Koelmat hond xl kopen, aanbieding en ervaringen

We kunnen er helaas niet meer omheen, klimaatopwarming is toch echt aan het gebeuren. Dit kun je merken aan de steeds warmere zomers en naast dat dat voor ons heel warm is, is dat voor je hond ook heel warm. Vooral grote honden met veel vacht hebben het snel warm. Hierbij kan een koelmat voor je hond helpen om af te koelen. De gel of het water binnenin zullen je hond lekker afkoelen in de warme lente- en zomermaanden. Hieronder zullen de beste koelmatten uiteen worden gezet en hierbij wordt gekeken naar XL matten, zodat elke hond erop zal passen. Eerst geven we een samenvatting. Daarna worden de drie matten in detail besproken, elk met zijn eigen voordelen en nadelen.
koelmat hond xl
Samenvatting: De Quick Cooler van Beeztees is de mat van de beste kwaliteit en dit voor een lage prijs. De mat is iets kleiner dan de andere twee, maar je krijgt dan wel de beste kwaliteit. De koelmat XL van Scruffs is een grote mat en daarnaast ook nog van goede kwaliteit. De mat is stevig en erg groot. De Duvo+ koelmat XXL voor honden is daarnaast de goedkoopste mat uit deze lijst, maar is daarnaast ook de grootste mat uit de lijst. Voor de lagere prijs lever je een stukje stevigheid in: de mat gaat sneller kapot en dit is bij grotere honden niet handig.

Gerelateerd: beste koelmatten voor honden kopen

De beste koelmatten op een rijtje

Hieronder zullen drie opties voor een goede koelmat uiteen worden gezet. Alle drie de matten zijn groot, waardoor elke hond erop zal passen. Elke maat heeft ook zijn voor- en nadelen en die kun je allemaal lezen in dit artikel.

Voor de beste kwaliteit kies je de Beeztees Quick Cooler xl koelmat

Beeztees Quick Cooler Izi Koelmat - Blauw - 95 x 75 cm

Bekijk de dagprijs

Wij zijn van mening dat de koelmat van Beeztees de beste grote koelmat is die er te koop is. Het formaat is groot en de kwaliteit is nog groter. Andere klanten hebben niks negatiefs aan te merken op de mat, en dit komt niet vaak voor. Vaak hebben gebruikers wel iets op een koelmat aan te merken, maar de Beeztees Quick Cooler heeft geen negatieve reviews.

Specificaties

 • Verkrijgbaar in XL-maat: 95 bij 75 centimeter
 • Binnenkant bevat gel
 • Krijgt 4.8/5 sterren van klanten

De Beeztees Quick Cooler staat niet voor niks op de eerste plek. De mat heeft namelijk veel voordelen. De prijs is namelijk erg laag voor de goede kwaliteit die de mat te bieden heeft. De mat gaat niet makkelijk kapot en is ook nog eens groot: 95 bij 75 centimeter. Wel kleiner dan andere matten in deze lijst, maar nog steeds groot. Als je je hond van tevoren opmeet als die ligt, dan weet je zeker of je hond op deze mat van Beeztees past of niet. Aan de binnenkant van de mat zit gel dus je hoeft de mat niet te vullen met water. Het werkt zo dat als je hond gaat liggen op de mat, de gel zijn werk gaat doen. Deze gel is natuurlijk niet voor je hond om op te eten dus let op dat dat niet gebeurt. In ons artikel over gel in koelmatten bespreken we uitvoerig of het gevaarlijk voor je hond is om een koelmat met gel erin te hebben. Als laatste zijn andere gebruikers ook tevreden met de mat. De mat krijgt 4,8 van de vijf sterren en dit is zeker niet verkeerd. Het komt niet vaak voor dat een mat zoveel sterren krijgt en dit zegt dus zeker iets. Zelf hebben we ook goede ervaringen met producten van Beeztees.

Conclusie en plus- en minpunten

Conclusie: De Quick Cooler koelmat van Beeztees is de beste koelmat op de markt. Voor een lage prijs krijg je een grote mat van goede kwaliteit. Ook zijn er geen negatieve reviews te vinden over de mat. Meet voor de zekerheid je hond op voordat je de mat besteld.

Pluspunten

 • De mat krijgt van klanten 4,8/5 sterren
 • De gel in de mat koelt de mat en je hond goed
 • XL-maat
 • Van stevig materiaal gemaakt
 • Dit alles voor een lage prijs

Minpunten

 • Kleiner dan de andere in deze lijst

Deze Scruffs xl koelmat is van hoge kwaliteit en erg groot

Scruffs Koelmat Hond - Blauw - XL 120 x 75 cm

Bekijk de dagprijs

Op een mooie tweede plek staat de Scruffs koelmat XL. Deze mat is groter dan de Beeztees mat, en dan vooral in de lengte: 120 bij 75 centimeter. Voor grote honden is deze mat dus een goede optie.

