Beste honden kauwspeelgoed voor puppy’s van 2023 kopen en overzicht

Er zijn twee universele waarheden over alle puppy’s: Ze zijn schattig en ze houden van kauwen. En net als mensenbaby’s verkennen ze de wereld door dingen in hun mond te stoppen. Het is uw taak als ouder om ze van onveilige of ongepaste dingen, zoals uw schoen of een tafelpoot, naar een kauwvriendelijker voorwerp te leiden, dat ontworpen is om op te kauwen.

Gerelateerd: beste kauwspeelgoed voor honden overzicht

honden kauwspeelgoed voor puppy's

Hier, de beste honden kauwspeelgoed voor puppy’s.

Nylabone Puppy Chew – Puppy Starter Kit – Tot 11 kg

Nylabone Puppy Chew - Puppy Starter Kit - Tot 11 kg

Bekijk de dagprijs

Honden speelgoed geschikt voor puppy’s en kleine honden – 12 stuks

Honden speelgoed geschikt voor puppy's en kleine honden - 12 stuks

Bekijk de dagprijs

Deze set met 12 hondenspeeltjes is geschikt voor jouw puppy of kleine hond. Het hondenspeelgoed draagt bij aan de intelligentie van jouw hond en zorgt voor veel speelplezier. Wacht niet langer en koop nu!

Voor jouw puppy of hond is er niets leuker dan urenlang spelen. Hoe kan dit beter dan met een set speeltjes speciaal ontworpen voor viervoeters?

De dertiendelige set van katoen en rubber staat garant voor urenlang plezier voor jouw speelse viervoeter. En nu ook nog eens tijdelijk extra afgeprijsd!

Spelen versterkt de band tussen hond en baasje!

De 13-delige speelset is zodanig ontworpen dat het de gezondheid en ontwikkeling van jouw trouwe viervoeter zal bevorderen. Daarnaast wordt er ook een sterke en duurzame band opgebouwd tussen hond en baasje dankzij urenlang speelplezier.

  • Frisbee : voor urenlang vangplezier
  • Trektouwen: goed voor de ontwikkeling van de spieren
  • Speelbal: goed voor apporteerspelletjes
  • Bijtring: goed voor de ontwikkeling van sterke kaken
  • Flostouw: voor een gezond en mooi gebit
  • Speelkip: voor een leuk piepgeluid wat elke puppy interessant vindt
  • 5x verschillende soorten touwen voor ultiem speelplezier

Duvo+ Puppy tpr bijtring S – 11cm

Duvo+ Puppy tpr bijtring S - 11cm

Bekijk de dagprijs

De Duvo+ puppy bijtring bevordert het kauwen en bijten, waardoor de tandjes sneller doorgroeien en tot een gezond volwassen gebit ontwikkelen. Beschikbaar in twee maten. Voor honden vanaf 2 weken tot 6 maanden.

Kong puppy tires assorti medium/large 11,5×11,5×4 cm

Kong puppy tires assorti medium-large 11,5x11,5x4 cm

Bekijk de dagprijs

Kong Puppy Traxx Assorti M/LDe nieuwe KONG Puppy Traxx is een uitbreiding van de meest populaire KONG Classic Puppy lijn. Dit speeltje, dat verder bouwt op het succes van de populaire KONG Tires voor volwassen honden, maakt gebruikt van de exclusieve puppy rubberformule van Kong en is speciaal ontworpen voor de puppy met doorkomend gebit en het verzachten van pijnlijk tandvlees. De opvulbare binnenband vormt een mentale uitdaging voor puppy?s terwijl ze gezonde kauwgewoonten aanleren. Het is ook mogelijk om de Puppy Traxx in te vriezen.

  • Natuurlijk rubber voor het doorkomen van het gebit- Bevordert gezonde tanden en tandvlees- Opvullen met traktaties, KONG Easy Treat Pasta, of pindakaas

Kleur: roze en lichtblauwAfmeting: 11,5×11,5×4 cm

Gerelateerd: beste Kong Hondenspeelgoed kopen en overzicht.

BEEZTEES BZ PUPPY FOPSPEEN FLEECE

BEEZTEES BZ PUPPY FOPSPEEN FLEECE

Bekijk de dagprijs

De Puppy Fopspeen is een fijn en veilig speeltje voor jouw pup. Door de combinatie van het rubber en het zachte fleece, is dit speelgoed van Beeztees perfect om op te kauwen en mee te spelen.

Puppyspeelgoed – Petit kauwspeelgoed milo – Kleur: Geel – Afmetingen: 18x7x7cm

Puppyspeelgoed - Petit kauwspeelgoed milo - Kleur Geel - Afmetingen

Bekijk de dagprijs

Speeltje Milo van PETIT is een kauwspeelgoedje voor puppy’s en kleine honden. De beweeglijke tentakels zijn gemaakt van duurzaam nylon touw. Ze werken kalmerend bij het kauwen en helpen om de tanden schoon te houden. Ze zijn afgewerkt met rubberen uiteinden die een interessant kauwvlak vormen. Het elastische, rubberen ronde hoofd van de Milo zorgt voor een goede grip tijdens het spelen. De pastelkleur van de Milo is een van de weinige kleuren die een hond kan waarnemen.

