Yorkipoo Hond – De Complete Yorkie Poedel Mix Rasgids

yorkipoo

Yorkipoo honden zijn een kruising tussen twee populaire rashonden: de poedel en de Yorkshire Terrier. Met een gewicht van minder dan 15 pond, en een lengte van minder dan 15 centimeter, is deze kruising met krulhaar een geschikte metgezel voor eigenaren van appartementen.

Ondanks hun kleine formaat zijn deze kleine schoothondjes actief en energiek, met een lange werkgeschiedenis. Soms luidruchtig, aanhankelijk en zachtaardig, de Yorkipoo is kwetsbaar voor verwondingen en dus beter geschikt voor huizen met oudere kinderen. We kijken naar de persoonlijkheid van de Yorkie Poedel mix, raskenmerken en eigenschappen. We onderzoeken hun oorsprong en helpen u beslissen of dit het juiste ras is voor uw gezin en levensstijl.

Kleine honden zoals de Yorkshire Terrier kruising Poedel moeten voorzichtig worden behandeld, vooral als ze jong zijn, vanwege hun kleine formaat. Yorkipoo pups kunnen ook geneigd zijn om te blaffen en te jagen, maar met de juiste training en socialisatie kun je ze helpen om uit te groeien tot rustige, vriendelijke volwassen honden.


Wat is een Yorkipoo?

Er zijn drie soorten poedels: Standaard, Miniatuur en Toy. De Yorkipoo is een gemengd ras dat meestal een Miniatuur Poedel combineert met een Yorkshire Terrier. Een Yorkie Standaard Poedel mix is zeer ongebruikelijk. De meeste Yorkipoos zijn dus kleine honden die als volwassene meestal tussen de 5 en 15 pond wegen.

Een Yorkie Poedel mix zal aanhankelijk en intelligent zijn, en graag in de buurt van familie zijn. Ze passen goed in een appartement. Maar ze zijn zeer onderhoudsgevoelig qua verzorging en sociale behoeften, ongeacht waar ze wonen.

 • Populariteit: In opkomst
 • Doel: Gezelschap/familiedier
 • Gewicht: 4 tot 15 pond
 • Temperament: Slim, levendig, plezierig

Yorkipoos zijn pluizig en vriendelijk. Ze combineren enkele van de geweldige eigenschappen van hun beide ouders.

Waar komen Yorkipoo honden vandaan?

Dit liefdevolle hondje is de mix tussen een raszuivere Poedel en een Yorkshire Terrier. Meestal is het een Toy of Mini Poedel, hoewel soms een Standaard Poedel de ouder is.

Omdat Yorkipoos pas 10 tot 20 jaar geleden hun debuut maakten, hebben noch de Amerikaanse Kennel Club noch de Kennel Club UK het ras al erkend. Maar de twee ouderrassen die samen deze moderne mix vormen, hebben een lange geschiedenis.

De Poedel begon als een water retriever voor eendenjagers in Duitsland. Na verloop van tijd werd het een populair ras bij edelen, en werd het in kleinere maten gefokt als gezelschapshond.

Op dezelfde manier begonnen Yorkshire Terriers als werkhond met het doden van knaagdieren in mijnen, fabrieken en fabrieken. Maar hun doel evolueerde en ze werden een populaire schoothond voor gezinshuizen.

Yorkipoo Informatie Centrum - De Yorkie Poedel Mix Rashond

Leuke feiten over Yorkie Poedel Mix Honden

Yorkipoo honden zijn pluizige bolletjes vacht die zijn vergeleken met een schattige teddybeer. Naast Pomeranians en andere Poedelmixen, zien ze er als pup uit als een pluchen knuffeldier! Naar de Yorkie en Poedel mix wordt verwezen door een reeks namen met verschillende schrijfwijzen, waaronder:

 • Yorkie Poo
 • Yorkie Poedel mix
 • Toy Poedel Yorkie mix
 • Yorkshire Terrier kruising Poedel
 • Yorkie kruising Poedel
 • Yorkshire Terrier Poedel mix
 • Yorkie en poedel mix

Hoe zien Yorkipoos eruit?

De Yorkipoo is een kleine hond met middelgrote tot kleine oren en krullend haar. De strakheid van de krullen kan per pup verschillen.

Met de grijze en tan kleuren van hun Yorkie ouder, kunnen deze kleine honden veel lijken op een warrige versie van de Yorkshire Terrier.

Poedel Yorkie Mix Maat

Afhankelijk of een Miniatuur of Toy Poedel ouder wordt gebruikt, zal de Yorkipoo in de kleine of speelgoed categorie vallen.

