Red Nose Pitbull – Voors, tegens en FAQ

roodneus pitbull wit en bruin bont

De Amerikaanse Red Nosed Pitbull is trouw, liefdevol en vol plezier. Red Pits zijn middelgrote, gespierde en krachtige honden. Hun voorouders waren Engelse terriers die gekruist werden met bulldogs in de jaren 1800, en gekozen voor hun moed en vasthoudendheid.

De Red Nose Pit is een variëteit van de American Pit Bull Terrier, in plaats van een apart ras. Knap en energiek, Red nosed Pitbulls wegen tot 60 pond, en zijn ongeveer 20 centimeter groot. Hun nette oren omlijsten een gebeiteld gezicht met heldere, intelligente ogen. Ze trekken ook meer dan hun deel van de controverse aan!

Soms bestempeld als gevaarlijk, en met een reputatie van bewaken en vechten, heeft deze roodneus hond ook legioenen van toegewijde fans. En het lijdt geen twijfel dat Pitbull pups met een rode neus een geweldig huisdier kunnen zijn. Als ze goed gefokt, getraind en gesocialiseerd zijn.

Inhoud

We gaan de Pitbull met rode neus leren kennen. We onderzoeken hun kenmerken en temperament, kleurvariaties en aftekeningen. Populariteit gaat vaak gepaard met een hoog prijskaartje, dus we zullen het hebben over het vinden van gerenommeerde fokkers en ervoor zorgen dat je een gezonde, goed gefokte pup krijgt.

Vol met leuke feiten, raskenmerken en belangrijke informatie is deze gids de perfecte manier om uit te vinden of de Red nose Pit de juiste hond voor u is.


Wat is een Pitbull met een rode neus?

Wat de meeste mensen in de VS een raszuivere Pitbull noemen, kan onder twee verschillende namen worden geregistreerd. De AKC (American Kennel Club) noemt dit ras de American Staffordshire terrier, en de UKC (United Kennel Club) noemt het de American Pitbull Terrier.

Hoewel het twee aparte rasregistraties zijn, komen ze allebei uit dezelfde lijnen. Een hond kan dus gemakkelijk aan beide rasstandaarden voldoen. Zowel American Staffordshire terriers als American Pitbull terriers kunnen Pitbulls worden genoemd. Beide rassen stammen af van soortgelijke honden in het Verenigd Koninkrijk.

Uw Pitbull met rode neus FAQ’s

Een verboden ras?

Pitbulls zijn nu verboden in het Verenigd Koninkrijk als onderdeel van de 1991 dangerous dogs act. Dit is deels gedaan vanwege de gevaarlijke reputatie van deze honden, maar ook vanwege hun gebruik in hondengevechten.

“Bully” rassen stammen vaak uit de tijd van berengevechten en andere soortgelijke “sporten”. Hoewel deze traditie bijna volledig is uitgestorven, gaan gevechten tussen honden (hoewel illegaal) nog steeds ondergronds door. Om deze reden, terecht of onterecht, besloot het Verenigd Koninkrijk dat het beter was dat het publiek ze niet mocht fokken.

Red Nose Pitbull oorsprong

Deze stevige, krachtige hond heeft een groot gebeiteld hoofd en een brede mond. Pitbull neuzen zijn er in verschillende kleuren, vooral blauw en rood. Het idee van de oude familie rode neus Pitbull heeft een grote invloed gehad op de populariteit van dit specifieke ras. De theorie gaat dat roodneus Pitbulls meer lijken op de oude familiestam van het ras dat in de Verenigde Staten werd ingevoerd.

5 maanden oude roodneus pitbull
Prachtige Ali op 5 maanden oud. Foto krediet – Julie Johnson.

