Rottweiler Pitbull Mix – Pitweiler Eigenschappen, Temperament & Tips

Pitweiler: de trouwe Rottweiler Pitbull mix

Rottweiler Pitbull mix rashonden zijn trouwe, beschermende en actieve waakhonden. Deze intelligente honden komen uit twee sterke bewakingslijnen. U heeft waarschijnlijk een hond die groot, stoer en zeer gehecht aan u is. Vandaag helpen we u beslissen of een Pitweiler de juiste pup is voor uw gezin en levensstijl. We bekijken hun raseigenschappen en kenmerken, en bekijken hoe u uw Rottweiler Pitbull mix moet opvoeden, verzorgen en voeden. Ook helpen we u bij het adopteren of kopen van een vriendelijke, gezonde Rottweiler Pitbull mix pup.

De Rottweiler Pitbull mix is het meest geschikt voor grotere huizen, en gezinnen met een actieve, op de buitenlucht gebaseerde levensstijl. Bij Pitweiler pups is socialisatie erg belangrijk, evenals training en beweging. Ze zijn geen ideaal eerste puppyras, maar kunnen goed passen in gezinnen die positieve versterkingstrainingsmethoden gebruiken en veel ervaring hebben met zelfverzekerde, beschermende rassen. Laten we deze unieke mix eens nader bekijken.


Wat is een Rottweiler Pitbull Mix?

De Rottweiler Pitbull mix is een kruising tussen een raszuivere Rottweiler en een Pitbull type hond. Dit sterke ras staat vaak bekend als de Pitweiler. De persoonlijkheid, het uiterlijk en de verzorgingsbehoeften van uw Rottweiler Pitbull mix zullen afhangen van de kenmerken die hij van zijn ouders erft.

Rottweiler Pitbull mix volwassene ziet er zelfverzekerd en trots uit

Maar over het algemeen zijn deze honden actief, intelligent en trouw. Ze hebben als pup veel socialisatie nodig om ervoor te zorgen dat ze gelukkige, vriendelijke, zelfverzekerde volwassenen worden. Ze kunnen zich gemakkelijk vervelen, dus zorg ervoor dat ze voldoende beweging krijgen.

 • Populariteit: Wordt langzaam populairder
 • Doel: Familie metgezel
 • Gewicht: 45 tot 100 pond
 • Temperament: Energiek, zelfverzekerd, trouw.

Rottweiler Pitbull Mix FAQs

De populairste en meest gestelde vragen van onze lezers over de Pitbull en Rottweiler mix.

Waar komen Rottweiler Pitbull mixen vandaan?

De Rottweiler Pitbull mix is eigenlijk een relatief nieuwe hybride. Het is onduidelijk wanneer fokkers voor het eerst begonnen met de Pitbull en Rottweiler kruising.

Beide soorten staan bekend als sterke waakhonden, dus het leek misschien een natuurlijke combinatie. Om iets meer te weten te komen over de Pitbull Rottweiler mix geschiedenis, moeten we kijken naar waar de twee ouderrassen vandaan komen.

Geschiedenis van de Rottweiler

De Rottweiler is een van de oudste herdersrassen, met een geschiedenis die mogelijk teruggaat tot de oude Romeinse tijd. De voorouders van de Rottweiler werden gebruikt om het vee te verzorgen en te beschermen dat met soldaten en legers meereisde.

Ze moesten het vee beschermen tegen roofdieren, voorkomen dat ze afdwaalden, en ze de hele dag in beweging houden terwijl het leger reisde. Ze moesten dus sterk en toegewijd zijn, en in staat om zichzelf en het vee te verdedigen tegen andere dieren.

Moderne Rottweilers hebben vergelijkbare kenmerken. Het zijn nog steeds sterke, loyale en alerte honden. En nu, maken deze eigenschappen Rottweilers geweldige werkhonden bij de politie, het leger, en andere gebieden.

Pitbull Geschiedenis

Pitbulls komen oorspronkelijk voort uit het kruisen van bulldogs en terriers. In de negentiende eeuw begonnen fokkers in Engeland, Schotland en Ierland te experimenteren met het kruisen van deze twee raszuivere honden om pups te creëren waarvan zij dachten dat het geweldige krijgers zouden zijn.

