Beroemde Dobermans in films en televisie: De volledige lijst

Filmstrip van scènes in diverse films waarin Dobermans voorkomen.

De Doberman wordt heel vaak gebruikt in film en televisie. Het zijn immers indrukwekkende, makkelijk trainbare en imposante honden. Helaas worden ze vaak afgeschilderd als wrede dieren en nemen ze vaak de rol van “waakhond” op zich, ondanks dat de hedendaagse Doberman een zeer vriendelijk karakter heeft.

In tegenstelling tot wat je in de films ziet, is de hedendaagse Doberman een liefdevolle, loyale en zachtaardige familiehond die ook veel van zijn beschermende instincten behoudt. Ik schreef hier alles over hoe gevaarlijk deze honden werkelijk zijn, om enkele veel voorkomende vragen over de realiteit van Doberman agressie te helpen beantwoorden.

Hieronder is een steeds groeiende lijst van films en televisieproducties waarin Dobermans voorkomen, samen met een korte samenvatting van elke rol en of de rol van de hond een belangrijke rol was, zoals de hoofdpersoon, of meer een bijrol.

Films met Dobermans

Alex en de Dobermanbende (1980)

Jaar: 1980

Type: Made for TV film

Starring: Jack Stauffer, Taurean Blacque en Cindy Acker

Rol: Majoor

Een incompetente privédetective erft vijf Doberman Pinschers. Aanvankelijk verwoesten de honden zijn leven, maar uiteindelijk worden ze vertrouwde metgezellen en helpen ze Alex bij het oplossen van een groot aantal zaken.

The Amazing Dobermans (1976)

Starring: Barbara Eden en James Franciscus

Rol: Majoor

Een ex-gevangene heeft vijf getrainde Dobermans die hij gebruikt om een agent van het ministerie van Financiën te helpen een afperser en zijn bende voor het gerecht te brengen. Dit is de derde film in een serie van drie films. De eerste twee zijn The Doberman Gang (1972) en The Daring Dobermans (1973), die ook op deze lijst staan.

America’s Sweethearts (2001)

Starring: John Cusack, Julia Roberts, en Billy Crystal

Rol: Kleine

In deze romantische komedie probeert een publicist een escalerende situatie onder controle te krijgen waarin twee beroemde filmsterren een vervelende publieke scheiding doormaken. In een hilarische scène valt een Doberman de glazenwasser aan en sleurt hem mee. Later komt de Doberman terug om Lee Phillips (gespeeld door Billy Crystal) aan te vallen. Er is nog minstens één komische scène met de Doberman in deze hilarische komedie.

Beethoven (1992)

Starring: Charles Grodin, Bonnie Hunt, en Dean Jones

Rol: Kleine

De familie Newton vindt nieuwe liefde met hun St. Bernard puppy, Beethoven. Deze klassieke komedie is ook gevuld met drama als de dierenarts van de stad honden ontvoert om ze te gebruiken voor experimenten. In één scène denken de handlangers Vernon en Harvey dat ze een bende honden hebben ontlopen die wraak op hen willen nemen, maar hun vreugde slaat plotseling om in angst als ze in het nauw gedreven worden door vier boze Dobermans op een lokale schroothoop.

Beverly Hills Chihuahua (2008)

Starring: Drew Barrymore en George Lopez

Rol: Majoor

Een verwende Chihuahua (Chloe) is gewend aan het goede leven in Beverly Hills, maar verdwaalt in Mexico terwijl ze naar huis probeert te komen en belandt in een hondengevecht. Daar ontmoet en raakt ze bevriend met Delgado, een voormalige politie K-9. Chloe komt ook Delgado’s aartsvijand tegen, Diablo de Doberman (Edward James Olmos) en wordt samen met Diablo in de hondengevechtenring gezet voordat Delgado de boel redt. Honden kunnen praten in deze avontuurlijke komedie.

