White Golden Retriever – Een gids voor de Palestijnse tint van Golden

witte golden retriever

Witte Golden Retriever honden zijn speels, aanhankelijk, trouw en zelfverzekerd. Deze actieve honden hebben brede gezichten, hangende oren en een lange witte pluizige vacht. Een raszuivere witte Golden Retriever pup zal net zo actief, energiek en intelligent zijn als elke andere tint Golden Retriever.

Golden Retriever kleuren kunnen variëren van het bleekste wit tot een diep rood-goud. Vandaag bekijken we waar je een witte Golden Retriever puppy kunt kopen of adopteren, en hoe goed ze passen in gezinnen, werk- en showhuizen. We vergelijken Amerikaanse en Engelse witte Golden Retrievers, en laten u weten of een van deze schattige honden de perfecte nieuwe puppy metgezel is.

Inhoud

De witte Golden Retriever kan een schitterend gezelschapsdier zijn, maar het is onwaarschijnlijk dat ze uit werklijnen komen, omdat deze honden meestal een donkerdere vacht hebben. Ze zijn ook niet altijd welkom in de showring. Vandaag bekijken we waarom dit zo is, en de voor- en nadelen van de wit gecoate Golden Retriever.


Wat is een witte Golden Retriever?

Als je deze hond nog nooit hebt gezien, is een witte Golden Retriever een hond die zeker je hoofd kan doen draaien. In feite, vanwege de opvallend bleke vachtkleur van een witte Golden Retriever, gaan sommige mensen er zelfs (heel eerlijk) van uit dat dit een gloednieuw hondenras is!

Maar zelfs een witharige Golden Retriever maakt nog steeds deel uit van de grotere rasfamilie van Golden Retriever honden. Dit geldt zowel voor Engelse Golden Retrievers als voor Amerikaanse Golden Retrievers, een onderscheid waar we in dit artikel dieper op in zullen gaan.

Golden Retriever Vachtkleuren

Zoals bij zoveel raszuivere hondenrassen tegenwoordig, is er een reeks aanvaardbare vachtkleuren volgens de officiële hondenrasnormen in verschillende landen. Dit kleurengamma kan verschillen afhankelijk van de raslijn.

Bijvoorbeeld, het spectrum van aanvaardbare Golden Retriever vachtkleuren is anders in de Amerikaanse rasstandaard, vastgesteld door de American Kennel Club, dan in de Engelse rasstandaard, vastgesteld door de United Kennel Club.

Witte Engelse Golden Retrievers

Als u van plan bent uw Golden Retriever te showen, kan de vachtkleur van belang zijn. U moet een kleur kiezen die aanvaardbaar is volgens de rasspecifieke showkleurenstandaard van uw land. Maar, als u niet van plan bent uw hond te showen, is een specifieke vachtkleur – wit, crème, golden, of anderszins – minder belangrijk.

Wat dit alles in lekentaal betekent is dat een Golden Retriever een zuiver witte Golden Retriever kan zijn of een donker rood-gouden Golden Retriever of een andere kleur. Maar al deze honden zijn nog steeds Golden Retriever honden, ongeacht hun individuele verschillen in vachtkleur.

witte golden retriever

Engelse Witte Golden Retriever vs Amerikaanse Witte Golden Retriever

Het is al verwarrend genoeg om het verschil tussen een gewone Golden Retriever en een witte Golden Retriever hond te moeten uitzoeken. Laat staan de extra nuances per nationaliteit!

Als u niet onderlegd bent in de Golden Retriever showstandaarden (en de meesten van ons zijn dat niet!), kunnen de algemene uiterlijke verschillen subtiel lijken. Een van de duidelijkste verschillen is de vachtkleur. De Engelse Golden Retriever rasstandaard accepteert een lichter kleurenspectrum dan de Amerikaanse rasstandaard.

Crème vs Witte Golden Retriever Honden

Het kan een uitdaging zijn om te proberen de diversiteit in het Golden Retriever vachtkleurenspectrum te visualiseren. Interessant is dat volgens zowel de Britse Kennel Club als de Amerikaanse Kennel Club Golden Retriever rasstandaard, zuiver witte Golden Retrievers niet aanvaardbaar zijn in de showring.

