Beste denkspelletjes voor honden kopen

Slimme, nieuwsgierige en energierijke honden hebben uitdagend entertainment nodig om gelukkig, actief en betrokken te blijven. Gewoon hondenspeelgoed is gewoonweg niet genoeg! Maar denkspelletjes? Ja, graag! Puzzelspeelgoed is ideaal voor huisdieren die graag een “baan” of een doel hebben, en vooral voor diegenen die graag een beetje uitdaging hebben. Ze zijn ook geweldig voor destructieve kauwers en honden met overgewicht, omdat ze hen lichamelijk en geestelijk laten werken voor hun voedsel. In dit artikel belichten we enkele van de beste, meest vermakelijke interactieve denkspelletjes die momenteel op de markt zijn, zodat u uw geld niet hoeft te verspillen aan het testen van tientallen verschillende modellen. We praten ook over de voordelen van denkspelletje, hoe u uw huisdier kunt leren ze te gebruiken en natuurlijk hoe u de juiste keuze kunt maken voor uw budget en uw pup.

Gerelateerd: Beste hondenspeeltjes kopen en aanbiedingen

denkspelletjes voor honden

denkspelletjes voor honden kopen kopen overzicht

Trixie Honden Activity Flip Board – Zwart/Oranje – 23 cm

Trixie Honden Activity Flip Board - Hondenspeelgoed - Zwart-Oranje - 23 cm

Bekijk de dagprijs

Het staartje van je pup gaat voor niets harder kwispelen . Ideaal voor het betere apporteerwerk!

Trixie Activity Snuffelmat – Hondenspeelgoed – Donkerblauw/Bordeaux – 50 x 34 cm

Trixie Activity Snuffelmat - Hondenspeelgoed - Donkerblauw-Bordeaux - 50 x 34 cm

Bekijk de dagprijs

Deze Trixie Activity Snuffelmat donkerblauw/bordeaux van 50 x 34 cm is leuk speelgoed om jouw hond voer of beloningen te geven.
Deze leuke Activity Snuffelmat van Trixie ga je verveling tegen en wordt eten een feest! Deze mat bestaat uit allemaal losse stroken stof, waartussen je voer of beloningen voor jouw hond kunt stoppen. Jouw hond zal zijn neus moeten gebruiken om zijn beloning of brokken tussen alle laagjes van de mat te kunnen vinden. Zo is hij of zij lekker lang bezig met eten, is de kans op schrokken minder en spreek je het natuurlijke speurgedrag van jouw hond aan.

 • Leuke snuffelmat van stroken stof
 • Wasbaar op 30 °C
 • Gaat verveling tegen en zorgt voor langzamer eten
 • Inclusief handleiding met tips en handigheidjes voor een optimale training

Trixie dog activity poker box 2 31×31 cm

Trixie dog activity poker box 2 31x31 cm

Bekijk de dagprijs

Laat je hond werken voor z’n voeding
Spelen is voor de hond belangrijk voor zowel de geestelijke als lichamelijke gesteldheid. Voerpuzzels kunnen hierbij helpen, je hond krijgt z’n eten of traktaties niet gewoon in een voerbakje maar moet er moeite voor doen. De Dog Activity Poker Box 2 van Trixie is zo’n voerpuzzel.

Uitdaging voor lichaam en geest
Het spel bestaat uit een bodemplaat met 4 onderdelen die flexibel te plaatsen zijn. Door verschillende technieken te gebruiken kan je hond bij zijn beloning komen, zoals de dagelijkse brokjes of heerlijke snoepjes. Al met al wordt je hond uitgedaagd, eet hij langzamer en eet hij minder, wat allemaal bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en een goed gewicht. De Poker Box 2 is te combineren met andere Poker Box spellen.

Dankzij de rubberen voetjes blijft het spel goed op zijn plek staan. De voerpuzzel is gemaakt van kunststof waardoor je deze eenvoudig kunt schoonmaken. Het spel wordt geleverd met handleiding zodat je je hond het spel juist kunt aanleren. De voerpuzzel is vaatwasserbestendig.

De Dog Activity strategiespellen zijn verkrijgbaar in verschillende niveaus. Deze variant is niveau 3, geschikt voor gevorderde honden die niveaus 1 en 2 begrijpen.

De Dog Activity Poker Box 2 is wit met blauw van kleur en is 31 x 31 cm groot.

