Kleine hondenrassen die niet verharen

Bij het kopen van een hond zijn veel dierenliefhebbers specifiek op zoek naar kleine hondenrassen die zo min mogelijk verharen. Vooral voor mensen met een allergie staat dit selectiecriterium op de voorgrond, omdat de aankoop van een hondenras met ernstig haarverlies kan leiden tot gezondheidsproblemen. In dit artikel vertellen we je welke kleine hondenrassen weinig of geen haar verliezen en welke redenen er eigenlijk achter het haar schuilgaan.
kleine hond die niet verhaard

Populaire kleine hondenrassen die niet op edogs.de

Miniatuur Poedel

Miniatuurpoedel in rasportret

Yorkshire Terriër

Yorkshire Terriërs in de natuur

Shih Tzu

Shih-Poo puppy liggend

Maltees

Niet-harige hondenrassen: Maltees op een steen

Havanezer

Havanezer tuit

Bolonka Tsvetna

Bolonka Tsvetna

Kleine hondenrassen die niet in één oogopslag haar:

Zijn er hondenrassen die geen haar verliezen?

In feite zijn er kleine hondenrassen die verlies weinig tot geen haar. Allereerst kan de miniatuurpoedel hier worden genoemd. Door de krullende vacht kan dit ras bijna geen haar verliezen. Bij het houden is het echter belangrijk dat de vacht regelmatig wordt geschoren.

De Shih Tzu, Bolonka Zwetna en Yorkshire Terrier behoren ook tot kleine hondenrassen die nauwelijks verharen. De Yorkshire Terrier heeft geen vacht in vergelijking met andere honden, maar haar en heeft dus geen ondervacht. Daarom moet dit hondenras worstel niet met vachtwissel. Niettemin moet worden opgemerkt dat honden met lange jassen, die niet werpen, veel zorg nodig hebben. Hiervoor is het raadzaam om de vacht dagelijks te kammen en te borstelen met een hondenborstel om knopen en resulterende huidontsteking te voorkomen. Vooral Havanezers en Maltezen met ongetrimmeerde vacht hebben vaak te kampen met dit probleem, omdat ze van nature een zeer lange en zijdeachtige vacht hebben. Ze veranderen hun vacht echter niet, waardoor ze een van de bekendste niet-harige hondenrassen zijn.

Een ander klein hondenras dat heel weinig vacht verliest, is de dwergschnauzer. De vacht van deze hond moet ook regelmatig worden verzorgd. Het wordt aanbevolen om dit twee tot drie keer per jaar te doen geschoren Wordt. Omdat de dwergschnauzer wordt gekenmerkt door zijn baard, moet deze ook worden schoongemaakt en gekamd.

Hoewel er veel hondenrassen zijn die weinig haar verliezen, is een allergische reactie kan niet worden uitgesloten. Helaas is het vaak zo dat mensen met een allergie niet allergisch zijn voor hondenhaar, maar voor Eiwitten in speeksel of urine. Daarom kunnen niet alle niet-harige honden allergiehonden worden genoemd. Voor mensen met een allergie zijn hondenrassen geschikt die nauwelijks haar hebben en tegelijkertijd weinig kwijlen, zoals de Chihuahua of American Hairless Terrier.

Welke honden verharen niet en blijven klein?

Hondenrassen die niet verharen en klein blijven zijn Dwergpoedels, Yorkshire Terriers, Shih Tzu, Maltezer, Havanezer en Bolonka Zwetna.

Waarom verliezen honden haar?

Net als mensen verliezen honden elke dag haar. De reden hiervoor is dat na een bepaalde periode het haar worden vervangen door nieuwe. Zolang het haar beperkt is, is dit volkomen normaal bij honden. De meeste honden veranderen twee keer per jaar van vacht. Dit gebeurt in de lente en de herfst, omdat de hond zich aanpast aan de verandering in temperatuur. Op dit moment verliest de hond veel haar, wat niet zorgwekkend is. Om het dode hondenhaar te verwijderen, wordt dagelijks borstelen aanbevolen, omdat dit de verspreiding van hondenhaar in het huis vermindert en matten bij langharige hondenrassen voorkomt.

Om ervoor te zorgen dat de vacht van de hond gezond blijft, is een evenwichtige voeding belangrijk. Voedsel met omega-3 en omega-6 vetzuren is hier geschikt, omdat deze de vacht versterken. Als het haarverlies echter meer merkbaar wordt, kunt uen kale plekken als gevolg daarvan kunnen gezondheidsproblemen de oorzaak zijn. In dit geval moet een dierenarts worden geraadpleegd.

Kleine hondenrassen die niet verharen: wat is belangrijk?

De mate van haaruitval is niet afhankelijk van de grootte van de hond of de lengte van de vacht. De haaruitval wordt namelijk door de Ondervacht Beïnvloed. Een langharige Yorkshire Terrier werpt bijvoorbeeld meestal minder dan een Duitse herder.

Dus als u op zoek bent naar een hond met weinig haar, dan moet u zich eerst informeren over de ondervacht. Sommige hondenrassen hebben echter een vacht die de onderliggende ondervacht kan stoppen, zodat haaruitval in de eerste plaats niet kan optreden.