Blue Heeler Pitbull Mix – Waar loyaliteit en hard werken botsen

Blue Heeler Pitbull Mix

De Blue Heeler Pitbull mix is een kruising tussen de American Pit Bull Terrier en de Australian Cattle Dog, oftewel de Blue Heeler. Deze actieve, loyale en aanhankelijke mix ras pups zijn ook bekend als Pit Heelers. Sommige Pit Heelers zijn het resultaat van toevallige paringen, andere zijn opzettelijke mengsels van de twee raszuivere ouders.

We gaan bekijken hoe u kunt verwachten dat uw nieuwe Pit Heeler puppy er als volwassene uit zal zien. En wat je nodig hebt aan training en beweging. We kijken naar vachtkleuren, verzorging, gedrag en persoonlijkheid. En geven u veel tips om u te helpen een gezonde, gelukkige hond groot te brengen.

Waar komt de Blue Heeler Pitbull Mix vandaan?

De Australische Veedrijvershond werd in de Australische outback gefokt uit Britse werkrassen en plaatselijke wilde Dingo’s. Het doel was om een ras te creëren dat hard kon werken in de ruwe en onstuimige outback.

Dat is precies wat ze kregen.

De Amerikaanse Pitbull Terrier werd ook ontwikkeld door de Britten. Het ontstond in het Verenigd Koninkrijk als een kruising tussen terriër rassen en Bulldogs, traditioneel gebruikt als vechthonden.

Meer over Pitbulls:

De gekruiste Pitbull was vriendelijker en vriendelijker dan de oude Bulldog rassen, maar net zo sterk. Uiteindelijk kwam het ras naar de Verenigde Staten.

De Amerikaanse Pitbull en Cattle Dog, of Blue Heeler, zijn beide raszuivere honden. De Pit Heeler, als een mix van de twee, wordt beschouwd als een kruising.

Maakt dat wat uit? Dat hangt af van wie je het vraagt. Sommigen beweren dat honden van gemengde rassen minder risico lopen op gezondheidsproblemen omdat ze genetisch meer divers zijn. Fokkers zijn het daar niet mee eens.

Een studie uit 2013 toonde aan dat er geen eenvoudig antwoord is. Er zijn enkele genetische aandoeningen die vaker voorkomen bij raszuivere honden. Toch is er een iets grotere reeks aandoeningen die even vaak voorkomen bij gemengde en zuivere rassen.

Dus wat moet een aspirant hondeneigenaar doen? Gelukkig geven rassen als de Blue Heeler Pitmix je het beste van beide werelden.

Leuke feiten over de Blue Heeler Pit Mix

Blue Heeler Pitbull Mix

Helen Keller en Theodor Roosevelt bezaten allebei Pitbulls. Pitbulls zijn op het scherm verschenen als Petey uit Little Rascals en Tige uit Buster Brown.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog ontving een Pitbull met de naam Stubby een Purple Heart en een Gold Medal of Valor voor het wekken van een slapend regiment soldaten tijdens een gasaanval.

Maak je geen zorgen, Blue Heelers en Pit Heelers, er is nog genoeg tijd om je stempel op de geschiedenis te drukken!

Blue Heeler Pitbull Mix Verschijning

Als kruising tussen twee middelgrote werkrassen, is de Blue Heeler Pitbull 17 tot 21 centimeter hoog en weegt tussen de 30 en 60 pond. Mannetjes zijn gemiddeld een centimeter groter en vijf tot tien pond zwaarder dan vrouwtjes.

De Pit Heeler is iets langer dan hij lang is. Hij heeft een sterke rug, gespierde borst en een brede achterhand, allemaal kenmerkend voor de Blue Heeler.

Afhankelijk van de afstamming erven sommige honden de kortere lendenen van de Pitbull of een versmalling van de romp naar de staart toe.

Het hoofd van de Pit Heeler heeft vaak de licht afgeronde schedel van de Pitbull. De oren staan meestal hoog op het hoofd en zijn licht gespitst, de ogen zijn middelgroot en meestal bruin.

