Mini Goldendoodle Kleuren

Mini Goldendoodle kleuren variëren veel meer dan ik had verwacht, gezien het feit dat ze vrij duidelijk het woord “gouden” in hun naam hebben! Deze kleine honden zijn een populaire keuze, dankzij hun laaghangende vachten en hun uiterst vriendelijke persoonlijkheden. Als je hebt besloten dat een mini Goldendoodle geschikt is voor je huis, moet je vervolgens de kleur puppy kiezen die je wilt. Dus in deze gids zal ik enkele van de meest populaire Goldendoodle-kleuren onderzoeken, samen met de manieren waarop je kunt bepalen in welke kleurcategorie je hond past, als je er thuis al een hebt!
Mini Goldendoodle Kleuren

Inhoud

Waarom zijn er zoveel miniatuur Goldendoodle-kleuren?

De reden waarom er zoveel miniatuur Goldendoodle-kleuren zijn, is dat er drie Golden Retriever-kleuren zijn die de American Kennel Club (AKC) herkent: Dark Golden, Golden en Light Golden. Als het gaat om Poedelkleuren, herkent de AKC echter elf kleuren:

 • Abrikoos
 • Zwart
 • Blauw
 • Zilver
 • Grijs
 • Rood
 • Zilverbeige
 • Wit
 • Bruin
 • Room
 • En Cafe-au-lait.

Wanneer fokkers Golden Retrievers fokken met miniatuurpoedels, kan dit een grote selectie vachtkleuren produceren. Laten we elk van deze achtereenvolgens bekijken.

Abrikoos Goldendoodles

De eerste Goldendoodle-kleur is de Apricot Goldendoodle met een prachtige oranjeachtige vacht die hen het uiterlijk van een teddybeer geeft. Abrikozen Goldendoodles zijn een van de meest gewilde Goldendoodles vanwege hun prachtige vachten, en ze kunnen hun ouders daarvoor bedanken, omdat beide ouders een recessief gen aan de pup moeten doorgeven.

Wanneer Abrikozen Goldendoodles worden geboren, zullen ze meestal een donkerdere vacht hebben, maar na verloop van tijd zal het uiteindelijk lichter worden naarmate ze ouder worden. Sommige manieren om een Abrikoos Goldendoodle te onderscheiden is door hun zwarte ogen, zwarte oogranden, zwarte teennagels en zwarte nagels.

Zwarte Goldendoodles

Zwarte Goldendoodles zijn zeer zeldzaam omdat hun zwarte vacht recessief is en alleen voorkomt bij pups van de tweede of derde generatie. Voeg daarbij het feit dat sommige Poedels vervagende genen hebben die hun zwarte vacht na verloop van tijd zilver of grijs kunnen maken, en je hebt een zeer schaarse vachtkleur die je misschien nooit het geluk hebt om te zien.

Zwart-witte Goldendoodles

Sommige zwarte goldendoodles van de latere generatie hebben witte markeringen en kunnen zelfs overwegend wit zijn met zwarte markeringen. Veel mensen zullen vaak verwijzen naar Black and White Goldendoodles als phantom, brindle of parti merle Goldendoodles, maar deze namen verwijzen naar markeringen in bepaalde delen van de vacht van de hond en niet zozeer naar hun vachtkleur.

Blauwe Goldendoodles

Blue Goldendoodles worden donker geboren met een meer stalen tint in vergelijking met Gray Goldendoodles, bijvoorbeeld. Beide ouders zullen het recessieve gen moeten doorgeven aan hun pups, en naarmate ze ouder worden, kan hun vacht blijven lichter worden.

Bruine Goldendoodles

Bruine of chocolade Goldendoodles zijn een van de zeldzamere Goldendoodle-kleuren omdat hun kleur afkomstig is van een mutatie in een gen dat beide ouders zouden moeten doorgeven dat normaal gesproken een zwartharige pup zou produceren.

Een Bruine Goldendoodle wordt vaak geboren met een extreem donkere vacht, die er vaak zwart uitziet. Maar naarmate ze ouder worden, vervaagt hun kleur en wordt een prachtige chocoladebruine kleur, soms zelfs bliksem tot het punt dat de pup zilver wordt. Je zult de meeste kleurverandering opmerken op een Brown Goldendoodle tussen de voetzolen en op de snuit.