The Boss (2016)

Starring: Melissa McCarthy, Ben Falcone, Steve Mallory, en Peter Dinklage

Rol: Kleine

Een rijke zakenvrouw genaamd Michelle Darnell (gespeeld door Melissa McCarthy) die naar de top is gestegen valt terug naar de bodem wanneer ze wordt gearresteerd voor handel met voorkennis. Deze komedie volgt haar pogingen om terug te keren naar de top. Haar rivaal in de zakenwereld is een man met de naam Renault (gespeeld door Peter Dinklage), waar Michelle vroeger ook mee uitging. Renault is geobsedeerd door de Japanse cultuur en samoerais. Hij heeft ook twee dreigend uitziende waakhonden, beide Doberman Pinschers. Deze honden zijn bij hem te zien als hij een complot smeedt tegen Michelle en later in de film achtervolgen de twee Dobermans Michelle en haar vrienden als ze bij hem inbreken.

The Boys from Brazil (1978)

Starring: Laurence Olivier, Gregory Peck, en James Mason

Rol: Kleine

In dit klassieke drama is Barry Kohler een nazi-jager die een groep voormalige SS-officieren opspoort. Vastbesloten om een plan om de Nazi partij weer aan de macht te brengen te dwarsbomen, wordt Barry meegenomen naar vele verschillende locaties in zowel Europa als de V.S. In een bijzonder bloedige scène, lijkt onze held er klaar voor wanneer een roedel Dobermannen de schurk, Dr. Josef Mengele (gespeeld door Gregory Peck) ontwapent. Uiteindelijk verscheuren de honden Dr. Mengele tot de dood erop volgt.

Chinese Zodiac (2012)

Starring: Jackie Chan

Rol: Kleine

Een team van huurlingen wordt bijeengebracht om verloren artefacten van het Oude Zomerpaleis, dat in de jaren 1800 werd geplunderd, terug te halen. De leider van het team is Asian Hawk (gespeeld door Jackie Chan). In een scène wordt Asian door een doolhof achtervolgd door een roedel wrede Dobermans.

The Daring Dobermans (1973)

Starring: Charles Robinson, Joan Caulfield, en Tim Considine

Rol: Majoor

Drie mannen en een jonge Indiaanse jongen trainen een roedel Dobermans om geld te stelen uit de campagne van een beroemde politicus. Dit is de tweede film in een serie van drie films. De eerste film in deze serie is The Doberman Gang (1972) en de derde is The Amazing Dobermans (1976), die ook in deze lijst staan.

De Dobermanbende (1972)

Starring: Byron Mabe, Hal Reed, en Julie Parrish

Rol: Majoor

Een ex-gevangene en een voormalige serveerster trainen een groep van zes Dobermans om voor hen een bank te beroven na een eerdere mislukte poging om een bank te beroven. De Dobermans zijn allemaal vernoemd naar beroemde bankrovers: Pretty Boy Floyd, Baby Face Nelson, Ma Barker, Dillinger, Bonnie en Clyde. Dit is de eerste film in een serie van drie films. De andere twee zijn The Daring Dobermans (1973) en The Amazing Dobermans (1976), die ook op deze lijst staan.

Embryo (1976)

Starring: Rock Hudson, Barbara Carrera, en Diane Ladd

Rol: Kleine

Een getroebleerde geneticus genaamd Dr. Paul Holliston (gespeeld door Rock Hudson) verliest zijn vrouw bij een auto-ongeluk. Op een nacht raakt Dr. Holliston per ongeluk een zwangere Doberman Pinscher met zijn auto. De hond sterft uiteindelijk, maar Dr. Holliston is in staat één van haar pups te redden door deze in een kunstmatige baarmoeder te drenken. Door beperkingen in zijn aanpak is Dr. Holliston gedwongen een manier te vinden om de draagtijd van de foetus drastisch te verkorten. Hij ontwikkelt uiteindelijk een methode om dit te doen en de hond groeit in slechts enkele dagen uit tot een volwassen hond. Uiteindelijk wordt de hond goed getraind, maar ontwikkelt langzaam een zeer agressieve inslag. Uiteindelijk past Dr. Holliston zijn techniek toe op een menselijke foetus die in zeer korte tijd uitgroeit tot een volwassen, 22-jarige vrouw. Dr. Holliston noemt haar “Victoria”, maar helaas wordt ook zij enigszins gewelddadig.