Wanneer volgroeid, zal een Yorkie Poedel mix ergens tussen de 4 en 15 pond wegen, afhankelijk van de grootte van zijn ouders. Ze worden meestal minder dan 15 centimeter groot.

Dit kleine formaat heeft zijn voor- en nadelen. Aan de ene kant betekent het dat deze honden goed op een appartement passen en minder beweging nodig hebben dan grotere rassen.

Maar, aan de andere kant, moeten Yorkipoos onder toezicht staan rond kleine kinderen, want het zijn zeer fragiele hondjes die zich gemakkelijk bezeren tijdens ruw spel.

yorkipoo

Yorkipoo Kleuren

Net als Yorkshire Terriers en Poedels, kunnen Yorkie Poo volwassenen een breed scala en mix van kleuren-ingrediënten zijn voor unieke en mooie vachten.

Ze kunnen losse of strakke krullen hebben, naar het voorbeeld van hun Poedel ouder. Of lang zijdeachtig haar dat tot op de grond groeit, zoals de Yorkie ouder. De vachten van poedels komen in een spectrum van effen kleuren waaronder:

 • Wit
 • Zwart
 • Grijs
 • Blauw
 • Zilver
 • Bruin
 • Café-au-lait
 • Crème
 • Abrikoos

En mengsels van bovenstaande kleuren. Yorkie puppies worden geboren met een zwarte en tan vacht, die verandert in staalblauw en tan als ze opgroeien. Dus, uw Yorkie Poedel mix kan elk van de bovenstaande tinten of combinaties zijn.

Yorkie poepverzorging

Om de verzorging van de vacht van uw Yorkie Poo te bespreken, moeten we eerst het verschil definiëren tussen bont en haar. Bont is een dubbele vacht met een snellere groeicyclus. Als zodanig verharen honden met bont meer dan honden met haar.

Anderzijds hebben honden met haar een enkele vacht, en hun haar groeit langer maar in langzamere cycli. Veel van deze honden verharen, maar niet zoveel als een hond met vacht.

Yorkipoo Vachttypes

De poedel en de Yorkshire Terrier hebben allebei haar (zonder ondervacht) en verharen allebei licht, hoewel Yorkies iets meer verharen dan poedels.

Ook, terwijl de textuur van het haar van de Yorkshire Terrier zijdeachtig en recht is, heeft de Poedel krullen. Bijgevolg is het mogelijk dat een Yorkie Poedel erg verhaart, afhankelijk van welke ouder de voorkeur heeft. De genen die hij erft zullen ook de textuur van zijn haar bepalen en of het krullend, golvend of recht is.

Yorkie Poo kapsels kunnen in uw toekomst liggen, afhankelijk van welke vacht ze aannemen. In het algemeen moet u uw Yorkie Poedel mix vaak borstelen, zo niet dagelijks. Hun haar kan mat worden als het te lang onbeheerd blijft. Zelfs als ze dagelijks geborsteld worden, kunnen er nog steeds kleine matten ontstaan.

De beste dagelijkse borstel om te gebruiken op een Yorkie Poo is een pennenborstel, die draadpennen heeft met een punt van plastic of rubber. Als uw hond matten ontwikkelt, probeer dan een roestvrijstalen ontmattende kam om voorzichtig door de mat heen te pulken.

Zijn Yorkipoos hypoallergeen?

Veel mensen geloven dat noch Poedels noch Yorkshire Terriers allergieën veroorzaken. Andere rassen zijn beschreven als “hypoallergeen” omdat ze minder verharen, minder huidschilfers hebben of minder van de meest voorkomende allergenen bij honden bevatten.

Toch vonden verschillende studies begin 2010 geen wetenschappelijk bewijs om bepaalde rassen als “hypoallergeen” te classificeren. Na het testen van het belangrijkste hondenallergeen in normale en hypoallergene huizen en honden, bleek de concentratie van het allergeen vrijwel gelijk te zijn, ongeacht de hond.

Aan de andere kant, ook al kan en zal de verharingsgraad van ras tot ras verschillen, alle honden verharen (net als mensen!).

Honden met krullend haar lijken minder te verharen omdat het haar in hun krullen vast komt te zitten. Maar, zoals we al zeiden, verzorging is noodzakelijk om hun vacht gezond en glanzend te houden. Dit betekent dat uw Yorkie en Poedel mix nooit echt hypoallergeen zal zijn, hoewel minder verharen en hondenhaar rond het huis uw symptomen kan helpen.

