Koelmat hond zonder water kopen en aanbiedingen

Koelmatten zonder water voor honden zijn perfect om uw hond koel te houden op een warme zomerdag. Dacht u dat koelmatten alleen voor buitengebruik zijn? Denk opnieuw. Koelmatten kunnen in benches, op het tapijt of op hondenbedden worden gelegd. Bij het zoeken naar de beste honden koelmatten zonder water, zijn er een paar opties te overwegen. U kunt kiezen voor een met gel die automatisch koel wordt of een die koeling vereist. We hebben reviews doorgespit en experts geraadpleegd om de beste hondenkoelmatten zonder water te bepalen.

koelmat zonder water kopen

De beste koelmat zonder water voor jouw hond

Je weet nu hoe een koelmat werkt, wat de gel precies is en hoe je veilig met de koelmat kunt omgaan. Maar wat is nu de beste koelmat zonder water die jij voor je hond kunt aanschaffen? Hier vind je meer informatie over de beste koelmat, de Cool Dog Koelmat 24/7. Er is onder andere gekeken naar de koeltemperatuur, de lengte van de koeling, de stevigheid van de mat, de prijs en ervaringen van andere klanten.

Beste koelmat zonder water: Cool Dog Koelmat 24/7 – 90×60 cm – L – Blauw

Cool Dog Koelmat 24-7 - 90x60 cm - L - Blauw

Bekijk de dagprijs

De Cool Dog Koelmat 24/7 is de beste koelmat zonder water voor jouw hond. Deze mat scoort niet alleen goed als het gaat om de koelduur, maar ook op stevigheid en koeltemperaturen scoort deze mat veel punten. Daarnaast zijn er ook heel wat klanten die deze mat met veel tevredenheid gebruiken. Benieuwd naar de belangrijkste specificaties van de Cool Dog Koelmat 24/7? Die lees je hier:

 • Formaat: verkrijgbaar in S, M en L
 • Afmeting: 90 x 60 (L x B) (deze afmetingen gelden voor de L-versie)
 • Koeltemperatuur: 10 – 15 graden
 • Koelduur: 3 tot 4 uur

Dit moet je weten over deze koelmat

Met de Cool Dog Koelmat 24/7 kies je voor een kwalitatieve koelmat waar jouw hond zich heerlijk op kan verkoelen tijdens warme zomerdagen. Jouw hond kan tot 4 uur gebruik maken van deze mat, voordat de koeling afneemt. Dan is het slim om jouw hond even van de mat af te halen: na een paar minuten kan je hond dan weer op de Cool Dog Koelmat 24/7 gaan liggen. De lange koelduur is een groot voordeel en de Cool Dog Koelmat 24/7 is een van de weinige matten die zo’n lange koelduur heeft. De koeltemperatuur is ook sterker dan bij andere exemplaren. Deze is 10 tot 15 graden; bij de meeste exemplaren is dit 5 tot 10 graden.

De Cool Dog Koelmat 24/7 is verkrijgbaar in drie formaten: S, M en L. Hoe groter de mat, hoe hoger de prijs. De L versie is de beste optie: jouw hond kan daar dan met zijn hele lichaam op. De stevigheid van de mat is ook in orde: de mat is dikker dan andere matten en dit zorgt voor veel stevigheid. Als de mat dun is, dan kan deze ook sneller kapot gaan. Met de Cool Dog Koelmat 24/7 kies je dus voor een kwalitatieve en sterke mat die lang meegaat.

Conclusie

De Cool Dog Koelmat 24/7 is met recht de beste koelmat zonder water die op dit moment verkrijgbaar is. De L-versie van de mat is lekker groot, de koeltemperaturen zijn goed en daarnaast is ook de koelduur een groot voordeel. Jouw hond profiteert van een stevige mat die in meerdere formaten verkrijgbaar is. Ook zijn er veel positieve reviews van klanten te lezen over deze mat. Heeft de Cool Dog Koelmat 24/7 ook minpunten? Deze mat is wat aan de gladde kant wanneer je hier als mens opstapt. Voor jezelf is het dus belangrijk om voorzichtig te zijn met deze koelmat.

