Houd de tanden van uw hond schoon met deze vijf tips

Als het gaat om het gezond houden van onze honden, zien veel baasjes het belang van mondhygiëne over het hoofd. Er wordt geschat dat de meerderheid van de honden tekenen van tandvleesontsteking vertonen als ze pas drie jaar oud zijn. Het belangrijkste teken van een vroege tandziekte is een slechte adem, maar dit wordt door eigenaren vaak niet opgemerkt omdat ze denken dat een slechte adem iets is wat honden nu eenmaal hebben. Natuurlijk, hij is niet fris en muntachtig, maar de adem van uw hond zou ook niet zo slecht moeten zijn dat u er van moet kokhalzen.
Houd de tanden van uw hond schoon
Parodontale aandoeningen kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken bij onze hondachtige metgezellen, dus het is essentieel om een goede mondhygiëne te handhaven. Onbehandelde tandaandoeningen kunnen leiden tot verlies van tanden en kiezen en tot pijnlijke abcessen en systemische infecties door het hele lichaam van uw hond. Dit is altijd slecht nieuws, vooral als het gepaard gaat met een verhoogd risico op permanente kaakbeschadiging en hartaandoeningen. Beide zaken zijn in verband gebracht met langdurige parodontitis bij onze honden. Dus hoe kunnen we het gebit van onze honden schoon houden? Hier zijn enkele tips!

De tanden van uw hond poetsen

Het poetsen van de tanden van uw hond klinkt misschien gek, maar het is een uitstekende manier om de opbouw van tandplak te voorkomen. U hoeft de tanden van uw hond niet dagelijks te poetsen, maar hoe vaker hoe beter. De meeste honden zijn in het begin niet zo dol op het idee, maar u kunt uw hond gemakkelijk trainen om zijn tanden te laten poetsen op dezelfde manier als u zijn nagels zou laten knippen. Er zijn verschillende opties die u kunt nemen bij het tandenpoetsen. Ten eerste kunt u tandpasta kopen die speciaal voor honden is gemaakt. Tandpasta voor mensen bevat namelijk ingrediënten die giftig zijn voor onze huisdieren. Bovendien is de tandpasta voor honden meestal verkrijgbaar in een heerlijke kip- of pindasmaak. Ten tweede kunt u een hondentandenborstel gebruiken of een borstel die over uw vingertop past. Vraag uw dierenarts wat het beste is, en kijk wat u en uw hond het lekkerst vinden.

Hondentanddoekjes

Voor degenen die niet in staat zijn om tanden te poetsen of gewoon hun reinigingstechnieken willen veranderen, zijn tandendoekjes voor honden een geweldige oplossing. Tandenpoetsdoekjes zijn gemaakt om tegen de tanden van uw hond te wrijven om tandplak te helpen verwijderen. Ze werken ongeveer hetzelfde als tandenborstels, maar kunnen niet in de hoekjes en gaatjes komen die een borstel wel kan. Toch zijn ze een prima manier om het gebit van uw huisdier te reinigen en zijn ze vaak gemakkelijker te hanteren dan een tandenborstel met tandpasta.

Traktaties voor honden

Honden houden van traktaties, en tandheelkundige traktaties voor honden zijn een zeer goede manier om de gezondheid van het gebit van uw pup te verbeteren. Deze traktaties zijn speciaal gemaakt om de opbouw van tandplak te verwijderen en bevatten vaak ingrediënten die de adem verfrissen en de mond van uw hond reinigen. Ze worden over het algemeen veel meer gewaardeerd door onze honden dan een tandenborstel of tandendoekjes, en ze doen goed werk om de mond van onze hond schoon te houden. Deze traktaties zijn er in verschillende vormen, maten en smaken, en u vindt vast wel iets waar uw hond dol op is.

Kauwspeelgoed

Er zijn honderden verschillende soorten kauwspeelgoed, maar bijna allemaal hebben ze tandreinigende eigenschappen. Het kauwen op zich is al goed voor de mondhygiëne van uw hond, ongeacht waarop gekauwd wordt. Het knagen schraapt tandplak van de tanden van uw hond, en veel volledig natuurlijke kluiven gemaakt van vlees bevatten enzymen die helpen bij een gezond gebit. Kauwbotten zoals koeienoren, bullebakken en kipreepjes zijn een geweldige manier om uw hond gelukkig en gezond te houden. Als u op zoek bent naar iets zonder calorieën, zijn er veel duurzame kauwspeeltjes van rubber of nylon die ook geschikt zijn voor uw hond.

Professionele reiniging

De beste manier om de mondhygiëne van uw hond te waarborgen is misschien wel een professionele reiniging door een dierenarts. Uw dierenarts weet wat het beste is voor het gebit van uw hond en kan eventuele problemen aanpakken. Hoewel het veel duurder is dan de andere tips die we hebben genoemd, is een professionele gebitsreiniging de beste manier om het gebit van uw hond gezond te houden. Uw dierenarts heeft ervaring met het voorkomen, lokaliseren en behandelen van problemen die zelfs door de meest toegewijde hondeneigenaar onopgemerkt blijven. Als er één optie is die u kiest om de gebitsverzorging van uw hond te bevorderen, raden wij u aan uw dierenarts te bezoeken voor een professioneel onderzoek.