Border Collie mixen: 30 verschillende en intelligente kruisingen

De Border Collie is gerangschikt als het 35e meest populaire hondenras in Amerika in 2020. Vanwege dit feit is de Border Collie mixes zijn zeer populair geworden bij liefhebbers van design honden die de Border bloedlijn willen, met minder gezondheidsproblemen dan raszuivere pups.

Als je de Border Collie in slechts drie woorden zou kunnen beschrijven zou dat zijn aanhankelijk, slim en energieken hoewel je nooit 100% kunt garanderen dat een gemengde pup dat is, zijn de meeste Collie-kruisingen dat ook, en zijn ze een evenwichtige en liefdevolle hond.

Als je hier bent omdat je weet dat je een Collie kruising wilt, maar je bent niet zeker welke, dan ben je hier op de juiste plaats! In deze gids nemen we 30 van de meest schattige Collie kruisingen met je door en ontdekken we of een van hen de ideale hond voor jou is!

Populaire Border Collie Mixen

De Border Collie is door wetenschappers en dierenartsen over de hele wereld uitgeroepen tot het meest intelligente hondenras, dus je kunt verwachten dat zijn gemengde pups wat van die hersenrijkdom zullen delenook al is zijn andere ouder uitgeroepen tot een van de domste hondenrassen ter wereld.

Daarom moet u, welke kruising u ook kiest, er zeker van zijn dat uw nieuwe hond veel beweging krijgt en veel mentale stimulatie in de vorm van werk, training of interactieve spelletjes. Als hij zich gaat vervelen dan zal hij erg ongelukkig worden, ongezond, en destructief, maar als je hem dit kan bieden dan ben je ook in voor een hoop liefde en hondse knuffels. Maar, wat kun je nog meer van hem verwachten, nou laten we dat eens uitzoeken!


Bordoodle

Bordoodle
De Bordoodle is een mix van de Border Collie en de Poedel.

Rassen: Border Collie & Standaard Poedel

Mogelijk de meest populaire Border Collie mix, de Borderdoodle is een pup met krullend haar die meestal de zwart-witte kleuren van de Collie aanneemt. Zijn krullen betekenen dat hij regelmatig verzorgd moet worden zodat zijn haar niet gaat klitten, en het is onwaarschijnlijk dat hij hypoallergeen is zoals zijn standaard Poedel ouder. Hij wordt tussen de 16 en 22 centimeter hoog en weegt tussen de 35 en 65 pond. Dit is een vergelijkbaar gewichtsbereik voor de meeste gemengde Poedelrassen, zolang ze worden gemengd met de standaard Poedel.

Hij zal super intelligent en super energiek zijn, dus moet hij geplaatst worden bij een gezin dat kan voldoen aan zijn behoefte aan beweging en mentale stimulatie, anders zal hij alles in het zicht vernietigen. Maar geef hem verschillende activiteiten en hij zal u terugbetalen in hondenkusjes en liefde.


Borgi

Borgi mix
De Borgi is een mix van de Border Collie en de Corgi.

Rassen: Border Collie & Corgi

De Borgi is tussen de 10 en 21 inch groot en weegt tussen de 30 en 40 pond, en is een middelgroot ras. Hij zal meestal de lange en gedrongen lichaamsvorm van de Corgi aannemen, maar met de Collie vacht en kleuring, en zijn grote oren en brutale glimlach zullen zijn kenmerkende eigenschappen zijn. Hun staarten worden waarschijnlijk niet gecoupeerd zoals bij de meeste Corgi’s.

Hij zal elke dag minstens 60 minuten intensieve beweging nodig hebben, en hij zou een geweldige herdershond zijn die de verschillende herderstechnieken van beide ouders zal gebruiken, bekend als de nip en de staar. Schapen laten zich niet in met de Borgi! s Avonds, als u hem heeft afgemat natuurlijk, zal hij zich ontspannen met u en het hele gezin. Deze mix kan tot stand komen door het fokken van elk type Corgi.


Border Jack

Border Collie Jack Russell Terriër
De Border Jack is een mix van de Border Collie en de Jack Russell Terrier.

