Uw Beagle Puppy: Alles wat u moet weten

Als een beagle puppy bovenaan uw verlanglijstje staat als het gaat om het krijgen van een hond dan bevindt u zich in goed gezelschap. De Beagle is een van Amerika’s meest populaire hondenrassen en de reputatie van deze speelse, nieuwsgierige, vriendelijke hond is onaangetast.

beagle puppy en bloem

Van Snoopy tot Shiloh is de lieve, langharige Beagle vereeuwigd op bladzijde en scherm. En de speur- en jachtcapaciteiten van deze leuke familiehond zijn legendarisch!

Beagle pups groeien op tot geweldige metgezellen voor energieke kinderen en actieve huisdierouders. Een Beagle puppy kan luidruchtig zijn, en een beetje rommelig, maar we geven je een aantal goede tips om je puppy uit de buurt van kattenkwaad te houden. En uw inspanningen worden beloond met emmers vol liefde en genegenheid.

Uw Beagle Puppy Gids: Inhoud

Er is veel te weten over het vinden en thuisbrengen van een nieuwe Beagle puppy. Je kunt deze links gebruiken om naar de informatie te gaan die je nu nodig hebt. Omdat we weten dat velen van u ook een fulltime baan hebben, zullen we u tips geven over het opvoeden van een Beagle puppy terwijl u werkt. En als u bang bent dat een Beagle een beetje te vol is voor u, mis dan deze schattige en grappige video niet.


Waar kan ik een Beagle puppy krijgen?

Het is belangrijk om een puppy te kopen bij een verantwoordelijke en ervaren fokker. De juiste fokker neemt een groot deel van het risico weg bij het kopen van een puppy. En vergroot uw kansen op een gezonde, goed gehumeurde hond.

Een hondenfokker hoeft geen commerciële kennel te zijn. In feite is het cruciaal dat je puppyfabrieken vermijdt, waar puppies alleen voor het geld worden gefokt. Thuis gefokte pups die op verantwoorde wijze zijn gefokt en opgevoed kunnen prachtige huisdieren zijn.

Je kunt Beagle fokkers vinden via regionale rasverenigingen. Er zijn nationale en lokale clubs in vele regio’s over de hele wereld. We hebben er enkele opgesomd onderaan deze pagina

Zij zullen u graag adviseren en u welkom heten in de wondere wereld van Beagles. E-mail de clubsecretaris als uw startpunt en vraag naar details van gerenommeerde fokkers in uw omgeving.

Hoeveel kost een beagle puppy?

Vergeet niet dat een goed gefokte, op gezondheid geteste en goed verzorgde Beagle pup het beste deel van 1000 dollar kost. Dat zijn alleen de eerste kosten om de pup mee naar huis te nemen.

De grootste uitgaven moeten nog komen en de belangrijkste kostenpost die je moet begroten is de ziektekostenverzekering voor huisdieren. Het is een goed idee om rond te kijken, want de prijs varieert, maar zal enkele honderden dollars per jaar bedragen. Zorg voor voldoende dekking. Goedkope verzekeringen zijn vaak erg beperkt en dierenartskosten kunnen torenhoog oplopen.

Beagle Puppy Redding

De meeste reddingshonden zijn volwassenen of oudere pups, maar het is soms mogelijk om Beagle pups te adopteren die zijn afgestaan aan een dierenasiel of Beagle reddingsorganisatie

Jonge pups hebben de neiging om snel opgepikt te worden, dus het is een goed idee om je naam bij een aantal reddingstehuizen te laten noteren terwijl je wacht.

Wat heeft een Beagle Puppy nodig?

Een nieuwe Beagle puppy heeft een veilige, geborgen plek nodig om te slapen en te rusten. Een bench of kleine puppy veilige kamer met een wasbare vloer. Wat wasbaar stevig beddengoed, puppyvoer geschikt voor hun leeftijd, en uw tijd en aandacht.

Uw topprioriteiten voor de eerste paar weken met uw nieuwe Beagle puppy zijn het socialiseren, en het vaccineren van uw pup en die zo belangrijke zindelijkheidstraining. Gevolgd door puppygehoorzaamheidstraining.

Het socialiseren van uw Beagle Puppy

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat puppy socialisatie erg belangrijk is. Wij zetten u op het juiste spoor.

