Mensenvoeding voor Puppy’s

Mensenvoeding voor Puppy's

Passende en ongepaste keuzes

Het is leuk om uw puppy te verwennen, maar mensenvoer is niet het beste voor ze. Af en toe iets lekkers op tafel is niet schadelijk, maar als uw hond nog jong is, moet u dit beperken. Leer op welke gezonde manieren u uw hond kunt trakteren en welke voedingsmiddelen het beste zijn.

Waarom puppy’s van traktaties houden

Voor honden kan eten een gezamenlijke gebeurtenis zijn en het met de hand voeren van uw puppy helpt de liefdesband die u deelt te versterken. Puppy’s bedelen vaak om aandacht en worden beloond met traktaties, dus de twee worden onafscheidelijk.

Risico’s van het voeren van puppy’s met mensenvoeding

Er is niets mis mee om puppy’s op een gezonde manier te behandelen, maar het is gemakkelijk om te ver te gaan. Een dikke puppy is misschien schattig, maar het is niet gezond, en zwaarlijvigheid kan leiden tot een kortere levensduur als volwassene. Door uw puppy mager te houden terwijl hij opgroeit tot een volwassen hond, kunt u twee jaar langer leven.

Puppy’s hebben speciale voedingsbehoeften Hoewel ze van hetzelfde voedsel genieten als wij, kan een beetje al heel wat zijn. Mensenvoeding voor puppy’s is niet per se verschrikkelijk, zeker niet in kleine hoeveelheden. Te veel kan echter de evenwichtige voeding vervangen die ze nodig hebben.

Te veel eten kan hun leven in gevaar brengen als ze te veel eten of het verkeerde naar binnen schrokken, of u ze nu expres hebt getrakteerd of ze het uit de vuilnisbak hebben gevist.

Beperk deze traktaties

Tafelresten mogen nooit meer dan 10 procent van de dagelijkse calorieën van het dier uitmaken.1 Als je van plan bent om je harige familieleden te trakteren, vergeet dan niet om eerst ongeveer 10 procent van hun normale voeding af te trekken, zodat je niet te veel calorieën toevoegt.

U zult uzelf, uw gezin en uw gasten moeten trainen om te voorkomen dat ze een gewoonte maken van het trakteren van mensen met uw puppy. Maak huisregels over wanneer en waar traktaties worden aangeboden en zorg ervoor dat ze worden opgevolgd door uw gezin. Licht uw gasten in, zodat oma uw puppy niet stiekem trakteert als ze op bezoek komt.

Tips

  • Houd uw puppy uit de buurt van de eettafel om te voorkomen dat u een bedelgewoonte opbouwt. Tijdens het eten moet de puppy in een andere kamer worden afgezonderd.
  • Geef uw puppy speciaal tafelvoedsel als aanvulling op zijn normale eten, als onderdeel van zijn geplande maaltijd in zijn voerbak.
  • Maak de keuken puppyproof om surfen op het aanrecht te voorkomen. Let vooral op vuilnisbakken en de toegang tot het aanrecht.

Soorten traktaties voor uw puppy

Wat gezond is voor u, is waarschijnlijk ook gezond voor uw huisdieren.

  • Mager vlees: Kleine hoeveelheden kalkoen, kip en mager rundvlees zijn goed, maar vermijd ham, want dat kan te rijk zijn voor de spijsvertering van een puppy. Zorg ervoor dat u uw hond geen vlees geeft dat gekookte gevogelte- of hambotten bevat, die kunnen splinteren.
  • Groenten: Gekookte of rauwe groenten zoals broccoli, wortels en asperges kunnen geweldige traktaties zijn. Als gasten uw huisdier willen trakteren, stel dan voor dat ze beginnen met het bakje met verse groenten. Dipsauzen of sauzen moeten worden vermeden.
  • Fruit: Vergeet niet om de pitten of zaden in fruit te verwijderen die giftig kunnen zijn of verstoppingen kunnen veroorzaken. Sinaasappels bevatten vitamine C en appels kunnen het gebit helpen gezond te blijven als erop gekauwd wordt.2 Banaan, cantaloupe en watermeloen zijn ook prima als traktatie voor puppy’s. Veel honden vinden pindakaas lekker als traktatie.
  • Zetmeel: Aardappelen, rijst en brood moeten beperkt worden tot kleine hoeveelheden omdat ze veel calorieën bevatten. Vermijd het geven van sauzen zoals jus samen met de zetmelen, omdat ze te rijk kunnen zijn.
  • Melk: Puppy’s zijn dol op melk als traktatie, maar hondenmelk is anders dan de koemelk die mensen drinken. Puppy’s kunnen melk vaak niet goed verteren en te veel melk kan diarree veroorzaken. Probeer in plaats daarvan een beetje gewone yoghurt aan te bieden.

Voedsel dat giftig is voor puppy’s

Geniet ervan om je puppy’s gezond voedsel te geven, maar wees je ervan bewust dat sommige menselijke voedingsmiddelen giftig zijn voor puppy’s.

WAARSCHUWING

Geef je puppy geen chocolade, druiven, rozijnen, Macadamianoten, avocado of snoepjes met een smaakje van kunstmatige zoetstoffen zoals xylitol.

Lees de volgende: Puppy Speelgoed en Spelen