Koelband hond kopen: Bekijk de beste koelhalsband voor uw hond

Of het nu midden in de zomer is of uw pup de hele dag buiten is in een heet klimaat, een van de beste koelband voor honden, kan uw hond comfortabel houden, zelfs in de grootste hitte. Maar er zijn een heleboel goedkope koelhalsbanden die in wezen troep zijn – dus het loont om je onderzoek te doen alvorens te kopen.

Een paar dingen om vanaf het begin te weten: De meeste koelhalsbanden vertrouwen op technologie zoals bevroren gel-inzetstukken of koelweefsels die je voor gebruik in de vriezer bewaart. Dat betekent dat ze, zodra je ze eruit haalt, langzaam hun koelende eigenschappen verliezen. Fabrikanten adverteren hoe lang hun halsbanden koel blijven, en recensenten kunnen deze termijnen bevestigen. Kijk dus naar de reviews om er zeker van te zijn dat ze zo lang meegaan als je ze nodig hebt.

U moet er ook zeker van zijn dat het materiaal zacht en comfortabel is. De inzetstukken op veel halsbanden maken ze omvangrijk en stijf – het heeft geen zin om het ene ongemak in te ruilen voor het andere. Vanaf daar komt het aan op budget. Zoals bij de meeste producten geldt ook hier dat als je iets meer uitgeeft, je betere koeleigenschappen krijgt. Maar als je niet bereid bent om veel geld te investeren, zijn er ook betaalbare opties die nog steeds werken.

koelband hond

De werking van een koelhalsband

Als eerste zullen we uitleggen hoe een koelband voor je hond werkt, dit is natuurlijk ook belangrijk om te weten voordat je er eentje koopt voor je hond. In de koelhalsband zit een verkoelende gel. Deze gel vind je vaak ook in koelmatten voor honden. Bij koelmatten gaat de gel meestal werken zodra de mat druk voelt als de hond erop gaat zitten. De halsbanden werken anders en hiervoor zijn verschillende manieren. Hieronder wordt dat uitgelegd:

Bij een halskoelband wordt er meestal geen druk door de hond op uitgeoefend. De koelbanden werken dus niet zoals de matten. De meeste koelbanden leg je voor gebruik even kort in het koude water. De kristallen in de gel worden dan geactiveerd door het koude water en daardoor gaat de band verkoelen. De lengte van het verkoelingseffect verschilt per halsband. Hier hebben we ook rekening mee gehouden met het uitzoeken van de top vier van koelbanden voor honden. Een koelband die lang koelt is natuurlijk fijner dan een band die kort koelt.

Bij koelmatten is de gel niet per se gevaarlijk, maar het is ook niet de bedoeling dat je hond de gel gaat opeten. Dit is bij koelbanden hetzelfde, het is niet de bedoeling dat je hond de gel binnenkrijgt. Het is dus belangrijk dat je erop let dat je hond niet op de band gaat knagen of eraan gaat bijten. Een stevige halsband is daarom ook aan de te raden. Zorg er ook voor dat je altijd in de buurt blijft als je hond een koelhalsband om heeft, zodat je er zeker van bent dat ze niet zomaar de inhoud binnenkrijgen.