Hondenspeeltje UFO blauw geschikt voor puppy’s tot en met grote honden – Honden speelgoed – Anti bijt speelgoed – Voerbal – Honden speelgoed intelligentie – Bijtspeelgoed – Interactieve hond – Hondenspeeltjes – Traingsbal – Sterk materiaal – Blauw

Hondenspeeltje UFO blauw geschikt voor puppy's tot en met grote honden

Bekijk de dagprijs

Dit hondenspeeltje in de vorm van een Ufo en is geschikt voor elk type hond. Het speeltje draagt bij aan de intelligentie van jouw hond en zorgt voor veel speelplezier.Dit hondenspeeltje is geschikt voor uren kauw- en speelplezier!

Voor jouw puppy of hond is er niets leuker dan urenlang spelen als de baas van huis is of eventjes geen tijd heeft. Het speeltje is van speciaal rubber gemaakt, zodat jouw hond oneindig kan kauwen op dit speeltje. Hoe kan dit beter dan met een speeltje speciaal ontworpen voor viervoeters?
Dit hondenspeelgoed kan ook dienen als voerbal

De Ufo is zeer functioneel hondenspeelgoed voor jouw vriend. Jouw hond kan direct genieten van dit leuke speeltje! Ook kun je in de UFO snoepjes of voer doen, zodat jouw hond het nog leuker vindt om er mee te spelen.

Hondenspeeltje stimuleert spelenderwijs het tandvlees van jouw hond

Deze UFO zorgt ervoor dat het tandvlees spelenderwijs wordt gemasseerd. Bovendien zorgt dit ervoor dat tandplak en tandsteen worden voorkomen. Ten slotte voorkomt dit speeltje stress door verveling, wanneer jij als baasje even niet met de hond kunt spelen!

Adori Snack En Speelmat – 30×30 cm – Grijs/Groen

Adori Snack En Speelmat - 30x30 cm - Grijs-Groen

Bekijk de dagprijs

Een uitdagende snuffelmat voor je konijn of knaagdier
Konijnen en knaagdieren zijn altijd druk op zoek naar voedsel. Je kan dit aan ze geven in een voerbakje, maar je kan ze ook aan het werk zetten met de Snack- en Speelmat van Adori. Met deze snuffelmat wordt het natuurlijke foerageergedrag (voedsel zoeken) van je konijn of knaagdier gestimuleerd.

Let op: de snuffelmat 30 x 30 cm is geschikt voor konijnen en knaagdieren. Voor honden en katten heeft Adori andere snuffelmatten!

Voorkomt verveling
Deze snuffelmat voorkomt verveling bij konijnen en knaagdieren en moedigt je huisdier aan om te experimenteren en te leren. Verstop brokjes of de favoriete snack van je dier tussen de fleecerepen. Vervolgens moet je knager moeite doen om het lekkers te vinden, verstopt in de mat. Je kan de snuffelmat gebruiken als traktatie, maar ook de normale maaltijd kan erin verstopt worden. Ruim de snuffelmat op wanneer het spel is afgelopen, zo blijft hij spannend voor je dier.

De Snack- en Speelmat is grijs met groen van kleur en heeft een afmeting van 30 x 30 cm. De mat kan op 30 graden gewassen worden.

Kong Gyro Voerbal Rood / Blauw – SMALL 12.5X12.5X7.5 CM

Kong Gyro Voerbal Rood - Blauw - SMALL 12.5X12.5X7.5 CM

Bekijk de dagprijs

KONG Gyro Voerbal SDe nieuwe KONG Gyro zal honden zeker bezighouden en intrigeren, omdat het kan rollen en kantelen. De dynamische bol die in het midden draait met de statische buitenring stimuleert honden om de Gyro te duwen en te rollen met hun poten. De bol geeft gaandeweg steeds weer een lekkere beloning. Stop de bol vol met snacks of knabbelbrokjes voor extra en langer speelplezier, ideaal voor solospel.

 • Leuke rol- en kantelbewegingen- Geeft eten en traktaties af- Ideaal voor alleen spelen- Verkrijgbaar in twee maten: Small en Large
 • Kleur: rood/blauwAfmeting: 12,5×12,5×7,5 cm

Kerbl Paw – Hondenspeelgoed – Multicolor – 24 x 24 x 4 cm

Kerbl Denkspel Paw - Hondenspeelgoed - Multicolor - 24 x 24 x 4 cm

Bekijk de dagprijs

Leuk leerspeelgoed voor jouw leergierige hond. Onder de houten kegels en de draaischijven kunnen brokjes of snoepjes verstopt worden. Deze snoepjes kan jouw hond dan al spelenderwijs opspeuren.
Gemaakt van duurzaam MDF met gelakt oppervlak.

