Yorkie – Yorkshire Terrier Hondenrasgids

yorkie

De Yorkie, of Yorkshire Terrier, heeft lang zijdeachtig haar, in zwart en tan of parti kleuren. Een speelgoedhond, ze wegen tussen de 5 en 7 pond, en staan 6 tot 9 centimeter hoog. Ze hebben een middelgrote snuit, een compact lichaam en een harige staart. Een Yorkie hond is aanhankelijk, brutaal, trouw en levendig. Ze hebben ook de koppige terriërtrek, en jachtinstincten uit hun verleden als ongediertebestrijder. Hoewel het zelfverzekerde honden zijn, zijn ze ook zeer trainbaar en gemakkelijk te motiveren met voedsel. Vandaag nemen we een kijkje bij Yorkie raseigenschappen, kenmerken, persoonlijkheid en uiterlijk. We geven u tips voor het adopteren, opvoeden, verzorgen en verzorgen van een Yorkshire Terrier pup tot volwassenheid. We laten u weten hoe lang uw hond kan leven, en helpen u om hem fit en gezond te houden.

Yorkshire Terriers zijn uitstekende gezelschapshonden, appartement huisdieren en schoothondjes, mits ze de beweging krijgen die ze nodig hebben. Als relatief makkelijke huishond zijn ze een goede keuze voor nieuwe puppy-eigenaren en gezinnen met kinderen. Yorkies hebben een huis nodig waar meestal iemand aanwezig is om ze aandacht te geven, omdat ze gevoelig zijn voor verlatingsangst. Maar in de juiste omgeving kunnen ze speelse, energieke, liefhebbende huisdieren zijn.

Inhoud

Volwassen Yorkie honden hebben meestal geen extreme kapsels, ondanks hun lange haar. Eigenaren binden echter vaak hun vacht terug van rond hun gezicht. Dit maakt het makkelijker voor de hond om te zien, en minder frustrerend voor hen. Het voorkomt ook dat hun haar in hun voedsel- of waterbakje valt.

Wat is een Yorkie?

Een Yorkie is de algemene naam voor de Yorkshire Terrier. Een hard werkende maar vriendelijke hond, ze komen uit werkroutes maar zijn nu geweldige familie huisdieren. Ze zijn ook goed ingeburgerd in de showring, met hun flamboyante kapsels en levendige gang.

 • Populariteit: 10/197 rassen
 • Doel: show-, werk- of gezelschapshonden
 • Gewicht: 5 tot 7 pond
 • Hoogte: 6 tot 9 inches
 • Temperament: Stoutmoedig, intelligent, trouw
 • Vachttype: Glad en zijdeachtig, zeer onderhoudsvriendelijk

Veel voorkomende Yorkshire Terrier vragen

Volg de links voor meer informatie!

Zijn Yorkshire Terriers goede familiehonden? Ja, maar ze passen niet in huizen met kleine kinderen en moeten dagelijks worden geborsteld.
Hoeveel kosten Yorkie pups? $1800 – $3500, met kampioen bloedlijnen die veel meer kosten.
Zijn Yorkie honden hypoallergeen? Geen enkele hond is echt hypoallergeen. Yorkie honden verharen weinig, maar moeten wel dagelijks verzorgd worden.
Blaffen Yorkshire Terriers veel? Ja, de meeste Yorkies blaffen veel vanwege hun terriër roots.
Hoe lang leeft een Yorkie hond? De levensduur van de Yorkshire Terrier ligt gemiddeld tussen de 12 en 16 jaar.

Waar komen Yorkies vandaan?

De Yorkshire Terrier was voorheen bekend als de Broken Haired Scotch Terrier en werd voor het eerst gezien in Engeland in het midden van de 18e eeuw. Eind 1800 ontstond de naam Yorkshire Terrier. De exacte oorsprong van de kleine maar stoere Yorkie is een bron van speculatie. Velen geloven dat de eerste versies van deze hond begonnen bij Schotse arbeiders die naar Engeland migreerden.

Het ras heeft een geschiedenis als ongediertebestrijder in 19e eeuwse Engelse fabrieken. Ze waren klein genoeg om in de hoekjes en gaatjes te komen en op ongedierte te jagen.

