Duurste hondenrassen: Wat is de duurste hond ter wereld

Duurste hond ter wereld

De Tibetaanse Mastiff is officieel ’s werelds duurste hond geworden toen een Chinese zakenman een 11 maanden oude rode mastiff met de naam “Big Splash” kocht voor 1,6 miljoen dollar tijdens een beurs voor luxe huisdieren.

“Zuivere Tibetaanse mastiffs zijn zeer zeldzaam, net als onze nationaal gekoesterde panda’s, dus de prijzen zijn zo hoog,” zei de fokker naar verluidt. De gemiddelde prijs is minder dan een miljoen, maar nog steeds vrij hoog – het ras kost gewoonlijk rond de €2.000.

Wat is de duurste hond ter wereld

Wat zijn de duurste hondenrassen?

Meer dan 7 miljoen honden delen het leven van de Fransen. Maar het bezitten van een hondje brengt kosten met zich mee, zoals blijkt uit de hoge prijzen van sommige hondenrassen. Reken op minstens 800 euro, in dierenwinkels of bij een fokker, voor de meest klassieke hondenrassen: poedels, teckels, labradors… Sommige rassen, zeldzamer of meer geprezen, kunnen oplopen tot 5.000 euro. Deze honden hebben een stamboom en zijn vaak prijswinnende wedstrijddieren. Ontdek in foto’s de top 10 duurste hondenrassen.

De Canadese Eskimohond: 5.000 euro voor een zeer zeldzame hond

Canadese Eskimohond
Deze hond uit Canada wordt ook wel de Canadese Inuit hond of qimmig genoemd. Een sledehond, het is een openluchtdier, aangepast aan de bergen. Het is zijn zeldzaamheid (het ras is in de jaren 1970 bijna uitgestorven) die de prijs verklaart, die kan oplopen tot 5.000 euro.

De kleine leeuwhond: een “manen” van meer dan 3.000 euro

Dit kleine hondje komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Het is een kruising tussen een poedel, een bichon en een barbet, en dankt zijn naam aan zijn vacht, die hem het uiterlijk van een “kleine leeuw” geeft. Tegenwoordig moet je tussen de 3.500 en meer dan 5.000 euro betalen voor deze rashonden, die steeds zeldzamer worden.

De Tibetaanse mastiff: 3.500 euro voor de hond van de rijke Chinees

Tibetaanse Mastiff

Het is voor een Tibetaanse mastiff, ook wel Tibetaanse dane genoemd, dat een rijke Chinese man in 2014 meer dan een miljoen euro uitgaf. Een tarief dat uitzonderlijk blijft, maar de aanschaf van zo’n hond kost u tussen de 2.000 en 3.500 euro. Dit grote dier leeft maar een jaar of tien.

De Engelse bulldog: 2.000 euro voor zijn bungelende lippen

Engelse Bulldog
Kortbenig en gedrongen, is deze jachthond te herkennen aan zijn norse kop en hangende lippen. Zijn aanhankelijke temperament is goed geschikt voor een zittend leven. Alvorens te kraken, weet dat de prijs, vrij hoog, rond de 2.000 euro ligt.

De Akita Inu: een eervolle prijs van 1.500 euro voor deze grote hond

akita inu
Deze grote hond (tot 70 cm) komt oorspronkelijk uit Japan en is een uitstekend waak- en vechtdier (de Japanse politie is er zeer op gesteld). Omdat hij van menselijk contact houdt, is hij zeer populair in zijn land van oorsprong en de film Hachi heeft hem bij het Europese publiek bekend gemaakt. De prijs ligt rond de 1.500 euro.

De Chihuahua: een klein dier voor 650 euro per kilo

Chihuahua mini hond
Langharig of kortharig, het is de kleinste hond ter wereld: hij meet minder dan 20 cm en weegt niet meer dan 3 kilo. Toch moet je tussen de 1.500 en 2.000 euro uitgeven voor dit hondje waar Paris Hilton voor gevallen is.

Duitse Dog: trakteer uzelf op een “Apollo” voor 2.000 euro

Deense of Duitse Dog
Ook wel Duitse Dog genoemd, deze grote hond meet tussen de 70 en 80 cm. Zijn imposante verschijning en korte vacht hebben hem de bijnaam van “de Apollo onder de hondenrassen” opgeleverd. Uitstekend geschikt voor de bewaking, is hij ook aanhankelijk met zijn meesters. Al deze kwaliteiten verklaren de prijs van 1.500 tot 2.000 euro voor dit ras.

De hond van de farao: een jager voor ongeveer 2.000 euro

hond van de farao
Deze middelgrote, edel uitziende hond is een ras dat bekend staat om de jacht. Zeldzaam en weinig bekend, wordt het verkocht voor tussen de 1.700 en 2.300 euro.

Samojeed: een sledehond voor minstens 1.000 euro

Samojeed
Deze hond met dikke witte vacht dankt zijn naam aan de Samojeden, een stam uit Noord-Rusland. Dit ras werd gebruikt om de kudde te bewaken en nam deel aan vele poolexpedities. De prijs van Samojeden begint bij 1.000 euro maar loopt gemakkelijk op: het is niet ongewoon om rond de 2.000 euro te betalen.

De Napolitaanse Mastiff: tot 2.000 euro voor deze kolos

Napolitaanse Mastiff
Deze massieve hond kan wel 75 cm hoog worden en tot 90 kilo wegen. Krachtig, het wordt gewaardeerd als een waakhond. Om zo’n kolos te kopen, reken 1.500 tot 2.000 euro.