Ruffwear Hondentuig Review & Test: alles over dit verstelbare harnas

Na de PetSafe EasyWalk en EasySport gaan we u vandaag vertellen over een ander tuigje van even goede kwaliteit, waarvan gezegd wordt dat het erg goed is. Hoewel een beetje duur – vooral omdat het wordt geleverd zonder een riem – de Ruffwear hond harnas verhoogt de lat in termen van zowel comfort voor uw hond en praktisch.

Dit harnas, dat verkrijgbaar is in verschillende maten en kleuren, is gericht op aanpasbaarheid en biedt flexibele verstelmogelijkheden. Het harnas is gemakkelijk aan en uit te trekken en heeft reflecterende strips voor een goede zichtbaarheid in het donker.

Met deze kenmerken in het achterhoofd, is het gemakkelijk te zien waarom het Ruffwear hondentuig regelmatig wordt genoemd als een van de beste in de branche. Wij besloten echter onze nieuwsgierigheid een stapje verder te laten gaan en u een objectieve mening te geven over wat dit verstelbare harnas werkelijk voor u doet.

Ruffwear Harnas

Bekijk de dagprijs

Lees ook

Presentatie en kwaliteit van de fabricage

Het Ruffwear tuigje is verkrijgbaar in een groot aantal maten, van XXS tot L/XL. U moet dus in staat zijn om uit de vijf beschikbare varianten de maat te vinden die het best bij de grootte van uw hond past. Wij testten de maat M, die u kunt gebruiken voor een middelgrote hond.

Om precies te zijn is hij geschikt voor honden met een borstomvang tussen 69 en 81 cm (de XXS, XS, S en L/XL zijn geschikt voor een borstomvang tussen respectievelijk 33 en 43 cm; 43 en 56 cm; 56 en 69 cm; 81 en 107 cm).

Het is nuttig op te merken dat om deze meting te verkrijgen, de omtrek van de ribbenkast op het breedste gedeelte moet worden gemeten, dat overeenkomt met de achterkant van de voorpoten. Om het risico van incompatibiliteit zo klein mogelijk te houden, kan de meting het beste iets worden opgevoerd. Als het tussen twee maten valt, kies dan de grootste.

U kunt ook vertrouwen op de verstelmogelijkheden van de riemen om het harnas goed aan te passen in de schouder-, buik- en borstzones.

Wat de maat betreft, is het Ruffwear tuigje verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Van grijs (schemer), blauw, oranje, roze, groen en paars, u vindt zeker iets naar uw smaak.

Welke maat en kleur u ook kiest, u krijgt een harnas van nylon dat in de borst en buik is opgevuld met schuim met gesloten cellen. De keuze van de materialen is uitstekend. Het harnas is licht (170 g voor het M-model) maar sterk en geschikt voor dagelijks gebruik, zoals wandelen, hardlopen en trektochten.

Het tuigje is niet alleen sterk, maar dankzij de kwaliteit van het gebruikte nylon ook gemakkelijk met de hand te wassen. Het kan worden schoongemaakt met een mild afwasmiddel. Daarna kan het Ruffwear harnas aan de lucht worden gedroogd.

Met een aluminium V-ring op de rug en een versterkte borstriem, heeft het Ruffwear tuig ook reflecterende stroken met hoge zichtbaarheid, die nuttig zijn voor nachtelijke ritten. Een extra bonus: het heeft een discrete zak waarin u het identificatieplaatje van uw hond kunt opbergen.

Bekijk de dagprijs

Praktisch, gebruiks- en draagcomfort

Het Ruffwear Harnas is ontworpen voor dagelijks gebruik en is ontworpen om een comfortabele draagervaring te garanderen. Hij heeft riemen om hem gemakkelijk aan en uit te trekken en twee bevestigingspunten voor de riem voor een betere controle.

De aluminium V-ring is handig voor dagelijks gebruik, terwijl de versterkte nylon borstriem het gemakkelijker maakt uw hond te sturen zonder druk op de luchtpijp uit te oefenen, en het ook gemakkelijker maakt hem te trainen.

Het ontwerp van dit harnas is afgestemd op hardlopen, wandelen en hiking. Het geeft uw hond veel vrijheid om te wandelen of te rennen zonder ongemak, maar geeft u toch de zekerheid van totale controle wanneer het gebruikt wordt met de Front Range Leash (niet inbegrepen).

Wat het comfort betreft, is het Ruffwear tuig zeer goed gevoerd op de buik en de borst. Bovendien zijn er vier verstelriemen (twee op de schouders en twee op de buik) die een perfecte aanpassing aan de morfologie van uw hond mogelijk maken, waardoor zijn bewegingen niet zullen worden belemmerd.

Voordelen

  • Twee bevestigingspunten voor leibanden (op de rug en op de borst)
  • Perfecte pasvorm dankzij vier stevige riemen (twee op de schouders en twee op de buik)
  • Met een discreet vakje voor het identiteitsplaatje van uw hond.
  • Gemakkelijk aan en uit te trekken
  • Verkrijgbaar in een brede waaier van maten en kleuren

Ruffwear Honden Harnas review

Bekijk de dagprijs

Nadelen

  • Relatief duur, vooral omdat de Front Range leiding niet is inbegrepen in de aankoop

Ons eindoordeel over het Ruffwear Harnas

Het Ruffwear tuig laat na deze test een zeer goede indruk achter, met zijn zeer goede kwaliteit van vervaardiging, maar vooral met zijn flexibele verstelmogelijkheden, waardoor het zich perfect aan de morfologie van uw hond kan aanpassen. Met twee bevestigingspunten voor de riem – helaas niet inbegrepen – is hij geschikt voor dagelijks gebruik bij activiteiten als hardlopen, wandelen of hiking. Het geeft uw hond bewegingsvrijheid om te rennen of te wandelen zonder ongemak, en geeft u een betere controle.