PetSafe Easy Walk hondentuig review & test

PetSafe is een toonaangevende fabrikant van hondentuigjes en staat hoog aangeschreven bij zowel hondenbezitters, dierenartsen als trainers. Zoals de Easy Walk, waarover we het vandaag gaan hebben, wekken de producten vertrouwen door hun kwaliteit en bieden ze vooral een goed comfort. Onze test van de PetSafe heeft deze kwaliteiten aan het licht gebracht en ons in staat gesteld een objectief oordeel te vormen over deze praktische oplossing voor het wandelen met uw hond.

Met een doeltreffend antitrekmechanisme, vier verstelpunten voor een perfecte pasvorm en een ontwerp dat een gemakkelijke controle mogelijk maakt, ziet dit harnas, dat in verschillende maten verkrijgbaar is, er op papier goed uit. Volg deze diepgaande review om te zien hoe het echt is.

hondentuig

Bekijk de dagprijs

Lees ook:

Presentatie en kwaliteit van de fabricage

Het PetSafe Easy Walks hondentuig is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren (framboos, zwart en rood) en in verschillende maten, van zeer klein (XS) tot zeer groot (XL). Het hier geteste model is medium (M) en is bedoeld voor gebruik bij honden met een borstbreedte tussen 51 en 71 cm. Hij is perfect geschikt voor middelgrote honden van uiteenlopende rassen als Engelse Springers, Border Collies en Amerikaanse Staffordshire Terriers.

Zoals vaak het geval is bij PetSafe, geldt voor de Easy Walks een garantie van twee jaar, maar bovenal straalt hij kwaliteit uit. Dit harnas lijkt bijzonder sterk te zijn, en zou lang mee moeten gaan.

Naast het harnas ontvangt u een gebruiksaanwijzing en een duurzame nylon riem, die in het geval van het M-model 1,8 meter lang is. De riem is bevestigd met een ring aan de voorkant. We hadden het echter op prijs gesteld als er nog een ring aan de achterkant was geweest om de hond met een 3-punts riem te kunnen besturen of om hem voor sportactiviteiten te kunnen slepen.

In ieder geval is de goede kwaliteit van de PetSafe Easy Walks onbetwistbaar. Speciale vermelding verdienen de zeer sterke riemen. De breedte van de riemen varieert natuurlijk naar gelang van de grootte van het harnas, maar in elk geval zal het u niet veel moeite kosten ze aan te passen.

Praktisch, gebruiks- en draagcomfort

De PetSafe Easy Walk is gemakkelijk te gebruiken. Het aan- en uittrekken wordt veel vergemakkelijkt door de twee clipsluitingen op de rug- en borstriemen. De verstelbare riemen zorgen ook voor een perfecte pasvorm voor uw hond. Natuurlijk zal het enige tijd duren voordat u aan het harnas gewend bent, en u zult geduld moeten hebben bij het aanpassen, in ieder geval tijdens de acclimatisatieperiode.

Dit zal echter afhangen van het lichaamstype van de hond. Over het algemeen hebben honden de neiging hun borst op te zetten, vooral wanneer ze voor het eerst worden gebruikt, en u moet ervoor zorgen dat het harnas na het dragen comfortabel zit. Een eenvoudige tip om dit te garanderen is regelmatig een vinger onder de rug- en buikriemen te steken.

De kwaliteit van het nylon dat voor de vervaardiging van de PetSafe Easy Walks is gebruikt, zorgt er ook voor dat het comfortabel is om te dragen. Dit is te danken aan zijn zachte textuur. Anderzijds heeft het harnas vier verstelpunten waarmee u het kunt aanpassen aan de maat die het beste bij uw hond past. Door het verschil in kleur tussen de rug- en buikriemen zijn ze gemakkelijk te herkennen.

Een andere interessante eigenschap van dit harnas is dat het ontworpen is om het trekken te stoppen, hetzij door uw hond naar de zijkant te sturen, hetzij door hem instinctief zijn aandacht op u te laten richten. De Easy Walk biedt dus een praktische oplossing voor de oppositiereflex die hoektanden hebben en die resulteert in een duw tegen de druk in.

In tegenstelling tot een traditioneel tuigje voorkomt dit PetSafe model dat uw hond aan de lijn trekt, en helpt het hem tegelijkertijd te trainen. Het helpt ook uw hond te trainen om beleefd te lopen, waardoor het een plezier wordt om met hem te wandelen.
PetSafe Easy Walk2 Medium Hondenharnas

Bekijk de dagprijs

Voordelen

  • Anti-treksysteem dat voorkomt dat uw hond aan de lijn trekt
  • Helpt bij het trainen: dit harnas leert de hond beleefd te lopen
  • Comfortabel om dragen dankzij de zachte nylon constructie
  • Gemakkelijk te dragen en te verwijderen
  • Lange leiband (1,8 meter)

Nadelen

  • Geen ergonomische handgreep aan het uiteinde van de leiband
  • Had graag een ring op de rug gehad om de hond te kunnen controleren met een 3-punts riem

Ons eindoordeel over de PetSafe Easy Walk

Aanbevolen door dierenartsen en trainingsspecialisten, slaagt het Easy Walk Harnas met vlag en wimpel voor onze test. Zoals vaak het geval is bij PetSafe, valt er niets aan te merken op de bouwkwaliteit van dit harnas, dat het uitlaten van uw hond aangenamer zal maken. Het is ontworpen om te voorkomen dat uw hond aan de lijn trekt, en hem zo te leren beleefd te lopen. Het is een waardevol opleidingsinstrument dat bovendien gemakkelijk te gebruiken is.