Beste vetbed voor een hond kopen, aanbieding en review

Je hebt vanzelfsprekend het beste voor met je trouwe viervoeter. Reden genoeg om het dier een comfortabele plek te bieden om uit te rusten. Die plek bied je door te kiezen voor een vetbed in je woning. Een vetbed wordt in verschillende modellen en formaten aangeboden, waardoor je altijd een variant vindt die past bij jouw hond! Tegelijkertijd wil je dat het vetbed aansluit op je interieur. Het is geen gezicht, als het vetbed qua uitstraling sterk afwijkt van een bank of bijvoorbeeld bed. Maak jij momenteel al gebruik van een vetbed in je woning?
vetbed hond
Op deze pagina lees je meer over de verschillende modellen vetbedden waaruit je kunt kiezen. Een vetbed biedt niet alleen een comfortabele plek aan je hond om te liggen, ook beschermt het je hond tegen de kou. Met name in de wintermaanden kan de vloer in huis erg koud zijn. Andersom wordt de vloer of bijvoorbeeld een terras in de zomer relatief warm. In het bijzonder, wanneer je voor een betegelde vloer in je woning gekozen hebt. Met een vetbed voorkom je dat je hond het te warm krijgt.

Beste vetbedden voor hond kopen

We hebben de beste vetbedden alvast voor je op een rijtje gezet, zodat het makkelijker wordt om tot een weloverwogen keuze te komen. Onderstaande vetbedden zijn van een hoge kwaliteit, waardoor ze een lange tijd mee zullen gaan. Heb jij al een vetbed voor je hond gezien, die geschikt lijkt te zijn?

Topmast Vetbed – Hondendeken – Benchmat -puppykleed dierenmat – Stripes grijs Anti-Slip – 150×100 cm machinewasbaar

Topmast Vetbed - Hondendeken - Benchmat -puppykleed dierenmat - Stripes grijs Anti-Slip - 150x100 cm machinewasbaar

Bekijk de dagprijs

Dit Topmast vetbed heeft een afmeting van 150 bij 100 centimeter. Het maakt het vetbed geschikt voor nagenoeg iedere hond. Groot voordeel bij dit vetbed is het feit, dat deze aan de onderzijde voorzien is van een anti-slip laag. Op deze manier voorkom je dat het vetbed eenvoudig verschuift als je hier per ongeluk op gaat staan, of wanneer je hond hier enthousiast op springt.

Een ander voordeel van dit Topmast vetbed is de mogelijkheid om deze te wassen. Mocht het bed erg vuil zijn, dan stop je deze in de wasmachine om het weer schoon te krijgen. Het maakt dat je hier een lange tijd mee kunt doen. De grijze kleur van het vetbed zorgt er daarbij voor, dat vuil nauwelijks opvalt. Een nadeel van dit vetbed is het feit, dat het vetbed relatief dun is.

Voordelen Nadelen
+ Makkelijk te wassen hondendeken, ideaal voor in de auto of bijvoorbeeld bench – Het Topmast vetbed is niet heel dik, minder geschikt voor de koude stenen
+ Door z’n donkergrijze kleur valt vuil op het vetbed niet snel op

Adori Manchester vetbed

Adori Benchmat Manchester Bruin Large

Bekijk de dagprijs

Het Adori Manchester vetbed is dikker dan het model van Topmast, wat het een zeer geschikt vetbed maakt voor op de koude tegels in huis. Daarbij houdt het vetbed de ondergrond enigszins koel in de warme zomermaanden. Het voorkomt dat je hond last heeft van de warme tegels op je terras.

Ook prettig aan het Adori Manchester vetbed is het feit, dat de rand aan buitenzijde iets hoger is dan de binnenzijde. Op deze manier kan je hond z’n kop iets hoger leggen dan de rest van z’n lijf. Prettig, want honden doen dit ook vaak op de bank als zij hun kop bijvoorbeeld bij je op schoot leggen.

Je kunt het Adori Manchester vetbed in verschillende formaten bestellen. Zo vind je altijd een formaat, die past bij je hond. Houd er rekening mee, dat je de hoes van dit vetbed niet los kunt halen. Het is hierdoor lastig om het vetbed schoon te maken.