Dog Twister Prp

Dog Twister Prp

Bekijk de dagprijs

Interactief hondenspeelgoed met snacks
Train de hersenen van je hond met dit interactieve ‘Level 3’ hondenspel Twister en versterk de band met je hond. Dit interactieve hondenspeelgoed geeft urenlang speelplezier en is ook geschikt voor honden die te gulzig eten.

Stimuleer je hond zijn beloning te vinden
Trek de handvatten uit zodat de deksels kunnen schuiven en vul de bakjes met snacks. Schuif de deksels in de juiste positie en duw de handvatten terug voor vergrendeling. Aan de slag! Plaats het spel op de grond en stimuleer je hond zijn beloning te vinden.

Met extra Tips & Tricks in elke doos!

Beeztees WiggleX – Hondenspeelgoed – Rubber – Rood – 17 x 17 x 30 cm

Beeztees WiggleX - Hondenspeelgoed - Rubber - Rood - 17 x 17 x 30 cm

Bekijk de dagprijs

De Beeztees WiggleX is een rubberen hondenspeeltje dat jouw hond uren speelplezier bezorgt! Het multifunctionele speelgoed heeft een zware, bolle onderkant, waardoor deze heen en weer wiebelt. Dat zal je trouwe viervoeter extra motiveren om te spelen. Om het nog aantrekkelijker te maken, bevat de WiggleX drie gaten waar snoepjes in verstopt kunnen worden. Wil je liever samen spelen met je vriend? Dit speeltje heeft een flexibele handgreep, wat het ideaal maakt voor apporteerspelletjes.

 • Multifuntioneel speeltje van rubber
 • Met zware, bolle onderkant voor een wiebelend effect
 • Drie gaten in het speeltje kunnen als verstopplaats dienen voor lekkere snacks
 • Door de handgreep is dit ook een leuk speeltje om mee te apporteren

Trixie Turn Around – Hondenspeelgoed – Bruin/Groen/Blauw – 22 x 33 x 18 cm

Trixie Turn Around - Hondenspeelgoed - Bruin-Groen-Blauw - 22 x 33 x 18 cm

Bekijk de dagprijs

Laat je hond werken voor z’n voeding
Spelen is voor de hond belangrijk voor zowel de geestelijke als lichamelijke gesteldheid. Voerpuzzels kunnen hierbij helpen, je hond krijgt z’n eten of traktaties niet gewoon in een voerbakje maar moet er moeite voor doen. De Dog Activity Turn Around van Trixie is zo’n voerpuzzel.

Uitdaging voor lichaam en geest
Het spel bestaat uit een standaard met 3 draaibare elementen met elk 2 deksels. Door de gevulde potjes om te draaien kan je hond bij zijn beloning komen, zoals de dagelijkse brokjes of heerlijke snoepjes. Al met al wordt je hond uitgedaagd, eet hij langzamer en eet hij minder, wat allemaal bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en een goed gewicht.

Dankzij de rubberen voetjes blijft het spel goed op zijn plek staan. De voerpuzzel is gemaakt van kunststof waardoor je deze eenvoudig kunt schoonmaken. Het spel wordt geleverd met handleiding zodat je je hond het spel juist kunt aanleren. De voerpuzzel is vaatwasserbestendig.

De Dog Activity strategiespellen zijn verkrijgbaar in verschillende niveaus. Deze variant is niveau 2, geschikt honden die niveau 1 begrijpen en klaar zijn voor de volgende stap. De Turn Around is ook geschikt voor katten.

De Dog Activity Turn Around is wit met blauw van kleur en is 22 x 33 x 18 cm groot.

Reward Shooter – Beloningsspeelgoed – Speelgoed hond – Honden speelgoed

Reward Shooter - Beloningsspeelgoed - Speelgoed hond - Honden speelgoed

Bekijk de dagprijs

Beloon je huisdier met dit interactieve speeltje. Vul het compartiment met lekkernijen. Zodra het speelgoed rolt, schieten de lekkernijen uit de opening.

Trixie Slide & Feed Strategiespel – Hondenspeelgoed

Trixie Slide & Feed Strategiespel - Hondenspeelgoed

Bekijk de dagprijs

Laat je hond werken voor z’n voeding
Spelen is voor de hond belangrijk voor zowel de geestelijke als lichamelijke gesteldheid. Voerpuzzels kunnen hierbij helpen, je hond krijgt z’n eten of traktaties niet gewoon in een voerbakje maar moet er moeite voor doen. Dog Activity Slide & Feed van Trixie is zo’n voerpuzzel.