Eyes of an Angel (1991)

Starring: John Travolta, Tito Larriva, en Ellie Raab

Rol: Majoor

Bobby is een alleenstaande vader die zijn 10-jarige dochter alleen probeert op te voeden. In dit drama raakt hij in de knoop met enkele gangsters terwijl zijn dochter een zwaar gewonde Doberman vindt die van een brug is gegooid na het verliezen van een hondengevecht en hem weer gezond maakt. Deze hond wil niet van haar zijde wijken, ondanks Bobby’s pogingen om de hond gedurende de hele film achter te laten. De Doberman vindt altijd zijn weg terug naar het meisje dat zijn leven heeft gered. Dit is zogenaamd gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Father of the Bride (1991)

Starring: Steve Martin, Diane Keaton, en Martin Short

Rol: Kleine

George Banks (Steve Martin) heeft moeite te accepteren dat zijn kleine meid nu op het punt staat te trouwen met verloofde Bryan MacKenzie, die ze nog maar kort kent. In deze klassieke komedie komen “The MacKenzie Dogs” voor, die in het huis van Bryan’s ouders wonen. Deze honden omvatten twee Doberman Pinschers die zeker bijdragen aan een paar komische situaties in het huishouden. Dit is de eerste film in een tweedelige serie. De tweede film is “Father of the Bride Part II” (1995) die ook op deze lijst staat.

Father of the Bride Part II (1995)

Starring: Steve Martin, Diane Keaton, en Martin Short

Rol: Kleine

George Banks (Steve Martin) heeft moeite te accepteren dat zijn kleine meisje nu zwanger is en op het punt staat zelf een baby te krijgen. Tegelijkertijd wordt George’s vrouw Nina Banks zwanger. De “The MacKenzie Dogs” (twee Doberman Pinschers) spelen in deze film een wat grotere rol dan in deel één. Deze honden worden afgeschilderd als uitzonderlijk liefdevol voor hun baasje, maar een beetje vijandig tegenover George. Veel klassieke scènes hebben betrekking op de twee Dobermans, waaronder de scène waarin ze bij George’s vrouw Nina op bed liggen te slapen en hem niet in de buurt van het bed laten komen. Nadat hij de honden even heeft uitgedaagd, besluit George dat het beter is om op de vloer te slapen. Dit is de tweede film in een tweedelige serie. De eerste film is “Father of the Bride” (1991) die ook op deze lijst staat.

Fletch (1985)

Rol: Kleine

Starring: Chevy Chase en Joe Don Baker

Irwin “Fletch” Fletcher (Chevy Chase) heeft een baan als krantenverslaggever in Los Angeles, maar komt in een aantal netelige situaties terecht nadat hem 50.000 dollar is aangeboden om een miljonair te vermoorden. In één scène probeert Fletch in te breken in een huis tijdens zijn onderzoek naar de zaak wanneer hij wordt geconfronteerd met een bijzonder intelligente Doberman waakhond die met zijn bek de deurknoppen bedient om Fletch door het huis te jagen, en uiteindelijk eruit.

