Black Mouth Cur Mixen

black mouth cur mixes

Black Mouth Cur mix rassen zijn intelligente, actieve en onafhankelijke honden. Hun oorsprong ligt in de landbouw- en jachtgemeenschappen van het zuiden van de Verenigde Staten. Black Mouth Cur mix pups erven waarschijnlijk enkele van de temperamentkenmerken en het uiterlijk van hun energieke Cur ouder, en zoals met alle mix ras honden, kan het resultaat variëren. We zullen wat foto’s delen van de meest populaire black mouth cur mixen. En we geven u informatie over de te verwachten grootte, het gewicht, het uiterlijk en de verzorgingsbehoeften van elke mix.

De kenmerken van de hard werkende, stoere en zelfverzekerde Black Mouth Cur zijn het meest geschikt voor de meer ervaren eigenaar. Maar met de juiste training, socialisatie en beweging kan deze mix een goed gezinshuisdier zijn, vooral in huizen met oudere kinderen.

Schattige Zwarte Mond Cur puppy’s met hun Moeder

Black Mouth Cur mix afkomst

Black Mouth Cur mixen zijn allemaal verdraaiingen van een door en door Amerikaans ras. Historici geloven dat de originele Curs via Engeland naar Amerika reisden. Er is ook bewijs voor een genetische link met andere populaire Britse hondenrassen, zoals de Queen’s eigen geliefde Corgis.

Het woord “cur” wordt vaak verkeerd gedefinieerd als “gemengd ras”, maar in werkelijkheid is de Cur een specifiek Engels werkhondenras, ontwikkeld om te jagen, te hoeden en te bewaken. In dit artikel maak je kennis met enkele kenmerkende en unieke Black Mouth Cur mix honden! U zult merken dat de meeste mixen in de video’s, het karakteristieke donkere gezichtsmasker van hun Cur ouder delen.

Over The Black Mouth Cur

Black Mouth Curs worden vaak verward met de gelijknamige Mountain Cur, maar in werkelijkheid zijn dit twee verschillende rashondenrassen. Black Mouth Curs danken hun rasnaam aan de donkere pigmentatie op de lippen en in de mond. Sommige, maar niet alle Black Mouth Cur honden hebben ook een zwart gezichtsmasker.

Black Mouth Curs worden geboren en gefokt als werkhonden: hoeden, jagen en bewaken van mensen. Socialisatie en training vanaf de puppytijd is van vitaal belang om uw hond te helpen integreren in een gemeenschap door hun beschermende instincten te temperen.

Deze honden kunnen tussen de 50 en 100 pond wegen, waarbij reuen over het algemeen groter zijn dan teven. Gezondheidsproblemen die de Black Mouth Cur kunnen treffen zijn heup- en gewrichtsscheuren, oogproblemen en oorontstekingen. De Black Mouth Cur kan wel 12 tot 16 jaar oud worden.

Zwarte Mond Cur Mengsels

Black Mouth Cur mix rassen worden de laatste jaren steeds populairder. Hybride fokken wordt tegenwoordig vaak gedaan om de genetische diversiteit en de algemene gezondheid van het ras te verbeteren. Dit wordt “heterosis” of “hybride kracht” genoemd – de theorie dat het toevoegen van nieuwe genetische invloed de impact van bepaalde overerfbare gezondheidsproblemen van raszuivere dieren kan verminderen.

 • American Foxhound Black Mouth Cur mix
 • Zwarte Mond Pittie
 • American Staffordshire Terrier Black Mouth Cur mix
 • Black Mouth Cur Heeler
 • Blue Heeler Black Mouth Cur mix
 • Aussie Shepherd Black Mouth Cur mix
 • Cursset
 • Coonhound Black Mouth Cur mix
 • Bloedhond Zwarte Mond Cur
 • Blue Lacy Black Mouth Cur
 • Border Collie Black Mouth Cur
 • Boxer Black Mouth Cur
 • Carolina Black Mouth Cur
 • Catahoula Black Mouth Cur
 • German Black Mouth Cur
 • Gouden Zwarte Mond Cur mix
 • Zwarte Mond Cur Retriever
 • Mastiff Black Mouth Cur
 • Mountain Cur Black Mouth Cur mix
 • Pomeriaan Zwartbek Cur mix
 • Siberische Zwarte Mond Cur

American Foxhound Black Mouth Cur Mix

De Amerikaanse Foxhound is een Amerikaanse instelling, met hun onvermoeibare werklust en luid, muzikaal, geblaf. Deze hond, net als de Black Mouth Cur, is geen hond voor nieuwe hondeneigenaren en trainers.

