijdige vlooienbehandelingen. Tijdens hun onderzoek vonden ze een klein aantal “grote incidenten” en stierf een huisdier.

Desalniettemin stelt de EPA dit specifiek:

…de producten veilig gebruikt kunnen worden, maar dat er wat extra beperkingen nodig zijn.

Ze stellen verder dat een goede toediening noodzakelijk is en dat het zeer belangrijk is om uw hond op de juiste manier te doseren.

De gerapporteerde incidenten toonden aan dat veel, maar niet alle huisdierincidenten plaatsvonden omdat de producten werden misbruikt, wat de behoefte aan een duidelijkere etikettering versterkt.

Dus, wat is de afhaalmaaltijd voor eigenaars? We stellen het volgende voor:

 • Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u uw huisdier vlooien- en teekmedicatie geeft.
 • Wees voorzichtig met het volgen van de instructies op de brief.
 • Zorg ervoor dat u een nauwkeurig gewicht heeft voor uw huisdier voordat u een vlo en teek medicatie koopt.
 • Kleine hondenbezitters moeten extra voorzichtig zijn. Veel van de ernstigste gevallen die door het EPA-onderzoek van 2009 zijn onderzocht, hadden betrekking op honden met een gewicht tussen 10 en 20 pond. Chihuahuas, teckels, mini poedels en shih tzus behoorden tot de rassen die het vaakst problemen leken te ondervinden.
 • Stop met het gebruik van vlooien- en teekmedicatie en neem contact op met uw dierenarts als u mogelijke bijwerkingen opmerkt, zoals huidirritatie, maag- en darmklachten, ongecoördineerd gedrag, kwijlen, ademhalingsproblemen of lusteloosheid.
 • We raden u ook aan om, als u eenmaal een goede hondenvlo en -teekmedicatie heeft gevonden die uw poep goed verdraagt, deze niet onnodig te veranderen.

Voordat we verder gaan, laten we u achter met de opmerkingen van de ASPCA veterinair toxicoloog en senior vice president voor diergezondheidsdiensten, Dr. Steven Hansen, na een onderzoek uit 2009:

De belangrijke meeneemboodschap is dat, hoewel er met alle vlooien- en tekenproducten bijwerkingen kunnen optreden, de meeste effecten relatief mild zijn en onder meer huidirritatie en maagklachten tot gevolg hebben.

Is Frontline Plus veilig voor mensen?

We hebben uw angst voor het welzijn van uw huisdier weggenomen als het gaat om de ingrediënten in Frontline Plus, maar hoe zit het met die van uzelf?

Het is waarschijnlijk een gegeven dat u bij het aanbrengen van dit rommelige product, zoals voorgeschreven, een beetje op uw handen krijgt. Hoewel u zich achteraf zeker wilt wassen, hoeft u zich geen grote zorgen te maken.

U zult uw vlooienbehandelingen uit de buurt van kinderen en huisdieren willen houden, zodat ze er niet per ongeluk mee spelen of het inslikken – en in hemelsnaam, u zult ook willen voorkomen dat ze het eten.

Volgens het National Pesticide Information Center is fipronil vrij onschadelijk voor ons mensen in kleine hoeveelheden. Als u het inneemt, zult u medische hulp willen zoeken (bel op zijn minst uw arts), maar de kans is groot dat het geen blijvende gevolgen heeft.

De NPIC rapporteert vergelijkbare informatie over s-methopreen – terwijl consumptie in grote hoeveelheden voor mensen onverstandig is, is de occasionele borstel met het product over het algemeen geen reden tot ongerustheid.

In feite is deze chemische stof toegestaan in een heleboel gewone voedingsmiddelen die je eet (wat een beetje grof is, maar waarschijnlijk minder grof dan het vinden van insecten in je voedsel).

