Mogen honden selderij eten?

Honden met een complete en evenwichtige voeding hebben niet dezelfde behoefte aan groenten en fruit als wij, maar met mate zijn sommige groenten en fruit gezonde traktaties. Caloriearme, vetarme groenten en fruit zijn een goede traktatie voor huisdieren die kampen met overgewicht. Sommige menselijke voedingsmiddelen kunnen echter giftig zijn voor honden, en daarom is het altijd een goed idee om uw dierenarts vragen te stellen als “kunnen honden selderij eten?” voordat u ze het voedsel in kwestie geeft.

Mogen honden selderij eten

Is selderij veilig voor honden?

Selderij wordt door meerdere bronnen genoemd als een veilige groente voor honden, waaronder de veterinaire websites Vetstreet.com en Clinician’s Brief, en wordt vaak aanbevolen als traktatie om gewicht te verliezen. Selderij bevat weinig vet en cholesterol en is een uitstekende bron van vezels, vitamine A, C, en K, folaat, kalium en mangaan. De knapperige groente kan ook de adem van uw hond verfrissen, wat voor sommige hondeneigenaren een goede stimulans is.

Meer fruit en groenten die honden wel en niet kunnen eten

Hoeveel selderij kunnen honden eten?

Hoeveel selderij kunnen honden eten
Aangezien de voedingsbehoeften van uw hond worden gedekt door haar hondenvoer, heeft uw hond de extra voedingsstoffen in selderij niet nodig om gezond te blijven. Selderij moet worden gevoerd als traktatie en niet als maaltijdvervanger, tenzij anders voorgeschreven door uw dierenarts. Maar hoeveel selderij mogen honden eten?

Snoepjes zouden niet meer dan 10% van de dagelijkse voeding van uw hond mogen uitmaken, vooral niet als uw hond overgewicht heeft. Dit maakt het relatief eenvoudig om uit te rekenen hoeveel selderij uw hond moet krijgen. Het enige wat u hoeft te doen is uit te rekenen hoeveel andere traktaties uw hond dagelijks krijgt, en hoeveel voer u haar geeft. Het berekenen van het exacte percentage is waarschijnlijk niet mogelijk voor de meesten van ons, omdat we niet de middelen hebben om het drooggewicht van selderij te berekenen, maar het geeft ons wel een idee van een geschikte portiegrootte. Als uw hond bijvoorbeeld maar een kop voer per dag krijgt, is een kop selderij waarschijnlijk te veel. U kunt ook uw dierenarts vragen naar de juiste portiegrootte voor uw hond.

Risico’s van selderij aan honden voeren

Selderij kan een verstikkingsgevaar vormen, vooral voor kleine honden. Zorg ervoor dat u de selderij in hapklare brokken snijdt voordat u het als traktatie geeft – dit maakt het ook gemakkelijker om de portiegrootte van uw hond af te meten. Alle honden zijn uniek, en het feit dat selderij veilig is voor honden betekent niet dat het de beste traktatie voor uw hond is. Bij twijfel kunt u het beste uw dierenarts vragen.

Meer menselijke voedingsmiddelen die honden wel en niet kunnen eten