Natuurlijke huismiddeltjes tegen jeuk bij honden

Net als mensen, kunnen honden jeukende, ongemakkelijke huid te ontwikkelen voor een aantal redenen: sommige van die een reis naar de dierenarts nodig kunnen hebben, terwijl anderen kunnen worden behandeld met eenvoudige huismiddeltjes.
hond heeft jeuk

Enkele veel voorkomende oorzaken van jeuk bij honden zijn milieu-of voedselallergieën, die meestal leiden tot ongemak rond de poten van een hond, oren, lies, en stuit; bug, vlo, of teek beten, kan overal worden gevonden, en auto-immuunziekten die het lichaam-wide jeuk in sommige gevallen kan veroorzaken.

Gerelateerd: Het behandelen en voorkomen van hotspots bij honden

Wanneer moet u de dierenarts bellen?

Lichte jeuk zo nu en dan is meestal geen teken van ernstige gezondheidsproblemen, maar als uw hond begint te ontwikkelen andere symptomen, frequente of aanhoudende jeuk of likken, moeite om comfortabel of rusteloosheid van jeuk, verlies van eetlust, of depressieve stemming praten met uw dierenarts ASAP. Het is belangrijk om de onderliggende oorzaak van de ernstige, chronische jeuk te behandelen om te voorkomen dat er meer open wonden en infecties in de huid ontstaan. Afhankelijk van de oorzaak zal uw dierenarts de juiste behandeling toepassen.

Als uw hond echter slechts af en toe jeuk heeft, zijn er tal van volkomen veilige, volledig natuurlijke manieren om af en toe of lichte jeuk thuis te behandelen. In feite heeft u waarschijnlijk de meeste van de remedies al in uw voorraadkast staan! Lees verder voor zeven eenvoudige remedies die uw jeukende hond verlichting kunnen geven.

Raadpleeg uw dierenarts voordat u een huidverzorgingskuur voor uw hond begint, en stop met de behandeling als de symptomen van uw hond hetzelfde blijven of verergeren.

Gerelateerd: Hoe je van hondenvlooien afkomt in 4 stappen

Colloïdaal Havermoutbad

Deze eeuwenoude remedie is niet alleen een fabeltje – een bad met colloïdaal havermout kan de jeukende huid van uw hond serieus verzachten door ontstekingen te verminderen en allergenen weg te wassen die in de vacht vast komen te zitten.1 Of u nu kant-en-klare colloïdale havermout koopt (het wordt gemaakt door de haver tot een fijn poeder te malen en het te koken om de colloïdale stoffen eruit te halen) of zelf gewone, suikervrije havermout tot een poeder maalt, de ontstekingsremmende eigenschappen van colloïdale havermout kunnen roodheid, zwelling en jeuk verlichten, en de hete, oncomfortabele huid van uw hond afkoelen. Bovendien is havermout niet giftig, dus u hoeft zich geen zorgen te maken als uw hond eraan likt.

Appel Cider Azijn

Natuurlijk, appelcider azijn is een smakelijk ingrediënt in zelfgemaakte salade dressings, maar wist u dat het kan worden gebruikt als een krachtige antibacteriële en anti-schimmel behandeling, ook? Combineer gewoon een mengsel van 50% appelciderazijn en 50% water in een schone sprayflacon en besproei de jeukende plekken van je hond met de oplossing.2 Als de poten van je hond geïrriteerd zijn, kun je het mengsel gebruiken voor een lekker, ontspannend pootbadje van maximaal vijf minuten.

Waarschuwing
Appelciderazijn mag nooit worden gebruikt op een rauwe huid of open wonden – het kan zeer pijnlijk zijn voor uw hond en de symptomen verergeren.

Kokosnootolie

Hoewel er enige controverse is over kokosolie en de gezondheid van het hart, kan gekoelde, gestolde kokosolie het ongemak van hondeneczeem, allergieën, huidinfecties, en zelfs insectenbeten verzachten wanneer het in de vacht en huid wordt gemasseerd. Als je kokosolie koopt, probeer dan de hoogste kwaliteit kokosolie van een menselijk merk te vinden – zoek naar termen als “biologisch”, “ongeraffineerd”, of “virgin” op het etiket. En als u wilt dat uw kokosolie een dubbele functie vervult, kunt u ook proberen een klein schepje door de brokjes van uw hond te mengen, maar u moet altijd uw dierenarts raadplegen voordat u zijn dieet aanpast.

Kamille en groene thee soaks

Kamille en groene thee zijn bekend om hun kalmerende, anti-inflammatoire effecten bij mensen, maar ze werken net zo goed voor honden, ook. Als uw hond te maken heeft met warme, jeukende huidplekken, probeer hem dan eens te weken in een bad met kamille of groene thee.

U doet het als volgt: Vul uw badkuip of gootsteen met lauw water en laat een aantal theezakjes drie tot vijf minuten trekken. Verwijder vervolgens de theezakjes en laat uw hond ten minste vijf minuten in het mengsel weken. Als u de huid van uw hond ter plaatse wilt behandelen, laat dan een theezakje trekken en laat het volledig afkoelen voordat u de thee direct op de aangetaste plekken aanbrengt.

Aloë Vera

Als je ooit hebt gehad een zonnebrand, je weet all-natuurlijke aloë vera kan een redder in nood zijn. Niet alleen is aloë vera een krachtig genezingsmiddel, maar het kan ook roodheid verminderen en oncomfortabele warmte van de huid wegtrekken. U kunt aloë vera rechtstreeks op de aangetaste plekken van uw hond aanbrengen. De meeste supermarkten en drogisterijen verkopen 100% natuurlijke aloë vera, of u kunt het oogsten van een aloë vera plant als u er thuis een heeft staan.

Waarschuwing
Zorg ervoor dat u een aloë vera gel zonder alcohol gebruikt, anders riskeert u de huid van uw hond te verbranden en de symptomen te verergeren.

Zuiveringszout

Zuiveringszout is een basisproduct uit de voorraadkast en kan veel meer doen dan uw baksels laten rijzen. In combinatie met water en gemengd tot een dikke pasta, kan zuiveringszout uitslag op de huid uitdrogen, jeuk verlichten en roodheid en ontsteking verminderen. Het enige wat u hoeft te doen is 50 procent zuiveringszout te mengen met 50 procent water en de pasta op de huid van uw hond aan te brengen. Na ongeveer 20 minuten volledig afspoelen. Voor een meer vochtinbrengende mix, voeg een beetje kokosolie van hoge kwaliteit aan het mengsel toe. En als uw hond overal jeuk heeft, kunt u ook wat zuiveringszout aan zijn bad toevoegen.

Een uitgebalanceerd dieet

een evenwichtige voeding voor uw hond
Een uitgebalanceerd dieet met veel omega-3 vetzuren en gezonde koolhydraten kan uw hond helpen zijn huid van binnenuit te kalmeren en te genezen. Hoe? Veel honden zijn allergisch voor de ingrediënten in standaard hondenvoer op basis van kip, rund of kalkoen, maar ook voor tarwe- of glutenbestanddelen.3 Het vervangen van visvoer of voer met zoete aardappelen kan de symptomen van voedselallergieën bij honden verlichten. Bovendien is vette vis rijk aan omega-3 vetzuren, waarvan is bewezen dat ze ontstekingen verminderen, de spijsvertering verbeteren en een gezonde huid bevorderen. Denk eraan: raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u het dieet van uw hond verandert of nieuwe supplementen toevoegt.