Maar voor een ervaren hondeneigenaar die de tijd, energie en expertise heeft om deze hond het actieve, energieke leven te geven dat deze hybride nodig heeft, is de American Foxhound Black Mouth Cur een fantastische werkhond. Het volwassen gewicht van deze hond is 50 tot 100 pond met een levensverwachting van 11 tot 16 jaar.


American Pit Bull Terrier Black Mouth Cur Mix

De Black Mouth Pittie kan 8 tot 16 jaar oud worden en heeft een gewicht van 30 tot 100 pond. U kunt een hond verwachten met een trouw en beschermend temperament met veel intelligentie. Deze hond heeft een korte, nette vacht die het hele jaar door verhaart.

American Staffordshire x Terrier Zwarte Mond Cur

De AmStaff BMC mix heeft de terrier persoonlijkheid – levendig, vasthoudend, enigszins koppig, maar zeer trainbaar. Met deze kruising krijgt u een onvermoeibare en trouwe werker die een hechte gezelschapshond is.

Deze hond weegt 40 tot 100 pond en wordt 12 tot 16 jaar. De korte, dichte vacht verhaart gemiddeld en is gemakkelijk te onderhouden.

Australische Veedrijvershond Zwartbek Cur Mix

De Australian Cattle Dog, of rood/blauwe heeler, dankt zijn rasnaam aan zijn neiging om het vee tijdens het hoeden op de hielen te zitten.

Combineer deze eigenschap met het onvermoeibare herders- en waakinstinct van de BMC en je hebt een hond met een sterke wil die een ervaren handler nodig heeft. Deze hond weegt 35 tot 100 pond en wordt 12 tot 16 jaar. De vacht verhaart per seizoen en het hele jaar door.

Australian Shepherd x Black Mouth Cur

De Australian Shepherd Black Mouth Cur weegt 40 tot 100 pond met een levensverwachting van 12 tot 16 jaar.

Dit werkhondenras heeft een hoog energieniveau en is zeer intelligent. Verwacht een hond die het niet kan laten om u en alles wat ze zien te hoeden. De vacht van deze hond verhaart het hele jaar door en per seizoen.

Basset Hond Zwarte Mond Cur Mix

De lage Basset Hound en de langbenige Black Mouth Cur vormen een interessante combinatie. Het volwassen gewicht van deze hond is 40 tot 100 pond met een levensverwachting van 12 tot 16 jaar. Deze hond heeft een matig energieniveau, behalve bij het ruiken van een spoor.

Deze hond heeft ook de neiging om te verharen. Ze kunnen de verkorte poten van een Basset Hound erven, die in verband worden gebracht met tussenwervelschijfziekte op latere leeftijd.

Black and Tan Coonhound x Black Mouth Cur

De Black and Tan Coonhound en de Black Mouth Cur hebben een vergelijkbare werkethiek met één belangrijk verschil: de Black and Tan Coonhound is een nachtelijke jager! Maar beide honden hebben een onstuitbare drang om te rennen en te jagen die zeer complementair is in deze hybride hond.

Het gewichtsbereik van deze hond op volwassen leeftijd is 50 tot 110 pond en een levensduur van 10 tot 16 jaar.

Bloedhond Zwarte Mond Cur Mix

De Bloodhound Black Mouth Cur weegt 50 tot 110 pond met een levensverwachting van 10 tot 16 jaar. Deze hond is vrij volgzaam en kalm in alle situaties, behalve wanneer hij zijn neus volgt!

Hun korte, gladde vacht verhaart consequent het hele jaar door.

Blue Lacy x Black Mouth Cur

De Blue Lacy is de officiële staatshond van Texas in de Verenigde Staten. Deze hond is kleiner dan de BMC, waardoor deze gemengde hond een breed scala aan mogelijke volwassen gewichten heeft, van 25 tot 100 pond.