Koeling mat voor huisdieren – 60 x 80 cm

Koeling mat voor huisdieren - 60 x 80 cm

Bekijk de dagprijs

De praktische koeling mat is een verfrissende terugtocht voor hond & kat, vooral op warme dagen. De zelf cooling koeling pad bestaat uit een combinatie van schuim en “Cooling-Gel”. Door deze speciale mix beschermt de koeling pad het huisdier tegen oververhitting. Bovendien kan het koelend effect voor dieren met gewrichtsproblemen een schmerzlinderndernde effect hebben. De mat is waterdicht en vlek-bestendig.

 • zelf koeling
 • water- en vuil afstotend
 • geschikt voor binnen & buiten
 • Ruimtebesparend

Beeztees Quick Cooler Izi Koelmat – Blauw – 95 x 75 cm

Beeztees Quick Cooler Izi Koelmat - Blauw - 95 x 75 cm

Bekijk de dagprijs

De Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi is een zelf activerende kant en klare koelmat die direct te gebruiken is. Met deze mat zorg je ervoor dat jouw hond voldoende verkoeling krijgt tijdens warme zomerse dagen. De lichaamsdruk van jouw hond zorgt ervoor dat de koelmat wordt geactiveerd, waarna het lichaam van je hond voor enkele uren koel blijft. Om de koelmat opnieuw te activeren, mag de mat een aantal minuten niet worden gebruikt. De Beeztees Quick Cooler Koelmat Izi kan overal worden gebruikt en is eenvoudig schoon te maken. Bovendien kan de mat worden opgevouwen, zodat je de mat ook gemakkelijk mee kunt nemen.

 • Zelf activerende mat
 • Opvouwbaar
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Verkrijgbaar in 4 verschillende maten Afmetingen:

Trixie koelmat blauw 110×70 cm

Trixie koelmat blauw 110x70 cm

Bekijk de dagprijs

Trixie Koelmat Blauw 100×70 cm ? Ondersteunt op warme dagen de regulering van de lichaamstemperatuur ? Verkoelende werking bij fysiek contact ? Werkt zonder extra koeling, stroom of water ? Koelt meerdere uren ? Na korte tijd buiten gebruik gelijk weer klaar voor gebruik ? Ook bijv. Te gebruiken op bedden, in hondenhokken of in de auto ? Om schoon te maken gewoon een doekje eroverheen halen Kleur: blauw Afmetingen: 110×70 cm

AFP Chill Out Always Cool Koelmat

AFP Chill Out Always Cool Koelmat

Bekijk de dagprijs

De Chill Out Always Cool Koelmat van All For Paws is een koelmat voor honden. De mat wordt gedurende 3 tot 4 uur maximaal 15 graden koeler dan de omgevingstemperatuur. Deze Always Cool Dog Mat is verkrijgbaar in twee verschillende maten.

Koelmat Koeldeken Honden Huisdier Dieren Koel Houden Zonder Water

Koelmat Koeldeken Honden Huisdier Dieren Koel Houden Zonder Water

Bekijk de dagprijs

HOUD KOEL: Help uw huisdier zijn lichaamswarmte aan te passen in de zomer of wanneer het problemen heeft met deze koeldeken. Zodat uw schatten niet zweten – tegen oververhitting!

HERBRUIKBAAR: Het koelende effect van de mat wordt geactiveerd door lichaamscontact – zonder elektriciteit. Na een korte pauze is de Coolpad weer klaar voor gebruik – ideaal in de mand, tuin of auto!

Voor onderweg: met het koelpad (40 x 50 cm) gemaakt van PVC en nylon, doet u niet alleen uw kleine tot middelgrote hond een plezier. Zelfs de kat of andere dieren profiteren van de koelfunctie van deze deken.

KWALITEIT: robuust, afwasbaar, water- en vuilafstotend – het oppervlak is niet alleen van hoge kwaliteit.

ZELFS KOLEN EFFECT: Het koelblok is gevuld met een combinatie van verkoelende gel en schuim. Wanneer ingedrukt, zorgt deze mix ervoor dat de koelgel niet eenzijdig wordt verplaatst.