De vacht van de Pit Heeler is kort en dik. De basiskleur kan wit, grijs of bruin zijn, zoals bij de Pitbull. De aftekeningen zijn meestal blauw gevlekt, gestreept of gevlekt zoals bij de Blue Heeler.

Blue Heeler Pitbull Mix Temperament

Zoals bij elke hond hangt het temperament van een Pit Heeler af van zijn of haar afstamming, omgeving en socialisatie.

Sommige Pit Heelers tonen de loyaliteit en intelligentie van de Blue Heeler. Sommige hebben de ongedifferentieerde vriendelijkheid van de Pitbull. In andere gevallen erft de Pit Heeler de argwaan van de Blue Heeler tegenover vreemden.

Als het u vreemd voorkomt dat de Pitbull de vriendelijkste van de twee rassen is, dan bent u niet de enige. Veel mensen horen het woord “Pitbull” en denken aan een gemene aanvalshond. Maar de Pitbull heeft niet altijd een agressieve reputatie gehad.

Gedurende het grootste deel van de 20e eeuw stond de Pitbull bekend als een trouw en liefdevol familie huisdier. Dat veranderde in de jaren 1980 toen verschillende aanvallen veel publiciteit kregen. Uiteindelijk verboden sommige lokale overheden het ras volledig.

Gelukkig voor Pitbull eigenaren heeft onderzoek niet aangetoond dat de Pitbull agressiever is tegen mensen dan andere honden.

In feite suggereren tests dat de Amerikaanse Pitbull een zeer stabiel temperament heeft, vergelijkbaar met de beruchte vriendelijke Golden Retriever.

Het trainen van uw Blue Heeler Pit Mix

De Pitbull heeft een stevig lichaam, sterke spieren en een ontwikkelde kaak. Per slot van rekening waren zijn oude ouderrassen vechtersbazen. De Blue Heeler is ook sterk, heeft een groot uithoudingsvermogen, en is een toegewijde beschermer.

Deze twee rassen vormen samen een zeer fysiek vaardige en energieke hond, dus zorg ervoor dat uw Pit Heeler veel tijd buiten doorbrengt.

Zorg ervoor dat u uw Pit Heeler ook goed socialiseert en verwaarloos de gehoorzaamheidstraining niet. U wilt niet dat een sterke hond als deze zich niet laat beheersen!

Pit Heelers zijn ontvankelijke trainees als u een zelfverzekerde trainer bent. Vermijd bestraffende ongehoorzaamheid en blijf bij positieve versterking. Dat werkt beter, wordt in verband gebracht met minder agressie, en versterkt de band tussen eigenaar en hond.

Het is logisch – ben je tenslotte niet eerder geneigd te doen wat iemand vraagt als hij het vriendelijk vraagt?

Blue Heeler Pit Mix Gezondheid

Blue Heeler Pit mix eigenaren hebben geluk; beide ouderrassen hebben een goede genetica en zijn niet vatbaar voor veel genetische afwijkingen.

De Blue Heeler heeft wel aanleg voor een vorm van erfelijke doofheid die bekend staat als CHSD en een oogziekte die progressieve netvliesatrofie heet en die gezichtsverlies kan veroorzaken. Volgens de AKC kan de hond ook gevoelig zijn voor heup- en elleboogdysplasie.

Als uw hond nog niet genetisch getest is, vraag dan naar de aanbevolen screenings voor de Blue Heeler. Informatie over deze tests is beschikbaar via de Australian Cattle Dog Club of America.

De Pitbull is over het algemeen een gezonde hond. Sommige zoekopdrachten naar gezondheidsproblemen bij Pitbulls tonen een neiging tot aangeboren hartziekten, maar uit een retrospectieve studie blijkt dat het ras in feite een relatief laag risico op deze ziekte heeft.