Socialisatie draait om het blootstellen van een jonge pup aan nieuwe ervaringen. Dit moet gebeuren voordat uw puppy schuw wordt voor vreemde mensen en plaatsen.

Verlegenheid begint al op jonge leeftijd en pups moeten goed gesocialiseerd zijn voordat ze 13 weken oud zijn.

Dit betekent dat nieuwe Beagle pups er vanaf de eerste dagen thuis op uit moeten!

Een goed gesocialiseerde puppy zal een grote verscheidenheid aan mensen ontmoeten, mannetjes en vrouwtjes, van verschillende leeftijden. En ontmoet die mensen op verschillende locaties.

Uw pup zal in het begin in uw armen gedragen moeten worden om besmetting te voorkomen.

Puppy socialisatie vindt plaats voordat uw pup de hoge leeftijd van 4 maanden heeft bereikt! En is van vitaal belang om te voorkomen dat honden agressief worden.

Het is ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat puppy’s bij hun familie blijven en niet worden afgestaan aan dierenasielen voordat ze volgroeid zijn.

Potty training van uw nieuwe Beagle puppy

Met 8 weken oud kan een nieuwe puppy zich nog helemaal niet zo lang ‘vasthouden’ als ze moeten plassen. Ze ‘gaan’ gewoon waar ze toevallig zijn. U moet de eerste weken alle vloerbedekking in uw huis beschermen.

TIP: Gebruik de eerste weken een hekje om uw pup op wasbare vloeren te houden.

Zodra uw pup ongeveer 8 maanden oud is, ziet het leven er heel anders uit. Een pup van deze leeftijd kan veel langer wachten met plassen – meestal enkele uren. En natuurlijk hebben ze dan geleerd op welke plaatsen ze moeten plassen en op welke absoluut niet!

Het is uw taak om die reis van 8 weken naar 8 maanden zo soepel mogelijk te laten verlopen. En u zult hier op The Happy Puppy Site veel tips en adviezen vinden om u daarbij te helpen.

Er zijn twee belangrijke sleutels tot succes

  • Frequente uitstapjes buiten
  • Nauw toezicht binnen

Uw belangrijkste prioriteit in de eerste twee weken is om zeer regelmatig met uw puppy naar buiten te gaan, en met hen te wachten tot ze plassen of poepen.

gelukkig beagle hond lopen

U moet uw puppy uitlaten na de maaltijd, elke keer dat hij wakker wordt uit een dutje, en ook na het spelen of opgewonden raken.

Binnenshuis moet u uw puppy minstens de eerste week als een havik in de gaten houden.

Wanneer u de pup een minuut of twee alleen moet laten, zal een kleine bench hem helpen zich vast te houden – pups zullen altijd proberen hun eigen bed schoon te houden.

Kratten kunnen een geweldig trainingshulpmiddel zijn en u ondersteunen bij een snelle potjestraining van uw pup.

Hulp bij bijtende puppy’s

Pups bijten en ze bijten hard. Beagle pups zijn geen uitzondering. Bijten hoort bij tanden krijgen, maar het is ook gekoppeld aan spelen.

Als pups en hond samen spelen is bijten onderdeel van het spel.

Natuurlijk, andere honden hebben een vacht om hen te beschermen. Maar als een puppy op je zachte huid bijt, doet het echt pijn.

U zult uw puppy moeten helpen om te leren dit niet te doen.

Puppy’s snauwen, blaffen en grommen vaak fel als ze spelen. En dit wordt vaak verward met agressie.

Dus zoeken bezorgde nieuwe puppy-ouders vaak hulp. Aan de voet van deze pagina vindt u links naar een reeks belangrijke puppy-onderwerpen en antwoorden op de veelgestelde vragen die nieuwe puppy-ouders stellen.

Puppy-inentingen en diergeneeskundige zorg

De meeste puppy-ouders kiezen ervoor om hun kleintje te laten vaccineren. Het is waar dat vaccinatie een klein risico inhoudt.

Maar het risico van ernstige ziekten voor puppy’s die niet profiteren van puppy-inentingen wordt door veterinaire deskundigen als een veel groter risico beschouwd.

Als nieuwe puppyouder moet u weten welke inentingen uw puppy nodig heeft, wanneer uw puppy veilig naar buiten kan, en u wilt misschien weten wat er kan gebeuren als u besluit uw puppy niet in te enten.