De Blue Lacy Black Mouth Cur mix is zeer complementair omdat deze twee hondenrassen een vergelijkbare bouw en vaardigheden hebben.

Border Collie x Zwarte Mond Cur

De Border Collie is een kleinere pup, dus u kunt verwachten dat uw Border Collie Black Mouth Cur 35 tot 100 pond weegt met een levensverwachting van 12 tot 16 jaar.

Deze hond is zeer energiek door de combinatie van het onvermoeibare kudde-instinct van de Border Collie en de kudde- en jachtachtergrond van de BMC. Beide honden dragen een verharende dubbellaagse vacht bij.

Boxer Zwartbek Cur Mix

De Boxer en de Black Mouth Cur hebben een vergelijkbaar volwassen gewicht, wat betekent dat uw volwassen pup waarschijnlijk 50 tot 100 pond zal wegen. Ze hebben een levensduur van 10 tot 16 jaar.


Deze hond heeft een korte, nette vacht die verhaart. Uw Boxer Black Mouth Cur kan tot op zekere hoogte worden beïnvloed door de brachycefale (platte) snuitvorm van de Boxer-ouderhond.

Carolina Dog x Black Mouth Cur

De Carolina Dog heeft een echt oude oorsprong en behoudt nog steeds enkele van de primitieve gedragingen en roedel mentaliteiten van hun wilde Aziatische wolf voorouders.

Deze hond heeft een volwassen gewicht van 30 tot 100 pond met een levensverwachting van 12 tot 16 jaar. Beide ouderdieren hebben een korte, verharende vacht die meestal zichzelf onderhoudt.

Catahoula Luipaard Hond Zwarte Mond Cur Mix

De Catahoula Leopard Dog is geboren en gefokt in de staat Louisiana in de Verenigde Staten. De Cur komt oorspronkelijk uit het zuiden van de Verenigde Staten.

Beide honden hebben een korte, nette vacht die het hele jaar door en per seizoen verhaart. Beide zijn trouw, moedig en zeer beschermend. Zelfs het gewicht is vergelijkbaar met 50 tot 100 pond. De levensverwachting van deze hond is 10 tot 16 jaar.

Duitse Herder x Zwarte Mond Cur

De German Black Mouth Cur erft sterke beschermende en waakzame instincten van zowel de Duitse Herder als de Black Mouth Cur. De jonge hond in deze video is niet langer beschikbaar voor adoptie, maar ze geeft u een idee van hoe een Duitse Herder Zwarte Mond Cur mix eruit zou kunnen zien.


Het gewicht van deze hond varieert van 50 tot 100 pond van beide ouderdieren. De levensverwachting van deze hond is 7 tot 16 jaar. Deze mixhond heeft een korte tot halflange vacht die het hele jaar door en per seizoen verhaart.

Golden Retriever Zwarte Mond Cur Mix

De Golden Retriever Black Mouth Cur heeft een gewicht van 55 tot 100 pond en een levensverwachting van 10 tot 16 jaar.

Beide ouderdieren delen een interesse en aanleg voor de jacht en een seizoensgebonden verharende vacht, hoewel ze in de meeste andere opzichten heel verschillend zijn. Uw Golden Black Mouth Cur verhaart zowel seizoensgebonden als het hele jaar door.

Labrador Retriever x Zwarte Mond Cur

De Labrador Retriever is de populairste gezelschapshond in de Verenigde Staten, hoewel de Black Mouth Cur alleen regionaal nog bekend is.


Deze twee honden hebben zeer verschillende persoonlijkheden en temperamenten, maar dit kan goed uitpakken om de sterke beschermende instincten van de BMC te temperen in een huisdiersituatie.

Mastiff Black Mouth Cur Mix

De Mastiff Black Mouth Cur is de grootste hond in dit artikel. Deze hond kan op volwassen leeftijd gemakkelijk 50 tot 230 pond wegen! De Mastiff heeft echter, zoals zoveel reuzenhondenrassen, een verkorte levensverwachting. Zo varieert de levensduur van deze hond van slechts 6 jaar tot 16 jaar.