Halloween 5: De wraak van Michael Myers (1989)

Starring: Donald Pleasence, Ellie Cornell en Danielle Harris

Rol: Kleine

Nadat Michael Myers ontwaakt uit een jarenlange coma, raakt hij geobsedeerd om terug te keren naar Haddonfield om zijn nichtje Jamie te vermoorden, die nu in een psychiatrische inrichting zit. Psychiater Dr. Sam Loomis werkt samen met Sheriff Meeker om Michael ervan te weerhouden zijn moorddadige plan uit te voeren. Jamie’s hond Max (een Doberman) wordt verzorgd door Tina Williams terwijl Jamie in een inrichting zit. In een scène, terwijl hij met Tina en haar vriendin Rachel naar huis loopt, ziet Max de schurk (Michael Myers) loeren en de twee meisjes bekijken terwijl niemand anders dat doet. De meisjes letten niet op Max’ geblaf. Max had een speciale band met zijn baasje Jamie, ook al konden ze niet samen zijn, en op een gegeven moment voelde Jamie dat er iets mis was met haar Doberman Max en vroeg om hulp om zeker te zijn dat hij in orde was. Helaas wordt Max later in de film gedood door de schurk Michael Myers.

Hugo (2011)

Starring: Asa Butterfield, Christopher Lee, en Chloë Grace Moretz

Rol: Majoor

Deze film speelt zich af in Parijs in 1931 waar een jonge jongen genaamd Hugo Cabret (gespeeld door Asa Butterfield) woont in de muren van een treinstation. Hij brengt zijn dagen door met het onderhouden van de klokken van het station met behulp van zijn indrukwekkende mechanische vaardigheden die hem geleerd zijn door zijn overleden vader. Hij is op een zoektocht naar de geheimen van een mechanisch apparaat dat volgens hem een boodschap van zijn vader bevat. De inspecteur van het station (gespeeld door Sacha Baron Cohen) heeft een zeer intelligente Doberman sidekick die meerdere belangrijke rollen heeft in dit avontuurlijke drama.

In the Mouth of Madness (1995)

Starring: Sam Neill, Jürgen Prochnow, Julie Carmen, en Charlton Heston

Rol: Kleine

P.I. John Trent (gespeeld door Sam Neill) wordt ingehuurd door boekuitgever Jackson Harglow (Charlton Heston) om de verblijfplaats te vinden van één van Jacksons horrorschrijvers, Sutter Cane (Jürgen Prochnow), nadat deze vlak voor de langverwachte release van zijn nieuwste horrorroman is verdwenen. In één scène komen John Trent en zijn assistente Linda tijdens hun zoektocht naar Sutter Cane in een klein stadje in New Hampshire terecht bij een plaatselijke kerk. Ze zien een groep met jachtgeweren zwaaiende stadsbewoners Mr. Cane confronteren bij de nabijgelegen kerk en eisen de terugkeer van één van de vermiste stadskinderen. De stedelingen worden uiteindelijk op de vlucht gestuurd nadat een troep van ongeveer 6 aanvalshonden (Dobermans) op hen wordt losgelaten. De honden sturen de hele groep op de vlucht naar hun auto’s en verscheuren daarbij enkele mensen.

The Invisible Man (2020)

Starring: Oliver Jackson-Cohen, Elisabeth Moss, en Harriet Dyer

Rol: Kleine

Cecilia Kass (gespeeld door Elisabeth Moss) is een aspirant-architecte die door haar rijke, gewelddadige en controlerende echtgenoot, Adrian Griffin (Oliver Jackson-Cohen) gevangen wordt gehouden in een high-tech herenhuis aan de kust. In een van de eerste scènes van de film ontsnapt Cecilia uit het huis waar ze door haar man wordt vastgehouden. Tijdens haar ontsnapping, terwijl haar man slaapt, gaat ze om met hun hond, een Doberman genaamd Zeus. Ze verwijdert een schokhalsband van Zeus op weg naar buiten en lijkt de hond mee te willen nemen. Maar als ze weggaat, stoot Zeus per ongeluk tegen een auto in hun garage, waardoor het alarm afgaat en Cecilia’s man dreigt te worden gewekt. Ze wordt gedwongen snel te vertrekken, Zeus achterlatend en zich onderweg verontschuldigend. De film is nog maar net begonnen, maar de hond verschijnt niet meer.