Deze oude familiestam kwam oorspronkelijk uit Ierland, waar ze werden beschouwd als de beste vechthonden. Dit wordt gebruikt om het idee te rechtvaardigen dat Amerikaanse Pitbull terriers met rode neuzen dichter bij deze oorsprong staan, en op de een of andere manier beter zijn. Dit gezegd zijnde, Pitbulls met een rode neus zijn geen volwaardig ras. Maar zijn er belangrijke verschillen tussen de roodneus en de blauwneus rassen?

Rode Pitbull vachtkleur en aftekeningen

Pitbulls zijn er in nogal wat verschillende kleuren, waaronder zwart, wit, bruin en driekleur. Er zijn witte pitbulls met een rode neus, maar witte pitbull terriers kunnen ook zwarte of blauwe neuzen hebben.

Er zijn ook verschillende tinten bruine Pitbulls, waaronder de veel voorkomende buckskin kleur, en verschillende tinten fawn. Niet elke bruine Pitbull pup is een red nose pit. De Amerikaanse red nose Pitbull komt meestal in een rijke kastanje roodbruine kleur. Ze zien er heel apart en knap uit.

Pitbull vachten kunnen ook verschillende markeringen hebben. Hij kan effen of effen gekleurd zijn, of de kleur kan gebroken zijn in vlekken, meestal bruine vlekken op een witte achtergrond. Pitbull terriers dragen ook het gen voor een gestroomde vacht, waarbij je strepen hebt van een donkerdere kleur op een lichtere achtergrond. De pitbull rode neus gaat vaak gepaard met een effen rode vacht, maar je kunt ook een rode neus gestroomde Pitbull krijgen.

Opmerkelijk is dat de zeer korte vacht een kenmerk is van een raszuivere Pitbull. Dus als u een langharige Pitbull aangeboden krijgt, zal dit een hond van een gemengd ras zijn.

Pitbull met rode neus vs Pitbull met blauwe neus

Pitbull blue nose stats zijn zeer vergelijkbaar met de red nose pit. Het verschil tussen de roodneus en de blauwneus Pitbull is vooral een kleurverschil. Een volgroeide blue nose pitbull weegt ongeveer hetzelfde als een volgroeide red nose pit.

De blue pit heeft een gen dat de kleur zwart verdunt. En het wordt eerder geassocieerd met een blauwgrijze vacht. Er kunnen enkele kleine verschillen zijn in temperament en/of uiterlijk in verschillende bloedlijnen van welk ras dan ook, maar dat zijn waarschijnlijk kleine verschillen.

Hoe groot worden Pitbulls met een rode neus?

De red nose pit is een middelgrote, compacte hond met een diepe borst en veel spieren.

Pitbull gewicht: Red nose Pitbulls kunnen tussen de 40 en 60 pond wegen. Een roodneus Pitbull vrouwtje zal aan de lage kant van dit bereik zitten, terwijl mannetjes meestal zwaarder zijn.

Pitbull hoogte: mannelijke Pitbull terriers kunnen tot 19 of 20 inch hoog worden (bij de schouder), terwijl de vrouwtjes over het algemeen iets kleiner zijn.

Oude familie Pitbulls

De oorspronkelijke oude familie Pitbull heeft een roodachtige vacht, maar tegenwoordig kun je ook een witte Pitbull met rode neus vinden. De reden voor de populariteit van de old family roodneus Pitbull stam was zijn gerapporteerde ‘gameness’, een eigenschap waar we later op terugkomen. De waarheid is dat dit rode-neus-gen is aangetoond bij Pitbulls van alle soorten en maten. Het wordt aangehaald als een genetische marker, maar lijkt geen enkel effect te hebben. Het is waarschijnlijk dat de rode neus zo nu en dan opduikt omdat een hond een lid van de oude familie rode stam in zijn voorouders kan hebben.

Er is veel hype rond Pitbulls met een rode neus van de oude familie, misschien terecht. Helaas maakt het feit dat een Pitbull een rode neus heeft hem niet noodzakelijkerwijs dichter bij deze stam dan een andere Pitbull. Dus wat weten we zeker over de Red nose Pitbull?