Champagne Gouddoodles

Een andere zeldzame Goldendoodle kleur is de Champagne Goldendoodle die een gele tint heeft voor zijn lichtgekleurde vacht. De champagnekleur komt van een recessief rood gen dat wordt verdund om een ongelooflijke gele toon te vormen. Net als andere Goldendoodle-vachtkleuren, kan een Champagne Goldendoodle worden geboren met een donkerdere vacht die lichter wordt naarmate ze ouder worden.

Crème Goldendoodles

Cream Goldendoodles zijn een favoriet voor fokkers, omdat ze ze kunnen fokken met veelkleurige Goldendoodles om enkele pups met prachtige vachtkleuren te produceren. Omdat hun jassen extreem licht van kleur kunnen zijn, verwarren mensen Cream Goldendoodles vaak met White Goldendoodles. Een Cream Goldendoodle zal echter zijn kleur van beide ouders erven, en hij zal vaker wel dan niet een roze of donkere neus en voetzolen en donkere of lichte ogen hebben.

Gouden Goldendoodles

We kunnen de gouden tinten niet weglaten! Natuurlijk kunnen Golden-puppy’s variëren van een donkerdere tint tot een zeer lichte tint, dus ze kunnen ook onder de beugels van enkele andere kleuren op deze lijst vallen. In feite kunnen kleuren zoals champagne, crème, bruin, abrikoos en rood allemaal onder de beugel van goud vallen, afhankelijk van met welke fokker je spreekt. En houd er rekening mee dat de specifieke tint goud in de vacht van een puppy in de loop van zijn levensduur kan veranderen!

Grijze Goldendoodles

Multigenerationeel fokken zal Grijze Goldendoodles produceren die hun vervagende vachtkleur krijgen van de poedelkant van hun familie. Grijze Goldendoodles zullen worden geboren met een donkere vacht, die grijs begint te worden rond het merkteken van zes weken. Zodra deze pups echter twee jaar oud zijn, zullen ze hun permanente grijstint hebben.

Rode Goldendoodles

Red Goldendoodles pronken met een prachtige mahoniehouten jas die echt opvalt in een menigte. Net als de Apricot Goldendoodle ontvangt de Red Goldendoodle recessieve genen van beide ouders, en hun teddybeerachtige vacht is wat hen een populaire keuze maakt voor Goldendoodle-eigenaren.

Zilveren Goldendoodles

Silver Goldendoodles zijn een lichtere versie van Blue of Gray Goldendoodles die donker worden geboren en aanzienlijk lichter worden naarmate ze ouder worden. Rond de zes tot tien weken kunt u tekenen beginnen te zien dat de pup zilver zal zijn, omdat hun wortels door zilver zullen groeien, of ze zullen zilveren haren tussen hun tenen hebben.

Zilveren Beige Goldendoodles

Zilveren Beige Goldendoodles worden donker geboren en naarmate ze ouder worden, worden hun jassen lichter om een lichtzilverkleur of een café au lait-tint te creëren. Mensen verwarren Silver Beige Goldendoodles vaak met sables omdat de combinatie van kleuren van hun jas hen een vergelijkbaar effect geeft, maar Silver Beiges hebben geen zwartpuntharen.

Tan Goldendoodles

Een Tan Goldendoodle pup krijgt zijn kleuring van zijn Golden Retriever ouder. Het rode pigment in hun vacht zal verdunnen, waardoor de pup een vachtkleur krijgt tussen de tinten abrikoos en crème Goldendoodles.

Witte Goldendoodles

Witte Goldendoodles lijken misschien helemaal wit van veraf, maar deze honden hebben eigenlijk tinten crème in hun vacht. Twee recessieve allelen zijn nodig om een Witte Goldendoodle te laten geboren worden, wat betekent dat je nooit een witte pup van de eerste generatie zult vinden. Witte Goldendoodles gaan niet door het vervagingsproces, wat betekent dat ze wit worden geboren en wit blijven gedurende hun volwassen leven.

Van welke Mini Goldendoodle Kleuren Hou je?

Miniatuur Goldendoodles zijn er in een breed scala aan kleuren, maar ongeacht hun vachtkleur zijn ze allemaal echt mooi en uniek. Als je probeert te beslissen over de perfecte pup voor je gezin, dan hoop ik dat dit artikel je heeft geholpen meer te weten te komen over Goldendoodles en hun verschillende vachtkleuren. Het is belangrijk om te onthouden dat er aan het einde van de dag geen kleur is die beter is dan de andere, dus houd daar rekening mee bij het kiezen van je nieuwe familielid.

Meer over Goldendoodles