Beste hondenstretcher voor een hond kopen (opvouwbaar of met rugleuning)

Met een hondenstretcher geef je een hond overal de ruimte om even heerlijk tot rust te kunnen komen. Het fijne aan een hond is dat het dier vrijwel overal in slaap kan vallen! Toch heb je het beste voor met de viervoeter. Zeker in de zomermaanden kunnen de tegels van je terras erg heet worden. Dit maakt dat je hond zich mogelijk bezeert, wanneer je deze hier op laat liggen. Vergelijkbaar is het creëren van een slaapplek op het gras voor je hond. Mogelijk krijgt je hond al snel last van kriebels, wanneer deze te lang op het gras ligt. Met een hondenstretcher voor je hond voorkom je dergelijke irritaties bij het beest.
hondenstretcher
Op deze pagina lees je meer over het gebruik van een hondenstretcher voor je hond. Waarop moet je letten bij de aankoop van een stretcher voor je dier? Zijn er specifieke tips die van pas komen wanneer je een hondenstretcher wilt gaan gebruiken? Kijk ook eens naar ons overzicht met de beste hondenstretchers van dit moment. Het geeft je inspiratie wanneer je een hondenstretcher zoekt voor je eigen hond en helpt je tot een weloverwogen keuze te komen.

Beste hondenstretchers van dit moment

Onderstaand vind je een handig overzicht met de beste hondenstretchers van dit moment. Het helpt je tot een weloverwogen keuze te komen, wanneer je zelf op zoek bent naar een nieuwe stretcher voor je hond. Houd rekening met de eerder toegelichte factoren om een hondenstretcher te vinden die past bij jouw hond.

4Animalz stretcher voor je hond

4animalz Kat - hond Ligbed - Ventilerend - Small

Bekijk de dagprijs

Deze 4Animalz stretcher is niet alleen geschikt voor een hond, maar ook voor katten. Handig, wanneer je naast een hond ook een kat in huis hebt. Het ontwerp is compact, wat de hondenstretcher voornamelijk geschikt maakt voor kleinere honden. De ventilerende werking van de stretcher helpt te voorkomen dat je hond het al snel erg warm krijgt in de zomermaanden.

Topmast hondenstretcher in groene kleur

Topmast Hondenstretcher Groen

Bekijk de dagprijs

Topmast is een heel betrouwbare producent van kwalitatief goede accessoires, speeltjes en stretchers voor je hond. Het maakt dat je ook aan deze Topmast hondenstretcher in groene uitvoering veel plezier zal beleven. Het model heeft een afmeting van 115 bij 60 centimeter en staat zo’n 30 centimeter boven de grond. Het is een stretcher die geschikt is voor een middelgrote tot grote hond. Vanzelfsprekend kunnen ook kleinere honden terecht op deze hondenstretcher van Topmast.

Doordat de hondenstretcher eenvoudig in te klappen is, neem je deze makkelijk mee naar andere plekken.

Topmast Petbed hondenstretcher

Topmast Petbed Hondenbed Hondenstretcher Blauw

Bekijk de dagprijs

Vergelijkbaar met de reeds beschreven hondenstretcher van Topmast, is deze blauwe Topmast Petbed hondenstretcher. Belangrijk verschil zit in het formaat van beide modellen. Dit formaat is met 76 bij 61 centimeter aanmerkelijk kleiner. Het is daarom vooral geschikt als hondenstretcher voor een kleiner type hond. Een ander belangrijk verschil zit in de hoogte van het model. Deze Topmast Petbed hondenstretcher staat 18 centimeter boven de grond. Daar waar z’n grote broer maar liefst 30 centimeter boven de grond staat. Doordat het model gemaakt is met vinyl gecoate polyester, krijgen schimmels en bijvoorbeeld vlooien geen kans.

Dogzone hondenstretcher

Dogzone honden stretcher

Bekijk de dagprijs

Een vierde model die het bekijken waard is; de Dogzone hondenstretcher. Qua formaat lijkt dit model op de Topmast Petbed hondenstretcher. De Dogzone hondenstretcher heeft een afmeting van 76 bij 56 centimeter. Een verschil zit in de hoogte boven de grond. Dit model staat op 9.5 centimeter boven de grond, waar andere modellen vaak al snel op een hoogte van minimaal 15 centimeter staan. Handig, wanneer je hond moeite heeft om ergens op te springen of dit eng vindt. Met een hoogte van 9.5 centimeter zal deze angst minder snel een probleem vormen. Het model is door zijn compacte formaat geschikt voor een kleiner ras hond. Je kunt de Dogzone hondenstretcher eenvoudig in- en uitklappen. Handig, wanneer je deze mee wilt nemen.