Gerelateerd: Beste koelvest voor een hond kopen, review en aanbiedingen 2021

Wat zit er in een koelmat zonder water voor honden?

Er zit een gel in die uw hond koel houdt en geactiveerd wordt door druk wanneer uw hond op de mat zit. De gel laadt weer op en koelt weer af als uw hond opstaat en de druk wordt weggenomen. Het andere type is gevuld met koud water, vergelijkbaar met een waterbed. Het koele water absorbeert de warmte van het lichaam van uw hond.

Waarom een koelmat zonder water?

Een koelmat zonder water is slim om aan te schaffen. De oudere koelmatten zijn maar tijdelijk prettig voor jouw hond, omdat het water in het begin koel is. Maar deze matten hebben als grootste nadeel dat je ze telkens opnieuw moet vullen omdat het water gaat opwarmen. Net als bij een kruik, waar het water na verloop van tijd koud wordt en geen effect meer heeft. Om dit te voorkomen is het slim om voor een koelmat zonder water aan te schaffen. Je profiteert dan optimaal van het gemak van de speciale koel-gel dat in de mat zit.

Wat als mijn hond op een koelmat kauwt?

Hoewel de gel niet giftig is, raden we altijd aan om uw huisdier naar de dierenarts te brengen als hij of zij een onderdeel van de koelmat heeft ingeslikt. In sommige gevallen kan een allergische reactie optreden die de gezondheid van uw huisdier kan aantasten.

Hoe lang gaan hondenkoelmatten zonder water mee?

De mat wordt geactiveerd door gewicht of druk; “zodra uw viervoeter gaat liggen begint het koelingseffect. Hij koelt tot 3-4 uur bij constant gebruik en gaat jaren mee. Hij laadt zichzelf automatisch op na een korte periode van niet-gebruik.

De werking van de koelmat

Hoe werkt de koelmat zonder water? De gel is gemaakt om 5 tot 15 graden kouder te zijn dan de omgevingstemperatuur. Als je hond op de mat gaat liggen zal de gel geactiveerd worden. De koele gel zal ervoor zorgen dat jouw hond direct afkoelt. Meestal warmt de gel na een paar uur weer op. Je moet je hond dan even van de koelmat afhalen: na een paar minuten is de mat weer klaar voor gebruik.

Het is logisch dat je je afvraagt of de koel-gel in de mat niet slecht is voor jouw hond. Want wat zit er precies in deze gel en is dit gevaarlijk? Hier lees je de belangrijkste informatie over de gel. De gel is niet giftig, het wordt gebruikt in veel andere producten, waaronder lenzen en tandpasta. Het is toch belangrijk om te weten dat de gel niet veilig is voor je hond. Krijgt jouw hond de gel binnen, dan kan dit voor maagproblemen zorgen. Veilig gebruik is dan ook van groot belang. Kies voor een sterke mat die jouw hond niet kapot kan bijten. Blijf daarnaast altijd in de buurt als jouw hond op de mat ligt. Zo kun je direct ingrijpen als de mat kapot gaat.

Waar koop je de beste koelmat zonder water?

De beste koelmat zonder water is te koop bij verschillende winkels. De Cool Dog Koelmat 24/7 is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com. Maar er zijn ook nog andere winkels en webshops waar je terecht kunt voor de aanschaf van een kwalitatieve koelmat. Het is aan jou om te bepalen waar je de koelmat wilt kopen. Je kunt ook nog andere koelmatten bekijken: zorg ervoor dat je goed let op de specificaties van een mat, zodat je zeker weet dat je een goede keuze maakt.

Met een goede koelmat zorg je voor verkoeling voor je hond als het buiten warm is. Want net als mensen kunnen ook honden last hebben van warm weer. Een normale koelmat geeft maar even verkoeling, in tegenstelling tot een koelmat zonder water. De speciale koel-gel zorgt ervoor dat je hond enkele uren verkoeling krijgt. Is de mat enigszins aan het opwarmen? Dan haal je jouw hond er kort vanaf: zo kan de gel weer opnieuw gaan verkoelen. Bekijk al jouw opties en mogelijkheden voor een koelmat zonder water en schaf de beste aan voor jouw hond!