Wat betekent het als een hond aan je likt

Heeft het overmatig likken van je hond je ooit laten afvragen, “Wat betekent het als een hond je likt?”

Honden hebben een heleboel vreemde gewoonten, en als uw pooch besteedt meer tijd aan het geven van je kussen dan spelen met hun speelgoed of achter eekhoorns, heb je waarschijnlijk afgevraagd bij jezelf, “Wat betekent het als een hond likt je?” Hier zijn enkele andere redenen achter het vreemde gedrag van uw hond.

Wat betekent het als een hond je likt?

Nou, het gedrag is niet zo bizar voor honden. Hoektanden likken elkaar als een onderdanig teken of wanneer moeders schoonmaken en zich binden met hun pasgeboren pups. “Nu mensen het grootste deel van de roedel van een hond uitmaken, is het likgedrag op ons overgegaan.
“Honden likken mensen vaak om affectie te tonen, als begroeting, of om gewoon onze aandacht te krijgen. Natuurlijk, als je toevallig een beetje eten, lotion, of zout zweet op je huid hebt, kan dat ook een rol spelen.” Samen met genegenheid, zijn dit enkele andere dingen die je hond eigenlijk van je wil.
Wat betekent het als een hond aan je likt

Wat betekent het als een hond je gezicht likt?

Als je kijkt hoe honden met elkaar omgaan, is veel likken gericht op het gezicht. Dit heeft te maken met het feit dat als honden puppies zijn, ze de mond van hun moeder likken om te zorgen dat die voedsel voor hen uitbraakt om op te eten. Honden likken dus aan menselijke gezichten om te proberen voedsel te bemachtigen – en waarschijnlijk ook een restje smaak van de laatste maaltijd die u hebt gegeten.

Is het schadelijk voor honden om mensen te likken?

“Hondenlikken is niet echt gevaarlijk voor mensen, zolang je geen open wonden hebt en je immuunsysteem goed werkt. Bacteriën kunnen echter wel worden overgedragen via hondenlikken, dus het gedrag is niet geheel zonder risico.” Hondenspeeksel bevat een bacterie genaamd Capnocytophaga in hun mond die in zeer zeldzame gevallen een infectie kan veroorzaken bij mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Aan de andere kant, zorg ervoor dat als uw hond u likt, dat u geen chemicaliën of dit soort voedsel dat giftig is voor honden op uw huid heeft.

Wat betekent het als een hond zich op een bepaalde plek overmatig likt?

Honden zullen soms een bepaald deel van hun lichaam of zelfs een bepaald deel van de bank of vloer in uw huis steeds opnieuw likken. “Jeuk of pijn kunnen honden ertoe aanzetten zichzelf te likken, terwijl angst of een soort obsessieve-compulsieve stoornis kan leiden tot likken gericht op zichzelf of op voorwerpen in hun omgeving.””Overmatig likken van oppervlakken is ook in verband gebracht met medische, vooral gastro-intestinale, aandoeningen.”

Ze kunnen ook ruiken waar eten of drinken op de bank of vloer is gemorst, zelfs als dat al een tijdje geleden is. Door de plek grondig schoon te maken, zouden ze moeten stoppen met likken.

Hoe leer je je hond om te stoppen met likken?

“Als je wilt dat je hond stopt met je te likken, doe dan je best om het gedrag te negeren; sta rustig op en ga in een andere kamer achter een gesloten deur als dat nodig is.Als je hond stopt met je te likken, zorg er dan voor dat je ze veel lof en aandacht geeft voor het luisteren, zodat ze het gedrag in de toekomst niet zullen herhalen.

“Na verloop van tijd zou het likken moeten afnemen als je hond zich realiseert dat het hem geen enkele beloning oplevert. Praat met je dierenarts als je denkt dat het likken van je hond gerelateerd kan zijn aan een medisch probleem of gedragsstoornis.” Nu dat u de vraag kunt beantwoorden, “Wat betekent het als een hond je likt?” leer over de geheimen uw hond zou willen dat je wist.

Gerelateerd: Wat betekent het als een hond een andere hond likt?