Hoe je van hondenvlooien afkomt in 4 stappen

Vlooien zijn een plaag. Deze kleine, bloedzuigende parasieten irriteren uw hond en besmetten uw huis – vaak voordat u zich realiseert dat vlooien zijn verhuisd. Als u en uw hond op uw hoofd krabben, en u zich afvraagt hoe u hondenvlooien kunt doden, dan hebben wij dat voor u geregeld. Hier zijn de vier stappen die u moet nemen om deze onwelkome profiteurs te elimineren.
Vlooien bij de hond

1. Begrijp de levenscyclus van vlooien

De eerste stap is het begrijpen van de vijand. Vlooien doorlopen vier stadia in hun levenscyclus:
vlooien hond herkennen

  • Ei
  • Larve
  • Pup
  • Volwassen

De volwassen dieren leven op dieren zoals uw hond, waar ze hun eitjes leggen. Deze eitjes verspreiden zich door uw huis en tuin telkens wanneer uw hond krabt, schudt of gaat liggen. Ze komen dan uit tot larven – bij voorkeur voor de vlooien in het comfort van uw tapijt, sofa of bed. De larven vormen cocons tijdens het popstadium, waar ze uitkomen en volwassen worden die hun dierlijke gastheren teisteren.

U moet dit weten omdat verschillende vlooienbehandelingen voor honden verschillende delen van deze levenscyclus aanpakken, dus zorg ervoor dat u het etiket leest en de aanwijzingen opvolgt voor gebruik.

2. Preventie en behandeling

De beste manier om vlooien aan te pakken is preventie. Vlooien- en tekenpreventieve middelen doden vlooien die in contact komen met uw hond, zodat uw pup ze niet mee naar huis kan nemen. Er zijn verschillende opties, van vlooienbanden tot vloeibare aanvragers en pillen. Praat met uw dierenarts over het vlooienpreventief dat geschikt is voor uw hond.

Als uw hond al vlooien heeft, zullen deze preventieve middelen ze nog steeds doden, maar het kan nodig zijn om meer agressieve maatregelen te nemen, zoals een preventief middel op recept. U kunt ook een vlooienshampoo gebruiken of een snelwerkende chemische behandeling, zoals een vlooienpil die de vlooien op uw hond binnen enkele uren doodt.

3. Haal vlooien uit uw huis

vlooieneitjes hond
Het doden van de vlooien op uw hond is slechts een deel van het probleem. U moet ook bepalen hoe zich te ontdoen van hond vlooien. Dit vereist geduld. In de meeste gevallen duurt het 3-4 maanden om van een besmetting af te komen, omdat het zo lang duurt voor alle vlooien in uw huis om hun levensstadia te doorlopen. Hier zijn de 5 stappen die u moet nemen om vlooien in uw huis uit te roeien:

  1. Was al het beddengoed in heet water met zeep
  2. Stofzuig alle tapijten, hardhouten vloeren, linoleum, en betegelde vloeren, en gooi de stofzuigerzak weg
  3. Kies en gebruik een vlooienbestrijdingsmiddel zoals methopreen, of bel een plaatselijke verdelger
  4. Kies en gebruik een spray, een korrel of een niet-giftige vlooienbehandeling voor uw tuin
  5. Behandel uw hond en eventuele andere huisdieren maandelijks preventief

4. Praat met uw dierenarts

Als u twijfelt, schakel dan de experts in. Vraag uw dierenarts over hoe zich te ontdoen van vlooien op honden, als dierenartsen zijn up-to-date over de nieuwste vlooien behandelingen en preventieve middelen en kan u helpen vinden van de beste en veiligste behandeling optie voor u en uw hond.