Witte Amerikaanse Golden Retrievers en Witte Engelse Golden Retrievers worden als fout beschouwd. Maar roomkleurige en donkere Golden Retriever vachtkleuren zijn wel aanvaardbaar. De redenen voor dit onderscheid zijn niet gedetailleerd in de rasstandaarden. Maar het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze kleurbeperking als u van plan bent uw Golden Retriever in de toekomst te showen!

Witte Golden Retriever Uiterlijk

Net als bij Goldens van andere kleuren is een halflange vacht de norm, maar er komen ook korter behaarde witte Goldens voor. Nogmaals, een witte crème Golden Retriever, een donkere Golden Retriever en een volledig witte Golden Retriever behoren elk nog steeds tot hetzelfde hondenras. Vachtkleur heeft doorgaans geen invloed op de grootte, de hoogte of het gewicht van een Golden Retriever. Maar er is één uitzondering.

Dit is of de Golden Retriever in kwestie afkomstig is van de Amerikaanse of Engelse raslijn. Er zijn enkele subtiele verschillen in uiterlijk tussen deze twee lijnen.

Hoe groot zijn witte Golden Retrievers?

De Amerikaanse Golden Retriever is 21,5 tot 24 inch hoog (poot tot schouder). Mannetjes zijn gemiddeld 0,5 centimeter groter dan vrouwtjes. Vrouwtjes wegen 55 tot 65 pond en mannetjes 65 tot 75 pond.

Aan de overkant van de Atlantische Oceaan kan de Engelse Golden Retriever met 20 tot 24 inches (poot tot schouder) een stuk korter staan. Reuen staan gemiddeld 2 centimeter hoger dan teven. Teven wegen 55 tot 65 pond en reuen zullen 65 tot 75 pond wegen.

In het algemeen kan de Amerikaanse Golden Retriever er omvangrijker uitzien dan zijn Engelse tegenhanger. Dit is typisch het gevolg van de voorkeursstijl van de vacht en van subtiele verschillen in staartdracht, plaatsing van ogen en oren, helling van de rug en vorm van de snuit.

witte golden retriever

Vachttype en verzorgingsbehoeften

Het volledige scala van Golden Retriever vachtkleuren omvat het gamma van een volledig witte Golden Retriever tot een witte crème Golden Retriever tot een veel donkerder gecoate Golden Retriever. Verder is de vacht van de Golden Retriever dik en dubbellaags.

De bovenste laag is een waterafstotende dikke en grove laag en de onderste laag is een dikke, kortere isolerende laag. Beide lagen moeten periodiek uitvallen om de vacht te laten functioneren zoals het hoort om deze hond gezond, droog, veilig en warm te houden.

Verharen Witte Engelse Golden Retrievers minder?

Een veel voorkomend misverstand tussen de Amerikaanse en Engelse Golden Retriever-raslijnen is dat de Engelse raslijn minder verhaart dan de Amerikaanse raslijn. Deze mythe ontstond eerst omdat de honden van de Engelse raslijn een schaarsere vacht kunnen hebben dan hun Amerikaanse tegenhangers.

Helaas heeft de hoeveelheid haar geen invloed op hoeveel een Golden Retriever verhaart, wat in principe altijd en veel is! In feite verharen zowel de Amerikaanse als de Engelse Golden Retriever het hele jaar door. Beide lijnen “blazen” hun vacht twee keer per jaar als de seizoenen veranderen.

Witte Golden Retriever Temperament

Er bestaat veel anekdotisch bewijs dat witte Golden Retriever honden een kalmere en meer relaxte persoonlijkheid hebben dan Golden Retrievers met een donkere vacht. Maar er is geen harde wetenschap die deze bewering ondersteunt. Vachtkleur details terzijde, de Golden Retriever ras staat bekend als een van de vriendelijkste hondenrassen in het algemeen.

Dit ras – ongeacht de specifieke vachtkleur – is een top keuze voor diensthond en therapiehond werk en is een van de meest populaire familie honden in het bestaan.

Witte Golden Retrievers zullen ook intelligent, aanhankelijk en liefdevol zijn. Ze staan erom bekend dat ze geweldig zijn met andere huisdieren en kleine kinderen. Maar ze hebben als pup veel socialisatie nodig om de best mogelijke persoonlijkheid te garanderen.

