Zijn speelgoedpoedels goed met kinderen?

zijn speelgoedpoedels goed met kinderen

Ze zijn loyale en leuke metgezellen voor volwassenen in de stad, maar zijn Speelgoedpoedels goed met kinderen? Ik heb een persoonlijke interesse in deze vraag – mijn dochter is 8 en mijn eerste hond is net 3 geworden. Dus nu voelt het als een goed moment om een tweede hond te krijgen, en mijn dochter zou dol zijn op een van de speelgoedrassen (waarschijnlijk omdat ze het zat is om op onze bestaande middelgrote hond te zitten!). Ik hou van grotere Poedels vanwege hun intelligentie, maar ik ben er niet van overtuigd dat een Toy Poodle op dit moment een goede keuze is, om verschillende redenen die verband houden met hun grootte en temperament. In dit artikel zal ik kijken naar alle goede dingen die deze kleine hond te bieden heeft, en wat de mogelijke nadelen zijn van het opvoeden rond kinderen. Ik zal ook enkele van de andere kleine rassen die ik overweeg met je delen!


Inhoud

Toy Poodle Feiten

Laten we beginnen met enkele belangrijke kenmerken van Toy Poodles, die relevant zullen zijn voor hoe goed ze met kinderen omgaan:

 • Ze zijn een van de kleinste speelgoedhonden, met een gewicht van slechts 4-6 pond. Eigenarenquêtes suggereren dat de meeste in feite minder dan 5 pond zijn.
 • Miniatuurpoedels werden eerst gemaakt, door standaardpoedels te fokken, en speelgoedpoedels werden gemaakt in het amerika van het begin van de 20e eeuw door miniatuurpoedels nog verder te fokken.
 • In tegenstelling tot hun grotere tegenhangers, zijn Toy Poodles nooit gebruikt voor werkrollen – ze zijn ontwikkeld als charismatische gezelschapshonden voor geavanceerde stedelingen.
 • Ondanks dat ze nooit hoeven te werken om hun geld te verdienen, staat dit kleine ras erom bekend slim te zijn. Ze zijn ook erg mensgericht en aandachtzoekend.

Zijn speelgoedpoedels goed met kinderen?

Speelgoedpoedels zijn geen ras dat we gemakkelijk aanbevelen voor huishoudens met kinderen. Het is geen universele regel – ik ken één gezin met twee kinderen in de basisschoolleeftijd en drie gelukkige Speelgoedpoedels, en het werkt geweldig. Maar er zijn enkele echt belangrijke dingen om te overwegen voordat je dit ras samen met kinderen opvoedt:

 • Hun grootte geeft hen een groter risico op letsel.
 • Ze hebben meer kans dan grotere honden om angstig of angstig te zijn.
 • Er zal concurrentie zijn om je aandacht.
 • Ze zijn hard aan het werk als puppy’s.

Hun grootte geeft hen een groter risico op letsel

De grootte en het delicate frame van Toy Poodles betekenen dat ze ook erg fragiel zijn en gemakkelijk worden gekwetst door een onhandig moment in een energiek spel. Statistisch gezien hebben speelgoedpoedels meer kans dan de meeste honden om ook te sterven aan traumatische verwondingen. Jonge kinderen vormen een risico voor deze kleine honden als ze te ruw spelen, hun evenwicht verliezen en op hen vallen, of ze oppakken en laten vallen.

Ze hebben meer kans dan grotere honden om angstig of angstig te zijn

Speelgoedpoedels scoren hoog voor angst en angst in gedragsenquêtes. Onderzoekers hebben gespeculeerd dat dit direct verband kan houden met hun grootte. Bijna alle kleine en speelgoedhondenrassen bezitten een specifieke genmutatie die vermindert hoeveel insuline-achtig groeifactor 1 (of IGF-1) hormoon ze produceren. Verminderde niveaus van IGF-1 zijn ook in verband gebracht met verhoogde angst in afzonderlijke gecontroleerde studies. Het opvoeden van een hond met een hoge aanleg voor angst kost veel geduld en moeite en kan moeilijk te balanceren zijn tegen de eisen van een jong gezin.