Yorkipoo temperament

De Yorkipoo vertoont gewoonlijk enkele van de eigenschappen van zowel de Poedel als de Yorkie kant. Hoewel hij klein is, is de Yorkie Poo levendig, zoekt hij aandacht en is hij erg slim. Hij is het meest geschikt voor een huis met ten minste één persoon voor het grootste deel van de dag. Vanwege hun intelligentie kunnen deze pups zeer snel leren en zelfs genieten van trucjes en behendigheidstraining.

Als uw pup de Yorkie kant op gaat, kunnen ze een hoge prooidrift hebben. U moet uw pup socialiseren en trainen om ervoor te zorgen dat ze verschillende situaties aankunnen. Hun brutaliteit kan ook leiden tot overmatig geblaf als ze niet vroegtijdig worden getraind. Wees u dus bewust van deze potentiële eigenschap als u in een appartement woont of buren in de buurt heeft!

Een goede socialisatie als pup zal u helpen om het absoluut best mogelijke temperament van uw Yorkie Poedel mix te krijgen.

Yorkipoo Informatie Centrum - De Yorkie Poedel Mix Rashond

Uw Yorkipoo trainen en oefenen

Yorkie en Poedel gemengde honden zijn een actief ras dat gestructureerde speeltijd en training nodig heeft. Lichaamsbeweging kan bestaan uit wandelen, achter een bal aanzitten en zwemmen.

De hoeveelheid energieverbrandende activiteit die nodig is voor een Yorkshire Terrier Poedel mix zal waarschijnlijk afhangen van de ouder waar uw Yorkie Poo de voorkeur aan geeft.

Beide ouderrassen zijn prima kandidaten voor het aanleren van kunstjes en het spelen van spelletjes in de achtertuin of in een park. Vanwege hun brutaliteit hebben ze vroeg training nodig om overmatig blaffen te voorkomen. Socialisatie is ook belangrijk om ze goed opgevoed te maken, en verlatingsangst te voorkomen als ze voor langere tijd alleen zijn.

Yorkipoos zijn slim en beweeglijk, waardoor ze een gemakkelijk te trainen ras zijn dat hun lessen snel zal begrijpen. Veel eigenaren nemen hun Yorkiepoo honden graag mee naar puppycursus.

Yorkie en Poedel Mix Gezondheid en Verzorging

Als mix kunnen Yorkipoo honden vatbaar zijn voor de gezondheidsproblemen van beide raszuivere ouders. Daarom is het belangrijk om je, voordat je een puppy krijgt, bewust te zijn van de risico’s.

Yorkshire Terrier Poedel mixen hebben de neiging om 15 pond of minder te wegen, wat betekent dat de meeste van hun gezondheidsproblemen die van kleinere rassen zullen zijn. Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende problemen die Yorkie en Poedel mix honden kunnen ervaren.

yorkie poep

Gewrichtsproblemen

Twee bijzondere problemen waar u op moet letten zijn patellaire luxatie en de ziekte van Legg-Perthes. Patellaire luxatie is een aandoening waarbij de knieschijf uit de kom gaat. Correctieve chirurgie is een optie voor deze aandoening.

Aan de andere kant is de ziekte van Legg-Calve-Perthes een gewrichtsziekte die kan leiden tot desintegratie van het heupgewricht met als gevolg ontsteking, pijn en zelfs kreupelheid.

Heupdysplasie

Poedels van alle groottes kunnen lijden aan heupdysplasie. Hoewel dit meestal wordt beschouwd als een ziekte van honden van grote rassen, kan het ook voorkomen bij kleine rassen en is het een aandoening die voorkomt bij Poedels. Een preventieve maatregel tegen heupdysplasie is het vermijden van overvoeding van een opgroeiende hond.

Voor dit probleem zijn genetische testen beschikbaar. Zorg er dus voor dat uw Yorkipoo afkomstig is van een Poedelouder met goede heupscores.

Borstkliertumoren

Poedels zijn ook een van de rassen die het meest gevoelig zijn voor de ontwikkeling van melkkliertumoren, zoals opgemerkt in een epidemiologische studie die plaatsvond van de jaren 2002 tot 2012.

