Kong Extreme Hondenspeelgoed

We hebben heel wat stoer speelgoed gerecenseerd, en voor de honden gegooid om te testen! Het enige speelgoed waar we vrij consequent op terugkomen is de lijn van zwarte Kong Extreme speelgoed. Wij zijn terugkerende kopers van veel Kong producten, en vinden dat de Extreme zich vrij goed houdt bij regelmatig gebruik door krachtige kauwers.

De Kong Extreme is verkrijgbaar in 5 maten. Bij het experimenteren met verschillende maten na verloop van tijd, vinden we dat de maat L een geweldige maat is voor de meeste honden, zelfs kleinere tot middelgrote honden doen het er prima mee.

Kong Extreme - Kauwbot Hondenspeelgoed Large - Kauwspeelgoed - 101mm x 69mm x 77mm - Zwart

Bekijk de dagprijs

Productinformatie

 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: Rubber
 • Aantal stuks in verpakking: 1 stuk(s)
 • Bediening via mobiele app: Nee
 • Gewicht: 230 g
 • Leeftijd dier: Elke levensfase
 • Product breedte: 0 cm
 • Product gewicht: 243 g
 • Product hoogte: 7 cm
 • Product lengte: 7 cm
 • Type dierenspeelgoed: Behendigheidsspeelgoed
 • Type knaagdier: Geen knaagdier
 • Verpakking breedte: 139 mm
 • Verpakking hoogte: 68 mm
 • Verpakking lengte: 215 mm
 • Categorieën: Speelgoed, Behendigheidspeelgoed
 • Merk: KONG

Onze beoordeling

De meeste honden zijn dol op speelgoed. Het is bijna onmogelijk om een waarde te plakken op de voordelen die spelen heeft voor honden, jong en oud. Mentale stimulatie, lichaamsbeweging, band met hun roedel (mens of andere honden in het gezin), en gewoon het plezier om te zitten en lekker te kauwen zijn allemaal onderdelen van spelen voor een hond.

Waar we wel waarde aan kunnen hechten is de hoeveelheid geld die de meeste eigenaren van gezelschapsdieren uitgeven aan speelgoed. Veel speeltjes worden afgewezen of genegeerd, en in het geval van een echte kauwer, zijn ze in recordtijd op.

Hier komt de Kong Extreme. Een stoere versie van de cult-klassieker Kong Classic, deze is bedoeld voor echte kauwers. Hij is sterk maar zacht genoeg zodat uw hond erop kan knagen zonder zijn tanden te knarsen.
kong extreme groottes
De Kong Extreme is verkrijgbaar in 5 maten. Bij het experimenteren met verschillende maten in de loop van de tijd, zijn we erachter gekomen dat de maat L een geweldige maat is voor de meeste honden, zelfs kleinere tot middelgrote honden doen het er prima mee. Een Kong die te klein is, is gevaarlijk. Als u meerdere maten honden in uw huishouden heeft, koop dan alleen Kongs in de maat voor de grootste hond in het gezin.

De Kong Extreme is een hol speeltje gemaakt van rubber dat eruit ziet als drie op elkaar gestapelde ballen. De opening aan de bovenkant is veel kleiner dan de opening aan de onderkant. Dit is goed voor verschillende redenen, maar de belangrijkste is veiligheid – de dubbele opening ontwerp voorkomt dat het speeltje vast komt te zitten als gevolg van zuigkracht.

Het materiaal is een taai, natuurlijk rubber. Wanneer het nieuw is, is er een beetje rubbergeur, maar dit verdwijnt vrij snel, vooral nadat je een beetje pindakaas in het speeltje hebt gedaan.

We hebben ongeveer 4-5 Kong Extremes in omloop in ons huishouden, en de honden kauwen er af en toe op als ze leeg zijn, maar als ik ze begin op te ruimen en af te spoelen in de gootsteen weten ze wat er gaat komen!

De Kong kan een beetje ingesmeerd of bevroren zijn om de aandacht van je hond te trekken, of helemaal gevuld worden met verschillende lagen kleverig spul en knapperige traktaties/voer. We hebben zelfs dingen als appelmoes, yoghurt en pompoen gebruikt voor onze pups en ze vinden het allemaal heerlijk.

Kong verkoopt Easy Treat vulmiddel in blikjes met een spuitmondje (denk aan smeerkaas in blik voor mensen) in verschillende smaken, maar wij geven er de voorkeur aan om onze eigen ingrediënten te gebruiken. De Easy Treat gaf onze honden explosieve diarree en we waren geen fan van de vulstoffen, het hoge natriumgehalte en sommige van de andere ingrediënten. Sommige eigenaren genieten van de veelzijdigheid van Easy Treat, maar veel, veel minder is meer hier, geloof ons.

Wanneer de Kong Extreme begint te verslijten, zal het beginnen met tekenen van pitting voordat brokken loskomen. Ook al is hij duurzaam, we raden niet aan om hem nog langer aan uw hond te geven als het product begint af te breken.

Wij vinden het geweldig dat de Kong Extreme in de VS wordt gemaakt. Niet alle hondenspeeltjes (zelfs andere producten gemaakt door Kong) zijn dat tegenwoordig. Als het gaat om iets dat veel in de mond van uw hond zal zitten, is dit echt belangrijk voor ons.

Wanneer u uw Kongs van Amazon koopt, wees er dan altijd zeker van dat u van een Amerikaanse verkoper koopt om er zeker van te zijn dat het een authentiek product is.

Bekijk de dagprijs

Tips voor gebruik:

 • Heb nooit Kongs die te klein zijn voor uw hond rond-als hij het kan passen in zijn mond, het is te klein en gevaarlijk.
 • Wij vonden dat als je ze 6-8 uur in de vriezer legt nadat je er pindakaas in hebt gedaan, je er langer plezier van hebt.
 • Houd toezicht, houd toezicht, houd toezicht!
 • De Kong moet regelmatig in heet water worden schoongemaakt. Wij gebruiken heet water uit de theeketel met een beetje azijn, gewoon doorgieten en zorgen dat beide openingen vrij zijn. Wij gebruikten onze Kongs in de afwasmachine totdat onze dierenarts ons vertelde dat de giftige chemicaliën in afwasmiddel gemakkelijk in het plastic zouden lekken, dus ook al zou dit in de afwasmachine kunnen, kunnen wij het niet aanbevelen.
 • Als uw hond een speciaal dieet volgt en geen traktaties of pindakaas mag eten, kunt u de Kong een paar minuten in wat kippen- of runderbouillon dopen om een beetje smaak toe te voegen of iets milds toevoegen zoals een klodder appelmoes of banaan.
 • Laad de Kong vanaf de onderkant (grotere opening).
 • Als je pindakaas gebruikt, wijs dan een potje aan speciaal voor de pups!

Bekijk de dagprijs

Kongs voor elke levensfase

Als uw hond dol is op zijn Kongs, maar ouder wordt, is er een Kong Senior Edition voor de oudere hond die nog steeds van lekker kauwen houdt, maar een volwassen gebit en tandvlees heeft!

Voor een puppy die op alles kauwt, maar nog niet klaar is voor de stoere Kong Extreme crew met zwart leren jasje, zijn er schattige roze en blauwe Puppy Kongs en Kong Binkies.

Gelukkig zijn sommige honden niet zo vernielzuchtig en voor hen is de rode Kong Classic alles wat ze nodig hebben.