Rassen: Border Collie & Jack Russell Terrier

Een onwaarschijnlijke combinatie, maar een die zo goed lijkt te werken. Zijn Terrier ratting eigenschap blijft sterk, dus als je knaagdieren hebt is de Border Jack niet voor jou! Ook hij is een levendige pup die veel mentale en fysieke stimulatie nodig heeft, en zijn intelligentie, uithoudingsvermogen en loyaliteit maken hem tot een zeer trainbare hond, maar wel een die een ferme leider nodig heeft. Vanwege zijn Jack Russell-ouder, een even energiek ras, zal hij veel energie hebben.

Veel kleiner dan de Collie, is hij een prima optie als u een kleinere pup wilt. Deze ruwharige mix is slechts 12 tot 20 centimeter groot en weegt 20 tot 40 pond. Hij is een levendige mix die u en het hele gezin zal vermaken.


Border Springer

Border Springer
De Border Springer is een mix van de Border Collie en de Springer Spaniel.

Rassen: Border Collie & Springer Spaniel

De Border Springer is een middelgrote pup die 19 tot 21 centimeter meet en 35 tot 50 pond weegt. Hij erft waarschijnlijk de vacht van de Collie, maar met een lichte knik die hij van de Springer heeft geërfd. Border Springers hebben een lief gezicht met grote ronde ogen die de hardste harten zullen doen smelten.

Hij zal waarschijnlijk zijn sterke vogeljachtgen behouden, dus houd deze jongen uit de buurt van de fazanten. Ondanks zijn liefde voor de jacht zal hij een zeer gehoorzame en trouwe hond zijn die zeer speels en lief is in huis, zodat hij een liefdevolle gezinsaanwinst is. Hij zal waarschijnlijk hunkeren naar de aandacht van zijn mensen, dus hij moet worden geplaatst bij een gezin dat hem niet te lang alleen laat.


Borador

Borador
De Borador is een mix van de Border Collie en de Labrador Retriever.

Rassen: Border Collie & Labrador Retriever

De Borador is een kruising tussen een Lab en een Border Collie. Ze zijn beschermend voor hun familie, en beschouwen hen als hun kudde. U zult het kuddegedrag in huis moeten ontmoedigen. Hij is lief en gezellig, en hij zal waarschijnlijk het middelpunt van de familiekring willen zijn.

De meeste Boradors meten tussen de 20 en 23 centimeter in hoogte, en wegen tussen de 40 en 70 pond. Hij heeft een middellange vacht die dik en dicht is en veel verhaart! De favoriete dingen van dit middelgrote tot grote ras zijn water, buikmassage, alle aandacht en veel beweging.


Border Point

Border Collie Pointer Mix
De Border Pointer is een mix van de Border Collie en de Duitse Korthaar Pointer.

Rassen: Border Collie & Duitse Korthaar Pointer

De Border Point is een verrassend populair gemengd ras, dat bij elke gelegenheid bereid is zijn baas te behagen. Zijn loyaliteit en trainbaarheid maken deze hond misschien wel tot een van de meest gehoorzame op deze lijst. Hij heeft minstens 1 uur intensieve beweging per dag nodig om gelukkig te zijn. Niet veel mensen beseffen dat de Pointer ouder echt aanhankelijk is, dus je bent in voor een knuffel of twee!

Hij wordt 19 tot 24 centimeter hoog en weegt tussen de 35 en 60 pond. Hij kan kort of halflang haar hebben, en het is waarschijnlijk dat hij de zwart-witte kleuren van de Collie aanneemt, maar met de gevlekte, of roan, kleuring van de Pointer ouder.


Border Heeler

Border Heeler
De Border Heeler is een mix van de Border Collie en de Blue Heeler.

Rassen: Border Collie & Blue Heeler

De Border Heeler is de pup van twee fantastische herdersrassen, dus als het een herder is die je zoekt dan heeft hij alle kwalificaties. Daarbij hoort de behoefte aan minstens 90 minuten intensieve beweging per dag, dus als je hem dit niet kunt garanderen dan is hij zeker niet de hond voor jou. Als hij gelukkig is, zit hij vol bonen en heeft hij veel liefde te geven!