Alles bij elkaar genomen zou uw Pit Heeler een normale levensverwachting moeten hebben voor een middelgrote hond – ongeveer 12 tot 14 jaar. Draag uw steentje bij door uw hond actief, schoon en goed gevoed te houden. Een dieet van hoge kwaliteit, aangepast aan zijn leeftijd en goedgekeurd door een dierenarts, is altijd het beste.

Omdat de Pit Heeler een kortharige hond is, is de verzorging gelukkig eenvoudig. Een eenvoudige wekelijkse borstelbeurt en af en toe een bad zou voldoende moeten zijn. En dan zijn er natuurlijk nog de baden die hij of zij nodig heeft na rommelige avonturen in de buitenlucht!

Zijn Blue Heeler Pitbull Mixen Goede Gezinshonden?

In één woord, ja. Pitbulls zijn vriendelijk en Blue Heelers zijn trouw, dus het is niet meer dan normaal dat hun kruising goed in een gezin past.

Het energieniveau van de Pit Heeler zorgt ook voor veel familieplezier. Stuur uw kinderen de tuin in met hun Pit Heeler en ze zullen allemaal goed slapen die nacht.

Omdat zowel de Pitbull als de Blue Heeler een lang en gezond leven leiden, is het niet de bedoeling dat uw gezin op korte termijn liefdesverdriet krijgt.

Eén woord van waarschuwing, echter. De Pitbull is geweldig met mensen, maar kan dier-agressief zijn. Je kunt misschien beter voor een ander ras gaan als je andere huisdieren in huis hebt.

Het redden van een Blue Heeler Pitbull Mix

Als je een Blue Heeler Pitbull wilt redden, zoek dan in je lokale lijsten of in het rooster van de ASPCA om te zien of er bij jou in de buurt zijn die een thuis nodig hebben.

Je kunt ook een Pitbull of Blue Heeler rescue bellen om te vragen of ze mixen hebben. Hieronder vind je er een aantal.

Het vinden van een Blue Heeler Pitbull Mix pup

Alle Blue Heeler Pitbull pups zijn schattig, maar ze zullen niet allemaal gezond en gelukkig zijn.

Wat u ook doet, haal uw Pit Heeler puppy niet uit uw plaatselijke dierenwinkel. Puppies in dierenwinkels komen van commerciële fokkers, in de volksmond bekend als puppyfabrieken.

Uit een studie uit 2017 blijkt ook dat puppy mill honden een hoger risico hebben op emotionele en gedragsproblemen. Deze omvatten:

– agressie
– buitensporige angst
– verlatingsangst
– emotionele behoeftigheid

Deze problemen kunnen voortkomen uit een slechte socialisatie of een vroege scheiding van de moeder. Ze kunnen ook ontstaan als de moeders zelf slecht behandeld worden.

In plaats van bij te dragen aan deze cyclus, kunt u overwegen een gerenommeerde particuliere fokker te zoeken.

Het opvoeden van een Blue Heeler Pitbull Mix Puppy

Zoals elk ras heeft ook de Blue Heeler Pitbull een goede start in het leven nodig. Leer uw puppy al vroeg goede gewoonten aan en, zoals eerder gezegd, vergeet niet om beloningen te gebruiken in plaats van straffen. Dit geldt zowel voor zindelijk maken als voor andere vormen van puppy-opvoeding!

De gezondheid en lichamelijke ontwikkeling van uw hond zijn ook belangrijk, dus neem de tijd om uw onderzoek te doen en de juiste voeding te kiezen. Bekijk advies over wat Blue Heelers of Pitbull Terriers te eten krijgen, en zorg ervoor dat je je voedingskeuzes dubbel controleert bij de dierenarts.

Blue Heeler Pit Mix producten en accessoires

Naast de gebruikelijke hondenparafernalia – kom, riem en borstel – heeft uw Blue Heeler Pitbull veel speelgoed nodig.

De beste stimuleren activiteit en zetten de hond aan het denken – zoals deze.