De term ‘Pitbull’ verwijst niet naar een enkel ras. Het betekent in plaats daarvan een type pesthondenras. Er zijn tegenwoordig vier belangrijke Pitbull rassen bekend, American Pitbull Terriers, American Staffordshire Terriers, Bull Terriers en Staffordshire Bull Terriers.

De American Pitbull Terrier is het populairste Pitbull ras, en vaak degene waarnaar mensen verwijzen als ze gewoon Pitbull zeggen. Maar dit is eigenlijk het enige van deze 4 rassen dat niet erkend is door de AKC.

rottweiler pitbull mix

Rottweiler Pitbull Mix Uiterlijk

Een mix ras van Pitbull en Rottweiler zal kenmerken hebben van beide ouders. Het kan dus moeilijk zijn om te voorspellen hoe ze eruit zullen zien.

Maar meestal zijn het zeer stevig gebouwde honden. Ze hebben ook de neiging om middelgroot te zijn met goed gedefinieerde spieren, zoals zowel Rottweilers als Pitbulls.

Hoe groot zijn Rottweiler Pitbull Mixen?

Hoogte en gewicht variëren. Maar verwacht dat de Pitbull en Rottweiler mix pup ergens tussen de 45 en 100 pond kan worden. Ze kunnen aan de zwaardere kant zijn vanwege het dichte gespierde lichaam, hoewel er geen garanties zijn.

De hoogte moet vallen tussen 18 en 26 inch. Maar Pitbull en Rottweiler mix rassen kunnen korter of langer zijn, gebaseerd op de hoogte van de ouders.

Rottweiler Pitbull Mix Kenmerken

Zowel de Rottweiler als de Pitbull staan bekend om hun korte maar brede, brede koppen en diepe snuiten. De tanden zijn gelijkmatig verdeeld en fysiek indrukwekkend.

Houd in gedachten dat Rottweilers en Pitbulls waakhonden zijn, dus het uiterlijk van hun pups zal die sterke aard weerspiegelen. Van daaruit wordt de stijl van een Rottweiler en Pitbull mix ras meer divers, afhankelijk van de genetische eigenschappen van de ouders.

Vacht en kleuren

De vacht van dit gemengde ras kan kort en fijn of dik en dicht zijn. Het hangt volledig af van de eigenschappen die de ouders doorgeven. Er zijn ook veel kleuren die de Rottweiler Pitbull mix kan zijn. Waaronder:

 • Zwart en tan
 • Wit
 • Gestroomd
 • Bruin
 • Zwart
 • Grijs

En een mix van het bovenstaande!

Rottweiler Pitbull Mix Temperament

Er is geen gemakkelijke manier om deze vraag te beantwoorden vanwege het gevarieerde temperament van de ouderdieren. Rottweilers zijn vaak erg zelfverzekerd maar niet noodzakelijk agressief. Pitbulls worden, ondanks hun reputatie, meestal beschouwd als leuke, loyale en liefdevolle honden.

Zijn Rottweiler Pitbull Mixen Vriendelijk?

Deze mix heeft de neiging vriendelijk te zijn voor mensen die ze kennen, maar op hun hoede voor vreemden. Het is belangrijk te onthouden dat de persoonlijkheid van de ouders belangrijk is als het gaat om gekruiste honden. Een hond die half Pitbull half Rottweiler is, zal een temperament hebben dat dat van één of beide ouders weerspiegelt.

Als u een Pitbull gemengd met een Rottweiler overweegt, zorg er dan voor dat u beide ouders ontmoet.

Rottweilers en Pitbulls zijn waakhonden die agressief kunnen zijn. U moet dus weten of een van beide ouders een agressief temperament heeft.

Zijn Rottweiler Pitbull Mixen Agressief?

Veel mensen vrezen dat zowel Rottweilers als bullebakken agressieve honden zijn. Dit komt door een reputatie die voortkomt uit hun geschiedenis als vechthonden.

Vechthonden werden gefokt om agressief te zijn tegen andere honden en dieren, maar vriendelijk tegen mensen, voor het geval hun geleiders moesten ingrijpen.

