Zwarte Pitbull

zwarte pitbull

De zwarte Pitbull is misschien niet geschikt voor elk huis. Maar we gaan het temperament, de gezondheid en de verzorgingsbehoeften nader bekijken om te zien of deze populaire pup geschikt is voor uw gezin!

Een zwarte Pitbull is gewoon een Pitbull ras dat een zwarte vacht heeft! Deze honden kunnen er dus heel verschillend uitzien. De meeste mensen verwijzen echter naar een American Pitbull Terrier als ze zwarte Pitbull zeggen. Sommige Pitbulls hebben een volledig zwarte vacht, maar anderen kunnen een combinatie van tinten hebben, zoals zwart en wit.


Wat is een Black Pitbull?

Ondanks het populaire geloof, bestaat er eigenlijk geen specifiek Pitbull ras. In feite is de Pitbull een type hond. Er zijn vijf algemeen aanvaarde Pitbull of Bully rassen, en ze kunnen allemaal een zwarte vacht hebben. Soms worden Pitbull rassen verkeerd gelabeld als andere honden, en niet-Pitbull rassen kunnen Pitbulls genoemd worden, gewoon omdat ze gelijkaardige eigenschappen hebben. Het is dus een goed idee om het specifieke ras waarin u geïnteresseerd bent te kennen. De vijf Pitbull rassen zijn:

 • Amerikaanse Pitbull Terrier
 • American Staffordshire Terrier
 • Staffordshire Bull Terrier
 • Bull Terrier
 • Miniatuur Bull Terrier

En hoewel ze in dezelfde rascategorie vallen, passen deze vijf Pitbull rassen niet allemaal in hetzelfde huis. Het is dus belangrijk om veel onderzoek te doen wanneer u er een kiest om in uw gezin op te nemen. Als een van deze vijf rassen een zwarte vacht heeft, kunnen ze een zwarte Pitbull genoemd worden. De meeste mensen verwijzen echter naar de American Pitbull Terrier als ze ‘Pitbull’ zeggen. Dit is dus het ras waarop we ons in de gids van vandaag het meest zullen concentreren.

Hoe zien zwarte Pitbulls eruit?

Niet alle zwarte Pitbulls zien er hetzelfde uit, omdat er 5 verschillende Pitbull rassen zijn. Als algemene regel geldt dat alle Pitbull rassen gedrongen, gespierde honden zijn die variëren van klein tot groot van formaat. Maar, voor een beter idee van het uiterlijk van uw zwarte Pitbull, bekijk hun ras in zijn geheel.

De genen die een zwarte vacht veroorzaken zijn dominant, dus het is mogelijk om Pitbull honden te krijgen die een volledig zwarte vacht hebben, over hun hele lichaam. Maar andere genen kunnen de pigmentatie van uw hond veranderen om patronen te creëren die zwart omvatten. Zo zijn er bijvoorbeeld zwart-witte Pitbulls! Het is gebruikelijk om een kleine witte vlek te zien op de borst van een zwarte Pitbull. Of je ziet merle Pitbulls die een zwarte vacht in hun kleur hebben. Het hangt af van de genen die uw hond erft en het ras dat u kiest! Twee zwarte Pitbulls kunnen er dus heel verschillend uitzien.

Kunnen zwarte Pitbulls blauwe ogen hebben?

Een populaire eigenschap bij zwarte Pitbulls zijn blauwe ogen. Immers, blauwe ogen kunnen er heel opvallend uitzien als ze omgeven zijn door een donkere vacht! Blauwe ogen zijn mogelijk bij Pitbulls met een zwarte vacht, maar komen niet zo vaak voor als bruine ogen. Blauwe ogen kunnen ook voorkomen bij Pitbulls met slechts een gedeeltelijk zwarte vacht, zoals merle Pitbulls.

Maar, het is belangrijk op te merken dat blauwe ogen bij honden gelinkt kunnen worden aan problemen zoals doofheid en andere gehoorproblemen. Het is dus belangrijk om de gevolgen van blauwe ogen en de bijbehorende zorgbehoeften volledig te overwegen als uw zwarte Pitbull met blauwe ogen gehoorproblemen heeft.

zwarte pitbull

Zijn zwarte pitbulls zeldzaam?