Hij ziet eruit als een gelijke mix van de Collie en de Australian Cattle Dog, dus verwacht afhankelijk van de vacht van zijn Collie-ouder iets meer haar dan de Heeler, en veel meer patroon en kleur dan de Collie. Hij zal tussen 18 en 21 centimeter groot zijn en 35 tot 50 pond wegen.


Boxollie

Boxollie
De Boxollie is een mix van de Border Collie en de Boxer.

Rassen: Border Collie & Boxer

De Boxollie is een mix van de Boxer en de Border Collie. Deze pup is tussen de 19 en 24 centimeter groot en weegt tussen de 40 en 70 kilo. Als hij een korte vacht heeft, kunt u zijn gedefinieerde spieren zien, als hij iets langer is, zult u dat waarschijnlijk niet kunnen, maar hoe dan ook kunt u hier een sterke hond verwachten die zeker training aan de lijn nodig heeft!

Hij kan in het begin wat afstandelijk zijn tegenover vreemden, maar zoals alle Boxer-kruisingen, zal deze jongen een komische kwaliteit erven in die zin dat hij er altijd voor in is om zijn familie hardop te laten lachen! Zijn spelgevechten omvatten de unieke ‘boks’-techniek en hij zal het liefst bij een gezin zijn dat het grootste deel van de dag met hem kan doorbrengen.


Border Pyreneeën

Grens Pyreneeën
De Border Pyrenees is een mix van de Border Collie en de Grote Pyreneeën.

Rassen: Border Collie & Grote Pyreneeën

Een van de grotere kruisingen op deze lijst, als u op zoek bent naar een grotere herdershond dan is deze man misschien wel uw beste keuze. Deze mix is de ultieme herder en kudde beschermer, dus als u ergens afgelegen woont en iemand nodig hebt om op uw kudde te passen, zal hij u zijn beste vaardigheden tonen. Na een dag hard werken heeft deze hond veel genegenheid te geven, en ziet zichzelf als een schoothondje.

Met een lengte van 21 tot 27 centimeter zal hij ergens tussen de 50 en 100 pond wegen, dus je moet er zeker van zijn dat je genoeg ruimte voor hem hebt en dat je van veel(!) haar houdt. Deze jongen heeft een groter huis nodig met een nog grotere tuin – flatbewoners hoeven niet te solliciteren!


Borgle

Border Beagle
De Border Beagle is een kruising tussen de Border Collie en de Beagle.

Rassen: Border Collie & Beagle

De Border Beagle of Borgle, eenmaal over zijn onmiddellijke afstandelijkheid heen, is een gemakkelijke hond die even graag beweegt als dat hij van eten houdt, dus let op zijn voedselinname anders kan hij een beetje vraatzuchtig worden. Dit ras is een mix van de Beagle en de Border Collie. Iedereen zal dol zijn op deze relaxte gemengde pup, en hij zal vooral dol zijn op kinderen!

Beagle mixen hebben de neiging om hun traditionele jachtkleuren, de typische maskerpatronen en de grote afstaande oren door te geven. Zijn vacht zal waarschijnlijk iets langer zijn, met een vierkante vlezige neus die zeker de zwakste eekhoorngeuren oppikt. Afhankelijk van de grootte van zijn Beagle-ouder zal hij tussen de 14 en 19 inch groot zijn en 20 tot 45 pond wegen.


Borderstaff

Borderstaff
De Borderstaff is een mix tussen de Border Collie en Staffordshire Terriër.

Rassen: Border Collie & Staffordshire Bull Terrier

Als je een Collie zoekt, maar met een ziekelijk liefhebbend kantje, dan is de Borderstaff misschien wel de mix die je zoekt. Hij zal ook een voorliefde hebben voor de kleinere leden van uw gezin. Vol liefde, bonen en loyaliteit, je bent in voor een traktatie met deze gezellige mix.