It Shouldn’t Happen To A Dog (1946)

Starring: Carole Landis, Margo Woode, en Allyn Joslyn

Rol: Majoor

Een journalist die verschillende misdaden onderzoekt, werkt samen met Rodney de Doberman om de Valentine bende op te pakken. De Doberman blijkt een integraal onderdeel te zijn van het rechtzetten van degenen die de wet overtreden. Deze film kwam uit rond het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen soldaten naar huis terugkeerden, vaak met hun Doberman oorlogshonden.

K-911 (1999)

Starring: Jim Belushi, James Handy, en Christine Tucci

Rol: Majoor

Detective Mike Dooley (gespeeld door Jim Belushi) en zijn Duitse herder partner, Jerry Lee, arresteren gewoonlijk criminelen. Maar nu wordt Detective Dooley achtervolgd door een gestoorde stalker. Wanneer duidelijk wordt dat Detective Dooley’s K-9 een beetje te oud is voor dit werk, worden ze samengevoegd met een jonger K-9 team met daarin Detective Welles en haar hond Zeus, een jonge, sterke Doberman Pinscher.

Moonraker (1979)

Starring: Roger Moore, Michael Lonsdale en Lois Chiles

Rol: Kleine

James Bond onderzoekt de diefstal van een spaceshuttle wanneer hij een complot ontdekt om een massamoord te plegen. Bij dit complot zijn Drax Industries en de man achter het bedrijf, Hugo Drax, betrokken. In één scène wordt de secretaresse van Hugo Drax, Corinne Dufour (gespeeld door Corinne Cléry), door Hugo uit haar functie ontheven nadat hij vermoedt dat zij Mr. Bond heeft geholpen. Helaas is Hugo serieus over hoe hij zijn werknemers ontslaat en twee honden worden achter Corinne aangestuurd en zij wordt vermoedelijk vermoord. Velen denken dat deze twee honden in de film Dobermans zijn en op het eerste gezicht lijken ze inderdaad erg op elkaar. Maar bij nader inzien lijken het eerder Beaucerons te zijn. De structuur van hun staart en hun unieke vacht bevestigen deze theorie. Ik heb deze film echter in deze lijst opgenomen omdat veel mensen de honden in deze film verwarren met Dobermanns en ze lijken zo op elkaar dat het mogelijk is dat zelfs de regisseur van de film voor de “Doberman look” ging met de honden die hij koos. Deze honden verschijnen nog een paar keer in de film, onder andere op het landgoed van Drax.

The Naked Gun 2 ½: The Smell of Fear (1991)

Starring: Leslie Nielsen, Priscilla Presley, OJ Simpson, en George Kennedy

Rol: Kleine

Detective Frank Drebin (Leslie Nielsen) probeert een ontvoerde wetenschapper te redden in deze klassieke komedie. Tijdens een scène probeert Frank in te breken in een pakhuis aan het water waar de samenzweerders van dit complot bijeenkomen. Terwijl hij probeert binnen te komen, komt hij wrede Doberman waakhonden tegen. Frank besluit op het dak te klimmen met een grijphaak en zonder het te weten grijpt zijn haak de halsband van een Doberman waakhond aan de andere kant van het gebouw. Terwijl Frank op het touw klimt, trekt hij ook de Doberman naar het dak, waar de twee elkaar ontmoeten, en de achtervolging is begonnen!

Nobody’s Fool (1994)

Starring: Paul Newman, Bruce Willis, en Jessica Tandy

Rol: Kleine

Deze hartverwarmende komedie gaat over een man die de pensioengerechtigde leeftijd nadert en gedwongen wordt na te denken over zijn eigen leven en de keuzes die hij heeft gemaakt. In een scène vroeg in de film gaat de hoofdpersoon Sully (gespeeld door Paul Newman) naar Tip Top Construction Company om geld te halen dat hem verschuldigd is en om werk te vragen. Bij het betreden van de werf wordt hij geconfronteerd met een grote Doberman waakhond. In een latere scène keert Sully terug naar de werf en voert de waakhond hamburgervlees gevuld met pijnstillers. De hond raakt gedrogeerd en vormt geen bedreiging meer. Een paar extra scènes later in de film tonen de Doberman, die nu bang is voor Sully en niets met hem te maken wil hebben.