De American Pitbull Terrier (APBT) is het meest voorkomende Pitbull ras waar mensen naar verwijzen als ze het over de Pitbull hond hebben. APBT’s zijn verkrijgbaar in een enorm scala aan kleuren, van lichte tinten zoals wit en fawn, tot donkerder tinten zoals gestroomd en zwart! De genen die een zwarte vacht veroorzaken – hetzij effen of met enkele aftekeningen – zijn ook dominant. Zwart is dus een meer voorkomende kleur dan recessieve tinten zoals bruin of blauw.

Zwarte Pitbulls zijn echter ook zeer populaire honden. Het kan dus moeilijk zijn om pups te vinden. Dit betekent niet noodzakelijk dat ze zeldzaam zijn, maar ze hebben vaak lange wachtlijsten, en veel potentiële nieuwe eigenaren die in de rij staan voor een pup! De frequentie en beschikbaarheid van zwarte Pitbull pups bij u in de buurt hangt meestal af van de vraag, de plaatselijke wetgeving tegen Pitbull rassen, en meer.

Zijn zwarte Pitbulls vriendelijk?

De vachtkleur van een zwarte Pitbull heeft geen invloed op zijn persoonlijkheid. Maar hun vachtkleur kan wel invloed hebben op iemands perceptie van hun persoonlijkheid. Studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat mensen honden met een lichte vacht over het algemeen als stabieler en aangenamer beoordelen dan honden met een zwarte vacht. In werkelijkheid is het temperament van een hond meer gerelateerd aan de fokkerij en de opvoeding, daarom is het zo belangrijk om een goede fokker te kiezen en een goed socialisatieprogramma af te dwingen.

Pitbull rassen zijn niet noodzakelijk agressief. Maar ze hebben zeer krachtige kaken die veel schade kunnen aanrichten, vooral in vergelijking met de beet van een speelgoedhondenras. Studies naar hondenagressie en bijten groeperen vaak meerdere rassen onder het label ‘Pitbull’, dus het is belangrijk om na te gaan of deze resultaten niet misleidend zijn.

Agressief gedrag bij Pitbulls

Doorheen hun geschiedenis zijn Pitbull rassen gebruikt als vechthonden, waakhonden en meer. Ze werden gefokt om beschermend en loyaal te zijn aan hun eigenaren, maar kunnen ook hond-agressief zijn vanwege hun geschiedenis in hondengevechten en berengevechten. Deze praktijken zijn echter al lang illegaal, en veel gerenommeerde fokkers hebben hard gewerkt om deze neigingen uit te bannen.

De beste manier om een vriendelijk temperament in uw zwarte Pittie aan te moedigen is om een goede fokker te kiezen en uw puppy goed te socialiseren. Socialisatie moet gebeuren voordat uw puppy 12 weken oud is, maar kan het hele leven van uw hond doorgaan! Het houdt in dat u uw puppy laat kennismaken met nieuwe dingen, en hem veel positieve ervaringen geeft, om zijn angstreactie als volwassene te verminderen. Een goed gesocialiseerde Pittie zal zelfverzekerder en gelukkiger zijn in nieuwe situaties dan eentje die niet gesocialiseerd is met mensen, dieren en geluiden.

Zwarte Pitbull Gezondheid

Alle hondenrassen zijn vatbaar voor bepaalde erfelijke gezondheidsproblemen. En aangezien de term zwarte Pitbull kan verwijzen naar een aantal verschillende rassen, krijgt u een beter beeld van de gezondheid als u kijkt naar een specifiek Pitbull-ras, zoals de American Pit Bull Terrier. Dus, om u op weg te helpen, zijn hier een aantal veel voorkomende gezondheidsproblemen voor de APBT:

 • Heup- en elleboogdysplasie
 • Degeneratieve myelopathie
 • Huidproblemen
 • Allergieën
 • Hypothyreoïdie
 • Hartziekte
 • Retinale dysplasie

Gerenommeerde fokkers fokken alleen met de gezondste honden, en voeren eerst alle noodzakelijke gezondheidscontroles uit.

