Mogen Honden Asperges Eten

Asperges bevatten vitamine K, A, B1, B2, C en E, alsmede foliumzuur, ijzer, vezels, magnesium en kalium. Met dit alles, waarom geef je het niet aan je hond. Het is een ideale voeding voor zijn gezondheid. Snijd ze in kleine stukjes, zodat ze gemakkelijk kunnen eten.

Veel honden eten graag fruit en groenten als tussendoortje. Maar het lichaam van de hond is niet hetzelfde als dat van de mens, dus bepaalde voedingsmiddelen die wij prima kunnen eten, zijn misschien niet veilig voor honden.
Mogen Honden Asperges Eten
Dus hoe zit het met asperges? Asperges zijn een lekkere groente die boordevol vitaminen en mineralen zit. Het is een heel gezond voedingsmiddel voor mensen, maar is het ook gezond voor honden?

Asperges zijn niet giftig voor honden, dus ze kunnen het veilig eten. Maar er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden voordat je asperges aan je hond voert.

Ten eerste zijn aspergestengels vrij taai. Wij mensen eten meestal geen rauwe asperges, omdat het erg moeilijk is om erop te kauwen. Honden kunnen deze moeilijkheid ook hebben. Om het risico te vermijden dat uw hond de asperges in hun geheel probeert door te slikken en zich mogelijk verslikt, kunt u de asperges het beste in kleine stukjes snijden voordat u ze aan hem voert (hoewel we dit niet aanraden).

Uw hond kan ook moeite hebben met het verteren van rauwe asperges, omdat ze zo taai zijn. Als uw hond braakt, winderig wordt of diarree heeft na het eten van rauwe asperges, probeer ze dan de volgende keer lichtjes te koken voor u ze aan hem geeft. Door asperges licht te koken, is het ook gemakkelijker om erop te kauwen. Als u asperges voor uw hond kookt, gebruik dan geen boter of spijsolie, want die kunnen een hond ziek maken. Kook of stoom de groente gewoon.

Houd er rekening mee dat wanneer u groenten kookt, hun voedingsstoffengehalte afneemt. Als uw hond moeite heeft met het verteren van rauwe asperges, kan het slimmer zijn om over te schakelen op een groente die rauw makkelijker te verteren is, zoals selderij, wortelen of komkommers, omdat hij dan meer vitaminen binnenkrijgt. Selderij en wortels kunnen een verstikkingsgevaar vormen, vooral voor kleine honden. Zorg ervoor dat u ze in hapklare brokken snijdt voordat u ze als traktatie geeft.
Asperges
Iets anders om in gedachten te houden voordat u uw hond asperges voert, is dat het kan leiden tot urine die onaangenaam ruikt (dit gebeurt ook bij mensen). Maar als uw hond volledig zindelijk is, hoeft dit geen probleem te zijn.

Het laatste woord van waarschuwing over asperges is dat aspergevaren, het oneetbare deel van de aspergeplant, giftig zijn voor honden. Als u asperges in uw tuin kweekt, moet u een omheining plaatsen om ervoor te zorgen dat uw hond niet van het giftige deel van de aspergeplant kan eten. Het eten van dit deel van de plant kan leiden tot braken, diarree en ernstige buikpijn.

Dus, kunnen honden asperges eten? Ja, maar het heeft echt geen zin om ze asperges te geven. Als u besluit asperges aan uw hond te geven, kan het rauw moeilijk voor ze zijn om te kauwen en te verteren, dus u kunt beter een zachtere groente kiezen. En als u uw eigen asperges kweekt, let er dan op dat uw hond geen aspergevaren eet.

Mogen honden witte, groene of paarse asperges eten?

Omdat honden ons soms verrassen met hun smaak: het zijn dan wel vleeseters, maar ze kunnen dol zijn op komkommers, watermeloen of zelfs asperges.

hond kauwend op asperge

Asperges, een groente met vele voordelen

Asperges bevatten veel vitamine B9, ook bekend als foliumzuur, dat een cruciale rol speelt bij de celvernieuwing, en zijn dus een voedingsmiddel met interessante voedingseigenschappen voor zowel mens als hond.

Asperges, of ze nu wit, groen of paars zijn, zijn ook rijk aan vitamine K, antioxidanten en mineralen en bieden vele voordelen om uw hond gezond te houden.

Deze caloriearme groente wordt zeer goed verdragen en bevordert de spijsvertering dankzij het gehalte aan vezels, pectine en slijmstoffen.

Asperges voeren aan uw hond

U kunt uw hond asperges geven, maar alleen onder bepaalde voorwaarden. Asperges zijn een groente met vezelige, harde wortels die in de tanden van uw hond kunnen blijven steken.

Net als bij u, moet u vermijden uw hond te veel van dit deel te geven. Een stuk of twee kan geen kwaad, maar controleer achteraf of uw hond geen onaangename vezels tussen zijn tanden heeft!

Wat de rest van de asperges betreft, kunnen honden deze eten, of de groente nu rauw of gekookt is. Als uw hond rauwe asperges eet, snijd ze dan in kleine stukjes om ze beter verteerbaar te maken en om te voorkomen dat uw hond een hele asperge inslikt, wat verstikkingsgevaar zou opleveren.

Het is het beste om uw hond gekookte asperges te voeren, zodat ze gemakkelijker te verteren zijn. En zoals met alles, niet overdrijven: honden hebben afwisseling in hun voeding nodig, en asperges hebben een sterk vochtafdrijvend effect, dus als hij te veel eet, zal hij op elk moment van de dag moeten plassen!

Een paar stukjes zijn dus voldoende voor een kleine hond, terwijl een grote hond het equivalent van meerdere stukjes asperge kan eten. Als u nog een paar stukken asperges over hebt die te hard zijn om te eten, kunt u ze gebruiken om een bouillon, stoofpot of soep op smaak te brengen, of u kunt ze composteren.

Mag de hond de asperge schillen eten?

Heb je je asperges geschild en wil je ze aan je hond geven? Geen probleem. Spoel de schillen af voordat u ze aan uw hond geeft, in kleine hoeveelheden, niet in één grote portie, want ook hier kunnen de vezels tussen zijn tanden of zelfs in zijn keel blijven steken, vooral als het een kleine hond is.

Mag een hond asperges eten

Asperge-intolerantie bij honden

Ja, honden kunnen asperges eten. Niet alle honden zullen echter asperges kunnen eten! Sommige honden met een gevoelige spijsvertering kunnen asperges niet verdragen en kunnen last krijgen van winderigheid, diarree of braken als ze asperges eten, vooral in grote hoeveelheden.

Als u een van deze symptomen bij uw hond opmerkt nadat u hem asperges hebt gegeven, vermijd dan het opnieuw geven ervan. Als de symptomen langer dan 24 uur aanhouden, neem dan contact op met uw dierenarts.

Voor de rest is de enige aanbeveling die we hebben: geef uw hond een extra wandeling als u hem vaak asperges geeft! Deze groenten hebben een diuretisch effect, wat betekent dat ze ervoor kunnen zorgen dat uw hond meer dan normaal wil plassen. Dus om uw tapijt te sparen, kunt u uw hond beter even uitlaten zodat hij zichzelf kan ontlasten!