De borstklieren strekken zich uit van de borstkas van een hond tot haar onderbuik en produceren de melk die gebruikt wordt om haar pups te voeden. Als u haar steriliseert vóór haar eerste loopsheid, neemt het risico op het ontwikkelen van melkkliertumoren aanzienlijk af.

yorkie poep

Andere Poedel Gezondheidsproblemen

Er zijn een aantal andere gezondheidsproblemen die kunnen worden doorgegeven door de Poedelouder. Waaronder de volgende:

 • Ziekte van Addison
 • Bloat
 • Chronische actieve hepatitis
 • Ziekte van Cushing
 • Epilepsie
 • Hypothyreoïdie
 • Neonatale encefalopathie
 • Optische zenuw hypoplasie
 • Ziekte van Von Willebrand

Veel voorkomende Yorkie gezondheidsproblemen

Zoals alle rashonden hebben ook Yorkshire Terriers enkele rasspecifieke gezondheidsproblemen ontwikkeld.

Het belangrijkste probleem bij Yorkies is een afwijking in de vasculaire verbinding tussen de darm en de lever. Deze aandoening leidt tot een slechte leverfunctie. Maar, Yorkies kunnen ook het volgende doorgeven:

 • Oogafwijkingen
 • Patellaire Luxatie
 • Hypoglykemie
 • ziekte van Legge-Perthes
 • Ingestorte luchtpijp
 • Hemorragische gastro-enteritis

Yorkipoo Gezondheidstests

Genetische tests zijn beschikbaar om ervoor te zorgen dat uw pup zo gezond mogelijk is. Er zijn een aantal gezondheidsproblemen die kunnen worden doorgegeven aan de Yorkie en Poedel mix hond van de ouderrassen.

Het is dus belangrijk dat Yorkie Poo fokkers beide ouders laten testen op genetische ziekten en afwijkingen en deze informatie beschikbaar stellen aan potentiële pupouders.

Maken Yorkipoos goede familie huisdieren?

Yorkipoos kunnen een liefdevolle aanvulling zijn voor gezinnen in alle stadia van het leven. Dit is een actief ras dat in gelijke mate geniet van zowel levendig spelen als knuffelen op uw schoot.

Ze kunnen geweldig zijn met kinderen als ze goed gesocialiseerd worden, en ondanks hun kleine formaat is training noodzakelijk om ze goed opgevoed te houden en hun angstige neigingen te verminderen.

Verzorging kan een beetje veeleisend zijn bij Yorkipoos, dus het is belangrijk om ofwel de tijd of het geld te hebben om te besteden aan wekelijkse verzorgingssessies voor uw pup.

U moet ook voorbereid zijn op de mogelijke gezondheidsproblemen waar kleine rassen last van kunnen hebben. Dit houdt ook in dat u jonge kinderen moet leren hoe ze voorzichtig met uw hond moeten omgaan om hem te beschermen tegen verwondingen. Vanwege deze gezondheidsproblemen is redding een goede optie als het gaat om het vinden van een Yorkshire Terrier Poedel mix.

Voor-en nadelen van het krijgen van een Yorkipoo

Het is belangrijk om uw beslissing om een nieuwe puppy te nemen zorgvuldig te overwegen. Hier zijn enkele weetjes om je te helpen een beslissing te nemen:

Voors

 • Lichter verharen dan rassen met een dubbele vacht zou allergieën kunnen verminderen.
 • Slim ras dat gemakkelijk te trainen is
 • Klein formaat maakt het gemakkelijk om in de vereiste lichaamsbeweging te komen.

Nadelen

 • Kan bij sommige mensen nog steeds allergieën veroorzaken.
 • Kan verlatingsangst ontwikkelen als hij niet goed getraind is.
 • Blaffen kan een probleem zijn als hij niet goed gesocialiseerd is.

Het redden van een Yorkipoo

Een hond adopteren is een geweldige optie wanneer je op zoek bent naar een nieuw lid van de familie. Duizenden honden wachten in reddingscentra, en jij kunt een van hen een liefdevolle familie bieden!

Yorkipoo pups komen van tijd tot tijd in redding, en je zou het geluk kunnen hebben er een te vinden die bij jouw roedel past. Natuurlijk is het belangrijk dat u een gezonde, sociale pup kiest die geen grote uitdaging vormt.

Het is gebruikelijk dat reddingspups wat extra liefde en zorg nodig hebben terwijl ze wennen aan hun familie, en sommige kunnen gezondheidsproblemen hebben.

Dit is niet iets om bang voor te zijn: de meeste adopties verlopen soepel en eindigen met een gelukkige, goed aangepaste pup. Vraag niettemin om advies bij uw plaatselijke opvang om er zeker van te zijn dat u de juiste hond voor uw gezin kiest.

Het vinden van een Yorkipoo Puppy

Mixen worden steeds populairder, vooral die met Poedels. Daarom is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat uw puppy uit een gezonde, liefdevolle omgeving komt.