Hoeveel kosten zwarte pitbulls?

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op hoeveel een Pitbull puppy kost. Een paar van deze factoren zijn uw locatie, de vraag naar puppies, het ras van de Pitbull, wetgeving over Pitbull rassen bij u in de buurt, en meer. Prijzen kunnen variëren van een paar honderd dollar tot enkele duizenden dollars. En omdat zwarte Pitbulls erg populair zijn, neigt hun prijs naar de hogere limieten. Een zwarte Pitbull pup kost meestal minimaal 1000 dollar, maar ook deze prijs kan lager uitvallen, afhankelijk van de hierboven genoemde factoren.

Prijs is niet altijd een indicator van kwaliteit – alleen omdat een puppy duizenden kost, betekent niet dat ze beter zullen zijn dan een goedkopere. Je moet dus veel onderzoek doen bij het zoeken naar een goede fokker. Laten we dat nu eens nader bekijken.

Finding Black Pitbull Puppies

Uw eerste stap bij het vinden van zwarte Pitbull pups is het kiezen van het Pitbull ras dat u graag zou willen. Daarna kunt u op zoek gaan naar een fokker. Je moet puppyfabrieken en achtertuinfokkers vermijden, omdat honden en puppy’s hier vaak niet goed worden verzorgd. Ze kunnen ook meer gezondheids- en gedragsproblemen ondervinden dan pups van een gerenommeerde fokker.

Gerenommeerde fokkers zullen hun honden voor het fokken op hun gezondheid testen om te voorkomen dat erfelijke problemen worden doorgegeven aan hun pups. Ze zullen ook werken aan het socialiseren van de pups thuis, en zullen er graag voor zorgen dat hun pups naar de best mogelijke huizen gaan.

Omdat zwarte Pitbull pups zo populair zijn, zul je merken dat de meeste gerenommeerde fokkers wachtlijsten hebben. Maar, om u te helpen bij het zoeken, zoek naar het specifieke Pitbull ras dat u wilt, in plaats van de ras categorie als huis.

Heeft u een zwarte Pitbull?

Zwarte Pitbulls zijn lieve honden met een opvallende donkere vacht! Heb jij één van de populaire Pitbull rassen thuis? We horen er graag over in de comments! Welk Pitbull ras is jouw favoriet?

Lezers vonden ook leuk

Referenties en bronnen

 • Strain, G. ‘Hereditary Deafness in Dogs and Cats: Causes, Prevalence and Current Research”, Tufts’ Canine & Feline Breeding and Genetics Conference (2003).
 • Strain, G. (et al), ‘Prevalence of Deafness in Dogs Heterozygous or Homozgous for the Merle Allele’, Journal of Veterinary Internal Medicine (2009).
 • Hoffman, C. (et al), ‘Is that Dog a Pitbull? A Cross-Country Comparison of Perception of Shelter Workers Regarding Breed Identification’, Journal of Applied Animal Welfare Science (2014).
 • Fratkin, J. & Baker, S. ‘The Role of Coat Color and Ear Shape on the Perception of Personality in Dogs’, Anthrozoos (2013).
 • Howell, T. (et al), ‘Puppy Parties and Beyond: The Role of Early Age Socialization Practices on Adult Dog Behavior’, Veterinary Medicine: Research and Reports (2015)
 • Cutler, J. (et al), ‘Puppy Socialization Practices of a Sample of Dog Owners From Across Canada and the United States’, American Veterinary Medical Association (2017).
 • Vaterlaws-Whitside, H. & Hartmann, A. ‘Improving Puppy Behavior Using a New Standardized Socialization Program’, Applied Animal Behavior Science (2017).
 • Farrall, L. (et al), ‘The Challenges of Pedigree Dog Health: Approaches to Combating Inherited Disease’, Canine Medicine and Genetics (2015).