Voordelen Nadelen
+ Leverbaar in verschillende formaten, voor iedere hond een passend vetbed – Niet mogelijk om de hoes van het vetbed los te halen en schoon te maken
+ Opstaande randen, waar je hond z’n kop op kan leggen

Teddy grijs/poot vetbed

Teddy grijs-poot vetbed

Bekijk de dagprijs

Het Teddy vetbed in grijze kleur en met pootafdrukken heeft een compact formaat van 90 bij 60 centimeter. Deze afmetingen maken het vetbed voornamelijk geschikt voor een kleinere hond. Het vetbed is gemaakt van een pluche stof, waardoor deze lekker zacht is. Perfect voor zowel een kort- als langharige hond. Doordat het materiaal zo’n 4 centimeter dik is, heeft je hond geen last van de koude of warme tegels van een woning of terras.

Groot voordeel aan het Teddy vetbed is de mogelijkheid om de hoes los te halen. Je kunt de hoes vervolgens eenvoudig schoonmaken. Niet alleen hygiënisch, maar ook prettig wanneer je hond een ongelukje heeft gehad. De goede kwaliteit van het stof maakt dat het vetbed een lange tijd mee zal gaan.

Voordelen Nadelen
+ Je kunt de hoes van dit vetbed loshalen en vervolgens wassen – Model is voornamelijk geschikt voor kleinere soorten honden
+ Dikte van 4 cm, waardoor je hond geen last heeft van de koude tegels in huis

Beeztees vetbed – Hondenbench

Beeztees vetbed - Hondenbench

Bekijk de dagprijs

Het Beeztees vetbed is een ideale oplossing, wanneer je de hond in huis een prettige plek wilt geven om te slapen of uit te rusten. Het vetbed is leverbaar in verschillende formaten, waardoor je altijd een model vindt die past bij jouw type hond. Het vetbed is vlak, wat als nadeel heeft dat je hond z’n kop niet op een rand kan leggen. Iets wat honden over het algemeen graag doen.

Hoewel de hoes van dit vetbed niet los te halen is, kun je het vetbed zelf in de wasmachine stoppen. Zo blijft het vetbed lang schoon, wel zo hygiënisch. Ook handig, wanneer je hond een ongelukje heeft gehad. Het beperkte gewicht van dit vetbed maakt het heel makkelijk om deze mee te nemen. Gebruik het vetbed op de vloer of bijvoorbeeld in de bench van je hond.

Voordelen Nadelen
+ Het vetbed van Beeztees is leverbaar in zes verschillende maten – Je kunt de hoes van dit vetbed niet loshalen, wat wassen lastiger maakt
+ Door z’n donkergrijze kleur valt vuil op het vetbed niet snel op

Topmast vetbed met zwarte voetprint – Hondendeken – Benchmat

Topmast vetbed met zwarte voetprint

Bekijk de dagprijs

Er stond al een Topmast vetbed in deze top 5 met de beste vetbedden voor honden. Dit vetbed is iets dikker, met een dikte van 2,2 centimeter. Houd er rekening mee, dat het voor een echt vetbed nog steeds relatief dun is. Er zijn ook modellen met een dikte van minimaal 4 centimeter. Dit Topmast vetbed is voornamelijk geschikt voor het gebruik in een bench. Ook voor in de auto of bijvoorbeeld voor op de bank is dit vetbed zeer geschikt.

Prettig aan dit Topmast vetbed is het feit, dat de onderzijde voorzien is van een anti-slip laag. Het voorkomt dat het vetbed makkelijk verschuift en je hierover zou kunnen struikelen. Het model heeft geen afneembare hoes, wat het lastiger maakt om het vetbed te wassen. Aan de andere kant is het model waterafstotend, wat de kans op vervuiling kleiner maakt.