zijn speelgoedpoedels goed met kinderen

Er is ook een groter risico dat kinderen per ongeluk bronnen van angst creëren. Bijvoorbeeld door hun Toy Poodle te laten schrikken met een hard, plotseling geluid. Dit is geen probleem dat voortkomt uit kwaadaardigheid, het is gewoon dat kinderen de neiging hebben om luid en onstuimig te zijn, en dit hondenras heeft daar vaak een lage emotionele tolerantie voor. (Op een gelukkiger noot, verminderde IGF-1-niveaus zijn ook gekoppeld aan een langere levensduur, en wordt verondersteld te verklaren waarom de kleinste hondenrassen ook het langst leven).

Er zal concurrentie zijn om je aandacht

Speelgoedpoedels scoren zeer hoog voor aandachtzoekend gedrag, in vergelijking met andere rassen. Anekdotische wijsheid suggereert dat ze een grote kans hebben om eenpersoonshonden te worden. Met andere woorden, ze willen specifiek de aandacht van één speciale persoon, en ze kunnen afstandelijk of zelfs vijandig zijn tegenover andere mensen. Dit was een wenselijke eigenschap toen ze voor het eerst werden ontwikkeld – wat is het nut van een gezelschapshond die niet met je wil omgaan, of die er met je beste partner vandoor gaat? Maar het kan een bron van jaloezie en wrijving worden als je ook kinderen hebt die je aandacht willen, of de aandacht van hun huisdier.

Ze zijn hard aan het werk als puppy’s

Alle puppy’s zijn hard werken, maar sommige vereisen zeker meer geduld en vastberadenheid dan andere. Een klassiek voorbeeld hiervan is zindelijkheidstraining. Zeer kleine honden hebben onvermijdelijk ook zeer kleine blazen, wat betekent dat ze langer kunnen duren om zindelijkheidstraining te voltooien. Omdat ze meer vatbaar zijn voor angst en angst, kan het ook veel langer duren om ze te laten wennen aan het alleen zijn. Als je ook probeert te jongleren met een hectisch schema om je kinderen naar school en sport te laten gaan, enz., En om aan de behoeften van je jonge puppy te voldoen, zou je gemakkelijk kunnen beginnen te wensen dat je dit specifieke ras op dit specifieke moment niet had gekozen.

Is een andere poedel beter?

Het is duidelijk dat een logisch alternatief voor een speelgoedpoedel een van hun miniatuur- of standaardformaat neven en nichten is. Deze grotere honden zijn fysiek robuuster. Omdat ze een werkgeschiedenis hebben, zijn ze nog steeds graag fysiek actief, waardoor ze goed geschikt zijn om buiten met kinderen rond te rennen. Ze houden ook van het spelen van spelletjes van apporteren en leren eenvoudige trucs, wat gemakkelijke manieren zijn voor kinderen om met hun huisdier om te gaan en zelf een lonende band op te bouwen. Ze hebben nog steeds de neiging om gereserveerd te zijn rond vreemden, maar ze hebben meer kans om zich gelijk te binden aan al hun directe familie en genieten van knuffels met iedereen, in plaats van zich alleen aan één persoon te hechten. Dus ja, we denken dat een grotere Poedel beter is met kinderen dan een Speelgoedpoedel.

Hoe poedels en kinderen te trainen

Ongeacht de grootte van je poedel, moet je ervoor zorgen dat ze in de juiste conditie zijn, zowel mentaal als fysiek, om in de buurt van je kind te zijn. En dat je kinderen de juiste manieren begrijpen om met hun hond om te gaan!

Zoek naar een puppy van een fokker die kan beginnen met het socialiseren van kinderen voordat je ze zelfs maar naar huis brengt. Een puppy die veel positieve ervaringen heeft met het voorzichtig behandelen door kinderen, zal meer bereid zijn om met kinderen om te gaan als ze ouder zijn.