Een deel van het probleem met deze twee rassen is dat hun kaken en bijtkracht zeer sterk zijn. Dus, als ze toch iemand bijten, zal dat veel erger zijn dan wanneer een Chihuahua zou bijten.

De beste manier om met potentiële agressie bij honden om te gaan is ze te socialiseren.

Rottweiler Pitbull Mix Socialisatie

Socialisatie vanaf het moment dat uw puppy thuis wordt gebracht kan echt helpen om potentiële agressie bij honden te minimaliseren. Laat uw puppy kennismaken met veel nieuwe mensen en plaatsen, zodat hij als volwassene niet uit angst reageert op nieuwe ervaringen.

Socialisatie is het belangrijkste wat u kunt doen om potentiële agressie te helpen verminderen. Een goed gesocialiseerde Rottweiler Pitbull mix zal net zo gelukkig zijn als elke andere hond.

Uw Pitweiler trainen en oefenen

Training is een van de belangrijkste aspecten van het in huis halen van een Pitbull hondenmix Rottweiler, omdat het zulke sterke honden zijn. Zodra u de ouders hebt ontmoet en er zeker van bent dat ze een vriendelijk en liefdevol temperament hebben, richt u uw trainingsstijl op positieve versterking.

Dit is een intelligent ras, maar ze kunnen een sterke wil hebben. Begin de training en socialisatie op zeer jonge leeftijd. Met positieve beloningstraining bereikt u de beste resultaten. Train ook consequent, om uw hond aan te moedigen in zijn leerproces. Training is ook een geweldige manier om hem te helpen wat van zijn onvermoeibare energie te verbranden!

rottweiler pitbull mix

Pitbull Rottweiler Mix Oefening

Een Pitbull en Rottweiler mix die destructief is, krijgt misschien niet genoeg buitenspelen of beweging. Dit zijn energieke, actieve honden die het gelukkigst zijn als ze iets te doen hebben.

Pitweilers zijn het meest geschikt voor huizen met zeer actieve gezinnen. Ze hebben veel mentale en fysieke stimulatie nodig. Ze kunnen een deel van deze beweging krijgen door training, maar hebben ook tijd nodig om los rond te rennen.

Zorg ervoor dat je ofwel een veilig, omheind gebied hebt, of oefen zeer sterke terugroepacties. U wilt uw hond niet kwijtraken als hij achter een eekhoorn of een andere hond aanrent!

Rottweiler Pitbull Mix Gezondheid en Verzorging

De Rottweiler Pitbull mix ras valt in de categorie kruising of hybride hond. Deze term betekent dat de pup geboren is uit de paring van twee verschillende raszuivere hondenrassen. Pitbull kruising Rottweiler pups kunnen kenmerken van beide ouders hebben, maar er is geen manier om te weten welke ze zullen erven. Dus, gekruiste honden zoals een Pitbull gemengd met een Rottweiler ras worden soms verkeerd begrepen.

Mensen nemen automatisch aan dat ze bijvoorbeeld minder gezond zijn. De pup kan genetische ziekten erven die bij één of beide ouders horen, of hij kan helemaal geen medische problemen hebben. Vaak nemen mensen ten onrechte aan dat de kracht toeneemt als de pup een kruising is. Ook dat is niet waar. Kracht wordt door veel dingen bepaald, waaronder genetica, training en omgeving.

Alle hybride rassen kunnen genetische ziekten erven van beide ouders. Zoals de meeste honden is de Rottweiler Pitbull mix gevoelig voor heupdysplasie. Heupdysplasie betekent dat er een afwijking is in de gewrichten van de achterpoten.

Op veel gezondheidsaandoeningen kan worden getest. Dus, als u een puppy koopt, zorg ervoor dat u gezondheidscontrolecertificaten van de fokker ziet. Om te weten voor welke andere rassen uw hybride vatbaar is, moet u naar de twee ouderrassen kijken.

