Beste anti blafband apparaat kopen – Grote en kleine honden

Bent u op zoek naar een methode om het overmatig blaffen van uw hond onder controle te krijgen? Een antiblafhalsband is de beste optie om uw hond veilig en doeltreffend te trainen en onder controle te houden. Maar met zoveel producten op de markt, is het moeilijk om de beste te vinden voor uw behoeften. Om u te helpen bij het kiezen van uw anti-blafkraag, lees onze gids.

anti blafband systeem

Doggie™

Hou je van je hond maar blaft je hond te veel? De Doggie™ Anti blafband is een zeer effectieve en diervriendelijke ondersteuning in de opvoeding. Doggie™, de best verkochte Anti blafband van Nederland en België. Al meer dan 25.000 Nederlanders gingen u voor.

Bekijk de dagprijs

Strex

Natuurlijk ben je helemaal weg van je hond, maar worden jij of je buren af en toe ook helemaal gek van geblaf dat niet op lijkt te houden? Met deze hondvriendelijke trainingshalsband van Strex kun je je hond effectief trainen zodat hij stopt met blaffen. Dit gebeurt niet met schokken, maar juist door een lichte vibratie, vergelijkbaar met de trilfunctie op je smartphone. Op deze manier kun je weer genieten van je trouwe viervoeter in huis, in plaats van dat je je ergert als er iemand voor het raam langsloopt.

Bekijk de dagprijs

SelectedPets

Op zoek naar een manier om je hond diervriendellijk af te helpen van ongewenst geblaf? Dan is de anti blafband van SelectedPets jouw oplossing. De SelectedPets blafband voor honden helpt met het effectief afkomen van ongewenst blaffen met behulp van vibratie en/of geluid. Alles geheel diervriendelijk!

Bekijk de dagprijs

JC Pets

Ben je op zoek naar een Anti Blafband die ongewenst blaffen tegengaat, zonder je hond stress, angst of pijn op te leveren? De JC Pets Blafband Voor Honden rekent effectief af met ongewenst blaffen, zonder gebruik van elektrische schokken. Met subtiele piepjes en trillingen reageert dit Anti Blaf Apparaat direct op ongewenst geblaf. Zo kun je maximaal van jouw viervoeter genieten, óók onderweg of met visite over de vloer.

Bekijk de dagprijs

B&H Premium Anti Blafband

Je hond is je beste vriend. Je trouwe viervoeter staat dag en nacht voor je klaar om je te begroeten met een kwispel (en soms zelfs een lik). Dat enthousiasme van je trouwe viervoeter heeft echter ook een keerzijde. Zo willen veel enthousiaste honden maar niet stoppen met blaffen, wat je ook probeert om dit af te leren. Dit is niet alleen vervelend voor jouw nachtrust (en die van je kinderen) maar kan ook zorgen voor eindeloze conflicten met de buren. Dat wil je niet meer. Maar een elektrische schok band kopen? Dat heeft je hond toch ook niet verdient…. Goed nieuws, dat hoeft ook niet. Van nu af aan gaan jij, je gezin en je buren onverstoorde nachten en rustige dagen tegemoet. Hoofdpijn door het eindeloos geblaf van je hond is verleden tijd dankzij de exclusieve en diervriendelijke B&H anti-blaf band!

Bekijk de dagprijs

Hoe kiest u uw anti-blafkraag

Er zijn een paar dingen die u moet overwegen bij het kiezen van de juiste halsband voor uw hond:

Criterium 1: Het type sensor

Een antiblafhalsband heeft een sensor die bepaalt wanneer uw hond blaft. Sommige halsbanden hebben een vibratiesensor, die de trillingen van de stembanden van een hond detecteert, terwijl andere een geluidssensor hebben die het geluid van blaffen kan detecteren. De vibratiesensoren zijn wellicht niet gevoelig genoeg om al het geblaf te detecteren, terwijl de geluidssensoren te gevoelig kunnen zijn en de halsband kunnen activeren wanneer er geluiden rond uw hond worden gedetecteerd. Er zijn halsbanden met twee sensoren, die over het algemeen de grootste nauwkeurigheid bieden. Halsbanden met twee sensoren zijn echter duurder.