The Pick-Up Artist (1987)

Starring: Molly Ringwald, Robert Downey Jr., en Dennis Hopper

Rol: Kleine

In deze komedie is Jack Jericho (Robert Downey Jr) een beetje een vrouwenversierder die zijn tijd doorbrengt met het oefenen van zijn versierzinnen in de spiegel en het achtervolgen van vrouwen die hij in het openbaar ziet, allemaal in een poging om een nieuw telefoonnummer aan zijn lijst toe te voegen. In een scène probeert Jack een vrouw te versieren die hij op straat ziet lopen met haar Doberman Pinscher genaamd Caligula. Als Jack de vrouw vraagt of de hond vriendelijk is, antwoordt ze “Dat hangt ervan af” en loopt verder. Caligula is zeker niet blij met Jacks aanwezigheid en helpt Jacks ophaalpoging kort te houden.

Raising Arizona (1987)

Starring: Nicolas Cage, Holly Hunter, en Trey Wilson

Rol: Kleine

In deze klassieke komedie trouwen een ex-gevangene genaamd H.I. McDunnough (gespeeld door Nicolas Cage) en een ex-agente Edwina (gespeeld door Holly Hunter) en komen er al snel achter dat ze zelf geen kind kunnen krijgen. Dus beramen ze een plan om één van Nathan Arizona’s vijflingen te ontvoeren. In één scène gaat H.I. McDunnough op “luierloop” en wordt al snel achtervolgd door de autoriteiten. Op de vlucht voor de politie springt hij over een hek en wordt geconfronteerd met een gemene Doberman Pinscher. De achtervolging is begonnen en de hond geeft niet snel op.

Remo Williams: Het avontuur begint (1985)

Starring: Fred Ward en Joel Grey

Rol: Kleine

De dood van een NYPD agent, Remo Williams (Fred Ward) wordt gefingeerd en hij wordt gerekruteerd in een geheim genootschap dat zich inzet voor het behoud van de grondwet van de Verenigde Staten. Eén van Remo’s onderzoeken brengt hem naar een pakhuis waar hij geconfronteerd wordt met drie uitzonderlijk intelligente Dobermans. Nadat hij denkt dat hij van de drie Dobermans af is, komt hij erachter dat ze niet snel zullen stoppen hem te achtervolgen en ze werken op ingenieuze wijze samen om Remo te achtervolgen.

Resident Evil (2002)

Starring: Milla Jovovich en Michelle Rodriguez

Rol: Kleine

Alice (gespeeld door Milla Jovovich) zit vast in een ondergrondse onderzoeksfaciliteit genaamd “The Hive”, die eigendom is van en beheerd wordt door de Umbrella Corporation. Alice en een kleine groep overlevenden worden achtervolgd door zombies die besmet zijn met het T-Virus. In een beroemde scène wordt Alice in het nauw gedreven door meerdere wrede “Cerberus” Dobermans (honden die tijdens experimenten met het T-Virus zijn besmet). Alice maakt snel werk van deze imposante honden.

Resident Evil: Afterlife (2010)

Starring: Milla Jovovich, Ali Larter, en Wentworth Miller

Rol: Kleine

Alice probeert de kwaadaardige Umbrella Corporation weer ten val te brengen. In dit vervolg, “Cerberus” de zombie Dobermans, zijn terug. Maar deze keer heeft het T-Virus zware mutaties in de honden veroorzaakt. Ze zijn net zo gemeen als altijd en proberen de held Alice (gespeeld door Milla Jovovich) te dwarsbomen tijdens een confrontatie met een van de hoogste leden van de Umbrella Corporation, die ook besmet is met het T-Virus.

