Hoe weet u of uw hond een voedselallergie heeft?

Voedselallergieën zijn een veel voorkomende bron van ellende voor zowel mensen als honden. De symptomen van voedselallergieën bij honden variëren van braken en diarree tot onophoudelijk krabben en oorontstekingen. Allergietesten moeten worden overwogen voor elk huisdier dat meer dan vier maanden per jaar aan symptomen lijdt. Animal Care Center of Castle Pines biedt de hoogste kwaliteit allergietesten voor honden. Met de juiste diagnose en behandeling, kan uw hond een gelukkig leven leiden vrij van allergie symptomen.
voedselallergie hond

Wat zijn de meest voorkomende voedselallergiesymptomen bij honden?

Allergiesymptomen kunnen zich uiten als spijsverteringsproblemen, huidproblemen of chronische infecties. Monitor de symptomen van uw hond en werk samen met uw dierenarts om te bepalen of ze worden veroorzaakt door voedselallergieën, seizoensgebonden allergieën, of andere kwalen.

1. Spijsvertering

Maagdarmsymptomen zoals braken, aanhoudende diarree en zelfs stinkende gassen kunnen worden veroorzaakt door voedselallergieën. Honden hebben de neiging om veel dingen te eten die ze niet zouden moeten eten, maar als ze chronische indigestie vertonen in combinatie met andere symptomen, kan een voedselallergie de schuldige zijn.

2. Dermatologisch

Symptomen kunnen zich ook uiten als huidirritaties. Jeuk, constant likken, netelroos of een ontstoken huid kunnen allemaal wijzen op een allergische reactie. Dermatologische symptomen kunnen ook een reactie zijn op vlooienbeten of op omgevingsallergenen zoals stof of pollen.

3. Ontsteking

Infecties en ontstekingen kunnen ook wijzen op voedselallergieën. Chronische oorontstekingen, loopogen en zwellingen van gezicht, oren, lippen of oogleden kunnen allemaal voedselallergiesymptomen bij honden zijn. Raadpleeg uw dierenarts om de oorzaak en de juiste behandeling te achterhalen.

Wat veroorzaakt hondenvoerallergie?

Voedselallergie is een genetische reactie op wat het immuunsysteem van uw hond ziet als binnendringende eiwitten. Het immuunsysteem van uw hond ziet de eiwitten in het voer aan voor ziektekiemen, en lokt een allergische reactie uit. Veel gewone ingrediënten van hondenvoer kunnen allergieën opwekken, en de meeste honden met voedselallergieën hebben meer dan één oorzaak. Rundvlees, lam, kip, eieren, zuivelproducten, tarwe, soja en maïs zijn de meest voorkomende allergenen in hondenvoer.

De beste manier om vast te stellen welke voedingsmiddelen allergieën veroorzaken is door allergietesten, gevolgd door een eliminatiedieet. Een eliminatiedieet begint met uw hond alleen voedsel te geven dat hij nog nooit heeft gegeten. Door dan geleidelijk weer verschillende soorten voedsel aan het dieet van uw hond toe te voegen, kunt u vaststellen welke voedingsmiddelen allergische reacties uitlokken. U moet uw hond tijdens dit proces goed in de gaten houden – zorg ervoor dat uw hond niets eet wat hij niet mag, zoals restjes uit de vuilnisbak of snoepjes van een ander.