Beste koelhalsbanden kopen overzicht

Halsband Aqua coolkeeper Red Western 44-55 CMX7 CM

Halsband Aqua coolkeeper Red Western 44-55 CMX7 CM

Bekijk de dagprijs

Als je graag waar voor je geld krijgt, dan raden we koelhalsband van Aqua Coolkeeper aan. Deze koelband heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding. In elke winkel is deze koelband de bestseller en dit is niet zonder reden. De rode kleur met gave print geeft de Aqua Coolkeeper koelband een cool uiterlijk. De koelband koelt voor minstens (!) twee dagen en gaat al werken binnen vijftien minuten. Als je de rode kleur niet leuk vindt, is de band ook verkrijgbaar in het blauw. De koelband werkt zoals we beschreven hebben: de koelband dompel je onder in koud water en door het koude water worden de kristallen in de gel geactiveerd. Dit zorgt voor een verkoelend effect en dit zal je hond heel fijn vinden op warme dagen. Kijk wel goed naar welke maat band je wil kopen. Hiervoor kun je makkelijk de band vergelijken met de halsband die je nu al voor je hond hebt. De band heeft een redelijke grote omvang, dus kijk vooral bij kleine hondjes goed. Zorg er echt voor dat je de band in koud water onderdompelt en niet bijvoorbeeld in de vriezer legt. Dit zal je hond een veel te koude schok geven en dat is ook niet fijn. Let ook goed op dat je de band goed laat opdrogen na gebruiken, bijvoorbeeld in de zon. Als je de natte band ergens weglegt kan er schimmel op gaan groeien en of gaan verkleuren. Dit is natuurlijk jammer.

Als je op zoek bent naar de beste prijs/kwaliteit verhouding, dan is de Aqua Coolkeeper halsband een hele goede optie. Voor een mooie prijs krijg je een mooie en heerlijk verkoelende band.

Pluspunten

 • Goedkoop
 • Keuze uit de mooie kleuren rood of blauw
 • De verkoeling werkt minstens twee dagen!

Minpunten

 • Helaas alleen in de grote maten L en XXXL verkrijgbaar

Hondenriem voor verkoeling voor de hond – Halsband geschikt voor puppy’s en kleine honden – Doglemi

Hondenriem voor verkoeling voor de hond - Halsband geschikt voor puppy's en kleine honden - Doglemi

Bekijk de dagprijs

Vind je een band met gel of kristallen toch te gevaarlijk of te chemisch? Dan is de DogLemi koelhalsband voor honden perfect. De Aqua Coolkeeper is een goede optie, maar maakt wel gebruik van een inhoud van kristallen om de hond te verkoelen. Natuurlijk is het logisch als je dit liever niet hebt. De halsband van DogLemi gebruikt geen chemische stoffen in zijn halsband. Door een combinatie van koud water en een ademende stof verkoelt de band je hond. Hiervan is wel het nadeel dat de band minder lang koel blijft dan een band met kristallen of gel erin. Hierin moet je dus een keuze maken. Een ander voordeel is wel dat de DogLemi koelband ook in kleinere maten te koop is, tegenover de Aqua Coolkeeper die alleen verkrijgbaar was in maten van L en groter. Dus ook voor kleine hondjes zijn er DogLemi halsbanden. Als je graag een natuurlijk koelband, zonder gel of kristallen, wil, dan is de DogLemi koelhalsband een goede optie. Doordat de band ook verkrijgbaar is in maat Small, kan je het ook kopen voor kleinere hondjes.

Pluspunten

 • Ook in kleinere maten verkrijgbaar voor kleinere hondjes
 • Niet gevuld met kristallen of gel, maar te gebruiken door in koud water te dompelen en werkt verkoelend door ademende stof.
 • Mooie goedkope prijs

Minpunten

 • Doordat er geen gel of kristallen in zitten, koelt deze halsband korter dan de andere opties uit deze lijst

Coolpets Koelbandana Petrol – Hondenverkoeling – Large

Coolpets Koelbandana Petrol - Hondenverkoeling - Large

Bekijk de dagprijs

Als je liever wat minder betaalt voor een koelband voor je hond, dan is de Coolpets Koelbandana de beste optie. Het lijkt meer op een sjaaltje, een bandana, dan een band maar verkoelt nog steeds goed! Hetzelfde als de meeste, werkt deze bandana ook door het even onder koel water te houden en daarna bij je hond aan te doen. De bandana wordt snel koud en werkt dus ook meteen voor je hond. Naast de verkoeling, is het ook nog een leuke accessoire voor je hond. De bandana is geschikt voor elke hond, want de Coolpets koelbandana is verkrijgbaar in maten small, medium en large. Als je dus graag wat minder betaalt of minder geld hebt voor een koelband, is de Coolpets Koelbandana een goede keuze. Wij hebben zelf niet veel banden gevonden met een lagere prijs dan voor deze, vooral voor kleinere honden.