Golden Retriever Training en Socialisatie

Golden Retrievers ontmoeten in het algemeen zelden een vreemde, hetzij hond of mens. Juist daarom zijn het geen goede waakhonden. Ze zijn gewoon te vriendelijk om gemakkelijk uit te zoeken wie een vriend is en wie niet!

Maar omdat Golden Retrievers vrij groot en vrij krachtig zijn, hebben ze veel socialisatie en training nodig, te beginnen in hun puppytijd, om hen te helpen zich aan te passen aan het gezins- en gemeenschapsleven.

Socialisatie moet bestaan uit speeltijd met andere honden, tijd onder toezicht met andere huisdieren (indien van toepassing), speeltijd onder toezicht met jonge kinderen en ontmoetingen onder toezicht met bezoekers thuis en nieuwe mensen buitenshuis.

Golden retrievers van alle vachtkleuren reageren het best op positieve training en versterkingsmethoden. Aangezien Golden Retrievers graag eten, is training op basis van traktaties altijd een populaire strategie.

Witte Golden Retriever Trainingsbehoeften

Witte Golden Retrievers hebben, net als elke andere schaduw, elke dag veel beweging nodig. Het zijn energieke honden die graag de kans krijgen om te rennen en te spelen. Ze passen dus heel goed bij actieve gezinnen. Dit ras zal graag met u wandelen, wandelen, zwemmen, en hondensporten zoals behendigheid en gehoorzaamheid.

Training kan wat beweging en mentale stimulatie bieden. Maar Goldens hebben ook wat tijd buiten nodig om te rennen. Als relatief grote honden met gematigde bewegingsbehoeften zijn ze misschien niet het meest geschikt om in kleine appartementen te wonen.

Gezondheidsproblemen bij witte Golden Retriever Honden

Naast voldoende beweging en training hebben alle tinten Golden Retriever de juiste soort en hoeveelheid voeding nodig. Het kiezen van gezond Golden Retriever hondenvoer en gezonde traktaties kan de trainingsmotivatie hoog houden en ook beschermen tegen gewichtstoename, wat een bekend gezondheidsprobleem is bij dit ras.

Golden Retrievers staan bekend om gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie en spierdystrofie. Maar een grotere zorg is kanker.

Witte Golden Retriever Kanker

Zoals we de overeenkomsten en verschillen tussen de Engelse en de Amerikaanse Golden Retriever hebben besproken, lijkt het alsof je een scherp oog moet hebben voor subtiele verschillen om de twee rassen uit elkaar te houden! Maar er is één gebied waar de verschillen pijnlijk duidelijk worden, en dat is hondenkanker.

Volgens de Golden Retriever Foundation overlijdt 57 procent van de vrouwelijke Amerikaanse Golden Retrievers en 66 procent van de mannelijke Amerikaanse Golden Retrievers aan kanker. Volgens het gezondheidsonderzoek van de Kennel Club zal 38,8 procent van de Engelse Golden Retrievers aan kanker overlijden.

Gezondheidstesten

Het Canine Health Information Center (CHIC) stelt dat Golden Retrievers getest moeten worden op heupdysplasie, elleboogdysplasie, oogproblemen en hartproblemen.

Op dit moment is er geen officiële gezondheidstest vereist (of aanbeveling) voor kanker bij de Amerikaanse of Engelse Golden Retriever.

Zoals uitgelegd in een artikel van Ronda Hovan van de Golden Retriever Club of America uit 2006, is er tot op heden ook geen bewijs bekend dat een verband legt tussen de vachtkleur van een Golden Retriever en het aantal gevallen van kanker. Een witte Golden Retriever is dus niet minder gezond dan een andere kleur van het ras.

Hoe lang leven witte Golden Retrievers?

Amerikaanse Golden Retrievers hebben een gemiddelde levensduur van 10 tot 11 jaar. Engelse Golden Retrievers daarentegen hebben een gemiddelde levensduur van 12 jaar en 3 maanden.