Pitbull gezondheid

Andere veel voorkomende gezondheidsproblemen voor Pitbulls zijn:

 • Cataract
 • Hartkwalen
 • Aangeboren hartafwijkingen
 • Allergieën – zowel voedsel als milieu
 • Huidinfecties
 • Diabetes

Rottweiler Gezondheid

Rottweilers zijn gevoelig voor:

 • Elleboogdysplasie in de voorpoten
 • Panosteitis – Long bone disease
 • Cataract
 • Progressieve retinale atrofie
 • Ziekte van Addison
 • Aorta stenose
 • Ziekte van Von Willebrand

Rottweiler Pitbull Mix Zorg

Deze kruising heeft niet veel verzorging nodig. Een wekelijkse borstelbeurt is wel noodzakelijk voor alle kortharige honden. Meerdere keren per jaar een bad nemen houdt de vacht schoon zonder de huid van de hond uit te drogen.

Een gespierd lichaam is een belangrijk kenmerk van de Rottweiler Pitbull mix. Al die spieren vereisen een dieet dat hoogwaardige eiwitten bevat, samen met koolhydraten voor energie. De ouderrassen staan ook bekend om hun allergieën. De dierenarts kan een graanvrij dieet voorstellen om ervoor te zorgen dat het spijsverteringskanaal goed functioneert.

Een Rottweiler mix Pitbull hond kan overgewicht krijgen zonder een goed dieet en dagelijkse beweging. Vermijd het geven van te veel traktaties. Overgewicht eist een tol op de gewrichten en de algemene gezondheid van de hond.

Rottweiler Pitbull Mix Levensduur

Rottweiler Pitbull pups lopen risico op elke ziekte die beide oudersoorten pleegt te treffen. Met regelmatige verzorging door de dierenarts, is de levensverwachting van een gezonde Rottweiler Pitbull mix gemiddeld 12 tot 15 jaar. Zorg voor regelmatige dierenartscontroles en geef uw pup veel mentale en fysieke stimulatie.

Zijn Pitbull Rottweiler Mixen Goede Gezinsdieren?

Rottweiler Pitbull pups zijn goede familie honden zolang ze goed getraind en gesocialiseerd zijn, beginnend op jonge leeftijd. Als u nieuw bent in het trainen van honden, overweeg dan een professional in te huren om u de kneepjes van het vak te leren en de hond te helpen leren.

Ze kunnen extra hulp nodig hebben om te leren omgaan met vreemden die hen benaderen en ook met andere honden. Ruimte in huis is een punt van zorg bij een Rottweiler Pitbull mix. Ze hebben grote, brede lichamen, wat betekent dat een appartement misschien niet de juiste keuze is. Ze hebben een huis nodig waar ze vaak kunnen rennen en spelen, dus een omheinde tuin of boerderij is een pluspunt.

Pitbull Wetten

Sommige steden en buurten hebben zeer strenge regels over het bezit van Pitbull honden. En, bij associatie, gekruiste puppies zoals de Pitweiler.

Controleer bij de plaatselijke autoriteiten en de buurtvereniging in uw omgeving of u dit soort hond mag bezitten. Anders krijgt u er misschien een en moet u hem inleveren of weggeven omdat u de wetten niet kende.

Voor-en nadelen van het krijgen van een Rottweiler Pitbull Mix

Er is veel informatie uit deze gids gehaald! Dus, laten we de voor- en nadelen van de Pitbull en Rottweiler mix samenvatten om je te helpen beslissen.

Nadelen

 • Potentieel voor agressie indien niet goed gesocialiseerd
 • Heeft veel beweging nodig
 • Kan moeilijk te trainen zijn indien onervaren
 • Kan niet goed overweg met andere dieren
 • Eigenschappen zullen onvoorspelbaar zijn omdat het een gemengd ras is.
 • Niet legaal in sommige staten

Pros

 • Geweldige persoonlijkheid als hij goed gesocialiseerd is
 • Zeer mensvriendelijke hond
 • Heeft zeer weinig verzorging nodig
 • Zeer sociaal ras

Het redden van een Rottweiler Pitbull Mix

Niet iedereen vindt het erg om een 8 weken oude puppy te krijgen. Redding is een geweldige optie als je op zoek bent naar een manier om een oudere hond tijd te geven in een liefdevol huis. Er zijn niet veel opvangcentra voor honden van gemengde rassen. U kunt dus beter een kijkje nemen bij de opvangcentra voor de ouderrassen.