Hij zal een gespierde hond zijn die tussen de 16 en 20 centimeter groot is en 25 tot 50 pond weegt. Hij kan een korte of halflange vacht hebben, en de vacht neemt elke hondenkleur aan dankzij zijn kleurrijke staffy ouder. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Nou dat kan het zijn, zoals met alle Pitbull-mixen moet u de plaatselijke wetgeving en huurovereenkomsten (indien van toepassing) betreffende Pitbull-mixen controleren.


Bodatian

Bomatian
De Bomatian is een mix van de Border Collie en de Dalmatiër.

Rassen: Border Collie & Dalmatiër

De Bodatian is een mix van de Dalmatiër en de Border Collie. Deze mix wordt 18 tot 24 centimeter hoog en weegt tussen de 40 en 60 pond. Zijn vacht zal waarschijnlijk kort van lengte zijn, en glanzend en glad of zacht en weelderig, en hij zal meer dan waarschijnlijk een zwart-witte vacht hebben met een paar vlekken.

Hij is een beschermende mix, maar een die onafhankelijk is en graag tijd doorbrengt in zijn eigen gezelschap als hij voelt dat zijn familie veilig is. Hij is een energieke hond die elke dag minstens 60 minuten intensieve beweging nodig heeft, en hij zou fantastisch zijn op een behendigheidsparcours.


Bordernese

Bordernese
De Bordernese is een mix van de Border Collie en de Berner Sennenhond.

Rassen: Border Collie & Berner Sennenhond

De Bordernese is een andere grote Berner Sennenhond die tussen de 21 en 25 centimeter meet en tussen de 50 en 90 pond weegt, en die sterk en krachtig is. Zijn vacht is dik en donzig, en neemt gewoonlijk de zwarte, bruine en witte kleuren van beide ouders aan. Grote hangoren en grote ronde ogen dragen ook bij aan zijn charme.

Hij zal afstandelijk zijn bij vreemden, beschermend voor zijn landgoed, maar bij zijn familie zal hij een lieve zachtaardige reus zijn die je van top tot teen zal bedekken met hondenkusjes en kwijl. Hij heeft veel energie, uithoudingsvermogen, kracht en intelligentie, en als zodanig heeft hij ongeveer 1 uur beweging per dag nodig om hem gelukkig en uit de problemen te houden.


Collie Cocker

Border Collie Cocker Spaniel Mix
De Collie Cocker is een mix tussen de Border Collie en de Cocker Spaniel.

Rassen: Border Collie & Cocker Spaniel

De Collie Cocker ziet er vaak uit als een kleine Border Collie maar met de schattige gekrulde oren van de Cocker Spaniel. Hij is tussen de 14 en 19 inch groot en weegt tussen de 24 en 45 pond. Zwart, wit en bruin zijn zijn favoriete kleuren, evenals kleine vlekjes of patronen in zijn vacht.

Deze heerlijke hond wordt steeds populairder bij degenen die een elegant hondje met wat meer pit prefereren! Hij heeft ongeveer 45 tot 60 minuten beweging per dag nodig en is een vrolijke hond die van zijn gezin houdt en beleefd is tegen vreemden. Hij heeft waarschijnlijk een redelijk hoge prooidrift gezien zijn jachtouderschap, maar geeft waarschijnlijk de voorkeur aan spelletjes of knuffels met zijn gezin.


Border Newfie

Border Newfie
De Border Newfie is een mix van de Border Collie en de Newfoundland.

Rassen: Border Collie & Newfoundland

De Border Newfie is de op één na zwaarste gemengde pup op deze lijst, maar zeker de pluizigste, dus als je niet van hondenhaar houdt, of van een beetje hondenkwijl, dan zul je waarschijnlijk geen fan zijn van deze jongen. Hij wordt 22 tot 26 inch groot en weegt maar liefst 60 tot 120 pond. Met veel haar geeft deze jongen de voorkeur aan een kouder klimaat.

Hij zal een beetje afstandelijk zijn, maar dankzij zijn Newfie-genen zal hij snel warmlopen voor vreemden en hen verrassen met zijn heerlijke lieve aard. Hij heeft ook de minste energie nodig van alle mixen op deze lijst, en vanwege zijn grootte zal hij de voorkeur geven aan ongehaaste beweging.