U vindt deze informatie in de onderstaande links

Er is ook een schat aan informatie op onze pagina’s over gezondheid en zorg

Een Beagle pup opvoeden als je werkt

De meeste mensen moeten het grootste deel van hun leven werken. En het is verstandig om na te denken over hoe uw werkomstandigheden van invloed kunnen zijn op uw puppy.

Ons wordt vaak gevraagd “hoe lang kan ik mijn hond alleen laten”.

Een tijdje vrij nemen van uw werk wanneer u uw puppy voor het eerst mee naar huis neemt is belangrijk. Maar de vraag wat u moet doen als u over een paar weken weer aan het werk gaat, is ook belangrijk.

Sommige nieuwe puppy-ouders hopen dat ze hun puppy de hele dag alleen in huis kunnen laten als ze weer aan het werk gaan.

Dit heeft de neiging problemen te veroorzaken. Jonge honden die lange tijd alleen gelaten worden, kunnen erg gestrest en destructief worden.

En de zindelijkheidstraining van een puppy is een uitdaging als er geen mensen zijn om de puppy uit te laten in de tuin.

Dit betekent niet dat het onmogelijk is om een puppy op te voeden en een fulltime baan te hebben. Maar het betekent wel dat je hulp nodig hebt.

Het is niet goed om een puppy de hele dag in een kooi te stoppen.

Uw opties zijn dus het betalen voor hondendagopvang, of het overhalen van een goede vriend of familielid om elke dag een paar uur op uw kleintje te passen totdat ze ouder zijn.

Als u uw puppy meer dan een paar uur alleen laat, hebt u een puppybox nodig met in een hoek wat puppykussens waar de puppy op kan plassen of poepen.

We hebben ook een gezellig forum waar u kunt praten met andere nieuwe puppyouders die werk en puppyverzorging met succes in evenwicht hebben gebracht.

Beagle puppy training advies

Alle honden verschillen in de snelheid waarmee ze de training doorlopen, maar de principes en leerstappen zijn hetzelfde.

Beagle pups zijn niet moeilijk te trainen, maar je zult geduldig moeten zijn en bereid om elke dag een paar minuten aan regelmatige training te besteden.

We hebben een verzameling nuttige gidsen hier op deze website.

De Happy Puppy site is gemaakt door hondenexpert Pippa Mattinson en veel van haar artikelen over puppytraining zijn te vinden in onze trainingssectie. Samen met een reeks gidsen van ons team van gekwalificeerde professionele hondentrainers uit de hele wereld,

Hier zijn er een paar om u op weg te helpen!

U vindt hopen trainingstips en advies in deze gidsen, en vele links naar andere gerelateerde bronnen. Mis onze puppy training bibliotheek niet voor meer informatie en ondersteuning.

Beagle puppy voedingsschema en richtlijnen

Jonge pups gedijen het beste op regelmatige kleine porties. Hier is een ruwe richtlijn voor het aantal maaltijden per dag dat een Beagle puppy nodig heeft

  • Tot 3 maanden: Vier maaltijden
  • Tot 6 maanden: Drie maaltijden
  • Tot 1 jaar: Twee maaltijden

Algemene puppyvoedingsgidsen zijn zeer nuttig, maar er zijn verschillen tussen rassen.

Sommige kleine honden hebben bijvoorbeeld hun hele leven lang frequente kleine maaltijden nodig, terwijl sommige honden gevoelig zijn voor spijsverteringsstoornissen zoals bloat.

We hebben een reeks gespecialiseerde rasspecifieke puppyvoedingsgidsen gemaakt – kijk bij:

Het zal u geruststellen

Beagle puppy groei

Net zoals verschillende rassen verschillende voedingsbehoeften hebben, hebben ze ook verschillende groeisnelheden. Grote rassen worden langzamer volwassen en groeien langer dan kleine honden.

Als een van de kleinere middelgrote rassen hebben Beagles het grootste deel van hun groei voltooid op hun eerste verjaardag.

U kunt meer te weten komen over puppyontwikkeling de stadia van puppygroei in onze gids:

Het staat vol verrassingen en leuke weetjes

Mannelijke Beagle puppy’s

Het kan lastig zijn om te kiezen tussen een mannelijke en een vrouwelijke pup. Er zijn een aantal verschillen als het gaat om hun behoeften en ontwikkelingszorg.

Maar over het algemeen zijn het kleine verschillen.

