De populairste AKC hondenrassen voor 2017

2017 Top 10 AKC HondenrassenWelkom bij onze complete gids voor AKC Hondenrassen. Kijkend naar de top AKC hondenrassen voor dit jaar.

Het is 2017, wat betekent dat het weer tijd is om te zien waar onze favoriete AKC hondenrassen vorig jaar in populariteit stonden volgens het jaarlijkse onderzoek van de American Kennel Club.

Deze lijst dient al lang als startpunt voor toekomstige hondeneigenaren.

We bekijken enkele redenen achter de populariteit van deze rassen.

Evenals enkele van de risico’s van het kiezen van een populair hondenras.

Hoe kiezen ze de meest populaire AKC rassen?

De AKC bepaalt de populariteit op basis van registratiestatistieken.

Met andere woorden, ze houden het aantal geregistreerde AKC puppies bij in hun databases. Zo kunnen ze bepalen van welke rassen Amerikanen het meest houden.

Top AKC Hondenrassen 2017

Een blik op de afgelopen jaren van AKC hondenranglijsten onthult dat Amerikanen hun smaak de afgelopen vier jaar niet erg hebben veranderd.

Toch maken veel mensen zich zorgen over populaire hondenrassen.

Is het goed om populair te zijn?

Zoals iedereen die op de middelbare school heeft gezeten kan beamen, is populariteit ingewikkeld. Dit geldt ook voor AKC populaire hondenrassen.

Sommige hondeneigenaren maken zich zorgen dat populariteit een ras kan veranderen, ten goede of ten kwade. In sommige gevallen kan dit betekenen dat een werkras als de Doberman gefokt wordt voor meer gezinsgerichte kwaliteiten.

In andere gevallen, zoals bij Bulldogs, kan het ook betekenen dat fokkers selecteren op eigenschappen als brachiocephale gezichten die gepaard gaan met een heleboel dure en schrijnende gezondheidsproblemen.

Hoe dan ook, deze tien AKC erkende rassen staan niet voor niets consequent op de ranglijst van populairste rassen. Omdat dit de puppies zijn die op dit moment in de grootste hoeveelheden worden geproduceerd.

Laten we in omgekeerde volgorde gaan en beginnen bij nummer tien, het Boxer ras!

10. Boxers

Boxers zijn nummer tien in de top 10 van AKC hondenrassen.

AKC hondenrassen - Boxer

Met hun atletische lichamen en brachiocephale gezichten, zijn Boxers een beetje een geliefde tegenstelling.

Veel mensen houden van hun clowneske aard, en Boxers zijn actieve, trouwe honden. Ze doen het goed in even actieve gezinnen.

Zoals veel populaire rassen zijn Boxers vatbaar voor enkele ernstige gezondheidsaandoeningen, waaronder kanker, degeneratieve myelopathie, hypothyreoïdie, cardiomyopathie, heup- en elleboogdysplasie, en gevoeligheid voor het geneesmiddel acepromazine.
Alles over het hondenras Boxer vindt u hier.

9. Yorkshire Terriers

Op nummer negen in de AKC hondenrassen top 10 lijst staan de prachtige Yorkshire Terriers.

AKC hondenrassen - Yorkshire Terriers

Hun kleine formaat, zijdeachtige vacht en “grote hond gevangen in het lichaam van een kleine hond” persoonlijkheid heeft de Yorkie een plaats opgeleverd op de meest populaire hondenlijst van de AKC in de afgelopen vier jaar.

Hoewel het ras is afgegleden van de 6e plaats naar de negende in de loop der tijd. Waarschijnlijk als gevolg van de stijging in populariteit van de platte hondenrassen.

Helaas komt deze kleine hond ook met grote gezondheidsproblemen. Hoewel veel Yorkies een lang, gezond leven leiden, is het ras gevoelig voor luxerende patella’s, gebitsproblemen, de ziekte van Legg-Calve-Perthes, hypoglykemie, hypothyreoïdie, oogproblemen en zwakke of instortende luchtpijpen.