Border Schnollie

Border Schnollie
De Border Schnollie is een mix van de Border Collie en de Schnauzer.

Rassen: Border Collie & Standaard Schnauzer

De Border Schnollie is een temperamentvolle en vrolijke kruising die ook zeer intelligent is, maar soms koppig, en daarom heeft hij een sterke baas nodig die hem in het gareel houdt. Hij zal zijn gezin aanbidden en een geweldige blafferige waakhond zijn.

Het is bijna zeker dat hij zal worden gemengd met de standaard Schnauzer. Deze sterke hond, die tussen de 18 en 22 centimeter hoog is en tussen de 30 en 50 pond weegt, zou een ideale helper zijn op een ranch, dankzij zijn leergierigheid en werklust. Hij zal ofwel de vachtkleuren van de Collie, soms de peper en zout kleuren van de Schnauzer, en de krullende en enigszins pezige Schnauzer textuur aannemen. Het is ook waarschijnlijk dat hij de fluwelen snuit zal erven.


Golden Border

Gouden Grens
De Golden Border is een kruising tussen de Golden Retriever en de Border Collie.

Rassen: Border Collie & Golden Retriever

De Golden Border kruist de Golden Retriever met de Border Collie. Een van de meest populaire mixen op deze lijst, de Golden Border is een vriendelijke en gemakkelijke hond die zowel van spelen als van relaxen houdt, wat geweldig is voor wie een minder intense Border Collie kruising wil die zich thuis kan ontspannen. Hij heeft echter nog steeds ongeveer 60 minuten beweging per dag nodig en zou het heerlijk vinden als dit ook watersporten omvat. Deze jongen is trouw en toegewijd, en verlangt naar de aandacht van zijn hele familie.

De Golden Border wordt tussen de 19 en 23 centimeter groot en weegt tussen de 40 en 65 kilo. De vacht van deze jongen kan zwart-wit of goudkleurig zijn, maar zelden een mengeling van beide. Zijn vacht is pluizig, en hij verhaart het hele jaar door veel.


Bordersky

Bordersky
De Bordersky is een mix van de Border Collie en de Siberische Husky.

Rassen: Border Collie & Siberische Husky

De Bordersky weegt tussen de 35 en 55 pond, en is tussen de 19 en 23 centimeter hoog. Het is meer dan waarschijnlijk dat hij de kleur of het patroon van de Husky zal erven in plaats van de Collie vacht, en hij zal ook nogal pluizig zijn.

Mogelijk de meest energieke mix op deze lijst, hij moet alleen geplaatst worden bij een actief gezin dat 1 tot 1 ½ uur beweging per dag kan garanderen, en omdat hij zo intelligent is, is het belangrijk dat zijn beweging gevarieerd is. Hij zal minder koppig zijn dan deze Husky ouder, en het is ook waarschijnlijk dat hij een spraakzame en brutale pup zal zijn die met iedereen omgaat als hij eenmaal aan hen is voorgesteld.


Grote Border

Grote Boder
De Great Border of Border Dane is een mix van de Duitse Dog en de Border Collie.

Rassen: Border Collie & Duitse Dog

De Great Border is de hoogste op deze lijst, dus als je hoge plafonds hebt, hebben we het ras voor jou. De Border Dane combineert de Duitse Dog met de Border Collie. Hij is vriendelijk en hartelijk met zijn gezin, maar zal waarschijnlijk beschermend zijn op het landgoed en afstandelijk tegenover vreemden. Hoewel hij gemakkelijk in de omgang is, vereist zijn persoonlijkheid een stevige training vanwege zijn kracht, intelligentie en energie, en heeft hij dagelijks ongeveer 60 minuten beweging nodig.

Hij zal een korte en strakke vacht hebben die sluik en glanzend is, soms iets langer als zijn Collie-ouder een langere vacht heeft, maar meer dan waarschijnlijk in de zwart-witte kleurstelling. Zijn oren zullen ook groot zijn, en hij zal tussen de 23 en 27 centimeter lang zijn en tussen de 55 en 110 pond wegen.


