Volwassen Mini Goldendoodle

Een volwassen Mini Goldendoodle is een kleinere versie van de populaire mix tussen een Golden Retriever en een Poedel. Het verschil is dat de Poedel-ouder een miniatuur- of speelgoedpoedel is. Deze schattige honden zien er vaak net zo uit als teddyberen! Maar alleen omdat ze schattig zijn, betekent niet dat ze geschikt zijn voor elk huis. Mijn ervaring is dat deze kleine honden net zoveel energie hebben als grotere variëteiten! Nieuwe eigenaren moeten dus veel onderzoek doen voordat ze zich aan een puppy binden. In deze gids help ik je op weg en vertel ik je alles wat je moet weten over de volwassen mini Goldendoodle, zodat je weet wat je kunt verwachten als je puppy opgroeit.
volwassen mini goldendoodle

Op welke leeftijd wordt een Mini Goldendoodle beschouwd als een volwassene?

Interessant is dat kleinere honden sneller volwassen worden dan grotere. Dus, een Mini Goldendoodle zal meestal zijn volledige grootte bereiken voordat de standaardversie van deze mix dat zou doen. Ze zullen het grootste deel van hun groei in de eerste zes maanden doen en zullen de volledige grootte bereiken tussen de leeftijd van 11-13 maanden. Deze mix wordt dus over het algemeen als een volwassene beschouwd als ze ongeveer 1 jaar oud zijn.

Natuurlijk is het de moeite waard om in gedachten te houden dat mixen van de eerste generatie minder voorspelbaar kunnen zijn. Als ze hun grotere Golden Retriever-ouder achterna gaan, kan de volwassenheid iets langer duren om aan te komen. Mixen van latere generaties zijn meestal voorspelbaarder en kleiner van formaat. Ze zullen dus dichter bij dit 1-jarig gemiddelde liggen.

Hoe groot is een mini-goldendoodle voor volwassenen?

Als het gaat om gemengde rassen, is de grootte van elke ouder de beste indicator van hoe groot uw volgroeide hond zal zijn. Eerste generatie pups kunnen er heel anders uitzien. Maar met elke volgende generatie zullen de grootte en andere kenmerken van een hond voorspelbaarder zijn.

Een volwassen Mini Goldendoodle zal tussen de 14 en 17 centimeter lang zijn en wegen in het bereik van 25 tot 35 pond. Honden die kleiner zijn dan dit worden meestal geclassificeerd als een Toy- of Teacup-versie.

mini goldendoodle volwassen

Jassen en kleuren

Afgezien van hun zoete, vriendelijke aard en donzige, teddybeerlooks, zijn Mini Goldendoodles gewild vanwege hun laagafstotende Poedeljassen die in een regenboog van kleuren verkrijgbaar zijn. Zowel de Golden Retriever als de Poedel hebben tinten rood, crème en abrikoos in hun afstamming, maar de Poedellijn brengt zwart, wit, blauw, grijs, zilver, sabel en bruin in de mix. Er zijn ook verschillende patronen in deze verschillende kleuren.

De Goldendoodle-vacht is er ook in verschillende texturen. Ze kunnen krullend, golvend of steil haar hebben, afhankelijk van de genen die ze van elke ouder erven. Omdat zowel de Golden Retriever als de Poedel echter langharigeen dragen, zullen al hun nakomelingen een langere vacht hebben.

Zal de vacht van een Mini Goldendoodle Puppy veranderen als volwassene?

Totdat ze ongeveer 6 maanden oud zijn, hebben puppy’s een zachte en zijdeachtige vacht. Maar ergens meestal tussen de 4 en 8 maanden, zullen ze hun volwassen vacht beginnen te krijgen die stijver en dikker is dan de puppyvacht.

Afhankelijk van de hond kan de verandering geleidelijk verlopen en enkele maanden duren. Of het kan vrij plotseling gebeuren. De vachtverandering kan ook drastisch zijn of nauwelijks te onderscheiden van hun puppyvacht. Het zal van de ene hond tot de andere verschillen en het niveau van verandering hangt af van het type volwassen vacht dat uw pup erft! Door de ouders van dichterbij te bekijken, kun je dit voorspellen.

Werpen volwassen Mini Goldendoodles?

Doodles worden vaak aangeprezen als een niet-afstotende vacht, een zeer wenselijke functie voor veel eigenaren van gezelschapsdieren. Alle honden, inclusief Goldendoodles, zullen echter verharen. Hoeveel ze afwerpen, hangt af van het type vacht. Een hond die de rechte vacht van de Golden Retriever erft, zal veel verharen. Degenen die een krullende of golvende vacht hebben, zullen heel weinig verliezen.

Zoals alle rassen kan regelmatige verzorging helpen om de verharingsniveaus onder controle te houden. Zelfs als uw hond een krullende vacht heeft en niet veel verhart, is verzorging van vitaal belang om knopen en klitten te voorkomen. Ik zal dit proces zo meteen nader bekijken!

Zijn volwassen Mini Goldendoodles hypoallergeen?

De waarheid is dat er niet zoiets bestaat als een hypoallergene hond. Het is niet de vacht die allergieën voor huisdieren veroorzaakt, maar het kleine stukje huidschilfers dat aan elk haar is bevestigd en in de lucht vrijkomt wanneer een hond werpt. In sommige gevallen is het niet de huidschilfers, maar de urine of het speeksel van de hond die de allergische reactie veroorzaakt.

