Koelband hond kopen: Bekijk de beste koelhalsband voor uw hond


In de zomer is het heel warm, ook voor je hond. Daarom is een koelband voor je hond kopen een goed idee. Zo kan je hond ook lekker afkoelen en de band kun je altijd bij je hond aandoen. Een koelmat of zwembad kan je bijvoorbeeld moeilijker meenemen dan een simpele en lichte band. Een koelband verkoelt je hond op een passieve manier, zelfs als je hond lekker aan het rennen en snuffelen is. In dit artikel zullen we uitleggen hoe een koelband precies werkt en welke vier koelbanden de beste opties zijn. Zo kan je hond ook lekker afkoelen in de warme maanden.
koelband hond

De werking van een koelhalsband

Als eerste zullen we uitleggen hoe een koelband voor je hond werkt, dit is natuurlijk ook belangrijk om te weten voordat je er eentje koopt voor je hond. In de koelhalsband zit een verkoelende gel. Deze gel vind je vaak ook in koelmatten voor honden. Bij koelmatten gaat de gel meestal werken zodra de mat druk voelt als de hond erop gaat zitten. De halsbanden werken anders en hiervoor zijn verschillende manieren. Hieronder wordt dat uitgelegd:

Bij een halskoelband wordt er meestal geen druk door de hond op uitgeoefend. De koelbanden werken dus niet zoals de matten. De meeste koelbanden leg je voor gebruik even kort in het koude water. De kristallen in de gel worden dan geactiveerd door het koude water en daardoor gaat de band verkoelen. De lengte van het verkoelingseffect verschilt per halsband. Hier hebben we ook rekening mee gehouden met het uitzoeken van de top vier van koelbanden voor honden. Een koelband die lang koelt is natuurlijk fijner dan een band die kort koelt.

Bij koelmatten is de gel niet per se gevaarlijk, maar het is ook niet de bedoeling dat je hond de gel gaat opeten. Dit is bij koelbanden hetzelfde, het is niet de bedoeling dat je hond de gel binnenkrijgt. Het is dus belangrijk dat je erop let dat je hond niet op de band gaat knagen of eraan gaat bijten. Een stevige halsband is daarom ook aan de te raden. Zorg er ook voor dat je altijd in de buurt blijft als je hond een koelhalsband om heeft, zodat je er zeker van bent dat ze niet zomaar de inhoud binnenkrijgen.

De top vier van beste koelhalsbanden

De Aqua Coolkeeper halsband heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding

Halsband Aqua coolkeeper Red Western 44-55 CMX7 CM

Bekijk de dagprijs

Als je graag waar voor je geld krijgt, dan raden we koelhalsband van Aqua Coolkeeper aan. Deze koelband heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding. In elke winkel is deze koelband de bestseller en dit is niet zonder reden. De rode kleur met gave print geeft de Aqua Coolkeeper koelband een cool uiterlijk. De koelband koelt voor minstens (!) twee dagen en gaat al werken binnen vijftien minuten. Als je de rode kleur niet leuk vindt, is de band ook verkrijgbaar in het blauw. De koelband werkt zoals we beschreven hebben: de koelband dompel je onder in koud water en door het koude water worden de kristallen in de gel geactiveerd. Dit zorgt voor een verkoelend effect en dit zal je hond heel fijn vinden op warme dagen. Kijk wel goed naar welke maat band je wil kopen. Hiervoor kun je makkelijk de band vergelijken met de halsband die je nu al voor je hond hebt. De band heeft een redelijke grote omvang, dus kijk vooral bij kleine hondjes goed. Zorg er echt voor dat je de band in koud water onderdompelt en niet bijvoorbeeld in de vriezer legt. Dit zal je hond een veel te koude schok geven en dat is ook niet fijn. Let ook goed op dat je de band goed laat opdrogen na gebruiken, bijvoorbeeld in de zon. Als je de natte band ergens weglegt kan er schimmel op gaan groeien en of gaan verkleuren. Dit is natuurlijk jammer.

Als je op zoek bent naar de beste prijs/kwaliteit verhouding, dan is de Aqua Coolkeeper halsband een hele goede optie. Voor een mooie prijs krijg je een mooie en heerlijk verkoelende band.

Plus- en minpunten

Pluspunten

 • Goedkoop
 • Keuze uit de mooie kleuren rood of blauw
 • De verkoeling werkt minstens twee dagen!