Bordermute

Bordermute
De Bordermute is een mix van de Alaska Malamute en de Border Collie.

Rassen: Border Collie & Alaska Malamute

Een van de zeldzamere mixen op deze lijst, de Alaska Malamute is een elegante en verfijnde hond die geschikt is voor een koning. Deze pup lijkt op een Husky, en wordt daar vaak mee verward omdat ze zo op elkaar lijken. Ze zijn echter meestal groter dan een Husky, en wegen meestal meer dan 50 pond, en soms zelfs meer dan driedubbele. Dit betekent dat de Bordermute iets groter is dan andere Border Collie mixen.

De Bordermute zal graag trekken en is explosief snel ter been, dus u kunt hem het beste aan de lijn houden. Hij zal veel mentale en fysieke stimulatie nodig hebben, dus hij is het best geplaatst bij een gezin dat veel tijd kan besteden aan deze intense mix, maar hij zal je belonen met grenzeloze loyaliteit en liefde.


Border Aussie

Border Aussie
De Border Aussie is een mix tussen een Border Collie en Australian Shepherd.

Rassen: Border Collie & Australische Herder

De Border Aussie is een verwachte mix, en met reden! Hij is mogelijk een van de beste herdershonden op deze lijst, dus als je op zoek bent naar een ranch hand dan is dit misschien wel de man voor de job. Idealiter moet hij gewerkt worden, of anders moet hij elke dag 60 tot 90 minuten intensieve beweging krijgen, anders wordt hij een erg ongelukkige pup. Maar als u zijn lichaam en geest geeft wat hij nodig heeft, wordt hij een liefdevolle viervoeter voor het gezin.

Hij wordt tussen de 18 en 23 centimeter groot en weegt tussen de 35 en 60 pond. Zijn vacht zal zijn meest kenmerkende eigenschap zijn, waarbij de Aussie-kleuren en verschillend gekleurde ogen vaak opduiken.


Borderland

Borderland
De Borderland is een kruising tussen de Border Collie en de Shetland Sheepdog.

Rassen: Border Collie & Shetland Sheepdog

De Borderland is een andere grote herder, en eentje met veel meer pluis! Zijn vacht heeft meestal de bruine, crème, witte en zwarte kleuren van beide ouders, maar met veel meer volume dan de Collie, en als zodanig zul je behoorlijk wat tijd moeten besteden aan zijn verzorgingsschema. Hij is ook iets korter dan zijn Collie ouder, en meet tussen de 15 en 20 centimeter hoog en weegt 25 tot 45 pond.

Borderlands zijn intelligent en speels. Dankzij zijn Sheltie-genen is hij ook wat socialer met vreemden. Hij kan zich ook goed inleven in het humeur van zijn gezin, en is daardoor een geweldige metgezel voor iedereen, en is erg gesteld op de jongere leden van het gezin.


Dobie

Dobie
De Dobie is een mix van de Border Collie en de Doberman Pinscher.

Rassen: Border Collie & Doberman

De Dobie is een van de beste waakhonden op deze lijst, dankzij zijn van nature beschermende Doberman ouder. Door de Doberman te mengen met de Border Collie ontstaat een geweldige kruising als je op zoek bent naar een gezinsbeschermer, maar hij is ook een lieverd in huis, die 24/7 naar knuffels snakt. Hij is superintelligent, energiek en enigszins behoeftig, dus deze jongen heeft een gezin nodig dat veel tijd aan hem kan besteden, anders wordt hij destructief.

Hij zal tussen de 20 en 26 inch meten en tussen de 45 en 80 pond wegen. Zijn vacht zal waarschijnlijk kort en sluik zijn en de Doberman kleuren en aftekeningen aannemen, met af en toe een vleugje Collie wit. Hij is een atletisch uitziende hond, maar met zijn vriendelijke Collie-gezicht en grote oren.


Shollie

Shollie Mix
De Shollie is een mix van de Border Collie en de Duitse Herder.