Ruthless People (1986)

Starring: Bette Midler en Danny DeVito

Rol: Kleine

Sam Stone (gespeeld door Danny DeVito) trouwt met Barbara (gespeeld door Bette Midler) die uit een rijke familie komt. Sam hoopt dat wanneer Barbara’s vader sterft, ze een aanzienlijke som geld zullen erven. Barabara’s vader weigert echter te sterven en uiteindelijk besluit Sam zijn vrouw te vermoorden om haar levensverzekeringsgeld te innen. Ontvoerders nemen Barabara mee voordat hij zijn plan kan uitvoeren. Deze komedie heeft een hoop wendingen, maar tijdens één beroemde scène brengt Sam een nieuwe vriend mee naar huis voor de speelgoedpoedel van zijn vrouw (waar hij niet erg dol op is). De nieuwe vriend is “Adolph” de Doberman, waarvan hij hoopt dat hij voor de poedel zal zorgen.

Straatjager (1990)

Starring: Steve James, Reb Brown, en John Leguizamo

Rol: Majoor

Logan Blade (gespeeld door Steve James), een ex-politieagent en veteraan uit de Vietnamoorlog, werkt nu als premiejager in New York City om criminelen te berechten en beloningen te innen. Logan woont in een busje en staat bekend om zijn gelikte trenchcoat, cowboyhoed en zijn sidekick Doberman “Munch”. Col. Walsh, een lid van de Los Diablos Gang, vermoordt een politieagent die ook een goede vriend van Logan is. Dit zet Logan en Munch de Doberman aan tot een zoektocht om Col. Walsh te berechten voor zijn vele misdaden.

Suburbia (1983)

Starring: Bill Coyne, Chris Pedersen en Jennifer Clay

Rol: Kleine

Deze thriller gaat over een groep weglopers die zich verenigen en op elkaar vertrouwen als familie, zelfs in het aangezicht van een tragedie. De openingsscène gaat over een lifter, een moeder en een jong kind die langs de weg stranden na een klapband. Terwijl ze bellen naar een telefooncel wordt de peuter aangevallen door een verdwaalde Doberman. Later in de film worden Dobermans opnieuw gezien als onderdeel van de wrede roedel zwerfhonden die het gebied bevolken. Jim Tripplett (gespeeld door Lee Frederick) en Bob Skokes (gespeeld door Jeff Prettyman) rijden door het gebied en schieten op deze zwerfhonden als vergelding voor het doden van de peuter in de openingsscène.

Tenbrae (1982)

Starring: Anthony Franciosa, Giuliano Gemma

Rol: Kleine

Deze film is ook getiteld “Unsane”, afhankelijk van de specifieke release. Een schrijver arriveert in Rome en ontdekt al snel dat zijn romans worden gebruikt als inspiratie voor het uitvoeren van gruwelijke moorden in deze thriller. De moord is erop gericht om alle mensen te vermoorden die te maken hebben met het laatste boek van de schrijver. In één scène wordt een ongelooflijk getalenteerde Doberman ingezet om Maria Alboretto (gespeeld door Lara Wendel) te achtervolgen. De hond voert tijdens de opnames van deze scène enkele indrukwekkende fysieke stunts uit.

They Only Kill Their Masters (1972)

Starring: James Garner en Katharine Ross

Rol: Majoor

In deze klassieke mysteriefilm is een vrouw vermoord en de misdaad wordt onderzocht door de plaatselijke Sheriff. De hond van de vrouw zelf (een Doberman Pinscher) wordt verdacht van het plegen van de misdaad, maar het bewijs leidt de autoriteiten naar vele mogelijke verdachten. Heeft de trouwe hond zich daadwerkelijk tegen zijn baasje gekeerd, of is er iemand anders schuldig?