Bij de aankoop van een Yorkshire Terrier is het belangrijk te weten waar u aan begint, en een pup te kopen van een fokker die strenge gezondheidstests uitvoert.
U kunt hier alles te weten komen over deze schattige kleine hondjes.

8. Rottweilers

Een grote omschakeling in grootte op nummer acht is de prachtige Rottweiler.

AKC hondenrassen - Rottweilers

Rottweilers, met hun gespierde lichamen, beminnelijke gezichten en woeste reputatie, inspireren liefde en angst waar ze ook gaan.

Deze grote, krachtige honden kunnen ongelooflijk loyale, liefhebbende familieleden zijn. Maar hun sterke beschermende instincten vereisen training en een goede socialisatie. Dit zijn geen ideale honden voor mensen die voor het eerst een hond bezitten, en ze vereisen ervaring, inzet en training.

Rotties zijn het gelukkigst met een taak om te doen, dus wees bereid om deel te nemen aan activiteiten met uw pup.

Heupdysplasie, elleboogdysplasie, oogproblemen, hartproblemen zoals cardiomyopathie en subaortale stenose (SAS) komen allemaal voor bij Rottweilers. Zorg ervoor dat u een verantwoordelijke AKC fokker vindt die regelmatig test en screent op deze aandoeningen.
U kunt hier alles te weten komen over het fantastische charismatische Rottweiler ras.

7. Poedels

Laat je niet misleiden door de uitgebreide haarstijlen die je misschien op televisie hebt gezien. Poedels zijn zeer intelligente, atletische honden die bestaan in drie maten: standaard, miniatuur en toy.

AKC hondenrassen - Poedels

Poedels zijn geliefd om hun intelligentie en hun haar, dat niet verhaart – hoewel het wel regelmatig moet worden verzorgd.

De verscheidenheid aan maten betekent ook dat poedels vatbaar zijn voor verschillende gezondheidsproblemen. Speelgoed- en dwergpoedels kunnen problemen ontwikkelen die vaker voorkomen bij honden van kleine rassen, zoals luxerende patella’s, de ziekte van Legg-Calve-Perthes, gebitsproblemen en een klaplong.

Standaard poedels, aan de andere kant, hebben meer kans om heupdysplasie en bloat te ontwikkelen.

Toy, miniatuur en standaard poedels lopen allemaal een verhoogd risico op bepaalde vormen van kanker, zoals insulinoom en hemangiosarcoom, huidproblemen zoals sebaceous adenitis en de ziekte van Cushing, progressieve retina atrofie (PRA), staar en hypothyreoïdie.

De meeste van deze problemen kunnen echter worden voorkomen door goede gezondheidstesten. En een goed gefokte Poedel is echt een prachtige metgezel voor vele huishoudens.
U kunt hier meer te weten komen over het ras Standaard Poedel.

6. Franse Bulldoggen

French Bulldogs, met hun lieve, platte gezichten en charmante aard, kruipen langzaam maar zeker omhoog op de ranglijst van de AKC.

AKC hondenras - Franse Bulldog

Door hun lage bewegingsbehoefte zijn ze ideaal voor stadsbewoners of degenen die niet in staat zijn om meer actieve rassen bij te houden, maar er is een reden dat Frenchie’s niet van lange jogs houden.

Frenchies zijn brachycephalisch, wat betekent dat ze korte neuzen hebben, en deze schattige eigenschap heeft een prijs. De Franse Bulldog kan een langgerekt zacht gehemelte hebben, vernauwde neusholten, strottenhoofdverzakking en andere structurele problemen die leiden tot ademhalingsproblemen. Dit maakt hen zeer inspannings- en hitte-intolerant.

Naast brachiocephale complicaties zijn Frenchies ook vatbaar voor spinale misvormingen en ziekten, voortplantingsproblemen, oogproblemen en darmstoornissen.
Voordat u een Franse Bulldog koopt, zorg ervoor dat u alles weet over hun speciale vereisten.