In 1865 werd een bepaalde Yorkshire Terrier, genaamd Huddersfield Ben, geboren. Hij was zo succesvol in de showring en de ratting ring dat hij werd ingezet als dekreu. Hij verwekte veel pups en wordt beschouwd als de basis van het ras dat we vandaag de dag kennen.

De populariteit van de hond nam een hoge vlucht nadat de UK Kennel Club de Yorkshire Terrier als officieel ras erkende. Ze gingen van een werkhond naar een gezelschapshond. En ze sierden de schoot van vele Victoriaanse dames.

yorkie

Leuke feiten over Yorkies

Het woord “Terrier” betekent “van de aarde,” en verwijst naar de kleine en pittige hond die ooit werd gebruikt voor het werken onder de grond en de jacht in kleine, moeilijk bereikbare ruimtes. De Yorkshire Terrier is afgeleid van dit hondenras.

Er zijn in de loop der jaren talrijke beroemde eigenaren van Yorkies geweest, waaronder Audrey Hepburn, Joan Rivers, Missy Elliot, Natalie Portman, Paris Hilton en Simon Cowell.

Een Yorkie genaamd Mr. Famous zat in de film “Funny Face” van Audrey Hepburn, en een Yorkshire Terrier genaamd Pasha van First Lady, Tricia Nixon woonde ooit in het Witte Huis.

Yorkie uiterlijk

De Yorkie is een kleine en evenwichtig geproportioneerde hond met een luxueuze vacht. Dit ras valt zeker op in een menigte. Hun kleur wordt beschreven als donker-staalblauw over de rug. Wanneer u uw puppy ophaalt, lijkt deze donkerblauwe kleur bijna zwart. Yorkshire Terriers zijn bruin op hun gezicht en borst. Ze bereiken hun volwassen tint pas na drie jaar. Sommige Yorkies kunnen zelfs een parti kleur hebben.

Dit mooie, vloeiende haar kan echter gemakkelijk klitten en breken. Hun vacht heeft bijna net zoveel zorg en onderhoud nodig als menselijk haar omdat hun haar zo op elkaar lijkt.

Yorkie
Maat Speelgoedras
Hoogte: 6 – 9 inches
Gewicht: 5 – 7 pond
Kleur: Tan en donkerblauw (kan zwart lijken)
Markeringen: Tan kleur is over hun gezicht en borst, donkere markeringen zijn over hun rug.
Vachttype: Een zeer lange vacht die glad, zijdeachtig, glanzend en recht is als hij niet geschoren wordt.

Vachten, verzorging en kapsels

De lange vacht van een Yorkie moet elke dag worden geborsteld, maar het is niet raadzaam om hun lange haar tegen een vloerbedekking te borstelen. Yorkies moeten wekelijks in bad worden gedaan, en het is raadzaam om deze verzorgingsroutines al vroeg met uw puppy te beginnen, zodat ze ermee vertrouwd en tolerant zijn.

Yorkshire Terrier vachten worden normaal gesproken gestyled en krijgen een nette middenscheiding van hoofd tot staart in de showring. Het haar bovenop hun hoofd wordt omhoog gehouden en weg van hun ogen, vaak met een clip of strik. Deze styling voorkomt dat hun zicht wordt belemmerd en geeft hen ook de gewenste uitstraling.

Wanneer hun vacht lang wordt gedragen, moet er veel zorg aan worden besteed om hem er zijdezacht en recht uit te laten zien Sommige eigenaren zullen zelfs vachtolie aanbrengen en het haar inpakken om breuken te voorkomen. Voor huisdiereigenaren is een iets kortere knipbeurt of een volledige knipbeurt veel praktischer en minimaliseert u de tijd die u aan de verzorging besteedt. Dit ras is gebaat bij regelmatige uitstapjes naar de trimsalon.

Zijn Yorkies hypoallergeen?

Zoals eerder vermeld, hebben Yorkies een lange vacht met een vergelijkbare textuur als menselijk haar. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het goed wordt beheerd. Bij verwaarlozing kan hun zijdeachtige haar gematteerd en verward raken. Het kan ook gemakkelijk breken. We zullen later meer vertellen over Yorkie verzorging en vachtverzorging.