Zijn Pitbulls met een rode neus gevaarlijk?

Er is wellicht geen hond meer controversieel dan de Pitbull Terrier. Reacties op deze hond variëren van bewondering tot regelrechte angst! Mensen kunnen de straat oversteken om er niet langs te lopen, of de straat oversteken om te vragen of ze er een mogen aaien.

Hun gebruik als vechthonden en waakhonden heeft duidelijk het publieke beeld gekleurd van alle Pitbull Terriers, of honden die er op lijken. Maar er zijn nog steeds veel mensen die een speciaal plekje in hun hart hebben voor deze krachtige metgezel. Dus hoe scheiden we feiten van mythen? Hoe kunt u er zeker van zijn dat de puppy die u in huis haalt geen gevaar wordt voor uw familie en vrienden? Feit is dat veel grote honden gevaarlijk kunnen zijn, ongeacht hun ras.

Er zijn echter drie belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden

 • Socialisatie
 • Temperament
 • Power

Vroege ervaringen in de puppytijd en de adolescentie hebben een grote invloed op het temperament. Er is veel dat u kunt doen om het karakter van uw puppy te beïnvloeden en we zullen dat bekijken in ons gedeelte over socialisatie hieronder.

Maar het is ook waar dat sommige rassen eerder met agressie reageren op provocatie dan andere als gevolg van geërfde temperamenttendensen. En we moeten bedenken dat sommige honden meer kans hebben om schade aan te richten als ze toch agressief worden door de manier waarop ze bijten, en de kracht van die beet. Laten we eerst kijken naar temperament

Pitbull temperament – zijn Pitbulls met een rode neus agressief?

Pitbulls in het algemeen krijgen veel kritiek van mensen vanwege hun temperament. Het lijkt er echter op dat dit niet helemaal terecht is. In een studie over de agressie van Pitbulls tegenover mensen, bleken ze verre van het meest voorkomende ras om aan te vallen. Ze bleken echter veel vaker dan andere rassen andere honden aan te vallen.

roodneus pitbull

Dit lijkt heel logisch, aangezien Pitbulls van oudsher werden gefokt om te vechten met grote dieren en andere honden, niet met mensen. Het is belangrijk om erop te wijzen, gezien de wijdverspreide kritiek, dat veel Pitbulls zonder problemen als familiehond leven. Waarom zijn de mensen dan zo bezorgd? En waar komt de reputatie van gevaar vandaan? Het probleem is waarschijnlijk niet de frequentie van de beten, maar de aard van de beten die voorkomen. Niet alle hondenbeten zijn gelijk

Hoe een Pitbull bijt

Misschien is de meest relevante zaak tegen Pitbulls niet hoe vaak ze bijten, maar de manier waarop ze bijten. Het is niet dat Pitbulls met een rode neus de hardste beet hebben van alle honden. Het is dat ze een kenmerkende grijp- en schudstijl van bijten vertonen, terwijl het instinct van de meeste honden is om te bijten en zich terug te trekken.

Deze neiging om hard te grijpen en vast te houden, werd gefokt in Pitbull Terriers om hen te helpen grotere dieren dan henzelf neer te halen in vechtkuilen. Het eindresultaat van deze bijtstijl, in combinatie met de brede bek van de hond, is dat de resulterende verwondingen waarschijnlijk ernstiger zijn dan bij honden met een bijtende of bijtende beetstijl. Een studie uit 2011 van opnames in een level 1 traumacentrum als gevolg van hondenaanvallen liet dit potentieel voor schade heel duidelijk zien.

Type beet vs. bijtfrequentie

Het sterftecijfer voor aanvallen van Pitbulls was 10%, waar er geen sterfte was bij aanvallen van andere rassen. Het is heel duidelijk dat, hoewel Pitbulls relatief zelden mensen aanvallen, als ze dat doen kan het een ramp zijn. Betekent dit dan dat je de Pitbull met rode neus helemaal moet vermijden?