Criterium 2: Aanpasbaarheid

Ongeacht het type sensor dat u kiest, moet u een schorshalsband kiezen waarmee u de gevoeligheid kunt aanpassen. Hoe meer gevoeligheidsniveaus de halsband biedt, hoe beter u het apparaat kunt afstellen, zodat het alleen werkt wanneer uw hond blaft.

Criterium nr. 3: Het type batterij

De sensor en het gedragswijzigingsmechanisme van een antiblafhalsband vereisen een bepaald type batterij voor de stroomvoorziening. Sommige halsbanden gebruiken standaard vervangbare batterijen, zoals AAA of AA, terwijl andere oplaadbare lithium-ionbatterijen hebben die tot 70 uur meegaan zonder te hoeven worden opgeladen. Oplaadbare batterijen zijn handiger, omdat u geen geld hoeft uit te geven aan reservebatterijen terwijl u uw hond traint.

Criterium 4: De afstandsbediening

Hoewel blafhalsbanden in de eerste plaats ontworpen zijn om het blafprobleem van een hond te corrigeren, kunnen ze ook worden gebruikt om uw hond te trainen ander ongewenst gedrag te vermijden. Om u te helpen ander gedrag dan blaffen te corrigeren, kunt u bij sommige modellen de halsband met een afstandsbediening activeren in plaats van te wachten tot de sensor wordt geactiveerd. Deze functie kan ideaal zijn als u uw hond ook wilt ontmoedigen om gedragingen te vertonen zoals het springen op meubilair.

Criteria 5: Waterdichtheid

Als uw hond zeer actief is, zou een waterdichte halsband geschikter zijn. Het zal effectief werken, zelfs als uw hond in het water, de regen, enz.

Kijk ook zeker eens naar onze lijst van De beste Hondenluiken, daar vind je meer producten zoals deze.

Hoe werkt de anti-blafband?

Een antiblafhalsband heeft een microfoon of een andere geluids- of trillingsdetector die een correctiemethode (schok of spray) in werking stelt wanneer een hond blaft.

De correctie methode leidt de hond af of laat hem schrikken en het blaffen stopt. Het verdient aanbeveling het laagste niveau van geluid, trilling, schok of spray te gebruiken om uw hond te doen stoppen met blaffen, alvorens de intensiteit op te voeren.

Deze halsbanden werken het best wanneer ze gebruikt worden met beloningstraining. Zodra de halsband de hond bijvoorbeeld heeft laten schrikken en het blaffen stopt, geeft de eigenaar de hond een traktatie zodat hij een traktatie associeert met kalm en rustig gedrag. Na verloop van tijd kan de halsband alleen voorkomen dat de hond blaft, maar alleen na een lange periode van training en correctie onder toezicht.

Neem de voorzorgsmaatregelen in acht voor het gebruik van een elektrostatische puls kraag
Het gebruik van een antiblafhalsband is niet gevaarlijk voor uw hond, alleen onaangenaam genoeg om slechte gewoonten te doorbreken. Maar er zijn een paar voorzorgsmaatregelen die je moet nemen. Zoals een halsband kopen die past bij de maat van je hond. En als u een elektrisch gestimuleerde halsband gebruikt, zorg er dan voor dat u die om de 8 uur of minder verwijdert. Vooral in het begin van de training. Daarna kan uw arme hond brandwonden op de huid oplopen bij contact met de elektroden.

De grootte en het gewicht van uw hond zijn belangrijk

De meeste antiblafhalsbanden zijn ontworpen om effectief te zijn bij honden van een bepaalde grootte en gewicht. Zoals bij elke halsband, moet u een model kiezen dat past bij de halsomvang van uw hond. Meet uw huisdier op met een meetlint en vergelijk de maat met de richtlijnen van de fabrikant. Als de kraag verstelbaar is, kunt u beter een iets grotere maat kiezen, want die kunt u gemakkelijk verstellen.