Yorkshire Terriers verharen niet enorm veel, zolang hun vacht goed wordt verzorgd. Maar geen enkel hondenras is 100% hypoallergeen. Als je last hebt van hondenallergieën, is er nog steeds een kans dat je allergisch bent voor een Yorkie. Breng wat tijd door met een puppy voordat u hem mee naar huis neemt om er zeker van te zijn dat hij bij uw levensstijl past.

Hoe groot zijn Yorkies?

Kleine honden zoals Yorkies zijn meestal volgroeid als ze ongeveer een jaar oud zijn. U kunt verwachten dat uw Yorkie op zijn eerste verjaardag tussen de 6 en 9 inch groot is. Volgens de rasstandaarden mogen Yorkshire Terriers niet meer dan 7 pond wegen. Showhonden wegen normaal gesproken tussen de 5 en 6 pond.

Het komt echter vaak voor dat Yorkies als huisdier de gewichtslimiet van 7 pond overschrijden. Vaak is dit gewoon omdat de hond van nature groter is dan de rasstandaard. Maar zorg ervoor dat uw terriër niet meer weegt dan hij zou moeten wegen door overtollig lichaamsvet. Overgewicht is zeer ongezond voor honden, vooral voor kleinere rassen. Uw dierenarts kan u vertellen of uw Yorkie een gezond gewicht heeft voor zijn frame.

yorkshire terrier

Teacup Yorkies

Het is mogelijk om Yorkie pups te kopen die speciaal gefokt zijn om nog kleiner te zijn dan de rasstandaarden. Maar deze zogenaamde teacup Yorkshire Terriers worden geplaagd door gezondheidsproblemen.

Yorkie honden zijn al erg klein. Het fokken van teacup Yorkshire Terriers om nog kleiner te worden kan leiden tot gedrags- en trainingsproblemen, bovenop de gezondheidsproblemen en de algemene kwetsbare lichamen. Potty training van een hond met een piepkleine blaas is erg moeilijk!

Yorkie temperament

Yorkie honden zijn terriers. Dit betekent dat ze normaal gesproken brutaal, zelfverzekerd en koppig zijn. Ze hebben ook een hoge prooidrift omdat ze oorspronkelijk werden gefokt om te werken in de ongediertebestrijding. Daardoor hebben ze de neiging om geen vrienden te willen worden met andere kleine huisdieren.

Yorkies zijn klein van gestalte, maar dit is niet iets waar ze zich bewust van zijn. Ze zullen grotere dieren met dezelfde vasthoudendheid tegemoet treden als ratten en muizen. Ze zijn ook van nature wantrouwig tegenover vreemden. Een vroege socialisatie met zowel mensen als andere dieren is dus heel belangrijk. Ondanks de dapperheid tegenover vreemden en andere dieren, zijn de meeste Yorkies liefdevol en trouw aan hun naaste familieleden.

Yorkie blaffen

Een andere hang-up die Yorkies meenemen van hun jachtterriër roots is blaffen. Terriers werden gefokt met een voorkeur voor degenen die blaften. Het hielp hun handlers om hen te vinden.

Er zijn enkele trainingstechnieken die kunnen helpen deze neiging te minimaliseren als dit geen kwaliteit is die u zoekt in uw nieuwe huisdier. Maar, als blaffen iets is dat u liever vermijdt, kan het het beste zijn om een ander hondenras te kiezen.

Uw Yorkie trainen en oefenen

Het is belangrijk om vroeg te beginnen met zowel training als socialisatie. Wachten om te beginnen kan de typische terrier koppigheid vergroten. Yorkshire Terriers zijn leergierige honden en reageren goed op positieve trainingstechnieken en lof. Het zijn ook slimme honden die heel snel nieuwe trucjes kunnen oppikken. Laat ze vanaf het begin wennen aan het ontmoeten van nieuwe gezichten, want Terriers hebben de neiging om op hun hoede te zijn voor vreemden. Neem uw puppy bijvoorbeeld mee naar het park en neem verschillende vrienden mee naar uw huis.