Uitdaging voor lichaam en geest
Het spel bestaat uit een doolhof voor snoepjes of de dagelijkse brokjes met aan de zijkanten nog uitsparingen waar je brokjes onder een dekseltje kan verstoppen. Al met al wordt je hond uitgedaagd, eet hij langzamer en eet hij minder, wat allemaal bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en een goed gewicht.

Dankzij de rubberen ring blijft het spel goed op zijn plek staan. De voerpuzzel is gemaakt van kunststof waardoor je deze eenvoudig kunt schoonmaken. Het spel wordt geleverd met handleiding zodat je je hond het spel juist kunt aanleren. Het spel is vaatwasserbestendig.

De Dog Activity strategiespellen zijn verkrijgbaar in verschillende niveaus. Deze variant is niveau 1, geschikt voor honden die nog nooit eerder een voerspel gebruikt hebben. Het spel is ook geschikt voor katten.

De Dog Activity Slide & Feed is wit met blauw van kleur en is 30 x 27 cm groot.

Nieuwe agility hondentunnel 500×60 Met Draagtas – Blauw 401225

Nieuwe agility hondentunnel 500x60 Met Draagtas - Blauw 401225

Bekijk de dagprijs

Met deze hondentunnel is er plezier voor uw hond verzekerd. Hij is uiterst geschikt om het vertrouwen en de discipline van uw hond op te bouwen. Door de snelle opbouw en afbraak kan de tunnel voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Dankzij de meegeleverde draagtas kan de hondentunnel goed vervoerd en opgeborgen worden.

 • Snelle opbouw en afbraak
 • Gemakkelijk te vervoeren
 • Incl. 12 haringen voor bevestiging aan de grond
 • Lengte: 5 meter
 • Incl. draagtas

Gerelateerd Agility Tunnel kopen: Test-, vergelijkings- en koopgids

Doglemi Honden Speelgoed Intelligentie Trainer – Snuffelmat hond en puppy – Geel

Doglemi Honden Speelgoed Intelligentie Trainer - Snuffelmat hond en puppy - Geel

Bekijk de dagprijs

De eend is een lust voor het oog en zal direct de aandacht trekken. De viervoeter ruikt de aanwezige snacks en zal alles uit zijn pup arsenaal halen om deze te bemachtigen.

Echter gaat dit niet zo makkelijk als gedacht vanwege het klittenband en begint de uitdaging. De snuffelknuffel met beloningsysteem is een stimulans voor de ontwikkeling van de hersenen!

De Doglemi snuffelmat & knuffel kan voorzien worden van lekkernijen! Het zorgt voor spanning en uitdaging bij puppy’s en jongvolwassen honden.

Deze leuke snuffeleend gaat verveling tegen en beschikt over vakjes waartussen voer of beloningen verstopt kunnen worden. De trouwe viervoeter zal zijn neus moeten gebruiken om zijn beloning of brokken te kunnen vinden. Zo is hij of zij lekker lang bezig en spreek je het natuurlijke speurgedrag van jouw hond aan.

 • Wasbaar op 30 °C
 • Afmetingen 36 x 17 x 10 cm

Hondenbel speeltje voor je hond – Wit Zwart – Bel voor honden – Hondentraining – Honden – Training – Trainen – Hondenbel – Bel – Belletje – Hondenspeelgoed – Speeltje – Speelgoed – Puppytrainig – Puppie – Puppy – Spelen

Hondenbel speeltje voor je hond - Wit Zwart - Bel voor honden

Bekijk de dagprijs

Honden vinden het erg leuk om met de baas samen te werken! Daarbij kunnen honden vele leuke maar ook handige trucjes leren. Deze leuke hondenbel is een ideaal hulpmiddel om aan de slag te gaan met een hele leuke oefening die Touch & Targeting wordt genoemd. Door het gebruik van deze oefening kun je de aandacht van je hond afleiden zowel thuis als tijdens het wandelen.Een leuke oefening die garant staat voor een leuke samenwerking en veel plezier!

Dog Agility Set Indoor en Outdoor

Dog Agility Set Indoor en Outdoor

Bekijk de dagprijs

De Dog Agility Jump Springhindernis voor uw hond

 • De Dog Agility zorgt voor een nog betere connectie tussen hond en baas.
 • Met deze set heeft u twee verschillende mogelijkheden om uw hond te trainen.
 • Uw hond kan door een ring of over een hindernis springen.
 • De Dog Agility hindernis is licht in gewicht, gemakkelijk te verstellen, snel op te bouwen en dus ideaal om mee te nemen.
 • Met de Dog Agility kunt u met uw hond zelfs met slecht weer trainen.

