Hond verveelt zich: Hoe herken je hondjes verveling (en help!)

Oorspronkelijk werden verschillende hondenrassen gefokt om verschillende taken te hebben. Zelfs metgezel rassen waren bedoeld om de hele dag door te brengen met hun mensen. Maar deze dagen, de meeste honden krijgen alles wat ze willen voor gratis met geen werk betrokken. Plus, ze brengen uren alleen door terwijl wij naar ons werk gaan of boodschappen gaan doen. Dus, vervelen honden zich? Absoluut! Hondenverveling kan leiden tot probleemgedrag, maar nog belangrijker, een ongelukkige hond. Lees verder om de tekenen van verveling te leren kennen en tal van tips om ervoor te zorgen dat uw hond alle stimulatie krijgt die hij nodig heeft.
hond verveeld zich

Honden verveling – Tekenen en Symptomen

Een verveelde hond zal zijn eigen plezier maken. En waarschijnlijk op een manier die niet voor u werkt. Als ze aan hun lot worden overgelaten, zullen verveelde honden op meubels en schoenen kauwen, kussens verscheuren, of zelfs uw toiletpapier uitrollen. Wat ze maar kunnen vinden om de tijd te doden. En omdat u er niet bent om ze tegen te houden, is het des te spannender.

Grote rommel als je thuiskomt is een duidelijk teken van een hond die niets te doen heeft. U kunt ook zien graven in de achtertuin of vuilnisbakken omgooien. En tekenen van verveling zijn zelfs te zien als u thuis bent. Als uw hond u altijd om aandacht vraagt en rusteloos is, is de kans groot dat hij zich verveelt en iets te doen wil hebben. Hij kan ook op u en uw gasten springen of overmatig blaffen.

Zorg ervoor dat u verlatingsangst uitsluit als u destructief gedrag en een aanhankelijke houding ziet. Meestal is dit gewoon een uitlaatklep voor uw hond die zijn verveling uit en geniet van het gebrek aan toezicht. Maar soms duidt het op intense angst om alleen gelaten te worden. Als u zich zorgen maakt, raadpleeg dan een hondentrainer of een dierengedragstherapeut.

Lichamelijke oefening

Het is waar dat een vermoeide hond eerder een dutje doet dan dat hij in de problemen komt als u weg bent. Zorg er dus voor dat uw hond voldoende lichaamsbeweging krijgt. Overleg met uw fokker of dierenarts hoeveel beweging uw hond nodig heeft. Een chihuahua heeft genoeg aan een wandeling en een ravottende tuinwandeling, terwijl een energieke Border Collie veel meer nodig heeft om aan zijn behoeften te voldoen.

Een blokje om van tien minuten is waarschijnlijk voor geen enkele hond vermoeiend, dus zorg ervoor dat u meer krachtige beweging toevoegt, zoals achter een bal of schijf aanrennen, of geef hem een veilige plek om los te rennen. En houd uw dagelijkse wandelingen interessant. Ze moeten meer doen dan alleen even een plasje doen. Neem verschillende routes en laat uw hond stoppen om aan de plas te ruiken.

Mentale Stimulatie

De hersenen van uw hond trainen is net zo belangrijk als zijn lichaam trainen. En het is net zo vermoeiend. Probeer voordat u naar uw werk gaat interactieve spelletjes om de hersenen van uw hond uit te dagen. Met activiteiten als verstoppertje spelen, waarbij uw hond u moet vinden, of touwtrekken kunt u samen spelen en uw band opbouwen. Ook geurspelletjes waarbij u lekkernijen of speelgoed in huis verstopt, zijn leuke verveelmomenten.

Het is geweldig om uw hond troost en piepspeeltjes te geven, maar voeg ook puzzelspeelgoed toe aan de speelgoeddoos. Er zijn gevulde puzzelspeeltjes met verborgen piepjes, speeltjes met een flapje waar traktaties in verstopt zitten, en balletjes en blokjes die uw hond moet rollen om bij de traktaties te komen die u erin hebt gestopt. Overweeg ook een snuffelmat. Deze hebben stoffen flappen en lussen die brokjes of traktaties verstoppen zodat uw hond eraan kan snuffelen. Welk speelgoed u uw hond ook geeft, zorg ervoor dat u het regelmatig afwisselt, zodat uw hond geïnteresseerd blijft. Zelfs een oud speeltje lijkt nieuw en spannend als uw hond het dagen niet heeft gezien.
verveelde hond
U kunt ook uw eigen puzzelspeeltjes maken van dingen in huis. Stop pindakaas in een wc-papierrol en vouw de uiteinden om. (Let wel op dat uw hond het papier niet opeet.) Rol traktaties in een papieren zak en laat uw hond de zak openscheuren. Doe lekkers in een waterfles met de dop eraf, zodat hij het moet rondgooien om het eten te krijgen. Of verstop een traktatie in een van de bekers van een muffinblik en leg dan tennisballen bovenop elk bekertje, zodat uw hond de ballen moet verwijderen om het voer te vinden.

Training, Training, Training

Training is niet alleen bedoeld om goede manieren aan te leren. Het is ook een geweldige manier om uw hond mentaal te stimuleren. Gehoorzaamheid is een goed begin, maar als u geen wedstrijden wilt doen, wat doet u dan als u geen gedrag meer kunt aanleren? Wat dacht je van trucjes training? Er zijn eindeloos veel gedragingen die je gewoon voor de lol kunt aanleren, en je kunt ze afstemmen op de interesse en vaardigheden van je hond. Bijvoorbeeld, een groot ras kan worden geleerd om op een ladder te klimmen, terwijl een speelgoedras kan leren om onder de salontafel te kruipen.