Puppyfabrieken en dierenwinkels fokken meestal nieuwe pups zonder goed te testen op genetische ziekten. Vermijd deze plaatsen dus.

Zoek een betrouwbare fokker en gebruik je due diligence. Vraag om beide ouders te ontmoeten, controleer hun papieren en temperament. En vraag of de ouders getest zijn op rasspecifieke gezondheidsaandoeningen.

Een goede fokker zal al uw vragen beantwoorden en advies geven gedurende het hele leven van uw pups.

Als je eenmaal je ideale Yorkipoo pup hebt gevonden, is het tijd om het nieuwe lid in je gezin te verwelkomen!

Opvoeden van een Yorkie Poedel Mix Puppy

Een puppy opvoeden is altijd even spannend en zenuwslopend. Om uw zorgen te verlichten, bekijk onze complete puppygidsen. Alles van het laten kennismaken van de nieuwe pup met uw geliefde kat, het beginnen met zindelijkheidstraining en een handige gids over baden, u bent in een mum van tijd klaar om te beginnen met de opvoeding van uw puppy.

Naast deze tips moet u ervoor zorgen dat u alle juiste producten hebt voor de komst van uw puppy.

Yorkie Poedel Mix producten en accessoires

De volgende gidsen helpen u de beste kwaliteitsproducten te kiezen om u voor te bereiden op de komst van uw Yorkipoo, ongeacht het ouderras.

Er is hier veel informatie om in je op te nemen. Laten we het even samenvatten.

Vergelijkbare rassen

Als je in de verleiding komt om een schattige Yorkipoo pup te nemen, wil je misschien onze Poedelmixen gids bekijken.

Enkele van de meest populaire kruisingen zijn:

En tot slot zijn hier enkele links om u te helpen de Yorkipoo voor u te vinden.

Yorkie Poedel Mix Rasverenigingen

Yorkies zijn nog een heel nieuw ras, dus er zijn geen specifieke opvangcentra voor het ras.

Niettemin, als je geïnteresseerd bent in het redden van een pup, moet je kijken naar Yorkshire of Poedelreddingen. Uw plaatselijke centrum heeft misschien ook wel gehoord van adoptiemogelijkheden in uw omgeving.

US

UK

Australië

Als je nog andere geweldige reddingscentra kent, laat ze dan zeker achter in de commentaren zodat we ze aan deze lijst kunnen toevoegen!

Heeft u een Yorkipoo?

Als je thuis een Yorkipoo hebt, horen we graag je verhalen over hen in de comments! Denk je erover om binnenkort een schattige kleine Yorkipoo pup mee naar huis te nemen?

Referenties en bronnen

 • Gough, A. (et al), ‘Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats’, Wiley Blackwell (2018).
 • O’Neill (et al), ‘Longevity and Mortality of Owned Dogs In England’, The Veterinary Journal (2013)
 • Adams, V. (et al), ‘Results of a Survey of UK Purebred Dogs’, Journal of Small Animal Practice (2010).
 • Schalamon (et al), ‘Analysis of Dog Bites In Children Who Are Younger Than 17 Years’, Pediatrics (2006).
 • Duffy, D. (et al), ‘Breed Differences in Canine Aggression’, Applied Animal Behavior Science (2008).
 • Bell, J. ‘The Clinical Truths About Pure Breeds, Mixes and Designer Breeds’, National Interest Animal Alliance (2013).
 • Van Steenbeek, F. (et al), ‘Inherited Liver Shunts in Dogs Elucidate Pathways Regulating Embryonic Development and Clinical Disorders of the Portal Vein’, Mammalian Genome (2012).
 • Salas, Y. (et al), ‘Epidemiologische studie van mammatumoren bij vrouwelijke honden gediagnosticeerd in de periode 2002-2012: A Growing Animal Health Problem’, PLOS One (2015).
 • Tobias, K. ‘Determination of Inheritance of Single Congenital Portosystemic Shunts in Yorkshire Terriers’, Journal of the American Animal Hospital Association (2003).
 • Arthurs, G. (et al), ‘Complications Associated with Corrective Surgery for Patellar Luxation in 109 Dogs’, Veterinary Surgery (2006).
 • Robinson, R. “Legg-Calve-Perthes Disease in Dogs: Genetic Aetiology”, Journal of Small Animal Practice (1992).
 • Vredegoor, D. W. (et al), ‘Can F 1 Levels in Hair and Homes of Different Dog Breeds: Lack of Evidence to Describe Any Dog Breed as Hypoallergenic’, Journal of Allergy and Clinical Immunology (2012).