Beste snuffelmat voor een hond kopen en aanbiedingen

Zeker in de eerste jaren is het voor een hond belangrijk om uitgedaagd te worden en de mogelijkheid te hebben om te spelen. Een van de manieren om een speelplek te creëren is het gebruik van een snuffelmat voor je hond. Zo’n snuffelmat wordt in verschillende modellen en formaten aangeboden. Zo vind je altijd een snuffelmat die past bij je hond, de ruimte in je woning, enzovoorts.
snuffelmat hond kopen
Op deze pagina lees je meer over het gebruik van een snuffelmat om te voorkomen dat honden zich gaan vervelen. Ook vind je hier een overzicht van de beste snuffelmatten voor honden. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken, wanneer je een snuffelmat aanschaft voor je eigen hond.

Beste snuffelmatten voor honden kopen en overzicht

Onderstaand vind je vier producten, die tot de beste snuffelmatten voor honden behoren. Heb jij al een snuffelmat gevonden, die interessant lijkt voor je eigen hond? Wanneer je voor een van deze snuffelmatten kiest, ben je ervan verzekerd dat je hier een lange tijd gebruik van kunt maken.
honden snuffelmat

Lief! snuffelmat fleece

Lief! Snuffelmat Fleece

Bekijk de dagprijs

Lief! is een merk met een stijlvolle snuffelmat van fleece stof. De snuffelmat heeft een formaat van 20 bij 20 centimeter. Het maakt deze snuffelmat geschikt voor een jonge of kleinere soort hond. De verschillende uitsteeksels van deze snuffelmat dagen de hond uit om op zoek te gaan naar het lekkers dat je voor hem of haar verstopt hebt tussen de losse lappen. De hoge kwaliteit van het materiaal maakt dat je een lange tijd vooruit kunt met deze snuffelmat.

Niet onbelangrijk: de snuffelmat heeft een heel vrolijk ontwerp, waardoor deze goed past in vrijwel ieder interieur!

Woef-It snuffelmat

Grote Woef-it Snuffelmat lichtgrijs, donkergrijs, pink

Bekijk de dagprijs

Net als Lief! heeft ook Woef-It een stijlvol vormgegeven snuffelmat in haar assortiment. Het formaat van deze snuffelmat maakt het model geschikt voor grotere honden. Je kunt de snuffelmat vanzelfsprekend ook bij een kleine hond gebruiken. Het kost een kleine hond echter meer tijd om de brokken te vinden. Je wilt voorkomen dat het te lastig wordt voor je hond en deze tussentijds afhaakt.

Het leuke aan de Woef-It snuffelmat is het feit, dat deze in verschillende kleuren aangeboden wordt. Zo vind je altijd een snuffelmat die qua kleuren past bij de rest van je interieur. Het model is gemaakt van fleece stof.

Beeztees Sniffy snuffelmat voor jonge hondjes

Beeztees Puppy Sniffy Snuffelmat - Hondenspeelgoed

Bekijk de dagprijs

De Beeztees Sniffy snuffelmat is specifiek ontworpen voor jonge honden en voor honden met een kleiner formaat. De snuffelmat heeft een afmeting van 22 bij 22 centimeter en is circa 4 centimeter hoog. Het geeft je alle ruimte om je lekkers voor de hond te verstoppen. De snuffelmat is gemaakt van polyester, waardoor deze een lange tijd mee zal gaan. Zelfs wanneer je puppy in de eerste dagen vooral aan de uitsteeksels van deze snuffelmat probeert te trekken.

Lees ook: hondenspeeltjes en hondenspeelgoed kopen, review en aanbieding

Zuberry snuffelmat hond

Zuberry snuffelmat hond

Bekijk de dagprijs

Met de Zuberry snuffelmat heb je een fraai model snuffelmat voor een wat grotere hond. De snuffelmat heeft een formaat van 48 bi 48 centimeter. Voor een jonge hond of een hond van klein formaat kan de mat al snel te lastig zijn. Het duurt even, alvorens de hond het lekkers gevonden heeft tussen de uitsteeksels van de snuffelmat. Het leuke aan de snuffelmat is het feit, dat deze ontworpen is als een voerschaal. Daarbij biedt de mat het voordeel dat je deze op kunt vouwen. Zo kun je de snuffelmat ook meenemen naar iemand anders. Het model is gemaakt van fleece stof.

Gebruik van een honden snuffelmat

Het idee achter een snuffelmat is het feit, dat je een mat koopt met tal van bossen knopen. Je kunt vervolgens een snoepje tussen deze knopen verstoppen en je hond uitdagen het snoepje te vinden. Ook zonder brokken tussen de knopen van de snuffelmat te verstoppen, zal je hond het leuk vinden om met het kleed te spelen. Doordat de knopen kort op elkaar zitten, wordt een hond echt uitgedaagd! Het voorkomt dat je hond al snel uitgekeken raakt op een snuffelmat.