Als het gaat om Yorkie blaffen, kunt u proberen deze gewoonte te minimaliseren door hoe u reageert op hun geblaf. Honden blaffen meer als ze leren dat lawaai maken resultaat oplevert. U kunt dus helpen de blafneigingen van uw puppy te verminderen door ze te negeren als ze blaffen en ze te prijzen als ze stil zijn.

uw complete gids voor de yorkie

Yorkshire Terrier Oefenbehoeften

Yorkies moeten nog steeds veel bewegen, ook al zijn ze klein en worden ze beschouwd als schoothondjes. Niet alleen om ze fit te houden, maar ook om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen. Ze hebben een paar korte wandelingen per dag nodig als volwassene of een paar vijftien minuten durende speelsessies in de achtertuin. Yorkshire Terriers zijn pientere hondjes en kunnen worden geleerd te genieten van apporteerspelletjes zoals apporteren.

Ze hebben de neiging om het goed te doen in hondensporten zoals rally en behendigheid. Deze sportactiviteiten kunnen samen met puppygehoorzaamheidslessen een geweldige manier zijn om uw puppy tegelijkertijd te trainen, te bewegen en te socialiseren. Traditionele wandelingen zijn prima voor gezonde Yorkshire Terriers. Het is echter het beste als u de afstand geleidelijk opbouwt. Zorg ervoor dat ze niet oververmoeid raken door uw lange benen bij te houden!

Yorkie gezondheid en verzorging

Hieronder volgen enkele gezondheidsproblemen waarvan u op de hoogte moet zijn. Sommige zijn specifiek geassocieerd met hun kleine formaat. Yorkie gezondheidsrisico’s om bewust van te zijn:

Hart: Patent ductus arteriosus (PDA), mitralisklep ziekte
Ogen: Progressieve Retinale Atrofie (PRA)
Gewrichten: Legg-Calve-Perthes, Patellaire Luxatie
Andere: Congenitale Portosystemische Shunt (PSS), ziekte van Cushing, Hypoglykemie, Tracheale Collapse, Hemorrhagic Gastroenteritis (HGE), huidallergieën, tandproblemen

Hartproblemen

Yorkshire Terriers zijn gevoelig voor hartproblemen. Hartfalen is zelfs de belangrijkste doodsoorzaak bij oudere Yorkshire Terriers. En deze aandoening wordt verergerd bij Teacup Yorkshire Terriers.

Twee van de aandoeningen waar ze vatbaar voor zijn, zijn patent ductus arteriosus (PDA) en mitralisklepziekte. PDA wordt veroorzaakt door een klein bloedvat in het hart dat niet gesloten is na de geboorte. Hierdoor hoopt zich vocht op en wordt het hart belast. Honden met PDA hebben een specifiek type hartruis. Het kan vaak worden hersteld met een hartoperatie als het eenmaal is ontdekt. Tekenen van deze aandoening zijn hoesten, kortademigheid, vermoeidheid bij inspanning en zwakte in de achterpoten.

Mitralisklepziekte komt vaker voor bij oudere honden. Het is het gevolg van verzwakte hartkleppen die een terugstroom van bloed toestaan. Dit belast het hart. Deze ziekte kan vaak worden behandeld met medicijnen en jaarlijks hartonderzoek. Fokkers moeten bewijzen hebben van grondige hartonderzoeken van beide ouders en mogen niet fokken met een hond met PDA of mitralisklepziekte.

Progressieve Retinale Atrofie (PRA)

PRA veroorzaakt een afbraak van het netvlies. Dit resulteert in volledige blindheid. Tekenen kunnen zichtbaar worden bij honden tussen 3 en 9 jaar oud. Vaak is het eerste merkbare teken nachtblindheid. PRA is erfelijk en gerenommeerde fokkers zouden moeten screenen op deze genetische aandoening.

Legg-Calve-Perthes

De ziekte van Legg-Calve-Perthes is een zeldzame, maar ernstige degeneratieve orthopedische aandoening. Het is een heupprobleem dat vooral voorkomt bij honden van kleine rassen. En het komt vaak voor bij Yorkie pups van 5 tot 8 maanden oud.

De symptomen worden veroorzaakt door de spontane degeneratie van de kop van het dijbeen. Dit is het lange been dat in de heupkom zit en de soepele zwaai van het been mogelijk maakt. Er is geen genezing voor deze vervelende aandoening, maar het kan worden beheerd met pijnbestrijding, chirurgie en medicatie.

