Foto’s van Blue Heelers – Mooie beelden van Australische veehonden

Foto's van Blue Heelers

Foto’s van Blue Heelers tonen vaak een ruwe, soms smerige hond die perfect geschikt is voor het leven in de ruige Australische outback.

Het zijn echte werkhonden, gefokt om kuddes schapen en vee voor gevaar te behoeden en alarm te slaan.

Echter, onder hun harde buitenkant schuilt een loyale, intelligente en dappere hond met een groot gevoel voor plezier.

Voor degenen onder ons die van dit ruwe en parate ras houden, is het doorbladeren van een verzameling Blue Heeler foto’s de perfecte manier om een paar vrije minuten door te brengen met een warme koffie.

Veehonden hebben zo’n verscheidenheid aan kleuren en vachten in één ras, en je kunt echt zeggen dat geen twee Blue Heelers op elkaar lijken!

Voordat we verder gaan, als je net zoveel van de Australische Veedrijvershond houdt als wij, kun je misschien ook genieten van onze Blue Heeler gids. Het staat vol met fascinerende informatie over uw favoriete ras, met geweldige feiten over de geschiedenis, de persoonlijkheid en het unieke uiterlijk van deze fantastische honden.

Natuurlijk, als je jezelf liever verwent met een aantal prachtige foto’s van Blue Heeler honden, scroll dan verder naar beneden. We weten zeker dat u niet teleurgesteld zult worden door onze galerij van lieve schurken met een hart van goud.

Dus, verder naar onze prachtige menagerie en verrukkelijke foto’s van Australische Veedrijvershonden.

Blue Heeler Foto’s Buiten

Blue Heelers zijn in hun element buiten, en houden van werken, spelen en wandelen ongeacht het weer. Dit is een winterhard ras, en regen, wind of sneeuw deert hen geenszins!

In feite houden deze energieke honden absoluut van lange wandelingen door de natuur, dus zorg voor de juiste kleding. We zouden niet willen dat u nat wordt in de regen of dat u in de hitte baadt, terwijl uw Aussie metgezel gewoon doorgaat.

mooie blue heeler in de winter

Hoewel oorspronkelijk gefokt voor het hoeden van vee, werken veel Blue Heelers als universele boerderijhonden, die zowel voor schapen als koeien zorgen. Deze veehond is in zijn natuurlijke element en zorgt voor zijn kudde, en ziet deze Blue Heeler er niet erg gelukkig uit!

Blauwe Heeler met schapen

De meeste Blue Heelers doen niets liever dan druk aan het werk zijn of hun mens meenemen voor een heel, heel lange wandeling. Aan het eind van een lange dag is ontspannen tussen de bladeren een perfecte manier om tot rust te komen. blue heeler liggend in de bladeren

Dit prachtige ‘portret van een blauwe hak’ is genomen in de herfst. Ze ziet er nogal ‘attent’ uit, vind je niet? Blauwe Heelers zijn erg slimme honden en zitten vol nieuwsgierigheid.

Misschien beraamt ze wat kattenkwaad, of is ze klaar om door te gaan met haar heerlijke wandeling door de bomen.

Foto's van Blauwhuiden

blue heeler Alberta

De kleuren in de vacht van een Blue Heeler passen perfect in de natuur. Met zo’n lappendeken van kleuren en texturen lijken ze overal ter wereld perfect gecamoufleerd. Of ze nu in de rode outback, een zonovergoten bos of een kiezelstrand zijn, ze passen er perfect bij.

De knappe Blue Heeler hierboven ziet er helemaal thuis uit tegen de achtergrond van een prachtig landschap in Alberta. Je kunt geen omgeving bedenken die meer verschilt van haar oorspronkelijke Australische thuis, maar ze lijkt er gewoon thuis te horen.

Deze hieronder gaat op in het gras en de bomen alsof het haar natuurlijke thuis is.

blue heeler foto's

Foto’s van Blue Heelers bij het spelen

Blue Heelers zijn zeer slimme honden en kunnen gemakkelijk worden geleerd een bal of speeltje te apporteren. Dit werkras zit vol energie en vindt het heerlijk om met u te spelen. Het houdt ze fit, maar voorkomt ook dat ze zich vervelen – ze hebben echt iets te doen nodig!

blue heeler die een speeltje draagt

Het is belangrijk om moderne positieve versterkingstechnieken te gebruiken bij het trainen van uw Blue Heeler. Of u nu basisgehoorzaamheid aanleert of leuke trucjes uithaalt, wees positief en u zult merken dat ze bereid zijn te leren als u er de tijd voor neemt.