Schrijf je in voor een cursus hondentraining. Er zijn zo veel soorten lessen die verder gaan dan de basis. Overweeg rally-, behendigheids- of trucjeslessen. De wekelijkse bijeenkomsten zullen niet alleen uw trainingsvaardigheden aanscherpen, maar u en uw hond zullen ook waardevolle socialisatie krijgen. Zoek naar een instructeur die gebruik maakt van markertraining, zoals een clicker. Deze stijl van positieve bekrachtiging training richt zich op het leren van honden hoe te leren en moedigt hun deelname aan het proces. Met een clicker getrainde honden bieden nieuw gedrag aan in plaats van te wachten op instructies, en dat is ongelooflijk stimulerend en opwindend voor ze.

Socialisatie

Socialisatie is niet alleen voor puppies. Zelfs volwassen honden hebben er baat bij om blootgesteld te worden aan nieuwe mensen en plaatsen. Het is mentaal stimulerend en een geweldige manier om verveling bij honden tegen te gaan. Wees open tijdens uw wandelingen, zodat u nieuwe buren en hun hondenvriendjes kunt ontmoeten. Of organiseer puppy speelafspraakjes met andere honden. Zorg er wel voor dat de andere hond op de hoogte is van zijn inentingen en een geschikte speelpartner is voor uw pup. Koppel bijvoorbeeld geen ruige hond die van ravotten houdt aan een schuchtere hond. Tot slot, kijk eens naar de hondenparken in uw omgeving. Uw hond kan daar loslopen en nieuwe vrienden maken. Maar houd altijd een oogje op uw hond. Alleen omdat hij vriendelijk is, betekent dat niet dat alle andere bezoekers dat ook zijn.

Spelletjes tijdens de maaltijd

Zoiets eenvoudigs als uw hond laten werken voor zijn eten kan ongelooflijk bevredigend zijn. In plaats van gewoon een schaal met brokjes op de grond, overweeg dan om dat voedsel in een langzame feeder kom. Bedoeld voor honden die te snel eten, kan elke hond profiteren van de uitdaging. Of stop de brokjes in een puzzelspeeltje dat het voedsel vrijgeeft. De maaltijd verandert dan van een twee minuten durend eetfestijn in een half uur durend spel. Brokjes verstoppertje is een andere makkelijke manier om van de maaltijd amusement te maken. Strooi het eten van uw hond door het huis of de achtertuin en laat hem elk hapje opsnuiven.

Banen voor uw hond

Veel hondenrassen hebben een werkverleden, van schapendrijven tot bewaken tot karren trekken. Zelfs de rassen die als gezelschapshond zijn ontwikkeld, vinden het leuk om actief te zijn en een doel te hebben. Een van de beste manieren om verveling tegen te gaan is om uw hond een taak te geven. U hoeft hem niet letterlijk aan het werk te zetten, als therapiehond of reddingshond bijvoorbeeld, maar als u hem een hobby geeft of een manier om zijn beloning te verdienen, komt u tegemoet aan zijn psychologische behoeften.

Kies een hobby voor uw hond die past bij zijn interesses en erfgoed. Terriërs werden bijvoorbeeld gefokt om achter ongedierte aan te gaan. Een graafbox in de achtertuin zou een perfect cadeau zijn voor deze jongens. Gebruik een kiddie zwembad of bouwen van een zandbak en vul het met vuil. Begraaf dan speciaal speelgoed voor uw hond om te vinden. Als u de doos blijft aanvullen, zal uw hond urenlang rondspitten op zoek naar lekkers.

Hond Sport

Hondensporten zijn een andere geweldige manier om uw hond een taak te geven. Er zijn vele opties, dus kijk voor iets wat je denkt dat je hond zal genieten. Bijvoorbeeld, geur werk is leuk voor alle rassen, maar bijzonder spannend voor geurhonden zoals Beagles. Of probeer treibball voor herdersrassen. Bij deze sport moet een hond fitnessballen richten en naar je toe duwen. En natuurlijk is behendigheid een geweldige sport voor elk ras omdat het fysieke en mentale oefening biedt en de band tussen hond en mens opbouwt.

U kunt ook doe-het-zelf versies van verschillende hondensporten thuis doen. Bijvoorbeeld, trekken en karren zijn geweldig voor rassen zoals de Berner Sennenhond. Deze honden werden ooit gebruikt om karren te trekken, het vervoer van items van boerderij naar de stad. Het trekken van een zelfgemaakte kar door de achtertuin of buurt geeft deze honden een leuke manier om hun erfgoed te vieren. Een andere optie is een mini behendigheidsparcours in de woonkamer of achtertuin, gemaakt van dingen die je al in huis hebt.

Hulp van buitenaf

Soms, wat u ook doet, moet u uw hond langer alleen laten dan hij zou willen. Samen met het verstrekken van uitdagend speelgoed, eetbare kauwtabletten, en een gevulde Kong, kunt u ook hulp van buitenaf inhuren. Een hondenuitlaatservice kan uw hond in het midden van de dag uitlaten voor beweging en frisse lucht. Of u kunt een dierenoppas inhuren om een bezoekje te brengen terwijl u weg bent. Een oppas kan met uw hond spelen, hem gezelschap houden, en zelfs zijn Kong bijvullen. Ten slotte, om uw hond te voorzien van de hele dag gezelschap, overweeg doggy dagopvang. Hij kan urenlang onder toezicht spelen met andere honden en komt uitgeput en tevreden weer thuis.