Een snuffelmat wordt ook wel slow-feeder genoemd. Verschillende baasjes stoppen de helft van de hondenbrokken tussen de uitsteeksels van de snuffelmat, om hun hond op deze manier te vermaken. De andere helft stoppen zij in de voerbak van het dier. Wist je dat tien minuten spelen met de snuffelmat overeenkomt met een uur wandelen met je hond? Vanzelfsprekend is de snuffelmat geen goede vervanger van wandelingen met je viervoeter. Het kan echter wel een leuke toevoeging zijn.
fleece stroken kopen

Op zoek naar de beste snuffelmat voor je hond

Bij de aankoop van een snuffelmat voor je hond zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van de snuffelmat, welke aan moet sluiten op het formaat van je hond zelf. Een te grote snuffelmat kan ertoe leiden dat je hond op den duur verveeld raakt of opgeeft. Andersom is een te kleine snuffelmat ook niet wenselijk. Je hond heeft het voer in dat geval al snel gevonden! Andere factoren om rekening mee te houden zijn het type snuffelmat en bijvoorbeeld het gebruikte materiaal.

Formaat van de snuffelmat

Het formaat van de snuffelmat is belangrijk om de hond tevreden te houden en deze tegelijkertijd voldoende uitdaging te bieden. De snuffelmat heeft vaak een formaat van 20 bij 20 centimeter, of 40 bij 40 centimeter. Het eerste formaat is bedoeld voor jonge honden en honden van een kleiner ras. Deze hebben aan dit formaat snuffelmat voldoende uitdaging om zich een langere tijd te kunnen vermaken. Voor grotere honden loont het om een snuffelmat van 40 bij 40 centimeter te kopen.

Verschillende soorten snuffelmatten

Bij de aankoop van een snuffelmat heb je de keuze uit een kant-en-klaar model en een snuffelmat die je zelf in elkaar moet zetten. Het is zelfs mogelijk om je eigen snuffelmat te maken, wanneer je hier de benodigde materialen voor in huis haalt. Denk aan verschillende touwen en knopen van stroken stof. Naast het verschil tussen een kant-en-klare snuffelmat en een snuffelmat die je zelf in elkaar kunt zetten, worden de matten in verschillende modellen uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een algemene snuffelmat en een snuffelmat in de vorm van een voederbak. Hoewel de hond hier zelf weinig van zal merken, kan het ene model beter in je interieur passen dan het andere.

Materiaal van een snuffelmat

Een andere factor om rekening mee te houden, is het materiaal waarvan de snuffelmat gemaakt is. Een hond zal zeker bij de eerste keren relatief ruig te werk gaan om de hondenbrokken te vinden. Het maakt dat de snuffelmat zwaar belast wordt. Kies altijd voor een snuffelmat welke gemaakt is van polyester of fleece stof. Dit zijn hele sterke stoffen, die licht van gewicht zijn en een lange tijd meegaan. Het is handig wanneer je de snuffelmat voor je hond eens in de zoveel tijd kunt wassen. Zo blijft deze fris! Een hond zal altijd kruimels achterlaten op de mat.

Tip: klop de snuffelmat na gebruik goed uit. Zo verklein je de kans dat de kruimels diep in de snuffelmat trekken. Iets wat ertoe zou kunnen leiden dat de snuffelmat begint te stinken.

Snuffelmat in verschillende kleuren

Niet onbelangrijk is de kleur van de snuffelmat. Je wilt dat de snuffelmat past bij de rest van je interieur in huis. Vergelijk het met het gebruik van een vetbed voor je hond. Ook hierbij is het belangrijk om voor kleuren te kiezen die passen bij de rest van de meubels in huis.

Conclusie: de beste snuffelmat voor honden

Zoals op deze pagina besproken zijn er bij de aankoop van een snuffelmat voor honden verschillende factoren om rekening mee te houden. Een van de belangrijkste factoren is het formaat van de snuffelmat. Het formaat van de snuffelmat moet aansluiten op het formaat van je hond. Een te grote snuffelmat maakt het voor je hond lastig om de verstopte brokken te vinden. Aan de andere kant kan een kleine snuffelmat het voor je hond te makkelijk maken, waardoor deze zich snel zal vervelen.

Ook de stof van de snuffelmat speelt mee. Het is verstandig om voor een snuffelmat van fleece of polyester te kiezen. Deze materialen zijn erg duurzaam en leiden ertoe dat je een lange tijd plezier zal hebben van de snuffelmat. Met name jonge honden zullen relatief ruig te werk gaan, wanneer zij voor het eerst op de snuffelmat mogen spelen. Om de snuffelmat schoon te houden is het verstandig om deze na gebruik goed uit te kloppen. Het voorkomt dat er kruimels van de hondenbrokken in de snuffelmat achterblijven.