Minpunten

 • Helaas alleen in de grote maten L en XXXL verkrijgbaar

De DogLemi koelhalsband verkoelt je hond op een natuurlijke manier

Hondenriem voor verkoeling voor de hond - Halsband geschikt voor puppy's en kleine honden - Doglemi

Bekijk de dagprijs

Vind je een band met gel of kristallen toch te gevaarlijk of te chemisch? Dan is de DogLemi koelhalsband voor honden perfect. De Aqua Coolkeeper is een goede optie, maar maakt wel gebruik van een inhoud van kristallen om de hond te verkoelen. Natuurlijk is het logisch als je dit liever niet hebt. De halsband van DogLemi gebruikt geen chemische stoffen in zijn halsband. Door een combinatie van koud water en een ademende stof verkoelt de band je hond. Hiervan is wel het nadeel dat de band minder lang koel blijft dan een band met kristallen of gel erin. Hierin moet je dus een keuze maken. Een ander voordeel is wel dat de DogLemi koelband ook in kleinere maten te koop is, tegenover de Aqua Coolkeeper die alleen verkrijgbaar was in maten van L en groter. Dus ook voor kleine hondjes zijn er DogLemi halsbanden. Als je graag een natuurlijk koelband, zonder gel of kristallen, wil, dan is de DogLemi koelhalsband een goede optie. Doordat de band ook verkrijgbaar is in maat Small, kan je het ook kopen voor kleinere hondjes.

Plus- en minpunten

Pluspunten

 • Ook in kleinere maten verkrijgbaar voor kleinere hondjes
 • Niet gevuld met kristallen of gel, maar te gebruiken door in koud water te dompelen en werkt verkoelend door ademende stof.
 • Mooie goedkope prijs

Minpunten

 • Doordat er geen gel of kristallen in zitten, koelt deze halsband korter dan de andere opties uit deze lijst

De Coolpets Koelbandana heeft de laagste prijs

Coolpets Koelbandana Petrol - Hondenverkoeling - Large

Bekijk de dagprijs

Als je liever wat minder betaalt voor een koelband voor je hond, dan is de Coolpets Koelbandana de beste optie. Het lijkt meer op een sjaaltje, een bandana, dan een band maar verkoelt nog steeds goed! Hetzelfde als de meeste, werkt deze bandana ook door het even onder koel water te houden en daarna bij je hond aan te doen. De bandana wordt snel koud en werkt dus ook meteen voor je hond. Naast de verkoeling, is het ook nog een leuke accessoire voor je hond. De bandana is geschikt voor elke hond, want de Coolpets koelbandana is verkrijgbaar in maten small, medium en large. Als je dus graag wat minder betaalt of minder geld hebt voor een koelband, is de Coolpets Koelbandana een goede keuze. Wij hebben zelf niet veel banden gevonden met een lagere prijs dan voor deze, vooral voor kleinere honden.

Plus- en minpunten

Pluspunten

 • Te koop in small, medium en large
 • Verkoelt je hond
 • Goedkoop

Minpunten

 • De blauwe kleur van de bandana is heel fel en het ontwerp is minder

De Bandana Aqua Coolkeeper heeft een cool ontwerp

Bandana Aqua Coolkeeper Koelhalsband - Pacific Blue - L 51-60 x 21 x 0,2 cm

Bekijk de dagprijs

Als je graag een band wil die er ook nog cool uitziet op je hond, dan is de Aqua bandana van Coolkeeper een echte aanrader. Net zoals de nummer 1 uit deze lijst werk de bandana door het in het water te dompelen en hiermee vervolgens de verkoelende kristallen te activeren. Het verschil hier is dat deze band eruitziet als een bandana en er anders uitziet. De bandana heeft grijze en bruine kleuren gemixt in een patroon in een bandana vorm. Deze bandana heeft een coolere look dan de Coolpets bandana hierboven besproken door de minder felle kleuren. Ook deze bandana is verkrijgbaar in een kleinere maat en dus perfect voor kleine honden. De prijs is daarnaast wel hoger dan de prijs voor de Coolkeeper koelband. Als je een coole bandana voor je hond wil, dan vinden wij dat de Aqua Coolkeeper bandana heet stoerste uiterlijk heeft.

Plus- en minpunten

Pluspunten

 • Band heeft leuke vorm van bandana
 • Grijs en bruine kleur met leuk patroon
 • Te koop in maat smallv
 • Werkt verkoelend voor ten minste twee dagen

Minpunten

 • Deze bandana is iets duurder dan de koelband van Coolkeeper

Verkoelende Honden Halsband – Koelhalsband – Cooling bandana – Blauw – Medium

Verkoelende Honden Halsband - Koelhalsband - Cooling bandana - Blauw - Medium

Bekijk de dagprijs

Bescherm uw huisdier tegen oververhitting met deze honden koelhalsband. Uw hond zal de gehele dag hiermee koel blijven. Ook bij hoge temperaturen speelt en stoeit uw hond graag buiten. Om bij hoge temperaturen geen oververhitting of inzinking van de bloedsomloop te voorkomen kan deze koelhalsband bijna niet meer in een honden huishouden ontbreken. Het koelt en beschermt de bloedsomloop vooral bij hoge temperaturen, op reis, bij sport en spel en in het algemeen buiten. U hoeft de koel bandana slechts 5-10 minuten onder te dompelen in koud water en dan helpt het ter voorkoming van oververhitting.