Gevangen (1973)

Jaar: 1973

Type: Made for TV film

Starring: James Brolin, Susan Clark, en Earl Holliman

Rol: Majoor

Chuck Brenner (gespeeld door James Brolin) wordt vlak voor sluitingstijd overvallen in een warenhuis in de binnenstad. Helaas heeft de ontmoeting Chuck voor korte tijd bewusteloos gemaakt. Als hij wakker wordt, is de winkel gesloten en afgesloten voor de nacht. Zes gemene Doberman waakhonden zijn losgelaten in de winkel en confronteren hem. Hij moet vechten voor zijn leven terwijl hij gevangen zit in de winkel.

True Lies (1994)

Starring: Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, en Tom Arnold

Rol: Kleine

Een geheim agent genaamd Harry Tasker (gespeeld door Arnold Schwarzenegger) reist de wereld rond om terroristen te bestrijden terwijl hij ook een dubbelleven leidt als familieman. In een van de openingsscènes worden twee Doberman waakhonden losgelaten om de held van de film te onderwerpen. Arnold maakt natuurlijk snel werk van de twee honden door hun hoofden tegen elkaar te slaan terwijl ze tegelijkertijd op hem springen.

Televisie shows met Dobermans

Columbo – “How to Dial a Murder” (Seizoen 7, Aflevering 4)

Jaar: 1971 – 2003

Type: Televisieserie

Starring: Peter Falk, John Finnegan, Bruce Kirby, en Mike Lally

Rol: Kleine

Een gedragspsycholoog genaamd Dr. Eric Mason (gespeeld door Nicol Williamson) wordt door Columbo (Peter Frank) onderzocht nadat zijn vrouw onder schijnbaar verdachte omstandigheden is overleden. Deze aflevering toont wrede Dobermans die door Dr. Mason zijn getraind om op commando te doden met behulp van een telefoon.

Magnum P.I. – (Meerdere afleveringen)

Jaar: 1980 – 1988

Type: Televisieserie

Starring: Tom Selleck, John Hillerman en Roger E. Mosley

Rol: Kleine

Dobermans Zeus en Apollo (aka “The Lads”) zijn waakhonden van het landgoed dat eigendom is van Robin Masters en het personage Jonathan Quayle Higgins III aka “Higgins” (gespeeld door John Hillerman) was de manager van het landgoed. Deze wrede Doberman waakhonden verschijnen in meerdere afleveringen in deze serie.

Peaky Blinders – (Seizoen 3, Aflevering 2)

Jaar: 2016

Type: Televisieserie

Starring: Cillian Murphy, Ralph Ineson en Paddy Considine

Rol: Kleine

In deze aflevering gebruikt pater Hughes, die agent is voor een groep die wanhopig een communistische revolutie in hun land wil tegenhouden, een Doberman tijdens een poging om Tommy Shelby (gespeeld door Cillian Murphy) te intimideren.

Sons of Anarchy – “Patch Over” (Seizoen 1, Aflevering 4)

Jaar: 2008

Type: Televisieserie

Starring: Charlie Hunnam, Katey Sagal en Mark Boone Junior

Rol: Kleine

In deze aflevering van Sons of Anarchy proberen Tig en Juice een vrachtwagen te stelen om wapens te vervoeren. De vrachtwagen die ze willen stelen staat op een omheind terrein met een Doberman waakhond. Juice probeert de waakhond te drogeren door hem vlees met twee gram methamfetamine te voeren. Nadat het misgaat en de hond de twee personages voor hun geld laat lopen, wordt het Tig duidelijk dat Juice de hond methamfetamine gaf, en geen kalmeringsmiddel. Tig zegt een klassieke zin tijdens deze aflevering tegen Juice, “Je gaf kristal aan een Doberman, man?! Ben je achterlijk?

NOTE: Veel van de media op deze pagina, zoals film screenshots, cover art, en andere afbeeldingen, zijn geen eigendom van Uitgelaten Hond. Deze items worden gebruikt in strikte overeenstemming met de Fair Use Doctrine (17 U.S.C. § 107). Voor meer informatie, zie “Voorwaarden” onderaan deze pagina.