Patellaire Luxatie

Patella Luxatie komt veel voor bij kleine honden, zoals de Yorkshire Terrier, en kan zich al voordoen vanaf 4 maanden oud. Een misvorming van de knie resulteert in de ontwrichting van het kniegewricht.

Tekenen zijn een gebogen been of een abnormale gang, en pijn. Er kan een “plop” hoorbaar zijn wanneer de knie uit de kom gaat. De behandeling kan bestaan uit het masseren van de knie, het gebruik van een kniebrace of een operatie. Als uw hond een patella luxatie heeft, mag hij niet te veel bewegen of springen.

Congenitale Portosystemische Shunt (PSS)

Portosystemische shunt is ook bekend als een levershunt. Het is een probleem waar Yorkies genetisch voor vatbaar zijn en het is behoorlijk vervelend. Aangeboren portosystemische shunts komen voor bij iets minder dan 0,2% van alle raszuivere honden. Er zijn meer Yorkshire Terriers met deze ziekte dan enig ander ras.

Defecten in de ontwikkeling van de aderen van getroffen honden zorgen ervoor dat het bloed abnormaal stroomt. Een deel van het bloed gaat om de lever heen. Het lichaam kan niet groeien of effectief werken zonder voldoende bloedtoevoer. Noch kan de lever adequaat gifstoffen verwijderen.

Dit kan leiden tot groeiachterstand, toevallen en zelfs gedragsproblemen. PSS wordt soms behandeld met dieet en medicijnen en soms is een operatie nodig.

Ziekte van Cushing

Yorkshire Terriers hebben een hogere prevalentie van het ontwikkelen van de ziekte van Cushing. Deze ziekte wordt veroorzaakt door overactieve bijnieren die te veel steroïde hormonen produceren.

Symptomen van de ziekte van Cushing zijn overmatig drinken en plassen, een dikke buik, verhoogde eetlust, verminderde activiteit, dunne huid en haaruitval. De behandeling bestaat vaak uit een nauwgezette controle van de medicatie, zodat uw hond de juiste dosis krijgt.

Hypoglykemie

Alle speelgoedhonden zijn gevoelig voor hypoglykemie. Deze aandoening kan fataal zijn als ze niet wordt herkend en behandeld. Honden zijn het meest vatbaar na inspanning of een periode van opwinding, en ook als ze etenstijd missen.

Om deze ernstige daling van de bloedsuikerspiegel te voorkomen moet je kleine honden vaker voeren dan je grotere rassen zou geven, vooral tijdens de eerste levensmaanden. Tekenen en symptomen zijn onder meer toevallen, instorting en zwakte. Neem contact op met uw dierenarts als u een van deze verschijnselen bij uw huisdier waarneemt.

one eared terrier

Tracheale instorting

Tracheale collaps is een andere ernstige aandoening waar Yorkies vatbaar voor zijn. Ze zijn een van de drie rassen die er het meeste risico op lopen. Deze aandoening ontstaat doordat de ringen van kraakbeen in de luchtpijp misvormd zijn. Dit kan een ramp zijn omdat ze dan niet sterk genoeg zijn om de ademhaling te ondersteunen,

Tekenen zijn piepende ademhaling, vermoeidheid of instorten na inspanning, en moeite met ademhalen. Het risico dat uw hond deze aandoening ontwikkelt neemt toe als u in de buurt van uw hond rookt of als uw hond overgewicht heeft. Milde gevallen van deze aandoening vereisen mogelijk alleen medicatie, terwijl in ernstigere gevallen een operatie nodig kan zijn.

Hemorragische Gastro-enteritis (HGE)

GHE is een idiopathische ziekte die elk ras kan treffen. Het komt echter vaker voor bij kleine rassen zoals de Yorkie. Dit is een acute en ernstige aandoening die tot de dood kan leiden als het niet behandeld wordt. En het kan uit het niets ontstaan bij een verder gezonde hond.

De symptomen van deze ziekte zijn grote hoeveelheden bloederige diarree, verminderde eetlust, lusteloosheid, een pijnlijke buik en koorts. De diagnose door een dierenarts kan uitgebreide tests vereisen. De behandeling bestaat meestal uit intraveneuze vloeistoffen, kalium en elektrolyten. Antibiotica en andere medicijnen kunnen ook worden toegediend.