Het belangrijkste om te onthouden is dat honden agressief worden en uiteindelijk bijten omdat ze bang zijn. Het opvoeden van een vriendelijke zelfverzekerde hond helpt om ervoor te zorgen dat je pitbull nooit in een situatie komt waarin hij of zij bang is. De twee sleutels zijn training en socialisatie

Roodneus Pitbull training

Studies hebben aangetoond dat training en socialisatie helpen om de angst van honden voor vreemden te verminderen. Training is belangrijk voor elke hond, maar de manier waarop u uw Pitbull traint is belangrijk. Pitbulls zijn intelligente en capabele honden, maar ze zijn ook taai.

roodneus pitbull

Het vermogen om intimidatie en verwondingen af te weren, bekend als gameness, wordt geassocieerd met hun vechtverleden. En een wilsstrijd aangaan met een Pitbull is een slecht idee. Het is duidelijk waarom deze houding werd aangemoedigd bij vechthonden, maar het kan betekenen dat je werk aan de winkel is als je straf en discipline wilt toepassen. Verlaten Pitbulls belanden vaak in asielen, gewoon omdat de eigenaars ze niet onder controle kunnen houden. En een oude Pitbull met rode neus kan een uitdaging voor u zijn als u traditionele trainingsmethoden gebruikt.

Positieve versterking

Het geheim is het gebruik van moderne krachtvrije trainingsmethoden die u en uw hond niet in conflict brengen. Ze gebruiken prikkels en beloningen, om de training iets te laten blijven dat de hond niet alleen tolereert. Hij geniet ervan. Het is een goed idee om deze methoden te gebruiken met een Pitbull met rode neus, als u het beste uit hem wilt halen. Uw hond vanaf het begin betrekken bij sociale situaties en hem alleen trainen met positieve bekrachtigingsmethoden kan helpen voorkomen dat er agressie optreedt.

Roodneus Pitbull socialisatie

De sleutel tot het opvoeden van een gelukkige, gezellige Red nose Pitbull pup is uitgebreide socialisatie. Help hem om de hele wereld te zien als zijn beste vriend, door hem kennis te laten maken met een verscheidenheid aan ervaringen vanaf de dag dat u uw puppy met 8 weken thuisbrengt. Zorg voor verschillende bezoekers, met verschillende achtergronden, zowel reuen als teven. Elke bezoeker moet de pup een traktatie geven, en wat belonende positieve interactie.

roodneus pitbull puppy
Goed gesocialiseerde puppies zoals Ali kunnen geweldige, vriendelijke huisdieren zijn. Foto krediet – Julie Johnson.

Neem je puppy mee naar elke mogelijke locatie die je zou willen bezoeken. Laat vreemden uw Amerikaanse Pitbull met rode neus aaien en geef hem een traktatie als dat kan. Ga voor de plaatselijke schoolpoorten staan en laat de kinderen uw puppy begroeten. Draag hem rond op drukke stations en in hondvriendelijke winkels, nog voor zijn tweede prikjes en hij klaar is om op de grond gezet te worden. Maak dit uw enige doel totdat uw pup ongeveer 16 weken oud is. Doe tot dit punt elke dag iets waarbij vreemden uit en in uw huis betrokken zijn. Houd het vanaf dan vol als een regelmatige activiteit. Een zelfverzekerde hond is een veiligere hond.

Roodneus Pitbull oefening

Pitbulls zijn in het algemeen sterke, fysiek sterke honden. Als zodanig hebben ze regelmatig beweging nodig om stoom af te blazen en gezond te blijven. Het zijn honden die vaak kleine muurtjes kunnen beklimmen, waar sommige andere rassen moeite hebben met trappen.