Trainen is niet alleen leuk, het is essentieel bij dit ras.

Verveelde Blue Heelers halen kattenkwaad uit en kunnen zeer destructief zijn. Deze honden hebben veel spel en beweging nodig, dus als je dit kunt combineren met training, heb je een gelukkige hond en een gelukkige eigenaar!

Als u geïnteresseerd bent, Australian Cattle Dogs houden van behendigheidswedstrijden, flyball, en andere hondensporten waarbij ze energie verbranden, hun werkinstincten gebruiken, en socialiseren.

australian cattle dog in agility wedstrijd

Behendigheid is een schitterende manier om uw Australian Cattle Dog bezig te houden en zowel lichamelijk als geestelijk te stimuleren. Belangrijker nog, het is ook een geweldige manier om u bezig te houden, zowel lichamelijk als geestelijk!

Blue Heeler Markeringen

Een van de dingen waar Aussie Cattle Dog fanaten het meest van houden is dat dit een ras is waar elke hond individueel gemerkt is. Dat betekent dat elke Blue Heeler er uniek uitziet. Wij vinden ze natuurlijk allemaal prachtig!

Blauwe Heeler met rode aftekeningen

We houden van de rijke roestrode keel van deze mooie jongen. En zoals veel Heelers heeft hij een lief en licht piraten ooglapje. Dat past perfect bij hun persoonlijkheid, als beminnelijke en ondeugende schurken met een groot, vriendelijk hart.

Hij zou zich thuis voelen op de Spaanse Main, op zoek naar vette galjoenen om te plunderen!

Hier is nog een Blue Heeler met een donkere vlek boven één oog.

blue heeler foto's - allemaal individueel gemerkt

Maar deze heeft hele schattige gemberwenkbrauwen en de mooie pastelkleurige vacht die de Blue Heeler kenmerkt.

Blue Heeler Puppy Foto’s

Alle puppies zijn mooi, natuurlijk, en kijken naar schattige puppy foto’s is altijd een geweldige manier om wat tijd door te brengen. Maar wij denken dat Blue Heeler pups bijzonder mooi en knuffelig zijn met hun pluizige vacht.

blue heeler puppy op 5 weken

Dit kleine schatje is net vijf weken oud en ziet er nu al uit als een karakter!

Hij is nog niet klaar om zijn moeder te verlaten, maar een goede Blue Heeler fokker zal bereid zijn om u veel foto’s zoals deze te sturen.

Ze houden je gelukkig terwijl je wacht! En we weten dat u niet teleurgesteld zult zijn als u eindelijk uw nieuwe Blue Heeler puppy in uw gezin verwelkomt.

blue heeler puppy

Zoals veel rassen met rechtopstaande oren, beginnen jonge pups met gevouwen of omgeslagen oren, wat zo schattig is! Deze worden in de loop van de volgende maanden geleidelijk rechtop gezet.

blue heeler puppy

De oren van deze jonge Heeler pup beginnen zich te ontvouwen en op te staan terwijl hij groeit. Soms doet het ene oor er langer over om op te staan dan het andere, wat resulteert in een heel schattig uiterlijk, net als bij deze pup.

Deze puppies zijn zo schattig, dat het geen verrassing is dat sommige mensen wat verder willen gaan als het gaat om hun Blue Heelers! Waarom tevreden zijn met slechts één?

Foto’s van Blue Heeler Honden – Double Trouble!

Wat is er mooier dan een Australische Veedrijvershond? Waarom, twee Australian Cattle Dogs, natuurlijk! Dubbel de moeite, maar ook dubbel de lol.

Bovendien werken deze honden graag in paren en twee Blueys zullen veel plezier beleven aan het samen spelen.

blue heeler foto's - twee australian cattle dogs

Wist u dat de Australische runderhonden met de roodachtige vacht soms ook wel Red Heelers worden genoemd?

De Blue Heeler foto hierboven laat een van beide zien. En, zijn ze niet allebei mooi!

blue heeler pup met moeder

Blue Heelers zijn ook geweldige moeders.

Deze Blue Heeler Mam probeert zich te ontspannen, terwijl haar pup graag een spelletje wil doen.

En tenslotte, een van onze favoriete foto’s van Australische Veedrijvershonden, een gezicht dat je hart echt zal doen smelten.

foto's van blauwe heelers die rusten

Dat is een vermoeide hond die een welverdiende rust neemt aan het eind van een lange dag. Zoals elke Aussie Cattle Dog liefhebber je zal vertellen, zal hun eigenaar net zo moe zijn! Een van deze honden houdt je zeker fit!