Reddingshonden zijn meestal veel goedkoper dan designerpups. Plus, je bent vaak in staat om een beetje te leren over het temperament en de behoeften van je nieuwe hond voordat je hem mee naar huis neemt. U kunt naar het einde van deze gids scrollen voor links naar reddingscentra als u geïnteresseerd bent in deze route.

Het vinden van een Rottweiler Pitbull Mix Puppy

Het begint met het vinden van een goede fokker. Een goede fokker zal de ouders screenen op veel voorkomende erfelijke ziekten om er zeker van te zijn dat de pup gezond is.

De fokker moet ook bereid zijn je voor te stellen aan de ouders van de pup. Gezien de aard van zowel Rottweilers als Pitbulls is dit een essentiële stap.

U wilt er zeker van zijn dat de ouders vriendelijk en goed opgeleid zijn. Training zal een cruciaal onderdeel zijn van het leven van een Rottweiler kruising Pitbull puppy, dus je moet weten dat de ouders hun training goed hebben opgepakt.

De puppy ouders ontmoeten

Bedenk hoe de ouders op jou als vreemde reageren:

 • Voelde je je ongemakkelijk?
 • Was de hond agressief of waakzaam?
 • Luisterde de hond naar de bevelen van zijn baas?
 • Als je eenmaal in staat was om dicht bij de ouderhond te komen, was hij dan aanhankelijk en vriendelijk?

Het temperament van de ouders zal u een idee geven van wat u van de pup kunt verwachten, hoewel er geen garanties zijn.

Gerenommeerde Rottweiler Pitbull Mix Fokkers

Controleer ook de achtergrond van de fokker voordat je de puppy koopt. Zorg ervoor dat ze ervaring hebben in het omgaan met en trainen van waakhondenrassen zoals de Rottweiler en Pitbull. Vraag naar de medische documentatie van zowel de ouders als de pup. Een goede fokker heeft die informatie bij de hand en is bereid die met u te delen.

Pitbull en Rottweiler pups moeten gescreend worden op de gezondheidsproblemen die de ouderrassen gemeen hebben. Aan de hand van de medische documenten kunt u nagaan welke inentingen de pup al heeft gehad en of hij gesteriliseerd of gecastreerd is.

rottweiler pitbull mix

Pitweiler Puppy Kosten

Je kunt verwachten dat een gekwalificeerde fokker ergens tussen de $150 en $800 vraagt voor een mix van Rottweiler en Pitbull. Het beste is om de hond te nemen als hij nog heel jong is, of als hij ouder is, zorg ervoor dat hij goed getraind is.

Medische kosten voor deze hybride ras hond lopen overal van $485 tot $600 per jaar, afhankelijk van de gezondheidsbehoeften en wat uw dierenarts in rekening brengt. Naarmate deze mix aan populariteit wint, kunnen de prijzen die fokkers in rekening brengen stijgen.

Opvoeden van een Rottweiler Pitbull Mix Puppy

De zorg voor een kwetsbare Pitbull Rottweiler pup is een grote verantwoordelijkheid. Er zijn enkele goede gidsen om u te helpen met alle aspecten van puppyverzorging. U vindt ze op onze puppy pagina. En als u meer wilt weten over training, bent u misschien geïnteresseerd in onze puppytrainingscursussen.

Rottweiler Pitbull Mix Producten en Accessoires

Pitbull Rottweiler pups hebben veel verzorging nodig. Naast socialisatie en training heeft u zaken als hondenbedden en het juiste voer nodig. Bekijk hieronder enkele van onze gidsen om u te helpen de beste producten voor uw nieuwe puppy te vinden.

Als u niet zeker weet of dit het juiste ras voor u is, blijf dan lezen.

Vergelijkbare rassen

De Rottweiler Pitbull mix is niet voor iedereen geschikt. Hier zijn enkele gelijkaardige rassen die je misschien verkiest:

Tot slot, hier zijn enkele reddingscentra als je geïnteresseerd bent in dit ras.

Rottweiler Pitbull Ras Rescues

Hier zijn enkele reddingscentra die dit gemengde ras kunnen hebben. Als u er nog meer kent, laat het ons dan weten in het commentaar.

USA

UK

Canada

Kom meer te weten over de Rottweiler Pitbull Mix

Referenties en bronnen