Deze behendigheid heeft ertoe geleid dat sommige red nose pit bull eigenaren om hindernisbanen te bouwen voor hun honden. We mogen niet vergeten dat dit een ras is dat zorgvuldig geselecteerd is op duurzame fysieke prestaties. Zonder voldoende ruimte zal een pitbull moeite hebben om voldoende activiteit te krijgen.

Een pro-actieve houding ten opzichte van lichaamsbeweging kan in deze omstandigheid zeker helpen. Honden kan men gemakkelijk leren lopen en rennen op loopbanden, en er is veel succes geboekt met het trainen van uw hond op deze manier.

Roodneus Pitbull gezondheid

Hoewel ze duidelijk lichamelijk gezonder zijn dan sommige andere rassen, zijn roodneus Pitbulls helaas niet zonder hun eigen gezondheidsproblemen. Hun kenmerkende houding kan een negatief effect hebben op hun gewrichten. Gekoppeld aan hun vaak zware gestel zet de positie van hun benen hun gewrichtsbanden onder druk.

Vooral de craniale kruisband wordt aangetast; chronische schade aan deze band kan op latere leeftijd kreupelheid aan de achterpoten veroorzaken. Het is daarom belangrijk ervoor te zorgen dat uw Pitbull met rode neus geen overgewicht krijgt, om deze aandoening niet te verergeren. Regelmatige lichaamsbeweging en een evenwichtige voeding kunnen beide een cruciale rol spelen.

Pitproblemen

Pitbulls lijken ook meer dan sommige andere rassen te kampen te hebben met problemen met hun ogen. De kans dat een Pitbull last krijgt van achteruitgang van het netvlies maakt het waarschijnlijk dat dit van hond tot hond wordt overgeërfd. Problemen met het gezichtsvermogen kunnen een hond gemakkelijker in de war brengen, en kunnen zeker een spelletje apporteren in de war schoppen.

Terriers in het algemeen hebben vaker last van huidaandoeningen. Vooral pollenallergieën zijn een bron van zorg. Het klinkt niet ernstig, maar deze allergieën presenteren zich vaak als dermatitis bij honden. Huidirritatie kan leiden tot secundaire infecties die onbehandeld ernstige gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid van uw hond.

Een dieet kan veel doen om de schade van allergieën te minimaliseren. Het lijkt er niet op dat er specifieke kwalen zijn voor de Pitbull met de rode neus. Maar alle aandoeningen die Pitbulls in het algemeen treffen, kunnen een risico voor hen vormen.

Levensduur: Hoe lang leven Red Pitbulls?

Zoals bij alle honden hangt de levensverwachting van pitbulls samen met hun levensstijl. Dus een goed gevoede slanke hond die regelmatig beweging en jaarlijkse dierenartscontroles krijgt, zal waarschijnlijk langer leven dan een hond die niet zo goed verzorgd wordt.

Als u uw hond met rode neus op een gezond gewicht houdt en toegang biedt tot een professionele dierenarts wanneer dat nodig is, kunt u verwachten dat ze 10 tot 12 jaar leven.

Pitbull fokkers met rode neus

De meeste Pitbull-fokkers hebben af en toe roodneus-pups, en sommigen beweren dat ze oude familie Pitbull-fokkers met een rode neus zijn. Het is belangrijk te herhalen dat het feit dat een Pitbull een rode neus heeft, niet betekent dat hij meer verwant is aan de oude familiestam dan een Pitbull met een andere kleur neus. Om deze reden kan de prijs van een Pitbull met rode neus dezelfde zijn als die van elke andere Pitbull.

Vaak hangt de prijs van een Pit met rode neus af van het doel waarvoor ze bestemd zijn. Speciaal gefokte beschermingshonden kunnen soms oplopen tot zes cijfers! Er zijn fokkers die doorgaan met het fokken van honden die rechtstreeks verwant zijn aan de oude familiestam en hun geloofsbrieven moeten per geval worden beoordeeld. Door het beperkte aanbod en de zeldzaamheid van deze honden kunnen ze duurder zijn, maar net als bij andere Pitbulls variëren de prijzen.