Rassen: Border Collie & Duitse Herder

De Shollie is een prachtige kruising van de Duitse Herder en de Border Collie. Dit is een andere beschermende Collie kruising, en een die een ideale herdershond zou zijn gezien zijn dubbel-hoedende afkomst. Deze honden hechten zich meestal aan één persoon en zijn super trouw aan degene die hij als zijn belangrijkste meester beschouwt. Aan wie hij zich ook hecht, u kunt er zeker van zijn dat uw huis met de Shollie in veilige handen is. Hij is intelligent en heeft veel beweging en stimulatie nodig.

Shollies meten tussen de 20 en 24 centimeter hoog, en hij zal tussen de 40 en 75 pond wegen. Wat zijn vacht betreft, zal deze mix de zwarte, bruine en witte kleuren van beide ouders overnemen. De shollie zal waarschijnlijk het patroon van zijn Duitse ouder overnemen. Zijn grote opgeplakte driehoekige oren staan centraal, en zijn grote vacht heeft veel verzorging nodig.


Border Pit

Border Pit
De Border Pit is een mix tussen de Border Collie en de Pitbull.

Rassen: Border Collie & Amerikaanse Pitbull Terriër

De lieve Border Pit zal een speels karakter zijn dat vol leven en plezier zit, dus je zult nooit een saai moment hebben met deze jongen in je leven. Intelligentie, loyaliteit en uithoudingsvermogen zorgen voor een intense pooch, maar wel een die de moeite waard is als je er de tijd voor hebt. Zorg er wel voor dat je de plaatselijke wetgeving voor Pitbull-mixen controleert.

Hij zal tussen de 18 en 21 inch groot zijn, en tussen de 30 en 60 pond wegen. Zijn vacht zal waarschijnlijk kort en sluik zijn en kan elke hondenkleur van de Pittie aannemen, maar meer dan waarschijnlijk de zwart-witte kleur van de Collie. Zijn brede aanstekelijke glimlach en atletische verschijning is opvallend verbluffend.


Collieweiler

Collieweiler
De Collieweiler is een mix van de Border Collie en de Rottweiler.

Rassen: Border Collie & Rottweiler

Als u op zoek bent naar een boedel- en gezinsbeschermer dan is de Collieweiler een andere hond voor u. Vermengd met de Rottweiler als ouder, zou het hebben van een veehouderij deze hond ten goede komen gezien de vee- en herdersachtergrond van zijn beide ouders, vooral omdat hij vol uithoudingsvermogen, energie en kracht zit. Een verveelde Collieweiler kan een destructieve hond zijn, dus zorg ervoor dat hij zijn intelligente hersenen gebruikt. Ook bij vreemden zal hij vrijwel zeker afstandelijk zijn.

Met een hoogte van 20 tot 25 centimeter en een gewicht van 50 tot 90 pond is deze kerel gedrongen, en je weet het als hij tegenover je op de bank ligt, want hij ziet zichzelf vaak als een schoothondje. Grote driehoekige oren nemen zijn gezicht over, en zijn vacht is zwart, tan en wit.


Bretonse Border

Bretagne Border Mix
De Brittany Border is een mix tussen de Brittany Spaniel en de Border Collie.

Rassen: Border Collie & Bretagne

Een andere zeldzame mix, de Brittany Border is geen geografische regio, hij is een energieke hond die nooit zal stoppen, dus je kunt maar beter klaar zijn voor zijn energie en intensiteit. Altijd klaar om te spelen en nooit klaar om te slapen, deze jongen moet geplaatst worden bij een actieve of werkende familie die het grootste deel van de dag met hem kan doorbrengen, anders wordt hij angstig.

Hij zal tussen de 18 en 22 inch groot zijn, en tussen de 30 en 50 pond wegen. De Brittany Border zal de zwarte, witte, oranje en leverkleur van beide ouders aannemen. Zijn vacht zal ook een beetje knikken. Hij kan wel of niet de stompstaart van de Bretagne erven, maar hoe dan ook zal hij kwispelen tot de zon ondergaat.