Hondenbal – Speelgoed – trainingsbal – voedings dispenser – intelligentie bal voor honden – Groen – speelbal – Speelbal om te leren- bal met snoepjes

Hondenbal - Speelgoed - trainingsbal - voedings dispenser

Bekijk de dagprijs

Een speciaal ontworpen hondenbal met een educatief level. Dit hondenspeeltje is ideaal voor langer speelplezier door middel van de inbegrepen voedingsdispenser. Je hond krijgt gedoseerd voeding of snack binnen als hij het luikje van de voeding open krijgt. Compact en handig voor onderweg of thuisgebruik.

Getest op veiligheid voor je hond. Een 2 in 1 speeltje, geschikt voor alle hondenrassen. Simpel in gebruik met open dicht luiksysteem.

 • Educatief speelbal
 • Voeding/snack dispenser
 • Plastic
 • Stimuleert langzaam eten
 • Eco- vriendelijk
 • Vaatwasser bestendig
 • Groen

Flamingo Wilson Interactief Apporteerspel – Wit/Groen – 18 cm

Flamingo Wilson Interactief Apporteerspel - Wit-Groen - 18 cm

Bekijk de dagprijs

Dit interactieve hondenspeelgoed Wilson laat de hond apporteren zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. De hond wordt na het terugbrengen van de bal beloond met een lekkere snack of droogvoer. Het speelgoed wordt geleverd inclusief een bal en schepje en is direct uit voorraad leverbaar.

Trixie Dog Activity Agility Horde – Blauw/Oranje – 123 x 115 x 3 cm

Trixie Dog Activity Agility Horde - Blauw-Oranje - 123 x 115 x 3 cm

Bekijk de dagprijs

Een praktische horde voor agility trainingen
Agility is een leuke sport om samen met je hond uit te voeren. Beide ben je lekker actief bezig en werk je aan je onderlinge band. Wanneer je traint voor een wedstrijd of gewoon agility wilt oefenen, kan het handig zijn om de obstakels in je tuin op te kunnen zetten. Dit kan met de Dog Activity producten van Trixie. Deze zijn licht, snel te monteren en demonteren en nemen weinig ruimte in beslag.

Eén zo’n obstakel is de Agility Horde, gemaakt van kunststof, volledig afneembaar en in hoogte verstelbaar zodat je hem kan aanpassen aan het formaat en het niveau van je hond. Zo is de horde geschikt voor zowel grote als kleine honden.

De set wordt geleverd met een handige transporttas. Om de kans op verwondingen te minimaliseren kan de stang ook los op de horde worden gelegd. Er zit een handleiding bij om jou en je hond op weg te helpen met de training.

De Agility Horde is blauw met oranje van kleur en is 115 cm hoog.

Coockoo Stuiterende springbal Trumpet Fanfare lime 309/432655

Coockoo Stuiterende springbal Trumpet Fanfare lime

Bekijk de dagprijs

Deze Coockoo Trumpet Fanfare stuiterende springbal is het ideale speelgoed voor uw hond! De stuiterende springbal is een elektrisch speelgoed met een kunststof bal in een pluche hoes. Hij ziet er niet alleen heerlijk onweerstaanbaar uit, maar is ook stevig en perfect geschikt om mee te spelen! Wanneer u het speelgoed aanzet, maakt het geluiden en stuitert het op en neer, dit trekt meteen de aandacht van uw trouwe viervoeter! Het speeltje is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Adori Snack En Speelkleed – Hondenspeelgoed – 60 x 50 cm – Grijs/Bordeaux

Adori Snack En Speelkleed - Hondenspeelgoed - 60 x 50 cm - Grijs-Bordeaux

Bekijk de dagprijs

Een uitdagende snuffelmat voor je grote hond
Voer voor je hond kan je natuurlijk aanbieden in een voerbakj maar je kan ze ook aan het werk zetten met de Snuffelmat van Adori. Met deze snuffelmat wordt je dier gestimuleerd om actief op zoek te gaan naar zijn voedsel.

Let op: de snuffelmat 60 x 50 cm is geschikt voor grote honden. Voor konijnen, knaagdieren, katten en kleinere honden heeft Adori andere snuffelmatten!

Voorkomt verveling
Deze snuffelmat voorkomt verveling bij hond en moedigt je huisdier aan om te experimenteren en te leren. Verstop brokjes of de favoriete snack van je dier tussen de fleecerepen. Vervolgens moet je viervoeter moeite doen om het lekkers te vinden, verstopt in de mat. Je kan de snuffelmat gebruiken als traktatie, maar ook de normale maaltijd kan erin verstopt worden. Ruim de snuffelmat op wanneer het spel is afgelopen, zo blijft hij spannend voor je dier.