Deze raslijnverschillen zijn significant, tot het punt dat de Morris Animal Foundation nu opdracht heeft gegeven voor een Golden Retriever Lifetime Study om gegevens te verzamelen gericht op het verminderen van het aantal gevallen van kanker bij het Amerikaanse Golden Retriever ras.

Het vinden van witte Golden Retriever Puppies

Vanwege de wijdverbreide verkeerde informatie over Golden Retrievers van verschillende vachtkleuren, moet u potentiële witte Golden Retriever fokkers in enig detail onderzoeken om er zeker van te zijn dat u een gerenommeerde fokker kiest om mee te werken. Een gerenommeerde fokker zal altijd de gezondheid van zijn nesten boven het produceren van Golden Retrievers met een specifieke vachtkleur plaatsen!

Hier is het heel belangrijk om te onthouden dat een witte Golden Retriever nog steeds een Golden Retriever is onder die unieke witte of licht crème vacht. Zelfs de witste Golden Retriever zal nog hints van crème of goud door de vacht hebben lopen – als deze niet zichtbaar zijn tijdens de puppytijd, zullen ze verschijnen als uw pup opgroeit.

Pas op voor elke fokker die adverteert dat hun witte Golden Retriever pups “zeldzaam”, “geïmporteerd”, “platina” of andere taal die aangeeft dat de pups zeer moeilijk te verkrijgen zijn. Deze fokkers stellen vaak winst boven de gezondheid en levenskwaliteit van hun pups.

Hoe een goede fokker te vinden

Zoek in plaats daarvan naar een fokker van Amerikaanse of Engelse witte Golden Retriever puppy’s die de nadruk legt op een gezondheid-eerst benadering van het fokken en een initiële gezondheidsgarantie biedt, evenals een terugneemgarantie als uw nieuwe puppy om welke reden dan ook niet bevalt.

Uw gekozen fokker moet ook bereid zijn om u de resultaten van alle vereiste en aanbevolen gezondheidstesten van de ouderdieren te laten zien. En ze moeten bereid zijn om u kennis te laten maken en tijd door te brengen met beide ouderhonden voordat u zich vastlegt op het nemen van een puppy.

Zolang u een gerenommeerde fokker kiest, moet de witte Golden Retriever prijs die u zult betalen de eigen kosten van de fokker weerspiegelen. Deze kunnen heel wat meer zijn dan de gemiddelde hondeneigenaar zich realiseert. Ze zullen ook de afstamming van elke ouderhond weerspiegelen.

De witte Golden Retriever pups prijs vastgesteld door een bepaalde fokker kan ook geslacht, geboortevolgorde, “show” kwaliteit versus “huisdier” kwaliteit pups, markeringen, grootte en andere factoren weerspiegelen.

Als u niet zeker weet waarom de kosten zijn wat ze zijn, is het prima om de fokker om meer informatie te vragen.

Witte Golden Retriever Prijs

Gerenommeerde fokkers zouden graag hun prijzen uitleggen aan een veelbelovende puppy-eigenaar. In het algemeen kunnen Golden Retriever puppy’s overal tussen de $500 en $2.500+ kosten.

Witte Golden Retriever pups prijs op het moment van het schrijven van dit artikel is ongeveer $ 1.500 +.

Het kiezen van Witte Golden Retriever Puppies

Wanneer u eindelijk oog in oog komt te staan met een nest witte Golden Retriever pups, wees dan voorbereid op overweldigende schattigheid. U staat echter op het punt een relatie – en een verbintenis – aan te gaan die misschien wel de komende tien jaar of meer van uw leven zal beslaan.

Het is dus de moeite waard om de zaken stap voor stap te bekijken en goed te letten op eigenschappen die kunnen wijzen op een superieure puppy als huisdier. Zoek naar een puppy dat heldere ogen heeft en duidelijke oren, neus en staartstreek.

U wilt een puppy uitzoeken die nieuwsgierig, actief en niet bang is. Uw puppy moet ook makkelijk vastgehouden kunnen worden en graag willen spelen en socialiseren met u en met nestgenoten.

White Golden Retriever Rescue

Als je moeite hebt om een witte Golden Retriever fokker te vinden, is een andere optie om te kijken naar adoptie. Golden Retrievers zijn een populair ras. Er zijn dus nogal wat rasspecifieke opvangcentra. Kijk daar eens of je een hond kunt vinden met een vaalwitte vacht.