Huidallergieën

Honden kunnen net als mensen ook allergieën hebben. Atopie is een veel voorkomende huidallergie die Yorkies kunnen ontwikkelen. Tekenen van allergie komen voor in de vorm van aanhoudend likken, wrijven in het gezicht en oorontstekingen. Neem contact op met uw dierenarts als u denkt dat uw hond allergieën heeft.

Gebitsproblemen

Yorkies zijn, zoals veel honden, ook vatbaar voor kleine gezondheidsproblemen zoals gebitsaandoeningen en huidallergieën. Het wekelijks poetsen van de tanden van uw hond met door de dierenarts aanbevolen tandpasta voor honden zal tandgerelateerde ziekten helpen voorkomen.

de yorkshire terriër

Wat is de levensverwachting van een Yorkie?

De levensduur van de Yorkie is over het algemeen vrij goed. De levensduur van de Yorkshire Terrier ligt gemiddeld tussen de 12 en 16 jaar. Uw Yorkshire Terrier zou fit moeten blijven tot ver in hun oudere jaren als ze gezond blijven.

Maken Yorkies goede familie huisdieren?

Yorkies zijn betere huisdieren voor mensen met oudere kinderen. Jongere kinderen hebben meer toezicht nodig rond Yorkshire Terriers. Kinderen onder de 8 jaar zijn gevoelig voor het per ongeluk ruw behandelen van huisdieren.

Yorkshire Terriers zijn over het algemeen tolerante honden, maar het is bekend dat ze snauwen of bijten, vooral als reactie op een vervelende behandeling. Het is altijd een goed idee om honden de ruimte te geven van kinderen als ze dat willen.

Voors en tegens van het krijgen van een Yorkie hond

Voors Nadelen
Loyaal, aanhankelijk, en geweldige schoothondjes. Kunnen zeer vocale honden zijn
Hebben vrij weinig beweging nodig Niet ideaal voor gezinnen met jonge kinderen
Laag verharend ras dat goed kan zijn voor allergieën Onderhoudsvriendelijke vacht die dagelijks geborsteld moet worden
leven meestal tot hun tienerjaren vatbaar voor ernstige gezondheidsproblemen
yorkshire terrier

Het redden van een Yorkie

Yorkshire Terrier adoptie van een rescue Yorkie is een fantastische manier om een nieuw huisdier in uw gezin te brengen. Het kan goedkoper zijn dan het kopen van een raszuivere van een fokker en eerder gehuisveste honden kunnen soms al getraind komen. Werk nauw samen met het personeel van het Yorkshire Terrier adoptiecentrum om ervoor te zorgen dat de hond die u selecteert de juiste pasvorm voor uw huis heeft.

Het vinden van Yorkie Puppies

De beste manier om een gelukkige, gezonde Yorkshire Terrier pup te vinden is door een gerenommeerde fokker te onderzoeken. Een goede fokker voert grondige gezondheidscontroles uit op zijn honden. Bovendien moeten ze een schoon en liefdevol thuis bieden voor zowel de ouders als de pups.

Fokkers moeten graag al uw vragen beantwoorden en zullen waarschijnlijk zelf ook een paar vragen hebben om er zeker van te zijn dat hun puppy naar een geschikt thuis gaat. U kunt onze puppy zoekgids gebruiken voor meer hulp.

yorkie pups

Waar te vermijden

Dierenwinkels, online advertenties en puppyfabrieken hebben de neiging om onethisch gefokte honden te leveren. Ze produceren puur om te voldoen aan de vraag naar populaire rashonden. Deze honden zijn vaak ongezond en slecht behandeld. Het is het beste om de aankoop van uw pup uit een van deze scenario’s te vermijden.

Yorkie Prijs

Yorkshire Terriers zijn klein, maar de kosten van puppies kunnen behoorlijk oplopen. In het algemeen kunnen puppies overal van $1800 tot meer dan $3500 kosten. Show puppy’s zullen meestal veel meer kosten dan die gefokt als familie huisdier. Maar, de prijzen zullen ook variëren afhankelijk van waar je woont en de huidige vraag.