Voordelen Nadelen
+ Model is waterafstotend en daardoor makkelijk schoon te houden – Het Topmast vetbed is niet te wassen in de wasmachine
+ Vetbed heeft een anti-slip laag en is daardoor

Redenen om voor een vetbed te kiezen

Het gebruik van een honden vetbed biedt verschillende voordelen. De belangrijkste reden om hiervoor te kiezen is het feit, dat het een extra isolerende laag vormt voor je hond. Je legt het bed tussen de vloer en de hond zelf, waardoor de hond warmer blijft. Zoals je eerder las, biedt het vetbed je hond ook bescherming tegen de warmte in de zomer. Met name de tegels van het terras kunnen erg warm worden. Het maakt dat het voor je hond lastig is om een fijne plek te vinden om uit te rusten. In het bijzonder wanneer je geen gazon in de tuin hebt.
vetbed
Niet alleen kun je een vetbed bij verschillende temperaturen gebruiken. Ook is het vetbed geschikt voor zowel de vloer, voor op de bank en bijvoorbeeld in een bench. Kies je voor een licht vetbed, dan kun je deze eenvoudig meenemen als je de hond ergens laat logeren. Zo heeft je hond altijd iets waar zijn of haar geur aan zit. Ook handig: het vetbed maakt dat je hond minder last zal hebben van allergieën. De stof van zo’n vetbed beschermt het dier hiertegen.

Op zoek naar het beste vetbed voor je hond

Bij de aankoop van een vetbed voor je hond zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Reeds las je al, dat het vetbed qua stijl moet passen bij het interieur in de rest van je woning. Andere belangrijke factoren zijn onder meer: het formaat van het vetbed, de mogelijkheid het vetbed te wassen in de wasmachine, de aanwezigheid van een anti-slip mat aan de onderkant, de afneembaarheid van de hoes van het vetbed, enzovoorts. Onderstaand worden de verschillende factoren kort toegelicht.

Formaat van het vetbed

Een van de eerste factoren om rekening mee te houden bij de aankoop van een vetbed, is het formaat hiervan. Het vetbed moet groot genoeg zijn om je hond hier op te kunnen laten liggen. Tegelijkertijd wil je voorkomen, dat een vetbed veel groter is dan de ruimte waar je deze neerlegt. Dit kan je ruimte rommelig maken en ligt daarbij minder comfortabel voor het dier. Gebruik je het vetbed in de bench van je hond? In dat geval moet het formaat van het vetbed aansluiten op het formaat van de bench.

Dikte van een hond vetbed

Enigszins vergelijkbaar met het formaat van een vetbed, is de dikte hiervan. Je wilt voorkomen dat de hond alsnog hinder ondervindt van de koude ondergrond. Dit voorkom je door voor een vetbed van minimaal twee tot vier centimeter te kiezen. Er zijn ook vetbedden met een dikte groter dan vier centimeter. Nog prettiger is een model met opstaande rand.

Afneembaarheid hoes van vetbed

Een ongelukje kan altijd gebeuren! Denk bijvoorbeeld aan een pup die nog niet zindelijk is, of een zieke hond die per ongeluk overgeeft op het vetbed. In zo’n geval is het fijn, wanneer je de hoes hiervan af kunt nemen. Het lijkt een vanzelfsprekendheid, dat het mogelijk is om de hoes te verwijderen. In de praktijk blijkt dat echter niet het geval te zijn! Er zijn verschillende vetbedden die als geheel geleverd worden, waarbij het niet mogelijk is om de hoes los te halen.

Het loshalen van de hoes is een vereiste om het vetbed goed schoon te kunnen maken. Houd er hierbij rekening mee, dat niet iedere hoes van een vetbed bestand is tegen de wasmachine. Je vindt dit vaak terug in de productomschrijving van het vetbed.

Anti-slip onder vetbed voor je hond

Voorkom dat het vetbed voortdurend wegglijdt, door voor een vetbed met een anti-slip mat te kiezen aan de onderzijde. Dit is ook voor de hond zelf fijner. Een hond springt soms op hoge snelheid op het vetbed, waardoor het vetbed zonder anti-slip aan de onderkant eenvoudig weg zou kunnen glijden. Iets wat ertoe leidt dat je viervoeter zich mogelijk ernstig bezeert.

Lees ook beste hondenmanden kopen en review