Bij enkele hondenrassen is een iets grotere neiging tot agressie bij reuen vastgesteld.

Maar de meeste reuen zijn vreedzaam en aanhankelijk als hun zusters. En in sommige opzichten gemakkelijker te verzorgen.

Vrouwelijke Beagle pups

Vrouwelijke pups hebben iets andere behoeften dan mannetjes vanaf een leeftijd van ongeveer vijf tot zes maanden totdat en tenzij ze gesteriliseerd zijn.

Uw teefje wordt meestal loops voordat ze negen maanden oud is, en daarna ongeveer om de zes maanden voor de rest van haar leven.

Ze zal beschermd moeten worden tegen reuen om te voorkomen dat ze zwanger wordt en u een nest pups bezorgt waarvoor u moet zorgen en een thuis moet vinden.

Sterilisatie is één oplossing en werd vroeger universeel aanbevolen voor alle honden, maar de procedure is nu in verband gebracht met een aantal verschillende soorten kanker, en met gewrichtsproblemen en gedragsproblemen, bij verschillende hondenrassen.

Dus het is geen kant en klare zaak…

Als u uw vrouwelijke Beagle-pup niet laat steriliseren, houd dan de weken direct na het einde van elke loopsheid goed haar gezondheid in de gaten.

Dit is het moment bij uitstek voor infecties van de baarmoeder (uterus) die zeer ernstig kunnen zijn.

Als je besluit dat je je meisje wilt laten steriliseren – in sommige regio’s is dat wettelijk verplicht – dan moet je de ingreep door je dierenarts laten uitvoeren.

Het is een duurdere operatie met een langere hersteltijd dan castratie van een mannelijke pup.

Als u niet kunt kiezen tussen een mannelijke en een vrouwelijke pup, vindt u veel meer informatie in onze gids Male Vs Female Dogs.

Beagle puppy accessoires

Beagles genieten van een scala aan speelgoed en accessoires. We hebben veel product- en speelgoedrecensies om u te helpen kiezen

Hier zijn er een paar om u op weg te helpen:

Puppies zijn erg leuk, maar ze kunnen ook hard werken zijn. Soms zul je veel baat hebben bij de steun van andere nieuwe puppy ouders

Hulp en ondersteuning bij puppyproblemen

In de eerste dagen en nachten met een nieuwe pup kunt u zich afvragen of u al dan niet een vreselijke fout hebt gemaakt.

Er is een periode die bekend staat als de ‘puppyblues’ wanneer u zich een beetje overweldigd voelt door de verantwoordelijkheid van het puppy-ouderschap en de nieuwe eisen die aan uw tijd worden gesteld.

Deze periode gaat snel voorbij en is veel gemakkelijker te verwerken als u steun krijgt van andere ervaren hondeneigenaren.

De beste manier om deze steun en advies online te krijgen is in onze drukke forumgemeenschap

U kunt eenvoudig bladeren en de antwoorden op vragen van anderen lezen.

Je zult zeker problemen als de jouwe vinden! Of je kunt je eigen vragen stellen.

Het forum is gratis en we verwelkomen je er graag!

Zijn Beagle pups goede familie huisdieren?

Uw baby Beagle een goede start geven is uw beste kans om uw leven te delen met uw hond tot op hoge leeftijd. De meeste Beagle pups groeien uit tot prachtige familiehonden. En zijn vaak zeer geschikt voor een jong en actief gezin.

Dit is echter een levendig, actief ras, en Beagles kunnen luidruchtig zijn. Ze zijn niet altijd goed geschikt voor het appartementsleven en hebben veel beweging nodig.

Als je niet ver kunt lopen, of niet veel tijd hebt voor beweging, kun je in plaats daarvan misschien een van de speelgoedrassen overwegen.

Staat een Beagle puppy op het punt in je leven te springen?

We horen er graag over in de commentaren hieronder – en vergeet niet om lid te worden van onze forumgemeenschap van puppyouders en hondenliefhebbers!

Beagle Clubs

Gerelateerde artikelen

Referenties en bronnen

  • Het Puppy Socialisatie Plan. De Kennel Club en The Dog’s Trust
  • Duffy et al. Rasverschillen in hondenagressie. Applied Animal Behavior Science. 2008
  • Duxbury et al. Evaluation of association between retention in the home and attendance at puppy socialization classes. Journal of the American Veterinary Association. 2003