Mogen honden sperziebonen eten ?

Laten we eerlijk zijn. De meeste honden zouden best wat minder mogen snoepen, maar voor velen van ons is snoepen een belangrijk onderdeel van de dagelijkse interactie met onze honden. Dit laat ons zoeken naar gezondere alternatieven om onze honden te belonen voor hun goede gedrag.

Sperziebonen zijn misschien wel de perfecte caloriearme vervanger waar we op hebben gewacht.
Mogen honden sperziebonen eten

Zijn sperziebonen veilig voor honden?

Gehakt, gestoomd, rauw, of uit blik – alle soorten sperziebonen zijn veilig voor honden om te eten, zolang ze maar puur zijn. Sperziebonen zelf zijn niet alleen veilig voor honden, dierenartsen raden ze ook aan als een gezonde traktatie. En het beste van alles is dat honden er dol op lijken te zijn.

Soms worden sperziebonen bereid met andere ingrediënten. Dit kan ze niet alleen minder gezond maken, maar zelfs gevaarlijk. Hier zijn enkele gevaren van sperziebonen om te vermijden:

  • Ingeblikte bonen met toegevoegd zout
  • Sperziebonen gekookt met olie en specerijen
  • Sperziebonen gekookt met schadelijke groenten, zoals knoflook en uien
  • Het voeren van grote, hele sperziebonen aan honden, wat verstikkingsgevaar kan opleveren

Zijn sperziebonen gezond voor honden?

Sperziebonen zitten vol belangrijke vitaminen en mineralen, zoals eiwit, ijzer, calcium, en vitamine B6, A, C, en K. Sperziebonen zitten ook vol vezels en zijn laag in calorieën, wat honden en mensen kan helpen zich vol te voelen als ze op dieet zijn.

Uw hond heeft deze extra voedingsstoffen niet per se nodig, als hij al een compleet en uitgebalanceerd commercieel dieet volgt, maar het is fijn om te weten dat sperziebonen een voedzaam alternatief bieden voor hondenkoekjes – en ons minder schuldig kunnen laten voelen over het schrappen van ongezonde traktaties en restjes uit het dieet van onze honden.
Sperziebonen

Kunnen Groene Bonen Honden Helpen Afvallen?

Meer dan de helft van de honden heeft overgewicht. Veel eigenaren realiseren zich niet eens dat hun mollige pups aan de zware kant zijn, maar deze onoplettendheid komt op een kostenpost voor onze honden.

Obesitas leidt tot een lange lijst van gezondheidsproblemen, waaronder diabetes type 2, artrose, hoge bloeddruk, orthopedische problemen, hart- en vaatziekten, nieraandoeningen en sommige vormen van kanker. Om het nog erger te maken, kan het dragen van die extra kilo’s de levensverwachting van uw hond tot 2 jaar verlagen. Aangezien we om te beginnen zo weinig tijd met onze honden doorbrengen, is het verliezen van 2 jaar al heel wat.

De meeste eigenaren willen liever dat hun hond afvalt.

Het geven van sperziebonen als traktatie in plaats van gewone koekjes kan uw hond helpen gewicht te verliezen, zolang u ook actie onderneemt om zijn lichaamsbeweging te vergroten en zijn normale dieet te matigen. Het voeren van sperziebonen zal uw hond niet helpen gewicht te verliezen als hij niet genoeg beweging krijgt en niet de juiste calorieën binnenkrijgt voor zijn leeftijd, ras en levensstijl.

Wat is het Sperziebonen Dieet?

Misschien heeft u wel eens iemand het “sperziebonen dieet” horen noemen als een manier om uw hond te helpen afvallen. Bij dit dieet vervangt men geleidelijk aan een bepaald percentage van het voer van de hond door sperziebonen. Een eigenaar begint bijvoorbeeld met 10 procent van het volume van de normale maaltijd van zijn hond aan te vullen met sperziebonen, en verhoogt het percentage na verloop van tijd tot 50 procent, totdat de hond zijn streefgewicht heeft bereikt. Daarna voegt de eigenaar geleidelijk het normale voer weer toe aan het dieet van de hond.

Honden die plotseling aankomen of moeite hebben met afvallen ondanks beperkingen in beweging en dieet, kunnen om te beginnen een ernstige gezondheidsprobleem hebben, zoals hypothyreoïdie of de ziekte van Cushing.

Zelfs als het extra gewicht van uw hond het gevolg is van te veel brokjes en restjes, is “gewone voeding ongeschikt voor gewichtsverliespatiënten. Hoewel gewichtsverliespatiënten de calorieën krijgen die passen bij hun ideale streefgewicht, hebben ze nog steeds aminozuren, vetten, vitaminen en mineralen nodig voor hun huidige gewicht.”

Dit kan leiden tot onevenwichtigheden en tekorten in de voeding, en honden op het groene bonen dieet kan het gewicht dat ze verloren als gevolg van metabole veranderingen weer terug te krijgen.

Sperziebonen kunnen een effectief onderdeel zijn van een dieet om gewicht te verliezen, zolang u met uw dierenarts overlegt over het beste hondenvoer en het beste welzijnsplan om uw hond te helpen afvallen.

De perfecte gezonde traktatie

Als u echter gewoon op zoek bent naar een gezonde, caloriearme traktatie voor Fido, dan zijn sperziebonen een uitstekende optie. Zoals met elke traktatie, probeer niet meer dan 10% van de dagelijkse voeding van uw hond te nemen, en let op tekenen van maagklachten of allergische reacties.

Kijk ook eens naar deze andere groenten en fruit om te zien welke veilig zijn voor honden om te eten en welke niet.