Trixie snack-slang tpr 42 cm

Trixie snack-slang tpr 42 cm

Bekijk de dagprijs

Wilt u uw hond bezighouden als u er niet bent, of op een leuke manier belonen? Deze vrolijke snack-slang van Trixie biedt u daar de perfecte manier voor! De slang is gemaakt van thermoplastisch rubber en is open aan de onderzijde. In deze spleetvormige opening kunt u verschillende soorten voer of snacks stoppen, zodat de hond spelenderwijs bezig is zijn beloning te krijgen. Door de smalle opening is de slang ook geschikt voor bijvoorbeeld leverworst. Bovendien maakt de slang geluid, om het speelgedrag van de hond extra te stimuleren.

Trixie Dog Activity Agility Ring – Blauw/Oranje – 65 x 3 x 115 cm

Trixie Dog Activity Agility Ring - Blauw-Oranje - 65 x 3 x 115 cm

Bekijk de dagprijs

Een praktische ring voor agility trainingen
Agility is een leuke sport om samen met je hond uit te voeren. Beide ben je lekker actief bezig en werk je aan je onderlinge band. Wanneer je traint voor een wedstrijd of gewoon agility wilt oefenen, kan het handig zijn om de obstakels in je tuin op te kunnen zetten. Dit kan met de Dog Activity producten van Trixie. Deze zijn licht, snel te monteren en demonteren en nemen weinig ruimte in beslag.

Eén zo’n obstakel is de Agility Ring, gemaakt van kunststof, volledig afneembaar en in hoogte verstelbaar zodat je hem kan aanpassen aan het formaat en het niveau van je hond. Zo is de horde geschikt voor zowel grote als kleine honden.

Flamingo speelgoed Doggy Brain Train 25cm dubbelzijdigig

Flamingo speelgoed Doggy Brain Train 25cm dubbelzijdigig

Bekijk de dagprijs

Deze brain train gaat jouw hond gegarandeerd uitdagen. Verstop zijn favoriete snacks onder de vakjes en laat hem of haar zoeken naar de snacks! Ook droogvoer kan hiervoor worden gebruikt. De brain train is gemaakt van hout waardoor het duurzaam speelgoed is. Daag jouw hond uit met dit hondenspel en stimuleer hem slimmer te worden!

Koopgids

Voor ouders van huisdieren die op zoek zijn naar manieren om hun honden voor langere tijd bezig te houden, te vermaken en geestelijk te stimuleren, zijn puzzelspullen must-have hondenaccessoires. Hoewel deze speeltjes doorgaans eenvoudig van opzet zijn, zijn ze een perfecte vorm van vermaak omdat ze meerdere vogels met één steen doden: verveling, overeten en slikken, destructief kauwen, depressie en eenzaamheid. Maar het vinden van de juiste interactieve puzzel voor uw pup is geen eenvoudige opgave. Elke hond is uniek en heeft daarom ander speelgoed nodig – speelgoed dat specifiek is afgestemd op hun specifieke behoeften en voorkeuren. Gelukkig bent u precies op de juiste plaats! Hier praten we over alles wat effectief en duurzaam is, inclusief het vinden van het juiste speelgoed voor uw viervoeter.

Waarom houden honden van denkspelletjes?

Wilde honden moeten op jacht naar voedsel zodat zij en hun roedel kunnen overleven. Normaal gesproken leggen ze grote afstanden af op zoek naar hun volgende maaltijd en besteden ze het grootste deel van hun tijd aan het zoeken naar een prooi. Dit aangeboren vermogen om de geur van ‘voedsel’ of, in dit geval, prooi te onderscheiden, is door de generaties heen volledig ingeworteld in hun genetische samenstelling. En onze huishonden zijn niet anders. Ja, ze houden onvoorwaardelijk van ons, zijn goed opgevoed en absoluut geweldig, maar ze dragen nog steeds dit zelfde zoek-en-jachtinstinct in zich.

En dit is waar hun liefde voor denkspelletjes vandaan komt. Door het gebruik van voedsel als een middel om de natuurlijke roofzuchtige instincten bij honden te ‘wekken’, prikkelen puzzelspeeltjes onze pups tot het uiterste. Als ze de geur van brokjes of een traktatie van een hond in het speelgoed ruiken, zijn ze in staat om van alles en nog wat te doen om er bij te komen. En dat is maar een deel van de pret! De meeste van deze puzzels zijn ook fantastisch om op te kauwen, waardoor ze ideaal zijn voor volhardende kauwers, maar ook voor bijtringen. Ook zijn veel van deze puzzels, door het bieden van oneindig veel plezier en opwinding, een geweldige remedie voor eenzaamheid.