Dit is een verharend ras, vooral in het seizoen, maar het onderhoud van de vacht is eenvoudig. Wees ook voorbereid op een mogelijke verrassingsbijdrage van de Mastiff ouder – kwijl!

Mountain Cur x Black Mouth Cur

De Mountain Cur en de Black Mouth Cur hebben verwarrend vergelijkbare namen, maar het zijn verschillende rashondenrassen. Ze hebben echter hetzelfde temperament en dezelfde vaardigheden, waaronder uitzonderlijke vaardigheden op het gebied van hoeden, jagen en bewaken.

Deze mix hond zal zeker het beste passen bij een zeer zelfverzekerde, ervaren hondeneigenaar en trainer. De Mountain Cur is kleiner en slanker in gewicht en bouw dan de BMC met een kortere algemene levensverwachting. Het volwassen gewicht van deze hond varieert van 30 tot 100 pond met een levensduur van 10 tot 16 jaar.

Pomerans Zwartbek Cur Mix

De Pomeriaan Black Mouth Cur is een kleine pup in vergelijking met de andere honden die u in dit artikel tegenkomt. Het volwassen gewicht van deze hond varieert van slechts 3 pond tot 100 pond!

De Pomeranian Black Mouth Cur heeft een interessante vacht met de voor de Pomeranian kenmerkende dikke, pluizige, dubbellaagse vacht en de korte, nette, platte vacht van de BMC. U kunt echter rekenen op verharing, ongeacht welk ouderhondentype overheerst! Deze hond heeft een levensverwachting van 12 tot 16 jaar.

Siberische Husky x Zwarte Mond Cur

Deze hond weegt 35 tot 100 pond met een levensduur van 12 tot 16 jaar. De Siberische Husky is een zachtaardige en vriendelijke hond die gewend is om in nauwe omgang met andere honden en mensen te werken.

Deze invloed kan de zeer sterke beschermende instincten van de Black Mouth Cur temperen tot een onverschillige waakhond, maar een zeer trouw en aanhankelijk gezinshuisdier. Deze hond is zeker een verhuiler met de dikke, dubbellaagse vacht van de Husky!

Zwarte Mond Cur Mix Puppies

Het uitzoeken van de perfecte puppy is een belangrijke taak. Als u op zoek bent naar een gemengd ras, moet u er zeker van zijn dat u gelukkig zou zijn met een hond die op een van beide ouders lijkt. Want een kruising kan op de ene, de andere of een combinatie van de twee lijken!

Zorg ervoor dat welke eigenschappen uw pup ook uitdrukt als hij opgroeit, u tevreden zult zijn.

Het vinden van een Black Mouth Cur mix pup kan even duren, omdat ze niet zo vaak voorkomen. Maar je moet nog steeds alle gebruikelijke regels voor puppy selectie volgen. Zorg ervoor dat de fokker alleen op gezondheid geteste honden gebruikt, en dat deze honden een doel in het leven hebben buiten de puppyverkoop.

Ontmoet waar mogelijk beide ouders, en zorg ervoor dat ze er gezond uitzien en een zelfverzekerde, vriendelijke houding hebben.

Is een Black Mouth Cur Mix geschikt voor mij?

Hoewel er talloze opties zijn voor Black Mouth Cur mixen, heeft elke mix zijn eigen unieke persoonlijkheid.

Sommige Black Mouth Cur mixen zijn het best geschikt voor ervaren eigenaren. Zoals bij elke nieuwe hond, zorg ervoor dat je alle zorgen die je hebt met potentiële fokkers bespreekt!

We hopen dat je het leuk vond om meer te leren over deze Black Mountain Cur mix honden!

Lees meer

black mouth cur mixen

Referenties en bronnen

 • Piper, S., “FAQ’s,” Black Mouth Cur Club, 2019.
 • Benson, C., “Wat is een Blackmouth Cur?”, 4b’s Blackmouth Curs Kennel, 2019.
 • Wilson, B., “Texas State Dog Breed: Blue Lacy,” State Symbols USA, 2019.
 • Peterson, B., “Good Cur,” Boston Globe, 2014.
 • Raab, T., et al, “Black Mouth Cur,” United Kennel Club, 2019.