Het is echt belangrijk om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fokker die je van plan bent te gebruiken. Sommige Pitbulls worden speciaal gefokt voor verdediging, en kwaliteiten als agressie kunnen er goed in gefokt zijn. Je beste gok voor een gezinshuisdier is misschien een hond die gefokt is voor de showring.

Erfelijke problemen

Zorg ervoor dat u beide ouders ontmoet en dat ze allebei ontspannen zijn in uw gezelschap. Zoals bij elke nauw gefokte rashond kunnen erfelijke ziekten een probleem zijn.

Zorg ervoor dat uw fokker de gezondheid van uw pup garandeert, en neem de pup de eerste dag of twee mee naar uw dierenarts voor een schone lei. In het geval van oude familie Pitbulls met rode neus is dit nog relevanter.

Fokken met een kleinere genenpoel binnen een ras betekent dat erfelijke ziekten des te waarschijnlijker worden. Goede fokkers zullen hiertegen maatregelen nemen en proberen wat genetische variatie in de lijnen van hun hond aan te brengen. Zoals met elke gewilde hond, zullen er altijd fokkers zijn die de gezondheid van hun honden opofferen voor winst.

Roodneus Pitbull pups

Red nose Pit pups zijn schattig en zeer aantrekkelijk. Ze hebben echter dezelfde liefde en zorg nodig als elke andere pup; het socialiseren moet al vroeg beginnen om onnodige angst voor vreemden te voorkomen.

Houd uw puppy niet thuis totdat zijn inentingen voltooid zijn. Dan is het te laat om hem goed te socialiseren. Dit is heel belangrijk voor alle pitbulls. Om hem te beschermen tegen ziektes, zorg ervoor dat je je puppy in je armen draagt en stel hem alleen voor aan gevaccineerde honden. Hier zijn enkele belangrijke bronnen om u te helpen bij de opvoeding van uw Pitbull puppy:

Roodneus Pitbull mix

Pitbull mixen worden steeds populairder. Mixen met andere bully type rassen, zoals de Staffordshire Bull Terrier hebben de neiging om de stevige bouw en het brede gezicht synoniem voor deze rasgroep te behouden. Het gen voor de rode neus kan in elk van deze mengsels worden overgedragen. Maar bij menging met andere rastypes kan het resultaat onvoorspelbaarder zijn in termen van uiterlijk.

Het is de moeite waard erop te wijzen dat agressie naar andere honden en de kenmerkende stijl van bijten ook in elk gemengd ras kan worden overgedragen. U kunt soms puppy’s van gemengde rassen kopen, en u kunt ook Pitbull-mixen met een rode neus vinden in asielen.

Amerikaanse Pitbull Terrier Red Nose Rescue

Uit een onderzoek van de ASPCA onder 30 dierenasielen bleek dat Pitbulls verreweg het talrijkste ras waren dat door het asiel werd opgevangen, maar slechts het op twee na meest waarschijnlijke geadopteerd werd.

Helaas is het eindresultaat hiervan dat meer dan twee keer zoveel Pitbulls worden geëuthanaseerd in asielen dan dat ze het redden naar een nieuw gezin.

Wees voorzichtig bij het adopteren van een asielhond, om ervoor te zorgen dat hun temperament volledig is beoordeeld door een ervaren en gekwalificeerde professional.

Andere rassen en mixen waarin je misschien geïnteresseerd bent:

Zijn Pitbulls met een rode neus goede huisdieren?

Of een Pitbull met rode neus geschikt is voor uw huishouden hangt gedeeltelijk van u af.

Bent u bereid en in staat om ervoor te zorgen dat uw hond opgroeit tot een vriendelijke en veilige hond?

Ben je een uitgaand, sociaal persoon?