5. Beagles

Een superhond staat op nummer vijf. De geweldige Beagle.

AKC Hondenrassen - De Beagle

Beagles hebben een speciaal plekje in het hart van Amerika. Deze extraverte, aanhankelijke honden zijn soms heerlijk ondeugend en volledig gemotiveerd door hun neus.

Hun reukzin kan hen in de problemen brengen, en uw buren zullen hun luidruchtige stemmen misschien niet waarderen, maar deze eigenschappen maken de Beagle ook tot een geweldige jacht- en werkhond.

Beagles zijn typisch gezonde, stevige honden. Ze kunnen gevoelig zijn voor heupdysplasie, voorste kruisband scheuren, en tussenwervelschijf ziekte. Hypothyreoïdie, diabetes, aanvalsstoornissen, staar en allergieën kunnen het ras ook treffen, en elke potentiële beagle-eigenaar moet voorbereid zijn op het legendarische ‘selectieve gehoor’ van het ras.

Maar een goed gefokte, goed getrainde en gesocialiseerde Beagle kan een briljant gezinshuisdier zijn.

4. Bulldog

Bulldogs sieren de mascottes van vele hogescholen en zelfs van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten. Hun loyaliteit, vastberadenheid en zachtheid heeft de Bulldog een blijvende plaats in de Amerikaanse harten bezorgd, maar weinig rassen zijn zo vatbaar voor gezondheidsproblemen als de Bulldog.

AKC hondenras - Bulldog

Door hun platte gezicht zijn ze vatbaar voor het brachycephalic airway syndrome, en ze zijn bewegingsintolerant en zeer gevoelig voor warm weer. Dit zijn beslist huishonden, en hun rimpelige plooien moeten schoon worden gehouden, anders is het ras gevoelig voor huidinfecties.

De kloeke bouw van de Bulldog levert ook problemen op. Misvormde heupen en wervelkolom kunnen ernstige problemen veroorzaken, en ze zijn gevoelig voor knieblessures en problemen. Bulldoggen lijden ook aan talrijke oogproblemen zoals kersenoog, entropion, staar en droog oog, evenals huidproblemen, voortplantingsproblemen, allergieën, blaasstenen en kanker.
Denk goed na voordat je een Bulldog pup oppakt en bekijk deze complete rasgids.

3. Golden Retriever

Mensvriendelijk, actief en mooi behaard, de Golden Retriever is het derde meest populaire AKC geregistreerde hondenras in de Verenigde Staten.

AKC hondenras - Golden Retriever

Deze honden zijn dol op apporteren, of het nu gaat om een eend, een tennisbal of uw sok, en kunnen het goed vinden met kinderen, honden en vrijwel iedereen die ze tegenkomen – inbrekers inbegrepen.

In de afgelopen jaren is het ras, zoals vele, verdeeld in sportieve Goldens en show Goldens.

De show Goldens kunnen meer gezondheidsproblemen en temperamentproblemen hebben dan de sportieve lijnen, maar beide lijnen van Goldens zijn vatbaar voor bepaalde soorten kanker, waaronder hemangiosarcoom, lymfosarcoom, mastceltumoren en botkanker.

Heupdysplasie, elleboog misvormingen en oogproblemen komen ook veel voor.

U kunt uw kansen om een gezonde pup te krijgen verbeteren door naar een fokker te gaan die de gezondheid volledig test, en maatregelen neemt om uit te kijken naar kanker in hun hondenlijn. Oudere vaders gekoppeld aan moeders zonder kanker in hun familie kunnen de kansen van uw pup vergroten.
Lees hier meer over het briljante ras van de Golden Retriever.

2. Duitse Herdershond

Er lijkt geen taak te zijn die Duitse Herders niet kunnen uitvoeren. Van hoeden en politiewerk tot het begeleiden van blinden, dit ras is even veelzijdig als intelligent.