Specificaties

 • Maat XL: 120 bij 75 centimeter
 • Gevuld met gel
 • Krijgt 4,3 van de vijf sterren

Deze mat is groter dan de Beeztees Quick Cooler koelmat. Voor grotere honden is dit dus een veiligere optie. Vooral als je hond net niet of niet op de mat van Beeztees past, is de mat van Scruffs een goede optie. Maar waarom staat de mat dan niet op de eerste plek? Allereerste is de prijs redelijk hoog, hoger dan de mat van de Beeztees. De beoordelingen van klanten zijn voor deze mat van Scruffs iets minder, namelijk 4,3 van de vijf sterren. De ervaring met deze mat is dus iets minder en deze ervaringen staan er ook tussen. Daartegenover staat wel dat de Scruffs groter is en alle honden erop zullen passen. De Scruffs koelmat is daarom ook echt een goede optie: voor een grote mat betaal je niet al te veel en de gebruikers zijn over het algemeen positief over de mat. Omdat de Scruffs mat minder sterren krijgt dan de mat van Beeztees staat de mat op de tweede plek.

Conclusie en plus- en minpunten

Conclusie: Als je hond niet op de Beeztees mat past, is de koelmat van Scruffs een waardige tweede optie. De mat is groter, maar daarmee ook duurder en minder stevig dan de mat van Beeztees, De XL koelmat van Scruffs is echter nog steeds een goede optie.

Pluspunten

 • Grote mat waar elke hond op zal passen
 • Vanbinnen zit gel die goed koelt
 • Door de stof is de mat met een natte doek goed schoon te houden
 • De mat is van goede kwaliteit

Minpunten

 • De Beeztees mat is steviger
 • Je betaalt mee voor deze mat dan voor de mat van Beeztees

De Duvo+ XXL hondenkoelmat is de goedkoopste mat uit deze lijst

Duvo+ Honde Koelmat - XXL - Blauw - 120 x 80 cm

Bekijk de dagprijs

Last but not least is de koelmat van Duvo+. Voor de lage prijs krijg je een erg grote mat.

Specificaties

 • XXL-maat: 120 bij 80 centimeter
 • Gevuld met gel
 • Helaas weinig reviews te vinden

Deze mat van Duvo+ is de grootste uit deze lijst, maar tevens ook de goedkoopste. Waarom staat deze mat dan op de derde plek? Er zijn helaas enkele minpuntjes: we kunnen maar één beoordeling vinden en bij de kleinere versie van dezelfde mat benoemen veel klanten dat de mat snel kapotgaat. Toch krijgt de mat van de ene persoon 3.9 van de vijf sterren en dit is niet per se slecht. Grote honden zijn alleen vaak ook sterk en dus moet de mat tegen een stootje kunnen. Ze kunnen de mat met hun sterke nagels of tanden per ongeluk kapot maken en dit zou natuurlijk jammer zijn. Als je liever wat minder geld uitgeeft, maar toch graag een grote mat wil kopen, dan is de koelmat van Duvo+ zeker een goede optie. Helaas moeten we er wel bij zeggen dat de mat makkelijker kapotgaat. Als geld je niet uitmaakt, kun je daarom beter voor de matten van Beeztees of Scruffs gaan. Deze zijn steviger, gaan minder snel kapot en hebben positievere reviews.

Conclusie en plus- en minpunten

Conclusie: Vooral als je wat minder geld hebt of wat minder geld wil uitgeven raden we de mat van Duvo+ aan. De mat gaat namelijk sneller kapot en voor iets meer geld heb je matten van betere kwaliteit zoals de Beeztees Quick Cooler of de Scruffs koelmat.

Pluspunten

 • Goedkoopste optie uit deze lijst
 • Grootste mat uit deze lijst
 • De gel binnenin zorgt voor fijne verkoeling

Minpunten

 • Kwaliteit is minder dan de andere opties uit de lijst. De mat gaat helaas sneller kapot.

Lees ook: Beste koelvest voor een hond kopen, review en aanbiedingen 2021

Conclusie Top drie xl koelmatten voor honden

In bovenstaande tekst heb je kunnen lezen welke drie koelmatten wij de beste vonden voor je hond op het vlak van kwaliteit, grootte en prijs. We zetten ze nog één keer op een rijtje:

 • Beeztees Quick Cooler koelmat: De Beeztees koelmat heeft zijn eerste plek op deze lijst verdiend. De Beeztees Quick Cooler koelmat is volgens ons de beste koelmat voor je (grote) hond. Ondanks dat de mat kleiner is dan de andere twee opties, krijg je daarvoor wel goede kwaliteit terug. De mat kost daarnaast ook niet veel vergeleken met de kwaliteit.
 • Scruffs koelmat voor je hond: Deze mat is iets groter dan de Beeztees koelmat en je betaalt er gelijk ook meer voor. Als je hond te groot is voor de Beeztees mat, dan is dit een goede tweede optie. Wel krijgt de Scruffs mat een iets lagere beoordeling door klanten.
 • Duvo+ hondenkoelmat XXL: Deze koelmat van Duvo+ is de grootste mat uit de lijst, met ook meteen de laagste prijs. Klanten benoemen wel bij kleinere versies van deze zelfde mat dat de mat snel kapotgaat. Als je niet veel geld wil besteden aan een mat, is de mat van Duvo+ een goede optie, maar anders kun je beter voor de andere twee matten van hoger kwaliteit gaan.

We hebben je hopelijk kunnen helpen met het uitkiezen van een grote XL hondenkoelmat voor je lieve warme viervoeter. Als je toch nog twijfelt of moeite met kiezen hebt, kun je de complete koelmat keuzegids opzoeken. Hierin moet zeker iets staan dat ideaal is voor jou en je hond.