Je hebt een aantal geweldige Blue Heeler afbeeldingen gezien van dit geweldige ras. Misschien denkt u dat een Blue Heeler het perfecte huisdier voor u zou zijn.

Nou, hoewel het geweldige familie huisdieren kunnen zijn, moet je wel goed nadenken voordat je een van deze honden adopteert. Ze kunnen hard werken en je hebt tijd en geduld nodig, evenals iemand die fit genoeg is om te wandelen en te spelen.

Hier is wat meer Blue Heeler info die je kan helpen beslissen.

Blue Heeler informatie

Blue Heelers zijn echte werkhonden, dus ze passen niet in elk modern gezin. Om een Blue Heeler te bezitten moet je echt veel tijd en energie hebben.

  • Energie voor lange wandelingen en/of trainingen
  • Tijd om uw hond te trainen.

Dit is geen hond die graag de hele dag alleen thuis blijft terwijl u werkt. Een wandeling van tien minuten om het blok als u thuiskomt is gewoon niet genoeg voor deze intelligente en energieke honden.

Dit zijn geweldige honden voor gezinnen die genieten van lange wandeltochten en graag hun hond meenemen, of voor mensen die graag joggen of hardlopen.

Het is ook een geweldig ras voor degenen die betrokken willen raken bij een hondensport zoals ‘dock diving’, speuren, behendigheid, of gehoorzaamheidstraining. Ze zijn sterk, wendbaar en hebben een groot uithoudingsvermogen, allemaal gebonden aan hun liefde voor spel en werk.

Vergeet niet onze gedetailleerde gids te bekijken voor meer Blue Heeler rasinformatie

Hoe meer foto’s van Blue Heelers te vinden

Veel van de bovenstaande foto’s van Blauwe Hak komen uit voorraadbibliotheken, zoals Adobe. Deze kunnen niet gekopieerd of gebruikt worden zonder lid te worden van de bibliotheek en een betaling te doen.

Maar je kunt vaak mooie Blue Heeler plaatjes vinden op gratis sites als Pixabay.

Vergeet niet te zoeken onder alternatieve namen voor de rassen, zoals Australian Cattle Dogs, Red Heeler, en Queensland Heeler. Je kunt ook kijken op Wikipedia Commons, die een aantal copyright-vrije en Creative Commons foto’s heeft.

We hebben ook een aantal mooie Blue Heeler foto’s op ons Australian Cattle Dog Pinterest bord, dus als je een Pinner bent, vergeet dan niet om een kijkje te nemen.

Blauwe Heeler foto’s van lezers

Tenslotte, als u wilt delen, kunnen we misschien uw eigen Blue Heeler foto’s op deze pagina zetten.

U kunt alle Blue Heeler afbeeldingen toevoegen door de link in het commentaarveld hieronder te plaatsen. Wij kunnen uw foto’s van Blue Heelers voor u in het artikel plaatsen. Ze moeten dan wel op een publiekelijk toegankelijke pagina staan.

U kunt uw Blue Heeler foto’s ook op onze Facebook pagina plaatsen.

U kunt ook uw foto naar ons e-mailen [email protected] Zorg ervoor dat u ‘Blue Heeler Photos’ in de onderwerpregel zet.

En vergeet niet de naam van je hond en de leeftijd te vermelden!

We hebben dit artikel voor het laatst bijgewerkt in augustus 2019, maar we zijn altijd op zoek naar leuke foto’s van Blue Heelers, dus we kijken uit naar die van jou.

Prachtige verzameling van Blue Heeler foto's

Gerelateerde artikelen

Referenties en verdere lectuur

Greencross Vets, Is een Australische Veedrijvershond geschikt voor uw gezin?

PDSA, Australische Veedrijvershond Rasinformatie

Coppinger, L. en Coppinger, R., 2007. 13 Honden voor het hoeden en bewaken van vee. Grandin, T. (Ed.) Livestock handling and transport, p.199.

Hampson, B.A. en McGowan, C.M., 2007. Fysiologische reacties van de Australische veedrijvershond op de inspanning van het drijven van vee.. Equine and Comparative exercise physiology, 4(1), pp.37-41.

Schwartz, C., 2011. Australian Cattle Dog. i5 Publishing.

Clark, R.D., 2014. Medical, Genetic & Behavioral Risk Factors of Australian Cattle Dogs. Xlibris Corporation.

American Kennel Club, Australische Veedrijvershond