Voor- en nadelen van Frontline Plus

Nu we de basis en de achtergrond van Frontline Plus hebben aangepakt, laten we ons verdiepen in de voors en tegens om u te helpen beslissen of het de juiste preventie en behandeling voor uw poep is:

Voordelen:

 • Frontline Plus is een alles-in-één optie, waarbij de vakjes voor zowel behandeling als preventie worden aangekruist. U bespaart tijd en geld met deze one-stop-shop. Het belangrijkste is dat het preventieve karakter van Frontline Plus uw huisdier ongemak zal besparen door terugkerende vlooienaanvallen te voorkomen.
 • Met Frontline Plus kunt u vooruit plannen. Eén dosis aan het begin van de maand, en u hoeft zich geen zorgen te maken over vlooien, teken of luizen gedurende 30 dagen. Het is een makkelijke en handige manier om uw poep ongediertevrij te houden, die op de kalender is afgestemd met andere belangrijke maandelijkse preventieve maatregelen zoals hartwormpillen.
 • Frontline Plus doodt vlooien bij contact. Andere behandelingen vereisen dat vlooien bijten voordat ze in werking treden. Hoewel die vlooien geen recidivisten zijn, wordt de schade al aangericht tegen de tijd dat ze dood zijn. Frontline haalt ze eruit voordat ze de kans krijgen om ongemak te veroorzaken.

Nadelen:

 • De aanvraagprocedure kan een beetje lastig zijn. U heeft de taak om uw hond stil te houden terwijl u de buis opent en op de schouders aanbrengt – proberen om het uit uw handen te houden of uw tapijt kan een uitdaging zijn. Als het mogelijk is, wilt u dat een vriend u helpt.
 • Het doodt teken niet snel. Frontline Plus doodt wel de teken, maar niet altijd snel genoeg om te voorkomen dat de bloedzuigers ziektes op uw hond overdragen.
 • Preventie is niet gratis, en Frontline Plus ook niet. Hoewel bewezen effectief te zijn, is het aan de hoge kant van het prijsspectrum. Hoewel het u geld kan besparen door het vermijden van de mogelijke kosten van vlooienshampoo, dierenartsbezoeken en behandeling als u een vlooienplaag tegenkomt, is preventie nog steeds een investering.

Frontline Plus Rating

In totaal geven we Frontline Plus vier sterren op vijf.

Als je te maken hebt met een nachtmerrieachtige vlooienplaag, is Frontline Plus een uitstekende optie.

Krachtige ingrediënten die doden bij contact zijn een krachtige verdedigingslinie voor uw pup en hebben bewezen effectief te zijn in het uitvoeren van de klus. Tevreden klanten melden dat het gemak van de 30-dagen spanwijdte van de preventie nuttig is voor avontuurlijke pups die graag urenlang in de buitenlucht doorbrengen.

In de reviews over Frontline Plus ziet u een verscheidenheid aan reacties – sommige huisdiereigenaren zeggen dat het werkt als een charme, terwijl anderen beweren dat het volledig ineffectief is.

Voor die negatieve recensies kunnen we niet zeggen dat we weten dat het product goed is toegepast en dat de aanwijzingen goed zijn opgevolgd – maar het is belangrijk om een verscheidenheid aan standpunten in overweging te nemen wanneer u een product uitkiest.

Conclusiie

Of uw pup nu urenlang buiten is of naar het hondenpark en de hondenopvang gaat, een betrouwbaar vlooienpreventiemiddel is een must.

Vlooien zijn een constante bedreiging voor de gezondheid en het welzijn van uw huisdier – preventie moet een topprioriteit zijn, en het is geen slecht idee om een behandelplan in gedachten te hebben voor het geval u te maken krijgt met een plaag.

Frontline Plus is zeker de moeite waard – voor, tijdens of na een aanloop met een insectenprobleem. Het is moeilijk om de preventieve bescherming die Frontline Plus biedt te overtreffen, en de handige dosering van één keer per maand.

Vergeet niet om uw vlooienbehandelingskeuze te bespreken met uw dierenarts. Hoewel Frontline Plus vrij verkrijgbaar is, is het altijd belangrijk om uw dierenarts op de hoogte te houden bij het kiezen van een parasietpreventieproduct voor uw hond.