AKC Duitse Herder Hondenras

Een Duitse Herder in huis halen is een beetje als het adopteren van een levensstijl, niet als een huisdier. Deze honden vereisen veel beweging en mentale stimulatie, en gehoorzaamheidstraining is een must, anders zal uw Duitse Herder u te slim af zijn. Het ras staat bekend als liefdevol en beschermend, maar socialisatie is essentieel om hun beschermende instincten te temperen.

Hun populariteit wordt alleen geëvenaard door hun gezondheidsproblemen. Verantwoorde fokkers werken eraan om bepaalde aandoeningen uit het ras te bannen en de algemene vitaliteit te verbeteren, maar Duitse Herders zijn gevoelig voor heupdysplasie, degeneratieve myelopathie, hartproblemen, immuunstoornissen, spijsverteringsproblemen, gezichtsproblemen, epilepsie, kanker en bloedingsstoornissen.

Praat met je fokker om te zien welke screeningstests ze regelmatig uitvoeren, en vraag zeker ook naar het temperament. Duitse Herders kunnen geweldige familiehonden zijn, maar een agressieve Duitse Herder kan een gevaarlijk dier zijn.

Zorg ervoor dat je een GSD pup kiest waarvan de ouders allebei erg vriendelijk zijn, en dat je hem grondig socialiseert vanaf de dag dat je hem mee naar huis neemt om mogelijke problemen te voorkomen.
Lees hier meer over de verbazingwekkende Duitse Herdershond.

1. Labrador Retriever

Er bestaat geen twijfel over welk hondenras de Amerikanen het liefste hebben. De Labrador Retriever staat al meer dan tien jaar bovenaan de ranglijst van de AKC.

Top AKC hondenrassen - De Labrador Retriever

Labradors zijn, net als Duitse Herders, beroemd om hun veelzijdigheid. Ze blinken uit in een enorm aantal taken en activiteiten, van betrouwbare diensthonden tot hondensporters, en ze houden ervan om samen met hun gezin actief te zijn. Labradors passen zich aan verschillende leefsituaties aan, en met voldoende beweging kunnen ze zowel in kleine appartementen als op het platteland gedijen.

Hun winnende uiterlijk en persoonlijkheid komen met enkele risico’s. Labs zijn gevoelig voor heup- en elleboogdysplasie, samen met oogziekten, hartziekten, epilepsie, allergieën, osteochondrose en panosteitis.

Om er zeker van te zijn dat u de gezondheidsproblemen voorkomt, koopt u een puppy van ouders met duidelijke oogtesten, evenals goede heup- en elleboogscores. Kies een fokker die geeft om hun pups als leden van hun gezin en als show- of werkhonden.
U kunt hier alles te weten komen over het prachtige Labrador Retriever ras.

Een welverdiende eerste plaats op de top AKC hondenrassen lijst.

Gezondheidsproblemen bij rashonden

Bijna elk hondenras heeft zijn deel van de problemen, maar een blik op de lijst van de populairste honden van de AKC onthult dat sommige meer problemen hebben dan andere.

Als u niet bereid bent om een leven lang met potentiële gezondheidsproblemen om te gaan, kunt u de weliswaar beminnelijke Franse Bulldog en Bulldog beter vermijden.

Verantwoordelijke AKC hondenfokkers zijn altijd bezig om de gezondheid van hun rassen te verbeteren. Als u verliefd bent geworden op een ras uit deze lijst, doe dan uw onderzoek en vraag potentiële fokkers naar eventuele gezondheidsproblemen in hun bloedlijn en welke tests zij hebben uitgevoerd om die uit te sluiten.

Natuurlijk kunnen zelfs de meest verantwoord gefokte AKC honden problemen hebben.

Het beste wat u kunt doen is vermijden een hond te kopen of te adopteren met een bekend probleem, tenzij u bereid bent de extra uitdagingen en kosten van eigendom op u te nemen.

Regelmatige bezoeken aan de dierenarts, een volledig en evenwichtig dieet, en voldoende beweging zullen ook helpen om uw hond actief en gezond te houden.

Verder lezen en bronnen