Focus en test / volledige review van het Rabbitgoo hondentuig

Zoals we in onze gids over hondentuigen uitleggen, moeten de activiteiten die u met uw huisdier doet een factor zijn bij uw keuze. Voor dagelijkse wandelingen, de jacht, training of algemene recreatie in de buitenlucht lijkt het Rabbitgoo Reflecterend Harnas een van de beste opties te zijn die er zijn in termen van prijs-kwaliteitverhouding.

Dit hondengilet, dat verkrijgbaar is in een groot aantal maten, legt de nadruk op comfort en is gemaakt van materialen die niet alleen ademend maar ook reflecterend zijn. Het ontwerp is ook ontworpen voor gemakkelijk aan- en uittrekken, en voor betere controle, dankzij twee sterke metalen lussen voor de bevestiging van de riem (op de rug en op de borst).

Aan de hand van deze kenmerken is het gemakkelijk te zien waarom dit verstelbare harnas zo hoog gewaardeerd wordt. Om een realistischer idee te krijgen van wat het Rabbitgoo hondengilet waard is, hebben wij het onder onze testbank gelegd en zullen wij de indrukken die het bij ons heeft achtergelaten door middel van deze test met u delen.

Rabbitgoo harnas

Bekijk de dagprijs

Lees ook:

Presentatie en kwaliteit van de fabricage

Het Rabbitgoo hondengilet wordt verkocht zonder leiband en is verkrijgbaar in drie kleuren (groen, zwart en oranje) en drie verschillende maten (super klein, klein, medium, groot, super groot). Wij hebben de grote maat getest, die bedoeld is voor gebruik met grote honden van uiteenlopende rassen als Labradors, Ierse Setters, Golden Retrievers, Rottweilers, Duitse Herders, Alaska-honden, enz. Het zou ook geschikt zijn voor een ander groot vierpotig dier, zoals een varken, kat of konijn.

Over het algemeen past dit tuig maat M voor honden met een tailleomvang tussen 68 en 81 cm, en een halsomvang tussen 46 en 65 cm.

Met een gewicht van ongeveer 204 gram geeft het Rabbitgoo hondenvest vertrouwen in de bouwkwaliteit, dankzij de goede keuze van materialen. Het harnas is gemaakt van Oxford-stof, maar de riemen zijn ook van nylon, en sommige onderdelen zijn gemaakt van katoen en een zinklegering.

Het algemene ontwerp is mooi en esthetisch. Een van de hoogtepunten van dit harnas zijn echter ongetwijfeld de reflecterende strips en banden, die van onschatbare waarde zullen zijn bij het wandelen en hardlopen ’s nachts.

Het Rabbitgoo hondengilet kan ook in de machine gewassen worden, maar voor een lange levensduur is handwas meer aan te bevelen.
Rabbitgoo hondentuig

Gemak, gebruiksgemak en draagcomfort

Het Rabbitgoo Hondenharnas is ontworpen om comfortabel te zijn, met gebruik van ademende materialen. Het harnas is aan de binnenkant gevoerd, zodat uw hond zich ook bij langdurig gebruik comfortabel zal voelen. De sterke, verstelbare riemen zorgen voor een flexibele pasvorm en maken het mogelijk zich perfect aan te passen aan de lichaamsvorm van uw hond. Het is heel gemakkelijk om het vest aan en uit te trekken.

Het ontwerp van het Rabbitgoo hondenvest is uitgedacht om een betere interactie met uw huisdier te bevorderen. De riem, die afzonderlijk kan worden aangekocht, wordt aan het harnas bevestigd via twee stevige metalen bevestigingsringen, één op de rug en één op de borst. Dit zorgt ervoor dat de riem gelijkmatig over het lichaam wordt getrokken en vermijdt het risico van verstikking. Het voorkomt ook dat de hond aan de lijn trekt.

Het Rabbitgoo hondentuig biedt u dus de beste voorwaarden om dagelijks met uw hond te wandelen of te jagen, maar ook om met hem te trainen. Meer in het algemeen is hij dankzij zijn reflecterende functie geschikt voor diverse soorten buitenactiviteiten, zowel overdag als ’s nachts.

Voordelen

  • Ademende, machinewasbare materialen
  • Twee bevestigingspunten voor leibanden (op de rug en op de borst)
  • Reflecterende strepen en banden die van groot nut zullen zijn bij het lopen of hardlopen in het donker
  • Gemakkelijk aan en uit te trekken

Nadelen

Wordt niet geleverd met een snoer, dus u zult er een apart moeten kopen

Ons eindoordeel over het rabbitgoo harnas

Onze indrukken na het testen van het rabbitgoo harnas zijn over het algemeen positief. Voor een betaalbare prijs is dit vest geschikt voor zowel alledaagse wandelingen als buitenactiviteiten zoals jagen. Met twee metalen ringen (op de rug en de borst) voor het vastmaken van de riem (niet inbegrepen), bevordert het een betere interactie met de hond en voorkomt verstikking. De druk die bij het trekken wordt uitgeoefend is gelijkmatig, waardoor het risico van verstikking wordt vermeden. Bovendien is het vest gemaakt van ademende materialen die een goed comfort voor uw huisdier bieden.