Deze slimme honden hebben veel stimulatie nodig.

Voor- en nadelen van het krijgen van een Blue Heeler Pitbull Mix

Geen enkel ras is perfect, en zelfs de Blue Heeler Pitbull is niet voor iedereen weggelegd. Enkele van de nadelen waar je mee te maken kan krijgen zijn:

– dierlijke agressiviteit
– door verveling veroorzaakt wangedrag (Deze hond moet bezig gehouden worden!)
– pitbull vooroordelen van andere mensen.

De voordelen, ondertussen, zijn overvloedig en omvatten:

– goede algemene gezondheid
– minimale verzorgingsbehoeften
– een liefdevol en loyaal temperament
– een actieve hond voor een levendig huishouden

Uiteindelijk is de keuze natuurlijk aan u. Als het ras past, ga er dan voor!

Vergelijkbare Blue Heeler Pit Mixen en Rassen

Als u overweegt andere rassen te onderzoeken, zijn er een aantal andere populaire Blue Heeler kruisingen die u zou kunnen onderzoeken. Deze omvatten:

– de Labraheeler (Labrador kruising)
– de Texas Heeler (kruising Australische herder)
– de Border Heeler (Border Collie kruising)

Er zijn ook andere Pitbull mixen, waaronder:

– de Labrabull/Pitador (Pitbull/Labrador)
– de Pitsky (Husky/Pitbull)
– de Duitse Pit/Duitse Sheppit (Pitbull/Duitse Herder)

Of je zou iets compleet nieuws kunnen proberen! Zoals de Duitse Herder Husky mix!

Blue Heeler Pitbull Mix Rescues

Reddingsorganisaties voor de Blue Heeler en Pitbull kunnen je misschien helpen een mix te vinden. Een paar opties zijn:

– Pit Bull Rescue Central
– It’s the Pits Dog Rescue
– Australian Cattle Dog Rescue Association

Kent u een Blue Heeler, Pitbull Terrier of Pit Heeler rescue in de USA, UK, Canada of Australië? Reageer hieronder en voeg het toe aan de lijst.

Is een Blue Heeler Pit Mix geschikt voor mij?

Een Blue Heeler Pitbull kan een prachtige metgezel en gezinslid zijn, maar je moet bereid zijn er tijd en energie in te steken.

Dit is niet het soort hond dat je de hele dag alleen in een appartement kunt laten – hij of zij zal zich vervelen, rusteloos en eenzaam worden.

In feite, als je kunt, adopteer er dan twee, zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden. Dat is twee keer zoveel liefde voor jou!

Gerelateerde artikelen

Referenties en bronnen

Amerikaanse Kennel Club (AKC)

Andre, C. Et all. Erfelijke retinopathieën bij de hond: genetische grondbeginselen en genetische tests. Pratique Médicale et Chirurgicale de l’Animal de Compagnie, 2008

Bellumori TP, Famula TR, Bannasch DL, et al. Prevalence of inherited disorders among mixed-breed and purebred dogs: 27,254 cases (1995-2010). J Am Vet Med Assoc, 2013.

McMillan, F. Behavioral and psychological outcomes for dogs sold as puppies through pet stores and/or born in commercial breeding establishments: Current knowledge and putative causes. Journal of Veterinary Behavior, 2017.

Medlin, J. Pitbullverboden en de menselijke factoren die het gedrag van honden beïnvloeden. DePaul Law Review, 2014.

Oliveira P, Domenech O, Silva J, et al. Retrospective Review of Congenital Heart Disease in 976 dogs. Tijdschrift voor Veterinaire Interne Geneeskunde, 2011.

Sommerlad S, Morton J, Haile-Mariam M, et al. Prevalentie van aangeboren erfelijke sensorineurale doofheid bij Australische Veehonden en associaties met vachtkenmerken en geslacht. BMC Veterinair Onderzoek, 2012.

Verenigde Kennel Club (UKC)