Accessoire bij je hondenstretcher: stretcherdek

Om je hond nog meer comfort te kunnen bieden, kun je een van de reeds beschreven hondenstretchers combineren met een stretcherdek. Dit rood geblokte dek heeft een afmeting van 60 bij 40 centimeter. Het is hiermee een geschikte accessoire voor een hondenstretcher voor kleinere tot middelgrote honden. Je neemt het stretcherdek eenvoudig mee, wanneer je ergens heen gaat. Daarbij blijft de hondenstretcher langer mooi, wanneer je dit stretcherdek gebruikt. Niet onbelangrijk: het biedt je hond nog meer comfort bij het gebruik van de hondenstretcher.

Gebruik van een stretcher voor je hond

Een hondenstretcher heeft als voornaamste doel, het bieden van een comfortabele slaapplek voor je hond. Het voordeel van een hondenstretcher ten opzichte van een klassiek vetbed voor het dier is het feit, dat de hondenstretcher op poten staat. Het maakt dat je hond iets boven het oppervlak zal liggen. Handig, want het leidt ertoe dat er nog wind onder de ligplek van je hond door kan stromen. Zo wordt de warme lucht ook aan de onderzijde hiervan weggevoerd. Iets wat bij een vetbed vanzelfsprekend niet gebeurt, wanneer je deze op de warme tegels van je terras legt in de zomer.

Niet alleen in de zomer biedt de hondenstretcher een comfortabele plek aan je hond. Ook in de winter komt deze van pas. Doordat de stretcher voor je hond boven de vloer staat, wordt voorkomen dat je hond op een koude vloer moet gaan liggen. Iets wat zeker bij oudere honden schadelijk kan zijn voor de gezondheid van het dier. Een vetbed is een goed alternatief in dit geval, maar niet iedere hond vindt zo’n vetbed even prettig.

Op zoek naar de beste hondenstretcher

Bij de aankoop van een hondenstretcher zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Onderstaand lichten we een aantal van deze factoren toe. Een van de belangrijkste factoren is het formaat van de hondenstretcher. Je wilt voorkomen dat de poten van je hond over de randen van de stretcher komen te hangen. In de basis wordt onderscheid gemaakt tussen een hondenstretcher voor een groot ras hond en voor kleine tot middelgrote honden. De kleinere modellen stretchers voor honden zijn vaak niet alleen geschikt voor het gebruik door je viervoeter. Ook een kat kan gebruik maken van zo’n stretcher.

Hoogte van de hondenstretcher

Naast het formaat van de hondenstretcher speelt ook de hoogte hiervan een rol. Des te hoger de stretcher boven de grond staat, des te minder last zal je hond hebben van de kou of warmte. Gebruik je de stretcher ook in de tuin of op het terras, dan biedt de hoogte het voordeel dat de wind onder de hondenstretcher door kan stromen. Dit werkt ventilerend en maakt daarbij dat het minder warm zal zijn voor je hond. De hoogte van een hondenstretcher varieert doorgaans tussen de 10 en 30 centimeter.

Mogelijkheid tot het inklappen van de stretcher

Je wilt de hondenstretcher wellicht niet alleen in je eigen tuin gebruiken, maar ook elders als je een dag op pad gaat. Het is voor deze situaties prettig, wanneer je de hondenstretcher eenvoudig in- en uit kunt klappen. Bij het ene model gaat dit makkelijker, dan bij het andere. Houd er rekening mee, wanneer je een nieuwe hondenstretcher koopt. Sommige modellen worden middels buizen in elkaar gezet. Vervolgens span je hier het doek van de stretcher overheen. Dit maakt het lastiger om de stretcher mee te nemen, dan wanneer je de stretcher in als een harmonica in- en uit elkaar kan klappen. Laat je de stretcher op een vaste plek staan, dan zal zo’n harmonicasysteem minder noodzakelijk zijn.

Hondenstretcher wassen om deze schoon te houden

Vergelijkbaar met de mogelijkheid om een hondenstretcher in te klappen, is de mogelijkheid om de hondenstretcher te wassen. Het kan best lastig zijn om de hondenstretcher schoon te houden, wanneer je deze enkel kunt zuigen. Het zuigen van de bovenzijde van de hondenstretcher helpt met name bij het verwijderen van de haren van je hond. Een ongelukje of slecht weer kunnen er echter toe leiden dat de stretcher ernstiger vervuild raakt. Sommige modellen zijn van een speciale coating voorzien, welke voorkomen dat het vuil in de bovenzijde van de hondenstretcher kan trekken. Het zal hierdoor makkelijker zijn om deze schoon te houden.

Combineer een hondenstretcher met een stretcherdek

Het kan verstandig zijn om de hondenstretcher te combineren met een stretcherdek. Dit houdt de hondenstretcher langer mooi en biedt daarbij een groter comfort aan je hond. Zeker honden die last hebben van hun spieren en gewrichten hebben baat bij zo’n dek. Het maakt dat zij zachter liggen.