Voordelen van Hondendenkspelletjes

Als u geïnteresseerd bent in het geven van een denkspelletje aan uw hond, maar u bent er simpelweg niet van overtuigd of ze meetbare of zelfs waarneembare voordelen kunnen opleveren, laat ons dan met u delen wat veel hondeneigenaren en huisdierexperts beschouwen als de meest dwingende redenen waarom u een passende denkspelletje aan uw hond moet geven.

Biedt mentale stimulatie

Beweging is van groot belang voor de gezondheid en het welzijn van alle honden. Maar net zo belangrijk is beweging voor de hersenen. Terwijl ons idee van lichaamsbeweging de ritmische samentrekking en ontspanning van de spieren met zich meebrengt, vereist mentale oefening het efficiënt afvuren van verschillende zenuwcellen in de hersenen. Hoe meer neuronen voor een bepaalde taak worden geactiveerd, hoe beter, en dit geldt zowel voor mensen als voor hoektanden. Het gebruik van hondenpuzzels kan de ontwikkeling van de hersenen van puppy’s verbeteren en de cognitieve functie bij volwassen honden stimuleren, omdat ze helpen om een adequate mentale stimulatie te geven.

Een meer praktische benadering van gewichtsbeheersing

Het gebruik van traktatie of voedselspeelgoed is een geweldige manier om uw pup minder te laten eten, maar ook langzamer. Omdat het voedsel in de puzzel wordt geplaatst die ontworpen is om het voedsel langzaam of spaarzaam af te geven op een bepaald moment, richt u zich in wezen op snelle eters en overeters. Door uw hond te laten werken voor hun voedsel, bent u in staat om zijn voedselinname te beperken of zelfs zijn opname en vertering van voedsel te vertragen, zodat abnormale bloedsuikerpieken kunnen worden vermeden. Dit kan leiden tot een verstandiger gewichtsmanagementprogramma voor uw poep.

Biedt een leuke manier om te bewegen

Het idee achter een denkspelletje is dat uw hond moet werken om het voedsel of de traktatie binnen te krijgen. U kunt het apparaat gooien en uw poep zal er achteraan rennen, het laten stuiteren en ze zullen meehuppelen. U kunt uw pup zelfs alleen laten met hun speeltje en ze zullen gegarandeerd duwen, kauwen, slaan en rennen om de traktatie te krijgen. Het is een leuke manier om uw huisdier te laten bewegen zonder veel moeite van uw kant.

Gerelateerd bericht: Beste hondenvoer

Verlicht de verveling

Hoe lang kun je blijven zitten zonder iets te doen – geen sms’en, inloggen op je social media account, geen streaming video’s kijken, geen muziek luisteren? Kunt u 10 minuten blijven zitten? Misschien 20 of 30? Een paar uur? De kans is groot dat u na een korte tijd op zoek bent naar dingen om te doen. Stel je nu voor dat je je hond elke dag 8 tot 10 uur alleen laat (mits je werkt). Zelfs de meest luie poochers zullen zich na een paar uur zeker vervelen! Door ze te voorzien van speelgoed terwijl u weg bent, kunt u hun verveling tot een minimum beperken en hun gevoel van eenzaamheid verminderen.

Gerelateerd bericht: Speelgoed voor blinde honden

Puzzelspeeltjes voorkomen hondenangst

Over eenzaamheid gesproken, veel honden voelen verlatingsangst als ze lange tijd alleen gelaten worden. En een luizige geest kan de gevoelens van angst en stress alleen maar verergeren. Als u uw pup een onderhoudend en traktatiebeloningsspeeltje geeft om hem of haar bezig te houden, kan dit helpen om angst te voorkomen of in ieder geval zijn of haar anxiet te verminderen.

Kan helpen bij het afremmen van de ontwikkeling van hondendementie

Er is een nogal controversieel voordeel aan het gebruik van hondendenkspelletjes – preventie van dementie en het afremmen van de voortgang van de ziekte. Dit is echter zeer aannemelijk omdat hoe groter de hoeveelheid mentale stimulatie, hoe kleiner het risico voor de ontwikkeling van verschillende hersenproblemen, waaronder ziekten als dementie. In principe is de logica achter deze bewering als volgt: hoe meer hersencellen actief zijn, hoe beter de overdracht van elektrische signalen is, en aangezien deze neuronen efficiënt worden gebruikt, ondergaan ze geen degeneratieve veranderingen. In ieder geval, door je pooch te voorzien van puzzels, vertraag je de symptomen van vergeetachtigheid.

