Waarom blaft mijn hond niet?

waarom blaft mijn hond niet

Waarom blaft mijn hond niet? Voor sommigen is een hond die geen geluid maakt een droom die uitkomt, maar ik hou best van een praatgrage pup! Mijn hond waarschuwt me voor ongenode gasten, maar kan me ook laten zien wanneer hij zich opgewonden, verveeld of geïrriteerd voelt door blaffen. En voor sommigen kunnen plotselinge veranderingen in vocalisaties een teken zijn dat er iets mis is met je hond. Er zijn een aantal redenen waarom uw hond ervoor kan kiezen om te zwijgen, vooral als hij ooit behoorlijk yappy was. Dus in deze gids zal ik die redenen ontdekken, samen met het onderzoeken van de gemiddelde leeftijd puppy’s die eerst hun stem vinden en wanneer je je hond naar de dierenarts moet brengen om ze door een professional te laten controleren.

Inhoud


De gemiddelde leeftijd puppy’s beginnen te blaffen

Gemiddeld zullen puppy’s beginnen te blaffen of op zijn minst proberen te blaffen op ongeveer 2 tot 3 weken oud. Wanneer een puppy zo jong is, zullen deze blaffen meer klinken als gejank of gegrom. Maar als ze de 4-maandenmarkering bereiken, zullen ze in blaffen veranderen naarmate ze vorderen met hun vocale ontwikkeling.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat geen twee honden hetzelfde zijn. Uw hond kan dus op latere of eerdere leeftijd beginnen met blaffen, afhankelijk van zijn ras, persoonlijkheid en training.

Waarom blaft mijn hond niet?

Omdat alle honden anders zijn, kunnen er een paar redenen zijn waarom je geliefde pup niet blaft. Wanneer u probeert te achterhalen waarom uw hond stiller is dan alle anderen in uw buurt, moet u rekening houden met een reeks verschillende factoren die hun ongewone stilte kunnen hebben beïnvloed. Hier zijn enkele van de redenen en factoren die van toepassing kunnen zijn.

Sommige rassen blaffen gewoon niet

Sommige hondenrassen zijn van nature extreem vocaal – ik kijk naar je, Siberische Huskies! Anderen bezitten een veel rustiger temperament, wat kan betekenen dat ze zeer zelden of helemaal niet blaffen. Deze stillere rassen kunnen zich echter op andere manieren uiten, zoals door te janken of te janken. Maar voor het grootste deel zullen ze hun geblaf tot een minimum beperken, wat gunstig kan zijn voor gezinnen, mensen die in appartementen wonen of voor senioren. Hondenrassen met een rustiger temperament zijn onder meer:

  • Akita
  • Australische Herder
  • Basenji
  • Berner Sennenhond
  • Buldog
  • Cavalier Koning Charles Spaniel
  • Windhond
  • Sint-Bernardus
  • Whippet
waarom blaft mijn hond niet

Je hond heeft misschien gewoon een relaxte persoonlijkheid

Ongeacht of uw hond een van de stillere temperamentrassen is die we eerder noemden, zijn persoonlijkheid speelt ook een grote rol in het feit of uw hond een blaffer zal zijn of niet. Zelfs honden die een van de stillere temperamentrassen zijn, kunnen het huis blaffen als ze een energieke en out-there persoonlijkheid hebben. En hetzelfde geldt voor als je een relaxte pup hebt van een van de meer bekende vocale rassen.

In de puppyfase kan het zijn dat uw hond nooit de behoefte of de behoefte aan blaffen ontwikkelt. En deze gewoonte kan doorgaan in hun volwassen en zelfs oudere leven. Als het gaat om hun persoonlijkheid en of ze al dan niet zullen blaffen, hangt het allemaal af van hoe extravert je hond echt is. Jij kent je hond het beste!

De nieuw aangenomen huwelijksreisfase

Als u uw hond onlangs heeft geadopteerd, is uw hond misschien gewoon te verlegen om te blaffen. De eerste paar dagen of zelfs weken na de adoptie hoor je misschien geen piep van je pup. Maar naarmate ze zich settelen en zich comfortabeler voelen bij jou en hun nieuwe omgeving, moeten ze vaker gaan blaffen, als hun temperament zo geneigd is.