Pluspunten

 • Te koop in small, medium en large
 • Verkoelt je hond
 • Goedkoop

Minpunten

 • De blauwe kleur van de bandana is heel fel en het ontwerp is minder

Bandana Aqua Coolkeeper Koelhalsband – Pacific Blue – L: 51-60 x 21 x 0,2 cm

Bandana Aqua Coolkeeper Koelhalsband - Pacific Blue - L 51-60 x 21 x 0,2 cm

Bekijk de dagprijs

Als je graag een band wil die er ook nog cool uitziet op je hond, dan is de Aqua bandana van Coolkeeper een echte aanrader. Net zoals de nummer 1 uit deze lijst werk de bandana door het in het water te dompelen en hiermee vervolgens de verkoelende kristallen te activeren. Het verschil hier is dat deze band eruitziet als een bandana en er anders uitziet. De bandana heeft grijze en bruine kleuren gemixt in een patroon in een bandana vorm. Deze bandana heeft een coolere look dan de Coolpets bandana hierboven besproken door de minder felle kleuren. Ook deze bandana is verkrijgbaar in een kleinere maat en dus perfect voor kleine honden. De prijs is daarnaast wel hoger dan de prijs voor de Coolkeeper koelband. Als je een coole bandana voor je hond wil, dan vinden wij dat de Aqua Coolkeeper bandana heet stoerste uiterlijk heeft.

Pluspunten

 • Band heeft leuke vorm van bandana
 • Grijs en bruine kleur met leuk patroon
 • Te koop in maat smallv
 • Werkt verkoelend voor ten minste twee dagen

Minpunten

 • Deze bandana is iets duurder dan de koelband van Coolkeeper

Verkoelende Honden Halsband – Koelhalsband – Cooling bandana – Blauw – Medium

Verkoelende Honden Halsband - Koelhalsband - Cooling bandana - Blauw - Medium

Bekijk de dagprijs

Bescherm uw huisdier tegen oververhitting met deze honden koelhalsband. Uw hond zal de gehele dag hiermee koel blijven. Ook bij hoge temperaturen speelt en stoeit uw hond graag buiten. Om bij hoge temperaturen geen oververhitting of inzinking van de bloedsomloop te voorkomen kan deze koelhalsband bijna niet meer in een honden huishouden ontbreken. Het koelt en beschermt de bloedsomloop vooral bij hoge temperaturen, op reis, bij sport en spel en in het algemeen buiten. U hoeft de koel bandana slechts 5-10 minuten onder te dompelen in koud water en dan helpt het ter voorkoming van oververhitting.

Het gebruik van het koelproduct
Vul een bak met koud water en dompel de halsband hierin onder. Kneed het product zachtjes onderwater zodat deze het meeste water absorbeert. Het product zet wat uit en wordt daardoor lekker zacht en comfortabel. Het is normaal dat de halsband na het inweken vochtig aanvoelt. U kunt het koelproduct zachtjes uitwringen (niet te hard knijpen!) Na een paar uur is het meeste vocht weg. Het is niet zo dat je dier moet wachten voordat hij de halsband om kan, dat kan meteen. Het product kan in de koelkast gekoelt worden, maar zal toch het best werken als het in koud water wordt ondergedompeld. Als het product ijs- en ijskoud is gebruik deze dan nooit direct op uw dier, dat is onprettig en niet goed voor de spieren.

Er is een gleuf aangemaakt in de halsband zodat het ringetje van de normale halsband waar de riem aan wordt vastgemaakt erdoor heen kan. Zo kan u uw hond nog steeds aan de riem houden met de koelhalsband om.