Om ervoor te zorgen dat een schorshalsband zowel veilig als doeltreffend is, verkopen fabrikanten halsbanden vaak per gewicht. Een hond van 5 kg heeft immers een zachter duwtje van een statische halsband nodig dan een hond van 36 kg. Controleer het gewichtsbereik van elke halsband die u overweegt om er zeker van te zijn dat uw hond hem veilig kan dragen.

Onze lijst van de beste hondentuigjes heeft meer geweldige producten zoals deze.

Tips

Kies een halsband die bij uw hond past

Als de halsband te los zit, voelt uw huisdier misschien niet genoeg afschrikking om te stoppen met blaffen. Als de halsband te strak zit, zal hij oncomfortabel zijn en kan hij uw hond op lange termijn zelfs pijn doen.

Denk aan het temperament van uw hond

Houd rekening met het temperament van uw hond wanneer u een blafhalsband koopt. Als u een relatief kalme hond hebt, zult u waarschijnlijk geen elektrische schok nodig hebben om hem te leren ophouden met blaffen.

Laat uw hond langzaam wennen aan de blafhalsband

Laat uw hond de halsband eerst korte periodes dragen en verhoog geleidelijk de duur van uw trainingssessies naarmate uw hond aan de halsband gewend raakt.

Corrigeer gedrag één voor één

Als u de halsband hebt gekocht om zijn blaffen te corrigeren, gebruik de halsband dan alleen om dat gedrag te corrigeren totdat de nieuwe gewoonte is aangeleerd. Dan kun je ander gedrag corrigeren terwijl je bezig bent. Het is namelijk mogelijk dat uw hond niet meer begrijpt waarom hij wordt gecorrigeerd en welk gedrag hij niet moet herhalen als u probeert hem verschillende gewoonten tegelijk te laten afleren.

Onze lijst van de beste gps tracker vor honden heeft meer geweldige producten zoals deze.

FAQ

Welke anti-blafkraag moet ik kiezen?
Naar onze mening is de beste anti-blaf halsband voor de meeste mensen de SportDog NoBark SBC-R-E. Lees onze koopgids voor meer informatie.

Welke prikkels gebruiken anti-blafbanden?
De meest voorkomende stimuli zijn elektrostatische schok (mild) en citronellaspray. Citronella is een geur die honden haten, wat dit apparaat perfect maakt voor iedereen die zijn hond wil trainen zonder hem pijn te doen met elektriciteit.

Doet een anti-blafkraag mijn hond pijn?
Nee. Zelfs halsbanden die elektrische impulsen gebruiken als afschrikmiddel. De pulsen zijn zacht genoeg om meer op statische elektriciteit te lijken dan op een schok. Als u bang bent dat uw hond pijn of ongemak zal ondervinden, kies dan voor een halsband met een verstuiver als afschrikmiddel.

Kan mijn hond een blafhalsband gebruiken als hij gezondheidsproblemen heeft?
De meeste antiblafhalsbanden hebben geen gezondheidsgerelateerde beperkingen op het gebruik, maar controleer voor de zekerheid de informatie van de fabrikant. Als u zich zorgen maakt over bepaalde gezondheidsproblemen die uw hond kan hebben, kunt u het beste uw dierenarts raadplegen voordat u een blafhalsband gebruikt.

Hoe kan ik mijn hond stoppen met blaffen als hij alleen gelaten wordt?
Trainen terwijl je thuis bent is de eerste stap. Gebruik een anti-blafkraag als je thuis bent. Begin met de kraag op de laagste correctiestand. Wanneer uw hond begint te blaffen, moet de halsband geactiveerd worden. Als de instelling het blaffen niet stopt, verhoogt u de instelling tot het volgende niveau en probeert u het opnieuw. Telkens als uw hond probeert te blaffen en de halsband hem stopt, beloont u hem. Na verloop van tijd heeft hij alleen nog een auditief signaal nodig, zoals een pieptoon, om te stoppen met blaffen. Als u van plan bent hem de halsband te laten dragen terwijl u weg bent, zoek dan naar een model met een automatische uitschakelfunctie. Deze modellen stoppen met het zenden van pulsen na een bepaalde tijd, meestal tussen 60 en 120 seconden. Op deze manier, zelfs als uw hond in paniek raakt, zal de halsband het correctiesignaal niet blijven zenden.