Reddingshonden zijn goedkoper dan pups van fokkers, maar zijn vaak ouder. Het zal dus meer werk kosten om ze goed te trainen en te socialiseren als dit nog niet gedaan is.

Reddingscentra zullen u veel vragen stellen om er zeker van te zijn dat de hond geschikt is voor uw huis. En, zorg ervoor dat je met veel van je eigen vragen komt.

Laat het ons weten in de commentaren als je een witte Golden Retriever hebt gevonden in een reddingscentrum!

Moet ik een witte Golden Retriever nemen?

Witte Golden Retrievers zijn gewoon Golden Retrievers met een zeer bleke vacht. In alle andere opzichten zijn ze net als elke andere Golden Retriever. Zorg er dus voor dat u alles over het ras als geheel weet voordat u zich aan een van deze puppies verbindt.

Golden Retrievers verharen veel, dus zullen niet geschikt zijn voor mensen met een slechte allergie. Het is een vriendelijk, aanhankelijk en intelligent ras. Ze zijn dus geschikt voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren, vooral als ze goed getraind en gesocialiseerd zijn.

Goldens vereisen veel beweging, en nieuwe eigenaren moeten waakzaam zijn in het vinden van de gezondste puppy om ervoor te zorgen dat hun witte Golden Retriever opgroeit om een gezond leven te leiden. Deze honden kunnen lijden aan een aantal gezondheidsproblemen. Maar ze kunnen bij u blijven tot hun tienerjaren.

Vergelijkbare rassen

Als u van het temperament van de Golden Retriever houdt, maar niet zeker weet of dit ras geschikt is voor u, zijn er genoeg andere rassen die u kunt overwegen.

Hier zijn enkele vergelijkbare rassen die ook in het wit te vinden zijn.

Witte Golden Retriever

Wij hopen dat u de informatie in dit artikel nuttig en informatief hebt gevonden als u overweegt of een witte Golden Retriever puppy of volwassen rescue uw volgende hondse metgezel zou kunnen zijn!

Heeft u thuis een witte Golden Retriever? Was hun vachtkleur een bewuste keuze, of een speling van het lot?

Denk je dat ze anders zijn dan andere Golden Retrievers?

Vertel ons alles over hen in het commentaarveld!

Gerelateerde artikelen

Referenties en bronnen

 • Hubbs, A., ‘English Cream Golden Retrievers’, Golden Retriever Club of America (2015).
 • Holland, J., ‘Engelse Retrievers vs. Amerikaanse Retrievers’, Hill Haven Kennel (2016)
 • Allred, R., ‘American vs English Golden Retrievers’, Red Fern Companions Kennel (2014).
 • Cooper, A. (et al), ‘Health and Breeding’, The Golden Retriever Club UK (2018).
 • Jaderlund, K.H. (et al), ‘A Neurologic Syndrome in Golden Retrievers Presenting as a Sensory Ataxic Neuropathy’, Journal of Veterinary Internal Medicine (2007).
 • Grunert, T. (et al) ‘Golden Retriever Lifetime Study’, Morris Animal Foundation (2018).
 • Nordone, S. (et al), ‘Gezondheidstesten: Golden Retriever’, Canine Health Information Center (CHIC) (2009).
 • Lappin, M. ‘GRF Research: Zeke Fund’, Golden Retriever Foundation (2018)
 • UKC, ‘Summary results of the Purebred Dog Health Survey for Golden Retrievers’, British Kennel Club/Veterinary Committee (2004).
 • Hovan, R., ‘Understanding Cancer in Golden Retrievers’, Perspectives: Golden Retriever Club of America (2006)
 • Bellone, R. (et al) ‘Genetic Diversity Testing for Golden Retrievers’, UC Davis Veterinary Genetics Laboratory (2018)
 • Summers, D. (et al) ‘Veelgestelde vragen over het ras’, Summer Brook Acres Goldens Kennels (2018)
 • Kornegay, J. (et al), ‘Muscular Dystrophy in a Litter of Golden Retriever Dogs’, Muscle & Nerve (1988)