Instructies voor lang gebruiksplezier
Als u de koeling bandana wilt opbergen, zorg er dan voor dat deze eerst helemaal droog is. Dit kan een tijdje duren. Hang deze bijvoorbeeld buiten op in de zon. Berg de koelhalsband nooit op in een plastic zak of plastic container wanneer deze nog ietwat vochtig is, dit kan schimmel veroorzaken.

Quick Cooler verstelbare halsband – kleur: Bruin – Maat XL

Quick Cooler verstelbare halsband - kleur Bruin - Maat XL

Bekijk de dagprijs

De Beeztees Quick Cooler Hondenhalsband is speciaal ontwikkeld om jouw huisdier verkoeling te geven op warme zomerse dagen. Deze halsband is namelijk gevuld met koelkristallen, die gedurende enkele dagen verkoeling geven. Bovendien is deze Quick Cooler halsband gemakkelijk in gebruik! Gebruiksaanwijzing: Om het product te activeren, leg je het in koud kraanwater voor 20 tot 35 minuten terwijl je het af en toe zachtjes kneed. Zorg ervoor dat je de Quick Cooler uit het water haalt, zodra de Quick Cooler tot maximaal de helft van zijn oorspronkelijke grootte is uitgezet. Nu is de Quick Cooler klaar voor gebruik. – Gemakkelijk te gebruiken Afmetingen: – XL: 54-66 cm

Cool bandana donkerblauw -verstelbaar – L -43-52 cm

Cool bandana donkerblauw -verstelbaar - L -43-52 cm

Bekijk de dagprijs

Deze bandana helpt bij het koelen van de hond. Dompel de bandana in water onder en het koelproces start.
Leg de halsband 5 minuten in het water. De kristallen in de halsband zullen hierdoor een verkoelend effect geven voor 5 tot 6 uur

Aqua Coolkeeper Comfy Harness – S – Pacific Blue

Aqua Coolkeeper Comfy Harness - S - Pacific Blue

Bekijk de dagprijs

Formaat: 30-34 cm. Aqua Coolkeeper™ cooling comfy harness biedt het comfort van een tuigje met verkoelende werking.

Het tuig is geschikt voor kleine honden met een borstomvang tot 34 cm.

Bescherm uw hond tegen oververhitting.
In slechts 30 seconden klaar voor gebruik

Het koeltuig houdt uw hond koel:

 • Bij warm weer
 • Tijdens het reizen
 • Tijdens het sporten en spelen
 • Tijdens buitenactiviteiten

Deze cooling comfy harness biedt verlichting bij:

 • Hittestress
 • Verhoogde lichaamstemperatuur
 • Benauwdheid door hittestress

Let op: Houdt bij warm weer uw hond altijd goed in de gaten. Ook met deze cooling comfy harness / koeltuig kunt uw hond nooit opgesloten laten zitten in bijvoorbeeld een warme auto!

Het gebruik van de koeltuig:
Zorgt u er eerst voor dat u een ruime hoeveelheid water tot uw beschikking heeft, waarin u het tuigje kunt onderdompelen. Haal dan het koeltuigje uit de verpakking en houd deze onder water terwijl u het tuigje zachtjes kneedt. De koelkristallen in het produkt zullen zich volzuigen met het koele water en hun koelende eigenschap gedurende minimaal twee dagen behouden. Het koeltuigje zet wat uit en wordt daardoor lekker zacht en comfortabel. Op deze manier kunt u het koeltuigje veelvuldig gebruiken, zonder ijs of invriezen.

Koopgids

Als hijgen niet werkt, moet u creatiever zijn. Soms is het onvermijdelijk dat uw hond zich in een verzengende omgeving bevindt. Misschien hebben ze een extreem dikke vacht. Misschien zijn ze van een brachycefaal ras dat wat extra koeling nodig heeft om hun gezondheid te beschermen. Wat het geval ook is, koelhalsbanden kunnen heel goed de oplossing zijn voor uw speciale situatie.

