PetSafe EasySport review & test: het beste tuigje voor kleine honden?

Gemaakt van kwaliteitsnylon dat uw hond een comfortabele pasvorm biedt, gemakkelijk aan en uit te trekken, maar ook ontworpen voor betere controle. Naast het feit dat het de handtekening draagt van een referentie op het gebied van harnassen, heeft het Petsafe EasySport Harness zo veel voordelen.

En dan hebben we het nog niet eens over de lage prijs, waardoor het een van de beste opties is als je een budget hebt. Alle voortekenen lijken groen, maar dat weerhield ons er niet van dit reflecterende en verstelbare harnas eens van dichtbij te bekijken om te zien wat het echt waard is buiten de advertenties op papier.
Petsafe EasySport

Bekijk de dagprijs

LEES OOK:

Presentatie en kwaliteit van de fabricage

Het Petsafe EasySport hondentuigje is verkrijgbaar in vier verschillende maten (zeer klein, klein, middelgroot en groot). Wij hadden de gelegenheid het small (S) model te testen, en het is geschikt voor kleine honden met een omvang – borstomvang – tussen 46 en 56 cm.

U kunt hem gebruiken voor rassen zoals Engelse Springers, Beagles, Shelties, Shiba Inu of Border Collies, waarvan de borstbreedte tussen 56 en 76 cm bedraagt. Voor een harnas dat “klein” zou moeten zijn, komen deze afmetingen meer overeen met die van een gemiddelde hond. In elk geval moet u, net als bij elk ander harnas, de keuze van de maat met grote zorg benaderen. De afstelmogelijkheden moeten een eventuele foutieve afstelling kunnen compenseren. Gelukkig is dit hondentuig verstelbaar.

Dat gezegd hebbende, ongeacht de maat, wordt het Petsafe EasySport Harness altijd geleverd met een handige kleine handleiding voor het passen en aanpassen. Hij wordt geleverd met een fabrieksgarantie van twee jaar, maar heeft kenmerken die duurzaamheid suggereren. Al met al geeft dit harnas vertrouwen in de kwaliteit van de vervaardiging. Het harnas is gemaakt van duurzaam nylonmateriaal met een reflecterende band.

Petsafe beweert dat het EasySport Harness elke dag kan worden gebruikt, zowel overdag als ’s nachts, en te oordelen naar de ernst waarmee het is vervaardigd, ondanks het strakke prijskaartje, kunnen we het daar alleen maar mee eens zijn. Het valt nog te bezien of het u een goede houvast biedt en uw hond een goed comfort garandeert.
PetSafe Harnas voor kleine honden EasySport review

Bekijk de dagprijs

Praktisch, gebruiks- en draagcomfort

Als de goede materiaalkeuzes van Petsafe ervoor zorgen dat de EasySport een goede weerstand vertoont, is het aspect dat ons nu zal interesseren het draagcomfort. Allereerst moet worden opgemerkt dat dit harnas zonder veel moeite kan worden aangetrokken, dankzij de elastische kraag. Ondanks deze elasticiteit kan de halsopening voor sommige hondenrassen echter wat smal zijn. Als u de juiste maat voor uw huisdier hebt gekozen, zal zijn hoofd er min of meer gemakkelijk in kunnen glijden.

Met twee snelsluitingen kunt u de maat aanpassen. We hadden echter liever gezien dat het deel dat het geheel via de poten verbindt korter was geweest, en ook verstelbaar voor een perfecte aanpasbaarheid. Het verwijderen is vrij eenvoudig, net als het opzetten.

De Petsafe EasySport biedt uw hond ook een goed draagcomfort, dankzij het volledig gewatteerde ontwerp en de goede aanpassing aan zijn grootte.

Het EasySport Harnas is zeer ergonomisch. Het heeft een goed gewatteerde handgreep aan de bovenkant, die u kunt gebruiken om uw hond snel onder controle te houden wanneer hij plotselinge bewegingen maakt. Deze verbeterde controle zorgt voor meer veiligheid tijdens wandelingen, zelfs wanneer het dier bijzonder energiek is.

De PetSafe EasySport is ontworpen om een goede trekkracht te bieden en houdt de hond adequaat en gelijkmatig over de borst vast, in tegenstelling tot sommige tuigen die alleen of iets te veel aan de nek trekken. Hierdoor wordt het risico op verwondingen, hoesten, verstikking of wurging vermeden.

Petsafe Easywalk EasySport

Voordelen

  • Ideaal als u een klein budget heeft en op zoek bent naar een tuigje voor een kleine hond
  • Goed niveau van ergonomie, inclusief een goed gevoerde handgreep
  • Gemakkelijk aan en uit te trekken dankzij de snel los te maken riemen

Nadelen

  • Niet volledig verstelbaar: het deel dat het harnas via de benen verbindt, is een beetje lang en niet verstelbaar
  • De afmetingen zijn meer geschikt voor een gemiddelde hond

Bekijk de dagprijs

Ons eindoordeel over de PetSafe EasySport

De PetSafe EasySport laat aan het eind van deze test een positieve algemene indruk achter. Voor zijn prijs, is het aangenaam verrassend goed gemaakt. Het harnas is verkrijgbaar in vier verschillende maten en is niet volledig verstelbaar, maar past toch bij de grootte van de hond. Hij is gemakkelijk aan en uit te doen, biedt uw hond een goed comfort en u kunt hem gemakkelijk onder controle houden met behulp van een gewatteerde handgreep aan de bovenkant.

Wij raden het vooral aan als u een krap budget hebt. Let er echter wel op dat u de juiste maat kiest voor de grootte van uw hond, want de geadverteerde compatibele maten zijn iets kleiner. Een klein model – zoals het model dat wij hebben getest – zal een gemiddelde hond beter passen.