Het gebruik van het koelproduct
Vul een bak met koud water en dompel de halsband hierin onder. Kneed het product zachtjes onderwater zodat deze het meeste water absorbeert. Het product zet wat uit en wordt daardoor lekker zacht en comfortabel. Het is normaal dat de halsband na het inweken vochtig aanvoelt. U kunt het koelproduct zachtjes uitwringen (niet te hard knijpen!) Na een paar uur is het meeste vocht weg. Het is niet zo dat je dier moet wachten voordat hij de halsband om kan, dat kan meteen. Het product kan in de koelkast gekoelt worden, maar zal toch het best werken als het in koud water wordt ondergedompeld. Als het product ijs- en ijskoud is gebruik deze dan nooit direct op uw dier, dat is onprettig en niet goed voor de spieren.

Er is een gleuf aangemaakt in de halsband zodat het ringetje van de normale halsband waar de riem aan wordt vastgemaakt erdoor heen kan. Zo kan u uw hond nog steeds aan de riem houden met de koelhalsband om.

Instructies voor lang gebruiksplezier
Als u de koeling bandana wilt opbergen, zorg er dan voor dat deze eerst helemaal droog is. Dit kan een tijdje duren. Hang deze bijvoorbeeld buiten op in de zon. Berg de koelhalsband nooit op in een plastic zak of plastic container wanneer deze nog ietwat vochtig is, dit kan schimmel veroorzaken.

Quick Cooler verstelbare halsband – kleur: Bruin – Maat XL

Quick Cooler verstelbare halsband - kleur Bruin - Maat XL

Bekijk de dagprijs

De Beeztees Quick Cooler Hondenhalsband is speciaal ontwikkeld om jouw huisdier verkoeling te geven op warme zomerse dagen. Deze halsband is namelijk gevuld met koelkristallen, die gedurende enkele dagen verkoeling geven. Bovendien is deze Quick Cooler halsband gemakkelijk in gebruik! Gebruiksaanwijzing: Om het product te activeren, leg je het in koud kraanwater voor 20 tot 35 minuten terwijl je het af en toe zachtjes kneed. Zorg ervoor dat je de Quick Cooler uit het water haalt, zodra de Quick Cooler tot maximaal de helft van zijn oorspronkelijke grootte is uitgezet. Nu is de Quick Cooler klaar voor gebruik. – Gemakkelijk te gebruiken Afmetingen: – XL: 54-66 cm

Cool bandana donkerblauw -verstelbaar – L -43-52 cm

Cool bandana donkerblauw -verstelbaar - L -43-52 cm

Bekijk de dagprijs

Deze bandana helpt bij het koelen van de hond. Dompel de bandana in water onder en het koelproces start.
Leg de halsband 5 minuten in het water. De kristallen in de halsband zullen hierdoor een verkoelend effect geven voor 5 tot 6 uur

Aqua Coolkeeper Comfy Harness – S – Pacific Blue

Aqua Coolkeeper Comfy Harness - S - Pacific Blue

Bekijk de dagprijs

Formaat: 30-34 cm. Aqua Coolkeeper™ cooling comfy harness biedt het comfort van een tuigje met verkoelende werking.

Het tuig is geschikt voor kleine honden met een borstomvang tot 34 cm.

Bescherm uw hond tegen oververhitting.
In slechts 30 seconden klaar voor gebruik

Het koeltuig houdt uw hond koel:

 • Bij warm weer
 • Tijdens het reizen
 • Tijdens het sporten en spelen
 • Tijdens buitenactiviteiten

Deze cooling comfy harness biedt verlichting bij:

 • Hittestress
 • Verhoogde lichaamstemperatuur
 • Benauwdheid door hittestress

Let op: Houdt bij warm weer uw hond altijd goed in de gaten. Ook met deze cooling comfy harness / koeltuig kunt uw hond nooit opgesloten laten zitten in bijvoorbeeld een warme auto!

Het gebruik van de koeltuig:
Zorgt u er eerst voor dat u een ruime hoeveelheid water tot uw beschikking heeft, waarin u het tuigje kunt onderdompelen. Haal dan het koeltuigje uit de verpakking en houd deze onder water terwijl u het tuigje zachtjes kneedt. De koelkristallen in het produkt zullen zich volzuigen met het koele water en hun koelende eigenschap gedurende minimaal twee dagen behouden. Het koeltuigje zet wat uit en wordt daardoor lekker zacht en comfortabel. Op deze manier kunt u het koeltuigje veelvuldig gebruiken, zonder ijs of invriezen.

Afsluiting

koelhalsband hond
In dit artikel heb je kunnen lezen hoe koelbanden werken en welke banden dan het beste zijn om te kopen, onderverdeeld in een top vier. Hopelijk hebben we je kunnen helpen met het kiezen van de perfecte optie voor jou en je hond. Heb je nog vragen of twijfels, contacteer ons dan, bijvoorbeeld in de comments, en dan zullen we je helpen!

Recent Content