Hitteproblemen

U realiseert zich misschien niet hoe schadelijk het kan zijn om uw pup buiten te hebben bij hoge temperaturen. Problemen in verband met oververhitting zijn reëel, en kunnen zelfs dodelijk zijn. U kunt er alles aan doen om deze problemen te voorkomen door uw hond goed koel te houden. Als u kiest voor een koelhalsband, is dat een manier om uw hond aan hitte bloot te stellen zonder ernstige gevolgen. Maar voorzichtigheid is geboden, want elke hond is anders en zal een verschillende tolerantie voor deze omstandigheden hebben.

Maat

De maat is een zeer belangrijke factor bij het bestellen. Als het te klein is, kan uw hond er niets aan hebben. Maar als het te groot is, is de situatie hetzelfde. Als hij niet op de huid wordt gedrukt, kan hij bijna geen effect hebben op de hond, waardoor hij nutteloos wordt. Bij veel halsbanden leidt de onnauwkeurige maatvoering ertoe dat de halsband niet op de huid ligt, wat uw hitsige poepie onmogelijk kan helpen.

Producten worden vaak geleverd met maattabellen of aanbevelingen die u kunt bekijken voordat u bestelt. Neem een kijkje zodat u de juiste halsband voor uw hond kunt kiezen en eventuele retourzendingen of omruilingen kunt vermijden.

Stijl

U kunt elke stijl kiezen die bij uw hond past, maar houd er rekening mee dat uiterlijk niet altijd gelijk staat aan kwaliteit. Wees er zeker van dat de look die u wilt het doel dient dat u zoekt.

Bandana

Uw huisdier kan afkoelen terwijl het er ook cool uitziet. Deze gepersonaliseerde bandana’s zijn er in verschillende designs om het beste bij uw hondje te passen. Dit type koelband is misschien niet het beste voor dieren die een extreme afkoeling nodig hebben, maar ze zien er wel leuk uit. Wie zei dat het een mode-loze ervaring moest zijn?

Traditionele halsband

Deze halsbanden passen rond de hals van uw hond zoals hun normale halsbanden doen. De maat van deze halsbanden kan een beetje lastig zijn, omdat ze vaak wat volumineus zijn. Dus, ze kunnen onhandig dragen voor sommigen. Als de halsband te los zit, plukken ze er misschien niet de vruchten van als hij niet in direct contact met hun huid komt. Let dus goed op voordat u bestelt of het aanbevolen is voor uw hond.

Vest

Deze types passen rond de midden en nek van uw hond voor een kalmerende cooldown. Dit kan van pas komen als u een hond heeft met een dubbele vacht, zoals een husky of Duitse herder. Het kan ook het meest geschikt zijn als u in zeer hoge temperaturen woont om ervoor te zorgen dat uw hond geen hittegerelateerde problemen ondervindt wanneer hij buiten speelt.

Koelmiddel

Gewoonlijk moet u water toevoegen en de halsband – of een deel ervan – bevriezen om hem te laten afkoelen. Sommige halsbanden moet u gewoon bevochtigen, wat een afkoelingsfactor in de halsband teweegbrengt. Bij selecties die louter uit materiaal bestaan, kunt u ze eerst in koel water dompelen. Het kan echter zijn dat ze niet zo lang koel blijven.

Als het gaat om warmere klimaten, kan bevriezing componenten ideaal zijn, zodat de kraag dient zijn doeleinden langer zonder behoefte aan een opfrisser. Halsbanden kunnen van siliconen zijn gemaakt of worden geleverd met koelverpakkingen om te bevriezen, wat het gemakkelijk en duurzaam maakt.

Afsluiting

koelhalsband hond
In dit artikel heb je kunnen lezen hoe koelbanden werken en welke banden dan het beste zijn om te kopen, onderverdeeld in een top vier. Hopelijk hebben we je kunnen helpen met het kiezen van de perfecte optie voor jou en je hond. Heb je nog vragen of twijfels, contacteer ons dan, bijvoorbeeld in de comments, en dan zullen we je helpen!