De beste manier om te bepalen of u allergisch bent voor een specifieke hond, is door tijd met hem door te brengen voordat je hem naar huis brengt. Honden met een krullende vacht hebben minder kans op trigger allergieën, omdat huidschilfers kunnen worden gevangen en gevangen in hun krullen, maar hun vacht vereist meer verzorging. Je zult dus nog steeds tijd doorbrengen in de buurt van die allergenen.

Verzorging van een volwassen Mini Goldendoodle

De puppyvacht begint af te werpen zodra de volwassen Mini Goldendoodle-vacht begint in te groeien. In plaats van op de grond te vallen als ze hun puppyvacht beginnen af te werpen, heeft de vacht de neiging om verstrikt te raken in de nieuw verworven volwassen vacht. Als het niet in een vroeg stadium wordt verzorgd, zorgt dit voor klitten en matten.

Let bij het verzorgen vooral op onder de oren en staart en de achterkant van de benen. De beste verzorgingsmethoden zijn afhankelijk van het type vacht dat uw volwassen hond erft. Rechte vacht kan overal worden geborsteld met een ontwarring, maar knopen in krullende vacht moeten misschien voorzichtiger worden geplaagd. Hoe krullender de vacht, hoe frequenter uw verzorgingssessies moeten zijn.

Als je een gekrulde hond niet vaak genoeg verzorgt, kunnen ze klitten ontwikkelen die na verloop van tijd in een gematteerde vacht veranderen. Dit is niet alleen pijnlijk voor uw hond, maar het vereist ook dat de vacht wordt afgeschoren. Verwaarloos dus niet het verzorgen van je volwassen Mini Goldendoodle!

Hoeveel oefening heeft een volwassen Mini Goldendoodle nodig?

Als nakomelingen van twee intelligente en actieve rassen heeft deze mix veel energie om te verbranden. Hoewel ze kleiner zijn dan de standaard variëteit, heeft een Mini Goldendoodle nog steeds regelmatige lichaamsbeweging nodig. Zodra ze volwassen zijn, hebben ze 30 tot 60 minuten activiteit nodig een of twee keer per dag.

Honden die niet genoeg beweging krijgen, hebben de neiging om overgewicht of obesitas te krijgen, wat leidt tot een lange lijst van gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, diabetes, nierziekten en vele soorten kanker. Gelukkig genieten deze honden van een enorm scala aan oefeningen, zoals zwemmen, hardlopen, trainingsspellen en meer!

Dieet en voeding

Deze kleine honden houden van eten, maar ze moeten tussen de anderhalf tot twee kopjes droogvoer per dag krijgen, afhankelijk van hun grootte. Een basis vuistregel is om uw hond één kopje voedsel te geven voor elke 15 kilo lichaamsgewicht per dag. Dus, als je volwassen Mini Goldendoodle 30 pond weegt, geef hem dan twee keer per dag een kopje voedsel.

Als volwassene hebben ze minder calorieën en minder frequente maaltijden nodig dan als puppy. Ze zijn minder actief en groeien niet meer. Zorg ervoor dat u uw volwassen hond een commercieel voer geeft dat speciaal is samengesteld voor volwassen honden op basis van hun grootte. Dit gemengde ras kan gevoelig zijn voor het hebben van een gevoelige maag, dus vermijd het geven van menselijk voedsel als traktaties.

Trek eventuele trainingstraktaties af van hun totale calorieën en controleer hun gewicht om hun maaltijdgroottes indien nodig aan te passen. U kunt ook met een vertrouwde dierenarts praten voor verdere hulp bij het controleren van het meest gezonde gewicht voor uw hond.

Volwassen Mini Goldendoodle Levensduur

Miniatuurpoedels hebben een levensduur van 13 tot 15 jaar. Golden Retrievers leven gemiddeld 10 tot 12 jaar. Kleinere honden hebben de neiging om langer te leven, net als gemengde rassen in vergelijking met rashonden, maar tal van factoren kunnen van invloed zijn op hoe lang een hond zal leven. Fokken speelt een rol, net als levensstijl en kwaliteit van zorg.

De levensduurgemiddelde van de Mini Goldendoodle ligt tussen de 12 en 16 jaar. Maar er zullen individuele honden zijn die buiten deze grens vallen. Het kiezen van een gezonde puppy en het geven van de best mogelijke zorg (inclusief de juiste voeding en lichaamsbeweging) zal helpen om de levensduur van uw hond te verlengen.

Volwassen Mini Goldendoodle Feiten en Zorg

Deze mix wordt een volwassene op ongeveer een jaar oud. Eenmaal volgroeid, zijn ze tussen de 14 en 17 centimeter lang en wegen ze over het algemeen in het bereik van 25 tot 35 pond. Zorg ervoor dat uw hond nu volwassen geformuleerd voedsel krijgt. Puppyvoer bevat meer calorieën en je wilt niet dat je volwassen Mini Doodle extra kilo’s op zijn kleine frame inpakt.

Bereidt u zich momenteel voor op het ingaan van uw volwassen jaren door uw puppy?

Meer over Goldendoodle Mixes