Vergeet niet dat dit alleen de initiële kosten zijn. Bovendien hebben Yorkies voedsel van goede kwaliteit nodig, regelmatige uitstapjes naar de trimsalon, veel speelgoed, en natuurlijk routine gezondheidscontroles en vaccinaties.

Een Yorkie puppy opvoeden

Het trainen van uw kleine maar dappere nieuwe metgezel zal u waarschijnlijk behoorlijk bezig houden! Hier zijn enkele tips over puppytraining en socialisatie, evenals nuttige informatie over de kosten van Yorkie puppies, het voeden van uw nieuwe vriend en andere algemene puppyverzorging:

Met bovenstaande gidsen is er niets waar je niet klaar voor bent!

Populaire Yorkie Rassenmixen

Yorkshire Terrier mix rassen worden steeds populairder! Als u geïnteresseerd bent in een kleine metgezel zoals een Yorkie, vindt u de volgende Yorkshire Terrier mix rassen misschien ook intrigerend:

Yorkie vergelijken met andere rassen

Als u niet zeker weet of een Yorkie geschikt voor u is, kunt u hem vergelijken met soortgelijke rassen. Bekijk enkele vergelijkingen in de onderstaande gidsen.

prachtige yorkshire

Vergelijkbare rassen

Hier zijn enkele andere rassen die u misschien ook interesseren als u overweegt een Yorkshire Terrier te nemen.

En, welk klein ras je ook kiest, je moet je voorbereiden met de juiste producten.

Het vinden van een Yorkie Rescue Center

De Yorkie is een prachtig huisdier

Deze trouwe en aanhankelijke kleine Terrier is een geweldige metgezel voor individuen of gezinnen met oudere kinderen. De Yorkie heeft niet veel ruimte nodig voor beweging en kan even goed gedijen in een appartement of een huis met een tuin. Hun bewegingsbehoefte is vrij laag, maar hun verzorgingsbehoefte kan groot zijn.

Het meest geschikte huis voor dit ras is een huis dat elke dag een beetje tijd vrijmaakt voor het onderhoud van de vacht. Ze moeten ook naar een huis waar een beetje blaffen geen groot probleem zal zijn. Ze zijn een brutale en levendige hond en kunnen een schattige maar oplettende waakhond zijn als dat is wat u zoekt.

Referenties en bronnen

 • Gough, A. (et al) ‘Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats’, Wiley Blackwell (2018).
 • O’Neill (et al) ‘Longevity and Mortality of Dogs Owned In England’, The Veterinary Journal (2013)
 • Schalamon (et al) ‘Analysis of Dog Bites In Children Who Are Younger Than 17 Years’, Pediatrics (2006)
 • Duffy, D. (et al) “Breed Differences in Canine Aggression”, Applied Animal Behavior Science (2008).
 • Adams, V. J. (et al) “Results of a Survey of UK Purebred Dogs”, Journal of Small Animal Practice (2010).
 • Farrell, L.L. (et al) ‘The Challenges of Pedigree Dog Health: Approaches to Combating Inherited Disease’, Canine Genetics and Epidemiology (2015)
 • Oberbauer, A.M. (et al) ‘Ten Inherited Disorders in Purebred Dogs by Functional Breed Groupings’, Canine Genetics and Epidemiology (2015)
 • Beauchat, C. ‘The History Of Purebred Dogs In The UK’, The Institute Of Canine Biology (2015)
 • Bulback, J. (et. al) ‘Surgical Treatment of Tracheal Collapse in Dogs: 90 Cases (1983-1993)’, Journal of the American Veterinary Medical Association (1996).
 • Di Dona, F. ‘Lateral Patellar Luxation in Nine Small Breed Dogs’, Open Vet Journal (2016)
 • Robinson, R. ‘Legg-Calve-Perthes Disease in Dogs: Genetic Aetiology’, Journal of Small Animal Practice (1992).
 • Tobias, K. (et al) “Association of Breed with the Diagnosis of Congenital Portosystemic Shunts in Dogs: 2,400 Cases (1980-2002)”, Journal of the American Veterinary Medical Association (2003).
 • Vredegoor, D. (et al), ‘Can f 1 Levels in Hair and Homes of Different Dog Breeds: Lack of Evidence to Describe Any Dog Breed as Hypoallergenic’, Journal of Allergy and Clinical Immunology (2012).