Borderstiff

Border Mastiff
De Borderstiff is een mix van de Mastiff en de Border Collie.

Rassen: Border Collie & Mastiff

De Borderstiff is een andere dubieuze mix, maar ook hier werkt hij door een evenwichtige pup te creëren. Hij zal vriendelijk en lief zijn bij zijn gezin, en een beetje meer prikkelbaar en energiek buitenshuis, zodat je het beste van beide werelden krijgt. De Borderstiff zal moedig zijn als het nodig is, maar hij is ook een zachtaardige reus.

Hij is de grootste mix op deze lijst, dus je kunt er maar beter voor zorgen dat hij genoeg ruimte heeft om zich uit te strekken, want hij meet 26 centimeter en hoger en weegt ergens tussen de 80 en 150 pond (mogelijk groter). Zijn vacht zal dik en dicht zijn en meestal de zwart-witte kleuren van de Collie aannemen, maar zeker het vlezigere hoofd en de kenmerken van de Mastiff.


Vizslie

Vizslie
De Vizslie is een mix van de Border Collie en de Vizsla.

Rassen: Border Collie & Vizsla

De Vizslie klinkt als een snoepje, en wat een lieve jongen is deze pooch! Deze jongen zal niets liever doen dan knuffelen met zijn mensen aan het eind van een energieke dag. Met zijn jachthond- en herdersafstamming kunt u van deze jongen verwachten dat hij de hele dag doorgaat, en het maakt hem niet echt uit wat hij doet, zolang hij het maar met zijn mensen doet. Deze jongen wordt angstig als hij voor langere tijd alleen gelaten wordt.

Met een gewicht van 35 tot 55 pond en een lengte van 19 tot 23 centimeter is zijn atletische lichaam iets strakker dan dat van de Collie en hij zal ook veel meer benen hebben. Zijn grote en lange oren omlijsten zijn gezicht en zijn korte vacht is zwart, rood en wit.


Kelpie Collie

Border Kelpie
De Kelpie Collie is een mix van de Border Collie en de Kelpie.

Rassen: Border Collie & Kelpie

De Kelpie Collie is een ander zeldzaam ras, en eentje die er heel vosachtig uitziet. Hij is tussen de 18 en 21 centimeter groot, weegt tussen de 25 en 50 pond, en ziet er gespierd uit. Zijn snuit is veel spitser en wilder dan die van een Collie, en hij neemt een mengeling van zijn typische ouderlijke kleuren aan (zwart, wit en rood).

Hij zal onbeperkte energie hebben en zou niets liever willen dan een kudde werken op een ranch. Deze jongen is zo intens en onvermoeibaar dat hij niet geschikt is voor de meeste gezinnen, en heeft elke dag minimaal 90 minuten beweging nodig. Hij heeft een stevige leider nodig waar hij tegenop kan kijken. Hij is onafhankelijk en minder behoeftig dan andere rassen op deze lijst, wat aantrekkelijk kan zijn.


Definitieve gedachten

Alle Border Collie kruisingen zijn energiek en moeten hard gewerkt of geoefend worden om gelukkig te zijn. Als dit iets is wat u hem kunt bieden, dan hebben jullie beiden een grote kans om goed met elkaar overweg te kunnen, en hopelijk heeft u na het lezen van deze Collie kruising gids uw gelijke gevonden.

De informatie verstrekt via deze website mag niet worden gebruikt om
het diagnosticeren of behandelen van een gezondheidsprobleem of ziekte; het is niet bedoeld om een juridisch advies of een vervanging te bieden
voor professioneel veiligheids- of zorgadvies. Raadpleeg uw zorgverlener, advocaat, verzekeringsexpert,
of producthandleiding voor professioneel advies.
De besproken producten en diensten worden geleverd door derden; wij zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk voor deze producten en diensten, noch garanderen wij de functionaliteit, bruikbaarheid of veiligheid ervan.
wij garanderen niet hun functionaliteit, nut, veiligheid of betrouwbaarheid. Onze inhoud is alleen voor educatieve doeleinden.