Hoe leer je je hond het te gebruiken?

Nu we de noodzaak van denkspelletjes en de vele voordelen ervan begrijpen, wordt het tijd dat we het hebben over hoe je je hondenvriend kunt leren om zijn eigen denkspelletje te gebruiken.

Introduceer het speelgoed langzaam

Zoals bij elke hondentraining is het noodzakelijk om je pooch echt vertrouwd te maken met de puzzel voordat ze beginnen met het gebruik ervan. Het simpelweg toevoegen van het speelgoed aan hun collectie is een goed begin. Laat ze snuffelen en likken en let goed op hoe ze zich gedragen rondom het nieuwe speeltje.

Gerelateerd: Beste hondenpuzzel kopen, review en aanbiedingen?

Ontwikkel het vertrouwen van uw hond in het speelgoed

Zodra uw hond vriend is gewend aan de aanwezigheid van de gadget, kunt u beginnen met het invoeren van traktaties in het apparaat. U kunt altijd beginnen met kleinere porties van hun favoriete hondentraktatie en zich dan naar boven werken.

Laat uw hond zien hoe het speelgoed te gebruiken

Soms moet je je hond laten zien hoe hij de puzzel moet gebruiken om bij het eten te komen of om te trakteren. U kunt bijvoorbeeld een ‘vleermuis’ maken of het speelgoed in het bijzijn van uw hond vegen om te laten zien hoe het moet. Of, als je een poepje hebt dat al weet hoe je de puzzel moet gebruiken, kun je je onervaren pup meenemen om te kijken en te leren.

Kies het juiste dat uw pup kan laten slagen

Wat je ook doet, het is noodzakelijk om een puzzel te kiezen die relatief gemakkelijk tot matig gemakkelijk te gebruiken is. U kunt kiezen voor speelgoed dat grotere gaten heeft, zodat traktaties gemakkelijk kunnen worden uitgedeeld. Naarmate het zelfvertrouwen van uw hond groeit, zult u hem moeten voorzien van meer uitdagende puzzels zoals die met schuifdeuren en dergelijke.

Verwante Post: Interactief hondenspeelgoed

Hoe kiest u de juiste voedselpuzzels en speelgoed voor uw hond?

Het kiezen van de juiste voedselpuzzels en speelgoed voor uw hond is cruciaal omdat u wilt dat uw hond alle voordelen van het speelgoed plukt. Hier zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het kopen van puzzels voor uw hondenvriend.

Grootte

Je moet echt rekening houden met de grootte van de gadget die je wilt kopen. Je pooch moet er zijn mond op kunnen houden zonder het risico te lopen dat je enig onderdeel doorslikt en er in stikt. Geef geen klein raadsel aan een hond van een groot ras, want hij zou delen van het speelgoed kunnen inhaleren of wegkauwen en erop kunnen stikken. Ook moet u niet iets krijgen dat te groot is, want het kan behoorlijk frustrerend en pijnlijk zijn voor uw hond om zijn mond zo breed mogelijk te openen om op het speeltje te kauwen.

Duurzaamheid

Als je een machtige kauwer in je huishouden hebt, dan heb je een stuk speelgoed nodig dat gemaakt is van ultra-duurzame, praktisch onverwoestbare materialen. Als uw poep een tamelijk zachte beet heeft, dan is het heel zinvol om een stuk speelgoed met een zachtere constructie te krijgen.

Moeilijkheidsgraad

Als uw pup voor het eerst denkspelletjes gebruikt, is het een goed idee om iets te krijgen dat relatief gemakkelijk te gebruiken is, want u wilt dat ze vroeg of laat slagen in het krijgen van hun traktatie, want dit geeft ze een zelfverzekerd en gelukkig gevoel. Als uw hond echter al jaren puzzels gebruikt, overweeg dan om een ingewikkelder apparaat te kopen dat ze echt aan het werk zet voor hun voeding. Immers, u wilt dat het speelgoed zowel fysiek als mentaal uitdagend is, plus onderhoudend.

Of u nu een puppy, een volwassen hond of een senior pooch heeft, een leuke denkspelletje is zeker een goede manier om ze gelukkiger en gezonder te maken, zowel fysiek als mentaal. Het is allemaal een kwestie van het kiezen van het juiste speelgoed voor de specifieke behoeften en voorkeuren van uw pup. We stellen voor om ten minste twee verschillende puzzels aan te schaffen, omdat dit voor elke hond voldoende afwisseling en vermaak zal bieden.

Inhoudsopgave