Kauwspeelgoed maakt de tanden schoon Duurzaam, elastisch TPE rubber en nylon touwen Veilig, bevat geen BPA en is vaatwasbestendig Goede grip & zichtbare kleur Voor puppy’s en kleine honden

Duvo+ hondenspeelgoed Puppy tpr snackbal met katoen touw 30cm

Duvo+ hondenspeelgoed Puppy tpr snackbal met katoen touw 30cm

Bekijk de dagprijs

Met deze leuke Duvo+ Puppy Toy kan je puppy al kauwend zijn beginnende tandjes ontwikkelen tot een gezond volwassen gebit. Door de rubberen textuur is het speeltje goed voor de tandgroei. De leuke vorm en het touw zorgen voor extra speelplezier. Zeer geschikt voor honden vanaf 2 weken tot 6 maanden.

Kong puppy flyer 24 cm – 1 st

Kong puppy flyer 24 cm - 1 st

Bekijk de dagprijs

Dingen om te overwegen bij het kopen van Puppy Speelgoed

Wanneer u op zoek bent naar het perfecte kauwspeelgoed voor uw puppy, zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden. Dit zijn de 5 dingen waar u op moet letten bij het kauwspeelgoed dat u voor uw puppy koopt:

Veiligheid

U koopt het kauwspeeltje voor uw hond om urenlang op te kauwen, en daarom moet het iets veiligs en duurzaams zijn. Het aantal honden en puppy’s dat sterft of ernstige verwondingen oploopt als gevolg van kleine scherpe stukjes die van hun speelgoed afbrokkelen blijft groeien, en het is iets wat u altijd in gedachten moet houden.

Zacht gevoel

Bij het kiezen van een kauwspeeltje voor puppy’s denkt u misschien dat hoe steviger het speelgoed is, hoe duurzamer het zal zijn. Als het kauwspeeltje echter te hard is, kan het niet alleen de tere tanden en het tandvlees van uw puppy pijn doen, maar kan het er ook voor zorgen dat hij zijn interesse volledig verliest. Het perfecte speeltje moet een zekere mate van zachtheid hebben om de puppy bezig te houden.

Grootte

Zelfs als ze nog puppy zijn, zijn honden er in verschillende maten, en zo ook kauwspeeltjes voor hen. U moet altijd op zoek gaan naar de meest geschikte grootte van het speelgoed voor uw puppy. Een kleine Yorkshire terrier puppy zal een groot kauwspeeltje gewoon niet op de juiste manier kunnen gebruiken, en een Duitse Dog puppy loopt het risico zich te verslikken in een te klein speeltje.

Textuur

De meeste kauwspeeltjes voor puppy’s hebben verschillende texturen. Een goede textuur maakt het speeltje favoriet bij uw puppy en zorgt voor zijn tandhygiëne. Het is ook belangrijk om meerdere kauwspeeltjes met verschillende texturen in de roulatie te hebben om te voorkomen dat uw puppy zich gaat vervelen.

Smaak

Niet alle kauwspeeltjes voor puppy’s zijn gearomatiseerd of hebben een bepaalde smaak, maar als u een of twee speeltjes met een smaakje in uw collectie heeft, kunt u uw puppy wat nieuwe sensaties geven. Bij sommige speeltjes kunt u ze zelfs vullen met traktaties die ze geleidelijk uitdelen, waardoor uw pup nog meer van het speeltje zal genieten.

Wat te vermijden bij bijtspeeltjes voor puppy’s

Er zijn verschillende dingen die slecht kunnen zijn voor uw puppy als ze in een kauwspeeltje zitten, dus probeer altijd een speeltje te vinden dat geen van de volgende dingen bevat:

BPA

BPA is een gevaarlijke chemische stof die door de meeste gerenommeerde hondenspeelgoedfabrikanten verboden is, maar nog steeds te vinden is in sommige van de goedkoopste speeltjes op de markt. BPA kan neurologische problemen, problemen met de voortplanting en problemen met het immuunsysteem veroorzaken, om er maar een paar te noemen.

Speelgoed dat niet voor honden is ontworpen

Goed bijtspeelgoed kan vrij duur zijn, en als u de prijzen van gespecialiseerd kauwspeelgoed vergelijkt met gewoon kauwspeelgoed voor baby’s, kan het erg verleidelijk zijn om een paar euro’s te besparen en voor het laatste te gaan. Speelgoed voor kinderen is echter gemaakt van heel andere materialen en is niet ontworpen om continu door puppies op gekauwd te worden.

