Julius K9 honden tuigje. Volledige evaluatie en test

In onze gids voor hondentuigjes hebben wij uiteengezet op welke parameters u uw keuze van een vestje moet baseren, en een van deze parameters is het gebruik dat u ervan wenst te maken. In het geval van de Julius-K9 162P-M, het onderwerp van de test van vandaag, gaat het om een hondenvest dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, van reddingsacties tot wandelingen tot buitensport en vrijetijdsbesteding.

Zoals u ziet, is dit een harnas dat zeer veelzijdig is, en het ontwerp leent zich daarvoor. Het robuuste, all-weather gilet is gemaakt van een krasvast en waterafstotend polyester buitenmateriaal. Maar afgezien van het dynamische, sportieve ontwerp biedt de Julius-K9 162P-M een niveau van ergonomie en comfort dat zorgt voor een echt plezierige gebruikerservaring.

Hoewel dit harnas op papier aantrekkelijk is vanwege de royale functies voor een lage prijs, wilden we een stap verder gaan dan deze goede indrukken. In deze test/review zullen we nagaan wat de Julius-K9 162P-M meer waard is dan wat er op papier staat.

Julius-K9 162P

Bekijk de dagprijs

Lees ook:

Presentatie en bouwkwaliteit

Alvorens de Julius-K9 162P-M zelf te testen, is het goed te weten dat dit hondentuig het resultaat is van een samenwerking tussen Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse KMO’s. Hondentrainers waren betrokken bij de ontwikkeling ervan.

Net als de andere tuigen die we hebben getest, is de Julius -K9 162P verkrijgbaar in verschillende maten, maar hier zijn er bijna vijftien opties beschikbaar, wat de kans dat u de juiste maat vindt, vergroot.

Er zijn ook veel kleurmogelijkheden. Als u dit gilet koopt, kunt u kiezen uit twintig verschillende kleuren. Het model dat wij testen is zwart en is een mini maat. Hij is ontworpen voor honden met een borstomvang van 51 tot 67 cm en een gewicht van 7 tot 15 kilogram.

Met slechts 127 g op de weegschaal is de Julius-K9 162P-M licht, wat niets afdoet aan zijn goede weerstand. Hij heeft een sportief ontwerp met een water- en krasbestendige polyester buitenkant.

Het vest lijkt robuust en eerder sober van stijl. Aan beide zijden van het vest bevindt zich een fosforescerend “Julius – K9”-logo van 160 mm x 50 mm, dat oplicht in het donker. Deze reflecterende functie, die ook op de borstriem aanwezig is, zorgt ervoor dat uw hond ’s nachts zichtbaar is.

De Julius-K9 162P-M is veilig en zeker, en de riemen zijn streng getest op drukbestendigheid. Bovendien heeft het vest een plastic sluiting met een klittenbandsluiting voor extra stevigheid.
Test Julius-K9, 162P-M4

Bekijk de dagprijs

Praktisch, gebruiks- en draagcomfort

Het Julius-K9 162P-M tuig is aan de binnenkant gemaakt van ÖKO-TEX-gecertificeerde, milieuvriendelijke vulling en is niet alleen zacht voor de huid van uw hond, maar ook ademend. Het biedt uw hond een goed comfort, vooral bij langdurig gebruik.

In tegenstelling tot de standaard vesten die door de poten worden gedragen, wordt dit JULIUS K9 harnas door het hoofd gedragen, en alles is zo ontworpen dat het gemakkelijk is om uw huisdier aan te trekken. Hij is op de rug gewatteerd en heeft twee brede riemen op de buik en de borst.

De tailleband heeft een klittenbandsluiting op de borst om een perfecte pasvorm voor uw hond te garanderen. Hierdoor heeft het vest een perfecte ergonomische pasvorm en kunt u het op verschillende niveaus verstellen.

De Julius-K9 162P-M kan worden gebruikt voor huishonden, diensthonden, reddingshonden en speurhonden en is geschikt voor diverse doeleinden. Of u nu uw hond uitlaat, met hem gaat hardlopen of een reddingsactie onderneemt, de toepassingsgebieden voor dit vest zijn gevarieerd.

Uiteraard moet er een riem aan het vest worden bevestigd, maar de fabrikant levert er geen wanneer u het koopt. Daarom moet u deze extra aankoop overwegen. De riem wordt bevestigd via de roestvrijstalen D-ring, die u gemakkelijk kunt herkennen op de rug van het vest. Hoewel hij stevig en goed geplaatst lijkt, hadden we graag een tweede bevestiging op de borst gehad voor een betere controle.

Bekijk de dagprijs

Voordelen

  • Water- en krasbestendige polyester buitenkant
  • Zacht en comfortabel interieur
  • Verkrijgbaar in een brede waaier van maten en kleuren
  • De zijkanten en de borstriem hebben een reflecterende functie, die zorgt voor een goede zichtbaarheid ’s nachts
  • Gemakkelijk aan te trekken en op verschillende niveaus in te stellen
  • Wat we niet leuk vinden:

Nadelen

  • Slechts één riembevestiging: we hadden graag een tweede ring aan de borst gehad voor betere controle

Ons eindoordeel over het Julius-K9 162P-M harnas

Uiteindelijk heeft het Julius-K9 162P-M harnas ons overtuigd met zijn goede prijs-prestatieverhouding. Het sportieve ontwerp van het harnas maakt het geschikt voor wandelen, maar ook voor dienst-, reddings- en speurhonden tegen een betaalbare prijs. Hoewel we graag een tweede bevestiging op de borst hadden gezien voor een betere controle, laat het ontwerp van dit vest nog steeds toe de hond gemakkelijk te sturen.