Angst

Angst kan een andere reden zijn waarom je hond niet blaft. Als je bijvoorbeeld net naar een nieuw huis bent verhuisd en je hond is niet gewend aan de nieuwe omgeving, dan kan dit stress veroorzaken en ertoe leiden dat hij gereserveerder en rustiger is. Geef je hond de tijd om zich aan te passen en probeer hem te helpen zich comfortabeler te voelen tijdens grote veranderingen in zijn leven.

Leeftijd

Naarmate honden ouder worden, neemt hun gehoor af, en daarmee ook hun vermogen om geluiden op te merken die hen ooit zouden hebben doen blaffen. Het kan dus zijn dat een oudere hond net zo veel stopt met blaffen als een jongere puppy ooit deed.

Eerdere traumatische ervaringen

Als uw hond een redding is, kunnen eerdere traumatische ervaringen ervoor hebben gezorgd dat uw hond stil is geworden. Als de vorige eigenaren van uw hond bijvoorbeeld uw hond mishandelden toen hij blafte, heeft uw hond misschien geleerd om te allen tijde te zwijgen om fysieke straf te voorkomen.

Gezondheidsproblemen

De laatste reden waarom uw hond misschien niet blaft, is vanwege gezondheidsproblemen. Als uw hond vroeger blafte maar nu zeer zelden een geluid maakt, dan kan uw pup zijn stem hebben gespannen door voortdurend blaffen. Als alternatief, als uw hond onlangs een operatie heeft ondergaan, kan de intubatiebuis irritatie in de keel van uw hond hebben veroorzaakt, of hij kan gewoon onder het weer zijn.

Wanneer u een dierenarts moet raadplegen

Als je hond jong, oud, relaxt of pas geadopteerd is, dan zou zijn gebrek aan blaffen niets zijn om je zorgen over te maken. Maar als de blaf van uw hond van toon is veranderd, als hij onlangs een operatie heeft ondergaan of als hij voortdurend moet braken, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts, omdat er mogelijk een ernstiger probleem is dat u moet aanpakken. Het is altijd beter om veilig te zijn dan sorry als het gaat om de gezondheid van je hond!

Kan ik mijn hond leren blaffen?

Als er geen medische problemen zijn die de stilte van uw hond veroorzaken, moet u misschien gewoon geduldig zijn en uw hond de tijd geven om uit zijn schaal te komen. Als alternatief, om het proces te versnellen, kunt u zelfs uw hond trainen om te blaffen met positieve bekrachtiging.

Heb wat lekkers in je hand en beloon je hond wanneer hij het gedrag vertoont dat je wenst. Geef uw hond in eerste instantie één traktatie zodat uw pup weet dat u ze heeft, en houd de traktaties vervolgens buiten bereik totdat uw hond blaft of licht gromt en hem beloont voor het geluid. Langzaam kun je een keu introduceren en het duurt niet lang of je hond zal spreken wanneer je het vraagt!

Hoewel het contra-intuïtief kan lijken, kan dit ook een geweldige manier zijn om een hond aan te moedigen stil te zijn wanneer je het nodig hebt. Een hond leren blaffen op bepaalde tijden kan hem of haar helpen beseffen dat er ideale momenten zijn om veel lawaai te maken, en dat blaffen op andere momenten hen geen beloningen zal opleveren.

Samengevat: Waarom blaft mijn hond niet?

Een hond die voor het grootste deel niet blaft, is geen reden tot bezorgdheid, maar als u andere veranderingen in uw harige vriend opmerkt, is het de moeite waard om contact op te nemen met uw dierenarts voor een professionele mening. Sommige honden maken gewoon geen geluid! Maar als je graag met je hond wilt praten, kun je hem ook aanmoedigen met een aantal smakelijke traktaties!

Meer leuke hondengedragsgidsen