Budget piepspeeltjes

Veel piepspeeltjes, vooral uit de hogere prijsklasse, zijn helemaal prima voor honden en puppy’s. Toch is er een verscheidenheid aan goedkoop piepspeelgoed, dat erg gevaarlijk kan zijn: uw puppy kauwt gemakkelijk door het plastic heen en kan zich verslikken in de pieper.

Speelgoed met bewegende delen

Als u kijkt naar een kauwspeeltje met veel bewegende onderdelen of dat uit meerdere fragmenten bestaat, is het beter om voor een andere optie te gaan. Deze speeltjes kunnen gemakkelijk uit elkaar worden gescheurd, en de kleine stukjes die loskomen vormen een ernstig risico op verstikking.

Hoe houd je een puppy geïnteresseerd in kauwspeeltjes?

Kauwspeeltjes hebben een heel duidelijk doel: uw puppy door de tandjes heen helpen en voorkomen dat uw waardevolle spullen worden vernield. Maar wat als uw pup totaal onverschillig is voor het kauwspeeltje dat u hem aanbiedt? Hier zijn enkele manieren om hem geïnteresseerd te houden:

Probeer een interactief speeltje

Er is een hele categorie kauwspeeltjes voor puppy’s die interactieve eigenschappen hebben. Deze speeltjes vereisen dat uw pup een of meer taken uitvoert terwijl hij ook goed op het speeltje moet kauwen. Het doel bereiken en tegelijkertijd verlichting krijgen bij het doorkomen van de tandjes zal zeker heel bevredigend aanvoelen voor uw pup.

Stop het in de vriezer

Dit trucje werkt uitstekend bij baby’s die tandjes krijgen, en ook bij puppy’s werkt het fantastisch. Leg een bijtspeeltje 30 minuten in de vriezer voor je het aan je hond geeft. Een koud speeltje geeft nog meer verlichting bij het pijnlijke doorkomen van de tandjes.

Vul het met traktaties

Uw puppy zal veel gemotiveerder zijn om op het speeltje te kauwen als er traktaties in zitten. Er zijn verschillende traktatiespeeltjes verkrijgbaar die u kunt gebruiken met brokjes, speciale puppylekkernijen of zelfs pindakaas.

Houd een roulerend schema aan

Net als mensen hebben puppy’s de neiging zich te vervelen als ze steeds hetzelfde speeltje krijgen. Laat uw puppy een paar dagen met één kauwspeeltje spelen en leg het dan ongeveer een week weg, zodat uw pup het gevoel krijgt dat hij elke keer met een gloednieuw speeltje speelt.

Vaak gestelde vragen

Waarom hebben puppy’s kauwspeeltjes nodig?

Elke puppy verliest zijn melktanden voor hij 8 maanden oud is, en omdat het doorkomen van de tandjes nogal pijnlijk kan zijn, vinden puppy’s verlichting in constant kauwen. Zonder een speciaal speeltje dat speciaal ontworpen is om langdurig op te kauwen, zal de puppy zijn toevlucht nemen tot het volgende beschikbare ding, wat uw schoenen, gadgets, meubels of andere waardevolle voorwerpen kunnen zijn. Daarom is een goed kauwspeeltje essentieel om het doorkomen van de tandjes bij uw pup te vergemakkelijken.

Wanneer moet je beginnen met het geven van kauwspeeltjes aan een puppy?

U kunt proberen uw puppy een kauwspeeltje aan te bieden zodra u de tekenen van het doorkomen van de tandjes opmerkt. Het meest in het oog springende symptoom is natuurlijk het oncontroleerbaar kauwen op alles wat zich in de buurt van uw hond bevindt, maar u kunt ook andere symptomen opmerken, zoals overmatig kwijlen, rusteloosheid en gezwollen tandvlees. U kunt ook de informatie over uw ras raadplegen om te weten wanneer u het begin van het doorkomen van de tandjes kunt verwachten, want het kan overal tussen 3 en 8 maanden voorkomen.

Kan ik mijn puppy bijtringen geven met rawhide?

Hoewel er geen strenge regels zijn die verbieden dat u rauw vlees als bijtspeeltje aan uw pup geeft, zijn de meeste dierenartsen en ervaren hondeneigenaren het erover eens dat het niet de beste keuze is voor puppies die tandjes krijgen. Rawhide heeft bepaalde voordelen, maar het kan ook uit elkaar vallen door er constant op te kauwen, waardoor het risico op verstikking ontstaat. Bovendien kan rawhide maagproblemen veroorzaken bij puppy’s met een gevoelige spijsvertering, en in sommige gevallen is rawhide besmet met E.coli en andere bacteriën, wat niet alleen gevaarlijk kan zijn voor de puppy, maar voor het hele gezin.

De markt van kauwspeeltjes voor puppy’s is gevuld met geweldige opties, van de volledig natuurlijke elandgeweien tot de industriële kwaliteit rubber. Je weet nooit welke de favoriet van je hond zal worden totdat je hem geprobeerd hebt, maar wees gerust, hij staat al op onze lijst!