Jonge puppy’s blaffen, longeren, grommen, bijten en trekken als onderdeel van normaal spel. Het is allemaal goed en wel als je een bontjas hebt om je huid te beschermen, maar niet leuk voor ons! Uw puppy zal waarschijnlijk speelsheid herkennen bij uw menselijke kinderen, maar u moet hem leren hoe hij op de juiste manier moet spelen. Straf ze niet voor natuurlijk speelgedrag, maar leid ze om naar geschikt speelgoed dat ze kunnen bijten.

Kinderen leren om goed te zijn met poedels

Naast het leren van uw pup geduld met kinderen, moet u uw kinderen leren om respectvol te zijn voor uw hond. Dit omvat zaken als:

 • Hoe een hond te benaderen zonder hem bang te maken.
 • Het begrijpen van lichaamstaal van honden en het herkennen van de tekenen dat hun hond zich ongemakkelijk voelt of met rust gelaten wil worden.
 • Waar op hun lichaam het oké is om ze te aaien.
 • Een slapende hond niet storen, of proberen te aaien terwijl ze eten.
 • Hoe te spelen zonder een puppy aan te moedigen om te bijten, of het risico te lopen hem te verwonden.

Vergeet niet dat jonge kinderen altijd onder toezicht moeten staan rond honden van elke leeftijd of ras.

Enkele verschillende kleine honden om te overwegen

 • Shih Tzu. Klein maar stevig voor hun grootte, Shih Tzus zijn een van de meest succesvolle familiehonden in de Speelgoedgroep, en ze zijn ook niet-verharend.
 • Bichon Frise. Nog een kleine maar stevige hond die graag bij gezinnen woont en niet werpt. Deze ziet er griezelig uit als een sneeuwbal.
 • Australische Terriër. Vrolijk en robuust, dit minder bekende terriërras wordt gevierd als een van de beste om met kinderen op te voeden.
 • Border Terriër. Aanhankelijk, stoer als oude laarzen en met gemakkelijk genoeg energie om de hele dag te spelen, zijn Border Terriers een andere geweldige pasvorm bij jonge gezinnen.
 • Cocker Spaniel. Verfijnd en elegant als een poedel, maar zacht en lief met bijna iedereen die ze ontmoeten, Amerikaanse Cocker Spaniels zijn een iets grotere optie (met een gewicht van 20-30 pond) maar een geweldige familiehond.

Zijn speelgoedpoedels goed met kinderen? Samenvatting

Er zijn weinig harde en snelle regels over de vraag of het ene of het andere hondenras altijd volledig ongeschikt is voor een bepaald type huis. Per saldo maken veel van de eigenschappen en kwaliteiten van de Toy Poodle ze beter geschikt voor huishoudens die alleen voor volwassenen zijn. Ze zijn fysiek delicaat en fragiel, en hun temperament is niet altijd een aanvulling op dat van jonge kinderen. Maar toch leven veel van deze kleine honden gelukkig bij gezinnen van alle leeftijdsgroepen. Dus misschien is het belangrijker dat je volledig op de hoogte bent van het soort huisdier dat je krijgt en voorbereid bent om aan hun behoeften te voldoen.

Als je al een Toy Poodle hebt, horen we graag hoe ze met kinderen omgaan in de reacties hieronder.

Meer over Toy Poodles

Verwijzingen

Bonnett et al. Sterfte bij meer dan 350.000 verzekerde Zweedse honden van 1995-2000: I. Ras-, geslachts-, leeftijds- en oorzaakspecifieke tarieven. Acta Veterinaria Scandinavica. 2005.

Greer et al. Aansluitend serum IGF-1, lichaamsgrootte en leeftijd bij de huishond. LEEFTIJD. 2011.

Zaal &Wynne. Het canid-genoom: de beste vriend van gedragsgenetici? Genen, Hersenen &Gedrag. 2012.

Serpell &Duffy. Huishond cognitie en gedrag. Hondenrassen en hun gedrag. 2014.