Komt uw hond ook dagelijks regelmatig in contact met vrienden en vreemden? Pitbulls moeten regelmatig aan veel mensen worden blootgesteld.

Heeft u kleine kinderen en kunt u altijd toezicht houden?

In het algemeen raden wij middelgrote tot grote rassen met krachtige grijpgrage beten niet aan als huisdier in huizen met kleine mensen. Het is veiliger om een ander ras te kiezen.

Wees ook op uw hoede voor het houden van een hond voor beschermingsdoeleinden, tenzij u zeer ervaren bent. Het is erg moeilijk om honden te leren onderscheid te maken tussen onschuldige bezoekers en indringers.

Pitbulls kunnen goede huisdieren zijn als je goed bij het ras past.

Verstandig blijven

Wanneer we een grote krachtige hond in hetzelfde huis als onze geliefden houden, moeten we voorzorgsmaatregelen nemen.

roodneus pitbull
Goed opgevoede roodneus Pitbulls zoals Blaze zijn uitstekende metgezellen. Foto krediet – John Miano.

Vergeet niet dat angst de belangrijkste motivator is voor hondenaanvallen, en gezien het destructieve potentieel van Pitbulls is het de moeite waard om ervoor te zorgen dat ze bomvrij zijn.

Krachtige honden moeten goed gesocialiseerd zijn.

Als je een gezellig druk persoon bent die veel buiten komt, kan een Pitbull met rode neus een prachtig huisdier zijn.

Je moet bereid zijn om de tijd en moeite te nemen om je kleine Pitbull pup overal mee naartoe te nemen, en hem aan veel mensen van alle leeftijden te introduceren, zodat hij vriendelijk en zelfverzekerd opgroeit.

Jij en je Pitbull met rode neus.

En jij? Heb jij een Pitbull met een rode neus? Vertel ons over hen in de commentaren hieronder!

En als je een foto van je huisdier wilt delen, kun je een foto mailen naar [email protected] Zet Red Nose Pitbull Photo in de onderwerpregel. Vergeet niet je toestemming te geven voor publicatie online. We kunnen niet garanderen dat we je foto hier op deze pagina delen, maar misschien wel! Vergeet niet de naam en leeftijd van je hond te vermelden. En als u als fotograaf vermeld wilt worden, hebben we ook uw naam nodig.

Verder lezen

Referenties

 • Rasverschillen in hondenagressie D. L. Duffy, Y. Hsu, J. A. Serpell
 • Bini, JK et al 2011 Mortality, Mauling, and Maiming by Vicious Dogs. Annalen van Chirurgie.
 • Pinto, FGC et al 2008 Craniocerebrale verwondingen door hondenbeten. Scielo
 • Verboden honden
 • Mishandeling door pitbull terriers: Verslag van een geval
 • American pit bull terrier handboek J. Stahlkuppe
 • Sterfte, mishandeling en verminking door kwaadaardige honden J. Bini MD
 • Belang van puppytraining voor toekomstig gedrag van de hond A. Kutsumi
 • Amerikaanse canine hybrid club, rassenlijst
 • Integratie van lichaamsbeweging, met behulp van een onderwater loopband, en actieve cliëntenvoorlichting in een gewichtsbeheersingsprogramma voor zwaarlijvige honden Anne Chauvet, Jim Laclair, Denise A. Elliott, en Alexander J. German
 • Risicofactoren voor excessieve tibiale plateauhoek bij honden van grote rassen met craniale kruisbandziekte. F. M. Duerr
 • RETINALE DEGENERATIE BIJ EEN PIT BULL HOND: ELECTRORETINOGRAFISCHE BEVINDINGEN A. M. V. SAFATLE et al.
 • De put vullen E. Weiss ASPCA
 • Pollenallergieën bij mensen en hun honden, katten en paarden: Verschillen en overeenkomsten E. Jensen-Jarolim et al.