Mogen honden erwten eten?

De lente is het seizoen voor verse erwten, rechtstreeks uit de tuin of van de boerenmarkt. Fruit en groenten zijn niet noodzakelijk voor het dieet van een hond en zouden slechts af en toe als traktatie moeten worden gegeven. Er is echter niets mis mee om wat erwten aan het voer van uw hond toe te voegen of ze als traktatie aan te bieden. Erwten worden vaak als ingrediënt in commerciële hondenvoeding opgenomen.

We hebben het hier over groene erwten, met name: peultjes, suikererwten, en tuinerwten. U kunt uw hond verse, diepgevroren of ontdooide erwten voeren, maar geef hem geen erwten uit blik. Zoals veel ingeblikte groenten bevatten ingeblikte erwten veel toegevoegd natrium, wat schadelijk is voor honden (en mensen).
Mogen honden erwten eten
Wat erwtenpeulen betreft, geldt als vuistregel dat als mensen de peul kunnen eten, uw hond dat ook kan. Tuinerwten moeten natuurlijk altijd gedopt worden. Maar wees voorzichtig met peulen, want ze kunnen vast komen te zitten in de keel van uw hond en tot verstikking leiden. En zoals bij elk nieuw voedingsmiddel moet u oppassen voor ongewenste reacties, zoals diarree of braken.

Erwten zijn een goede bron van vitaminen, waaronder A, K, en de B-vitaminen. Ze zitten vol met mineralen zoals ijzer, zink, kalium en magnesium. Ze zijn ook rijk aan eiwitten en vezelrijk. Erwten bevatten luteïne, een anti-oxidant die goed is voor de gezondheid van huid, hart en ogen. Natuurlijk kunnen erwten, zoals elk menselijk voedsel, nadelen hebben. Geef ze niet aan honden die nierproblemen hebben. Erwten bevatten purines, een natuurlijk voorkomende chemische verbinding die ook in sommige voedingsmiddelen en dranken voorkomt. Purines produceren urinezuur dat door de nieren wordt gefilterd. Te veel urinezuur kan leiden tot nierstenen en andere nieraandoeningen.

Honden hebben geen fruit en groenten nodig in hun dieet zoals mensen. In het wild zijn ze carnivoor en eten ze vegetatie wanneer vlees schaars is. Maar als tussendoortje of traktatie voor uw hond zijn erwten een gezonde, caloriearme optie. Dus zowel u als uw hond kunnen ervan genieten zolang ze vers en in overvloed aanwezig zijn.